Massage met essentiële oliën

Jun 22, 2020

Als je wekelijks mijn nieuwsbrief ontvangt, heb je vast al een keer de vraag gehad:  Waar wil jij meer over weten.... ? 

Eén van de vragen die regelmatig wordt gesteld is: Hoe kan ik essentiële olie gebruiken bij een massage? Nu massage weer kan, wil ik graag wat tips delen van de professionals waar ik mee samenwerk. Wil jij ook weten hoe je als professional of als consulent aan de slag kunt met de oliën? Lees dan de blog:  www.helio.nl/blog/zakelijk


Barbara van Rhoon van Praktijk van Rhoon in Nijmegen geeft onderstaande tips: 

  1. Masseren kan fijn met biologische zonnebloem olie. Die is goedkoop, heeft een prettige “dikte” en trekt mooi in de huid.
  2. Het fascia / bindweefsel waar de verklevingen in (kunnen ) zitten, wordt zachter en makkelijker te “ontknopen” wanneer je als je bijvoorbeeld na bad of sauna masseert.
  3. Lichte strijkingen met de gehele hand zorgen ervoor dat de "lymphe" gaat stromen. Dus begin daarmee en doe deze strijkingen vooral ook tussendoor. Hiermee voer je de afvalstoffen af.
  4. Benen masseren is het prettigst van de voeten naar de heup. Dus de massage richting is van beneden naar boven. Je helpt het lichaam zo om afvalstoffen uit de benen te krijgen.
  5. Kaneelolie is een fijne olie vanwege de verwarmende effecten, die de doorbloeding goed op gang brengen. (verdun het wel goed, max 4 druppels op 5ml en kijk goed naar de reactie van de huid ... kaneelolie is een pittig en hete olie!)
  6. Citroën en geranium zijn ideaal als je vooral “vermoeidheid of afvalstoffen “ wilt wegmasseren. (Gebruik citrusoliën liever niet als je nog de zon in gaat. Je verbrandt sneller) 
  7. Deep blue (de "Verzachtende" olie van Doterra ) is heel fijn voor de spieren. Vooral mannen vinden deze olie erg aangenaam.

Corina Elzenaar eigenaresse van Happy Kids Massage geeft onderstaande tip: 

Stem af met je kind wat voor massage hij/zij nodig heeft. Veel ouders vullen zelf in, bijvoorbeeld, ik geef je nu een rugmassage, terwijl het kind meer behoefte heeft aan een voetmassage. Kinderen kunnen vaak al prima aangeven waar ze behoefte aan hebben.
Ben je toe aan een massage, maar hou je bewust nog een veilige afstand? Corina heeft een heerlijke selfcare massage video training ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie


Erna Eeken heeft een beautysalon waar ze bewust GEEN apparatuur gebruikt. Ze werkt puur natuur alleen met haar handen. In haar salon in Purmerend vind je alleen natuurlijke producten, waaronder ook de oliën van doterra. De tip van Erna : De kobido facelift massage is echt top... lekker ontspannen en gelijk gelift worden ... Ze bezig een een zelf massage te beschrijven...voor hals en gezicht... zodat je een perfecte aanvulling hebt op je behandeling in de salon. Lees er hier meer over  


Gonneke van Doorleef:

Een tip bij mensen die hoog in hun energie zitten en hebben moeite met aarden. Zij gebruikt de balance blend bij haar klanten op de schouders en onder de voeten tijdens de massages. Ook een druppel achter de oren wil goed helpen. (ps. bij Gonneke in Assen kun je trouwens ook terecht voor een heerlijke AromaTouch massage met de doterra oliën. Klik hier voor meer info 


Linda Vergalen runt al jaren massage praktijk Reshape in Den Haag samen met haar partner Marc. 

Haar beste tip: raak aan met aandacht. Maak ruimte en tijd voor de ander en volg je handen.


Jordi Jonkman is fysiotherapeut en osteopaat. Hij heeft een eigen praktijk in Roelofarendsveen èn werkt bij Therapeutisch Centrum Leiderdorp.

Zijn tip : Wat ik het belangrijkste vind in een massage is ritme en beweging. Vind een therapeut waar je je op je gemak voelt en waar je je echt volledig kunt ontspannen. Het leven en het lichaam staan in het teken van ritme en beweging. Maar dat is voor iedereen anders. Wat voor de één een goede masseur/masseuse is kan voor de ander niet prettig voelen. Dus wees kritisch en zoek iemand waar je je volledig kunt ontspannen. Al mag de massage zelf best wel aankomen/stevig zijn.


Babs van Insidecircle: 

Wat met direct te binnenschiet: de "nervus vagus".  Dit is een zenuw waar het als eerste vast gaat zitten, hij zit tussen de nek/tussen de schouderbladen. 

Babs gebruikt drukpunten tijdens haar massages om emoties los te maken. De kaart die ze gebruikt zie je hieronder.Klik erop voor een grotere versie.

De blogs van Babs kun je lezen op haar website en vergeet dan niet ook gelijk haar gratis ademoefening te downloaden! Klik hier voor de ademoefening

 

 

 

 

 

 

 


Yolanda Tesselaar heeft een prachtige boerderij in Alphen waar je binnenkort terecht kunt voor geweldige welness weekenden. Yolanda heeft de 2 jarige opleiding Chinese geneeskunde afgerond en is o.a. gespecialiseerd in Chinese Guasha Massage.

Chinese Guasha is een eeuwen oude oosterse techniek. Guasha werkt in op de meridianen (dat zijn energiebanen in het lichaam die in verbinding staan met organen en hun functies) en de reflexzones. Bij de meeste klachten worden de nek en rug behandeld. Het is een hele sterke ontgiftings methode!! 

Daarnaast is Guasha ook een hele mooie beautybehandeling!! Dan krijg je geen rode verkleuringen, maar meteen een zichtbaar mooiere huid!! Ze werkt met een steen en een zachte techniek. Dat zorgt ervoor dat de poriën verkleinen, de doorbloeding toeneemt, de collageenproductie toeneemt, oneffenheden verminderen, de huid gaat stralen en fijne lijntjes verminderen! Deze techniek is fantastisch in combinatie met lavendel olie, yarrow pom, helichrysum etc. Je kunt je eigen combinatie maken voor een gezichtsolie of crème!! 

Het leuke is dat je zelf ook de guasha kunt leren bij Yolanda. Dit is dus ook een perfecte massage om aan jezelf te geven. Lees er hier meer over. 

Yolanda geeft ook nog een aantal andere tips:

  • Zorg voor een rustige omgeving. Of je nu iemand anders masseert of jezelf, zorg altijd voor een ruimte waar je niet gestoord kunt worden en er (bijna) geen omgevingsgeluiden zijn. Zet ook de telefoon uit of op stil. Alleen al het trillen van een mobiel kan storend werken.
  • Zet een rustig muziekje op. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar instrumentale muziek. Op deze manier kun je niet in de verleiding komen om mee te zingen. 
  • Verwarm de olie. Het is heerlijk als de olie warm is! Het ontspant meteen als de warme olie op de huid wordt aangebracht. Er zijn speciale olieverwarmers in de handel, maar één met een waxinelichtje zou ik niet aanraden. Deze is qua temperatuur niet in te stellen. Ook als je gebruik maakt van essentiële olie gaat hiermee de mooie eigenschap van de olie verloren. Yolanda gebruikt zelf een heel handige.... flessenwarmer.. je weet wel van de babyflessen!

Of ik zelf ook tips heb? Jazeker! Deze oliën zijn mijn favoriete oliën om te gebruiken bij massages:

1. Lavendel. Heerlijk om tot rust te komen. Altijd een prettige olie om mee te masseren en om het gevoel van stress te verminderen. Lavendel kun je naar eigen wens gebruiken. Ik gebruik meestal max. 9 druppels op 5ml gefractioneerde kokosolie. Maar eigenlijk kun je gewoon een handje gefractioneerde kokosolie nemen en daar een paar druppels lavendel bij doen. 

2. Aromatouch is een fijne blend om te gebruiken met een aangename zachte geur. AromaTouch is dōTERRA’s eigen massage samenstelling en combineert de unieke voordelen van oliën die zorgen voor ontspannende en geruststellende effecten. AromaTouch combineert essentiële oliën van cipres, pepermunt, marjolein, basilicum, grapefruit en lavendel. Heerlijk om met je eigen basisolie te gebruiken.

3. Deep Blue met essentiële oliën van Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy , Kamille en Osmanthus is perfect voor je spieren. Heerlijk om de massage af te sluiten en net even dat beetje extra verzorging voor spieren, gewrichten en pezen.

4. Green Manderine is dè olie als je gek bent op citrus èn toch lekker wilt genieten van het zonnetje. De meeste citrusoliën zijn fotosensitief en daardoor niet geschikt voor massages in de zomer. Deze oliën kunnen ervoor zorgen dat je sneller verbrandt of nare verkleuringen krijgt. Met groene manderijn heb je dat NIET. Gebruik dus deze olie voor een heerlijke zomerse verkwikkende en opwekkende massage.

Een van de meest gestelde vragen van masseurs als ze net starten met de pure essentiële oliën is trouwens: hoe verdun ik de essentiële olie. Veel masseurs zijn namelijk gewend om met voorverdunde mixen te werken. Het nadeel daarvan is dat je gelijk 5-10 grote literflessen in je praktijk hebt staan met beperkte houdbaarheid. Niet nodig ;). Je kunt naar wens een heerlijke verdunning maken met de essentiële oliën. Er zijn ca 84 oliën ,die je ook onderling kunt mixen èn kunt toevoegen aan verschillende basis oliën. Lees hier de blog over de effecten van verschillende basisoliën. 

Groetjes Léanne 

!!! Wat is jouw ultieme massage tip?
Post hem hieronder in de opmerkingen!

Close

50% Compleet