Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Massage

Oct 19, 2020
Essentiële olie massage

Essentiële olie en massage

Hoe kan ik essentiële olie gebruiken bij een massage? Ik graag wat tips delen van de professionals waar ik mee samenwerk. Wil jij ook weten hoe je als professional of als consulent aan de slag kunt met de oliën? Lees dan de blog:  www.helio.nl/blog/zakelijk

Meest gebruikte basis oliën: 

Meer informatie basis oliën vind je in deze blog : https://www.helio.nl/blog/Wat-is-een-basisolie

De meest gebruikte essentiële oliën

  • Frankincense : Frankincense is een olie die door stoomdestillatie verkregen wordt uit de hars van de frankincense boom. De olie is al eeuwen lang bekend om zijn rustgevende en huidverbeterende eigenschappen 
  • Geranium: Bevordert een heldere, gezonde huid en heeft een heerlijke bloemige opwekkende geur
  • Lavendel :  Verzacht een rode, droge huid en is heerlijk rustgevend en ontspannend 
  • Massageblend: Deze mix is verkwikkend en ontspannend, helpt om spanningen te verlichten en geeft een aromatische ervaring aan een verzachtende massage.
  • Verzachtende blend: perfect voor een rustgevende massage na een lange dag werken. Deze mix is ideaal bij sportmassage en ondersteunt stijve stramme spieren. Must have voor iedere fysiotherapeut en masseur 

Een mooie set voor iedere praktijk, salon, masseur en voor thuis vind je hier . De set bevat een aantal van de meest gebruikte oliën, plus een diffuser voor een heerlijke geur in je huis of praktijk. De gefractioneerde kokosolie wordt meegeleverd zodat je direct aan de slag kunt.

Massage technieken met essentiële olie

Aromatouch: 

De AromaTouch Technique® is het aanbrengen van etherische olie op de rug en voeten. Dit gebeurd met zachte aanraking. De techniek combineert een zachte aanraking met de kracht van etherische oliën. Het geeft een fijne wellness ervaring . De oliën die gebruikt worden zijn uitgekozen vanwege hun unieke eigenschappen. Gecombineerd met deze techniek en met elkaar worden hun eigenschappen versterkt en hebben op die manier een positief effect op je lijf en je emoties. De oliën worden gecombineerd in deze set:  klik hier .  Wil je meer weten neem gerust contact me op 

Symphony of de cells

Symphony of the Cells afgekort SOC. Je maakt je keuze uit een van de 16 speciaal ontwikkelde protocollen. In ieder protocol worden essentiële oliën op een zachte manier aangebracht op het lichaam (op de rug de voeten en soms de hartstreek of de lever). Voor alle lichaamssystemen is een eigen protocol dat je eenvoudig een keuze kunt maken. Wil je meer weten neem gerust contact me op.

Layering

Layering is het aanbrengen van diverse lagen essentiële olie over elkaar. Als basis wordt eerst gefractioneerde kokosolie aangebracht. De keuze van de oliën hangt af van je persoonlijke voorkeur of het effect dat je wilt bereiken op emotioneel of lichamelijk vlak.  Wil je meer weten neem gerust contact me op.

Massage waar is het goed voor

Massage is natuurlijk heerlijk voor de bloedcirculatie en ontspanning maar het heeft ook zeker een positief effect op je weerstand.  De meeste mensen boeken een massage als ze stress ervaren of als hun spieren stijf en stram zijn. Het is natuurlijk heerlijk om juist hierbij  essentiële olie te gebruiken om het effect van de massage hierop extra kracht bij te zetten. 

Tips van de professionals

Barbara van Rhoon van Praktijk van Rhoon in Nijmegen geeft onderstaande tips: 

  1. Masseren kan fijn met biologische zonnebloem olie. Die is goedkoop, heeft een prettige “dikte” en trekt mooi in de huid.
  2. Het fascia / bindweefsel waar de verklevingen in (kunnen ) zitten, wordt zachter en makkelijker te “ontknopen” wanneer je als je bijvoorbeeld na bad of sauna masseert.
  3. Lichte strijkingen met de gehele hand zorgen ervoor dat de "lymphe" gaat stromen. Dus begin daarmee en doe deze strijkingen vooral ook tussendoor. Hiermee voer je de afvalstoffen af.
  4. Benen masseren is het prettigst van de voeten naar de heup. Dus de massage richting is van beneden naar boven. Je helpt het lichaam zo om afvalstoffen uit de benen te krijgen.
  5. Kaneelolie is een fijne olie vanwege de verwarmende effecten, die de doorbloeding goed op gang brengen. (verdun het wel goed, max 4 druppels op 5ml en kijk goed naar de reactie van de huid ... kaneelolie is een pittig en hete olie!)
  6. Citroën en geranium zijn ideaal als je vooral “vermoeidheid of afvalstoffen “ wilt wegmasseren. (Gebruik citrusoliën liever niet als je nog de zon in gaat. Je verbrandt sneller) 
  7. Deep blue (de "Verzachtende" olie van Doterra ) is heel fijn voor de spieren. Vooral mannen vinden deze olie erg aangenaam.

Corina Elzenaar eigenaresse van Happy Kids Massage geeft onderstaande tip: 

Stem af met je kind wat voor massage hij/zij nodig heeft. Veel ouders vullen zelf in, bijvoorbeeld, ik geef je nu een rugmassage, terwijl het kind meer behoefte heeft aan een voetmassage. Kinderen kunnen vaak al prima aangeven waar ze behoefte aan hebben.
Ben je toe aan een massage, maar hou je bewust nog een veilige afstand? Corina heeft een heerlijke selfcare massage video training ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie


Erna Eeken heeft een beautysalon waar ze bewust GEEN apparatuur gebruikt. Ze werkt puur natuur alleen met haar handen. In haar salon in Purmerend vind je alleen natuurlijke producten, waaronder ook de oliën van doterra. De tip van Erna : De kobido facelift massage is echt top... lekker ontspannen en gelijk gelift worden ... Ze bezig een een zelf massage te beschrijven...voor hals en gezicht... zodat je een perfecte aanvulling hebt op je behandeling in de salon. Lees er hier meer over  


Gonneke van Doorleef:

Een tip bij mensen die hoog in hun energie zitten en hebben moeite met aarden. Zij gebruikt de balance blend bij haar klanten op de schouders en onder de voeten tijdens de massages. Ook een druppel achter de oren wil goed helpen. (ps. bij Gonneke in Assen kun je trouwens ook terecht voor een heerlijke AromaTouch massage met de doterra oliën. Klik hier voor meer info 


Linda Vergalen runt al jaren massage praktijk Reshape in Den Haag samen met haar partner Marc. 

Haar beste tip: raak aan met aandacht. Maak ruimte en tijd voor de ander en volg je handen.


Jordi Jonkman is fysiotherapeut en osteopaat. Hij heeft een eigen praktijk in Roelofarendsveen èn werkt bij Therapeutisch Centrum Leiderdorp.

Zijn tip : Wat ik het belangrijkste vind in een massage is ritme en beweging. Vind een therapeut waar je je op je gemak voelt en waar je je echt volledig kunt ontspannen. Het leven en het lichaam staan in het teken van ritme en beweging. Maar dat is voor iedereen anders. Wat voor de één een goede masseur/masseuse is kan voor de ander niet prettig voelen. Dus wees kritisch en zoek iemand waar je je volledig kunt ontspannen. Al mag de massage zelf best wel aankomen/stevig zijn.


Babs van Insidecircle: 

Wat met direct te binnenschiet: de "nervus vagus".  Dit is een zenuw waar het als eerste vast gaat zitten, hij zit tussen de nek/tussen de schouderbladen. 

Babs gebruikt drukpunten tijdens haar massages om emoties los te maken. De kaart die ze gebruikt zie je hieronder.Klik erop voor een grotere versie.

De blogs van Babs kun je lezen op haar website en vergeet dan niet ook gelijk haar gratis ademoefening te downloaden! Klik hier voor de ademoefening

 

 

 

 

 

 

 


Yolanda Tesselaar heeft een prachtige boerderij in Alphen waar je binnenkort terecht kunt voor geweldige welness weekenden. Yolanda heeft de 2 jarige opleiding Chinese geneeskunde afgerond en is o.a. gespecialiseerd in Chinese Guasha Massage.

Chinese Guasha is een eeuwen oude oosterse techniek. Guasha werkt in op de meridianen (dat zijn energiebanen in het lichaam die in verbinding staan met organen en hun functies) en de reflexzones. Bij de meeste klachten worden de nek en rug behandeld. Het is een hele sterke ontgiftings methode!! 

Daarnaast is Guasha ook een hele mooie beautybehandeling!! Dan krijg je geen rode verkleuringen, maar meteen een zichtbaar mooiere huid!! Ze werkt met een steen en een zachte techniek. Dat zorgt ervoor dat de poriën verkleinen, de doorbloeding toeneemt, de collageenproductie toeneemt, oneffenheden verminderen, de huid gaat stralen en fijne lijntjes verminderen! Deze techniek is fantastisch in combinatie met lavendel olie, yarrow pom, helichrysum etc. Je kunt je eigen combinatie maken voor een gezichtsolie of crème!! 

Het leuke is dat je zelf ook de guasha kunt leren bij Yolanda. Dit is dus ook een perfecte massage om aan jezelf te geven. Lees er hier meer over. 

Yolanda geeft ook nog een aantal andere tips:

  • Zorg voor een rustige omgeving. Of je nu iemand anders masseert of jezelf, zorg altijd voor een ruimte waar je niet gestoord kunt worden en er (bijna) geen omgevingsgeluiden zijn. Zet ook de telefoon uit of op stil. Alleen al het trillen van een mobiel kan storend werken.
  • Zet een rustig muziekje op. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar instrumentale muziek. Op deze manier kun je niet in de verleiding komen om mee te zingen. 
  • Verwarm de olie. Het is heerlijk als de olie warm is! Het ontspant meteen als de warme olie op de huid wordt aangebracht. Er zijn speciale olieverwarmers in de handel, maar één met een waxinelichtje zou ik niet aanraden. Deze is qua temperatuur niet in te stellen. Ook als je gebruik maakt van essentiële olie gaat hiermee de mooie eigenschap van de olie verloren. Yolanda gebruikt zelf een heel handige.... flessenwarmer.. je weet wel van de babyflessen!

Of ik zelf ook tips heb? Jazeker! Deze oliën zijn mijn favoriete oliën om te gebruiken bij massages:

1. Lavendel. Heerlijk om tot rust te komen. Altijd een prettige olie om mee te masseren en om het gevoel van spanning te verminderen. Lavendel kun je naar eigen wens gebruiken. Ik gebruik meestal max. 9 druppels op 5ml gefractioneerde kokosolie. Maar eigenlijk kun je gewoon een handje gefractioneerde kokosolie nemen en daar een paar druppels lavendel bij doen. 

2. Aromatouch is een fijne blend om te gebruiken met een aangename zachte geur. AromaTouch is dōTERRA’s eigen massage samenstelling en combineert de unieke voordelen van oliën die zorgen voor ontspannende en geruststellende effecten. AromaTouch combineert essentiële oliën van cipres, pepermunt, marjolein, basilicum, grapefruit en lavendel. Heerlijk om met je eigen basisolie te gebruiken.

3. Deep Blue met essentiële oliën van Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy , Kamille en Osmanthus is perfect voor je spieren. Heerlijk om de massage af te sluiten en net even dat beetje extra verzorging voor spieren, gewrichten en pezen.

4. Green Manderine is dè olie als je gek bent op citrus èn toch lekker wilt genieten van het zonnetje. De meeste citrusoliën zijn fotosensitief en daardoor niet geschikt voor massages in de zomer. Deze oliën kunnen ervoor zorgen dat je sneller verbrandt of nare verkleuringen krijgt. Met groene manderijn heb je dat NIET. Gebruik dus deze olie voor een heerlijke zomerse verkwikkende en opwekkende massage.

Een van de meest gestelde vragen van masseurs als ze net starten met de pure essentiële oliën is trouwens: hoe verdun ik de essentiële olie. Veel masseurs zijn namelijk gewend om met voorverdunde mixen te werken. Het nadeel daarvan is dat je gelijk 5-10 grote literflessen in je praktijk hebt staan met beperkte houdbaarheid. Niet nodig ;). Je kunt naar wens een heerlijke verdunning maken met de essentiële oliën. Er zijn ca 84 oliën ,die je ook onderling kunt mixen èn kunt toevoegen aan verschillende basis oliën. Lees hier de blog over de effecten van verschillende basisoliën. 

Groetjes Léanne 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799