11 beste doterra startsets (en mijn top 6) in 2023

Het kiezen van de juiste startset hangt af van je persoonlijke situatie, je voorkeuren en je budget. Er zijn startsets vanaf 59 euro en je hebt de keuze of je een diffuser wilt gebruiken en of je een vloeibare kokosolie wilt toevoegen. Een startset is in veel gevallen een voordeligere oplossing omdat je geen account- en administratiekosten hebt. Daarnaast krijg je ondersteuning in de vorm van trainingen, workshops, cursussen en e-boeken. In deze gids hebben we de 11meest gekochte startsets gescoord en gereviewed beoordeeld en met onze top 6 zodat je de beste startset kun kiezen. 

Wat past bij jou? Doe de quiz
aromatouch diffused
Aromatouch Diffused

Beste startset overall. Ideaal voor ongemakken, fijne geur en massage. Lees de review

Naar de site
home essentials kit
Home Essentials Kit

Meest verkocht
Helpt bij 80% tot 90% van de uitdagingen in het dagelijks leven. Lees de review

Naar de site
familiy essentials kit
Family Essentials Kit 

Voor starters.
Leer de basisoliën kennen en maak je eigen rollers. Lees de review

Naar de site
kids collection doterra
Kidscollection

Voor bewuste ouders
Makkelijke veilige voorverdunde rollers om te ondersteunen. Lees de review

Naar de site
natural solutions doterra
Natural Solutions

Voor een gifvrij leven.
Verminder je toxische belasting met fijne producten. Lees de review

Naar de site
introduction kit doterra
Introductory Kit

Voor een klein budget
Eenvoudig uitproberen en met korting nabestellen. Lees de review

Naar de site

Door de focus op natuurlijk leven is er steeds meer aandacht voor etherische oliën. Je ziet steeds meer health en beauty merken een lijn met geuroliën opnemen in hun assortiment. 

Als je in je thuis wilt starten met een meer natuurlijke levenstijl en kosten wilt besparen op zelfzorg hulpmiddelen en health en beauty producten, dan zijn etherische oliën een leuke en leerzame manier om dit te doen. 

Als je nog niet bekend bent met etherische oliën, het zijn vluchtige planten extracten waarmee je:

 • je lijf en humeur kunt ondersteunen
 • altijd makkelijke oplossingen voorhanden hebt bij ongemakken van jou en je gezin
 • een heerlijke geur in je huis kunt verspreiden
 • o.a. je huid, spijsvertering en immuunsysteem kunt ondersteunen
 • lekkerder in je vel kunt zitten
 • je eigen verzorgings- en schoonmaak producten kunt maken, zonder rotzooi

Wat zijn de beste startsets etherische olie

Hier zijn mijn favoriete do terra startsets voor dit jaar:

 1. aromatouch diffused
 2. home essentials
 3. family essentials
 4. doterra kidscollection
 5. natural solutions
 6. introductieset

Aandachtspunten: Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder de zorg van een arts bent, raadpleeg uw arts. Vermijd contact met de ogen, binnen-oren en gevoelige gebieden. Let op citrusoliën zijn photosensitief, na gebruik op de huid 12 uur zon vermijden. De product informatie is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Zie ook de disclaimer.

Inhoud 

Beste startsets etherische olie

 1. aromatouch diffused
 2. home essentials
 3. family essentials
 4. kidscollection
 5. natural solutions
 6. introductieset

Onze top keuzes  

 1. aromatouch diffused ↗️
 2. home essentials ↗️
 3. family essentials ↗️

1. Aromatouch diffused

Beste overall startset €166,49

Deze set is perfect voor jou als je ondersteuning wilt voor zowel voor je lijf als je humeur. Je hebt gelijk een diffuser bij de hand om te genieten van de heerlijke geuren op een veilige en effectieve manier. Ook kun je direct aan de slag met massage door de meegeleverde gefractioneerde kokosolie. Deze olie is perfect om de oliën mee te verdunnen, zodat je ze makkelijk kunt gebruiken.

Met deze set kun je ook de unieke aromatouch techniek toepassen op jezelf, je gezin of je klanten. De AromaTouch Technique is het aanbrengen van etherische olie op de rug en voeten met zachte aanraking. De techniek combineert een zachte aanraking met de kracht van etherische oliën. Het geeft een fijne wellness ervaring . De oliën die gebruikt worden zijn uitgekozen vanwege hun unieke eigenschappen. Gecombineerd met deze techniek en met elkaar worden hun eigenschappen versterkt en hebben op die manier een positief effect op je lijf en je emoties. 

Dit is wat mensen zeggen over de aromatouch diffused set:

 • Handige set voor je gezin, makkelijk en overzichtelijk met 8 oliën. De diffuser is stil en je kunt direct aan de slag met de kokosolie.  
 • De balance en lavendel zijn echt perfect om meer rust te voelen. Lekker in de diffuser maar ook voor een voetmassage.
 • Ik gebruik deze set in mijn salon om mijn klanten een echte wellness aroma beleving te geven. Heel makkelijk en fijn met de filmpjes die beschikbaar zijn. 

De aromatouch diffused set bevat:

 • 5ml flesjes: Balance, Lavendel, Teatree, On Guard, AromaTouch, Deep Blue, Wild Orange, Peppermint
 • Vloeibare kokosolie  (115 ml)
 • Petal 2.0 Diffuser 

Korte beschrijving van de oliën 

 • Gebruik balance om tot rust te komen. Een heerlijke geur voor je diffuser maar ook zeer geschikt voor massage. Deze olie rol je dagelijks onder je voeten voor balans, rust en om te aarden.
 • Lavendel is de olie die heel fijn is voor ontspanning en het bevorderen van de nachtrust.
 • De melaleuca is ook wel bekend als teatree. Een hele zuiverende olie die je kunt gebruiken voor je huid maar ook perfect voor emotionele grenzen.
 • On Guard is de beschermende mix en onmisbaar in tijden dat je wilt werken aan je weerstand en je immuunsysteem.
 • De Aromatouch is de massageolie, een heerlijke mix van oliën die fijn zijn voor de huid en ontspanning.
 • Deep Blue ondersteunt in combinatie met de meegeleverde gefractioneerde kokosolie spieren, gewrichten en pezen. Je kunt deze olie heel goed gebruiken voor stramme en stijve spieren.
 • Wild orange is een sinaasappelolie, heerlijke voor energie, overvloed en blijheid.
 • Peppermint maakt je wakker en alert en ondersteunt je als je er moet zijn. Ook een olie die emotioneel “opluchting” biedt. Als redder in nood.
Koop deze set

2. Home Essentials Kit

Meest verkochte set €303,72

Deze prachtige home essentials doterra kit is de perfecte natuurlijke ondersteuning en helpt jou en je gezin met 80% tot 90% van de uitdagingen die jullie in het dagelijks leven tegenkomen. Dit is de perfecte start voor natuurlijke gezondheidsondersteuning. De set bestaat uit 9 flesjes van 15ml en 1 flesje van 5ml. Dit zorgt ervoor dat je geruime tijd vooruit kunt. Als je een uitdaging opzoekt in een van de boeken of online dan zie je altijd bij de oplossingen een of meerdere van deze etherische oliën in de recepten voor rollers, massage mixen en zelf voor "inname". Dit helpt je om, zonder eerst naar een drogist te gaan of online in te kopen, je humeur en je lijf volop te ondersteunen.

Dit is wat mensen zeggen over de home essentials kit:

 • Deze set is echt waar voor je geld en je krijgt volop ondersteuning. De diffuser is stil en ik ben alle flesjes en recepten aan het uitproberen. Ik ben enthousiast.
 • Deze set is fijn voor mijn praktijk, eigenlijk heb ik met deze 10 oliën alles in huis als aanvulling op mijn eigen vak. Bovendien hoef ik niet een hele opleiding te volgen of dikke boekwerken door te lezen. Met de korte filmpjes kan ik aan de slag. 
 • De workshop omgeving en de PDF die ik heb ontvangen hebben me op weg geholpen en ik ben aan het experimenteren met de oliën. Ik heb een nieuwe hobby. Dit smaakt naar meer. 

De home essentials kit bevat:

 • 9 flesjes van 15ml lavendel, citroen, teatree, oregano, pepermunt, wierook, air, zengset, onguard

 • 5ml Deep Blue

 • Petal 2.0 Diffuser 

Korte beschrijving van de oliën 

 • Lavendel: verzacht rode droge huid, bevordert een rustige slaap, helpt bij gevoelens van angst en spanning.
 • Citroen: reinigt oppervlakken, bevordert positieve stemming, geeft focus & energie.
 • Teatree: reinigend voor je huid, bevordert een gezonde immuun functie, biedt bescherming.
 • Oregano: krachtige reiniging, zuiverend, antioxidant, ondersteunt een gezond immuunsysteem.
 • Pepermunt: ondersteunt het gevoel van een vrije ademhaling verlicht spanning in je hoofd, geeft energie.
 • Wierook: bevordert gevoelens van ontspanning, verbetert huid-onvolkomenheden, perfect voor yoga en meditatie.
 • Air: frisse blend met een kalmerend en verzachtend effect. Draagt bij aan de verkoeling en verkwikking van je lichaam en ondersteunt bij een gevoel van vrije ademhaling.
 • Zengest: deze unieke melange van essentiële oliën van gember, pepermunt, karwij en venkel helpt goed tegen maagklachten. Een must-have-olie voor thuis en onderweg!
 • On guard: een van de meest populaire blends van dōTERRA en een musthave vanwege zijn ongelooflijke voordelen. Ondersteunt de natuurlijke werking van je immuunsysteem.
 • Deep blue: de kalmerende blend bevat acht essentiële oliën die bekend staan om hun comfort en verkoeling voor gewrichten en spieren. 
Koop deze set

3. Family Essentials

Ideale set voor uitprobeerders €157,97

Deze 10 basisoliën zijn perfect voor ieder huishouden. Ze komen in een prachtig doosje met magnetische sluiting waardoor je ze overzichtelijk kunt opbergen en makkelijk meenemen. De set bestaat uit 10 oliën van 5ml waardoor het én overzichtelijk én betaalbaar blijft. Je kunt bij deze set zelf een diffuser kiezen of een diffuser gebruiken die je al in huis hebt. De oliën kun je makkelijk verdunnen met je eigen favoriete basisolie. 

Dit is wat mensen zeggen over de family essentials kit:

 • Het doosje is makkelijk in gebruik. Voor mij is het fijn dat ik de oliën die ik veel gebruik eenvoudig kan nabestellen met korting. De oliën die ik weinig gebruik, zoals de oregano, zijn wel prettig om te hebben maar hoef ik niet in 15ml in huis te hebben.
 • Ik heb deze set gekozen omdat ik al een diffuser heb waar ik blij mee ben. De set is wel veel voordeliger dan de losse oliën dus daarom ben ik met deze set gestart.

De family essentials kit bevat:

 • 10 flesjes van 5ml lavendel, citroen, teatree, oregano, pepermunt, wierook, air, zengest, onguard en deep blue 

Korte beschrijving van de oliën 

 • Lavendel: verzacht rode droge huid, bevordert een rustige slaap, fijn bij gevoelens van angst en spanning.
 • Citroen: reinigt oppervlakken, bevordert positieve stemming, geeft focus & energie.
 • Teatree: reinigend voor je huid, bevordert een gezonde immuunfunctie, biedt bescherming.
 • Oregano: krachtige reiniging, zuiverend, antioxidant, ondersteunt een gezond immuunsysteem.
 • Pepermunt: ondersteunt het gevoel van een vrije ademhaling verlicht spanning in je hoofd, geeft energie.
 • Wierook: bevordert gevoelens van ontspanning, verbetert huid-onvolkomenheden, perfect voor yoga en meditatie.
 • Air: frisse blend met een kalmerend en verzachtend effect. Draagt bij aan de verkoeling en verkwikking van je lichaam en ondersteunt bij een gevoel van vrije ademhaling.
 • Zengest: deze unieke melange van essentiële oliën van gember, pepermunt, karwij en venkel helpt goed tegen maagklachten. Een must-have-olie voor thuis en onderweg!
 • On guard: een van de meest populaire blends van dōTERRA, en een must have vanwege zijn ongelooflijke voordelen. Ondersteunt de natuurlijke werking van je immuunsysteem.
 • Deep blue: deze kalmerende blend bevat acht essentiële oliën die bekend staan om hun comfort en verkoeling voor gewrichten en spieren. 
Koop deze set

4. Kidscollection

Voor bewuste ouders  €147,25

Bij baby's en jonge kinderen kun je als ouder behoorlijk met je handen in het haar zitten. Je wilt ze ondersteunen (en jezelf), maar je hebt niet altijd de juiste tools. Deze handige verdunde rollers zijn ideaal bij nachtrust, spannende momenten, ondersteuning van de spijsvertering en emotionele situaties. Gebruik de veilige voorverdunde rollers onder de voetjes, in de nek, op de polsen of op de plek waar aandacht nodig is. Kinderen van een jaar of drie kunnen aan de hand van de kleuren en kaartjes al snel onder begeleiding van een ouder kiezen welke olie ze willen gebruiken.

doTERRA kids collection reviews:

 • Mijn dochter is helemaal weg van de rollers. Vaak komt ze zelf al met het tasje aanlopen en kiest ze zelf haar roller.
 • Mijn zoon vond in het begin de 'brave' echt niet prettig en koos vaak de 'stronger'. Inmiddels is dat helemaal anders om. Ik ben blij met de hele set en we gebruiken ze regelmatig ook voor een fijne voetmassage of een kriebelliedje.
 • De kids collectie is bij ons een vast onderdeel geworden van het bedritueel. We kiezen een van de  oliën en rollen deze onder de voeten vóór het voorlezen van een verhaaltje. 

De kidscollection bevat:

 • 7 rollers van 10ml: Thinker, Calmer, Stronger, Rescuer, Brave, Steady, Tamer
 • Gave tas
 • 7 beschermhoesjes
 • Uitlegkaartjes 

Korte beschrijving van de oliën 

 • doTERRA Thinker: deze mix van essentiële oliën zorgt voor focus en concentratie. Helpt ook bij (te) veel nadenken en piekeren. 
 • doTERRA Calmer: ontspannende mix, perfect om jouw hoofd of dat van je kind tot rust te brengen. Deze roller helpt om een goede nachtrust te ondersteunen. 
 • doTERRA Stronger: gebruik deze handige roller om het immuunsysteem van je kids te versterken. Geeft het gevoel aan je zoon of dochter net iets sterker te zijn en iets meer vertrouwen te hebben.
 • doTERRA Rescuer: rol op de zere plekken bij vallen (en opstaan), tijdens het groeien, bij het sporten... Maar het helpt ook bij de emotionele pijn die ontstaat door ruzies en gedoe...
 • doTERRA Steady: aardende mix bevordert een rustige en evenwichtige sfeer. Ook bevordert deze roller gevoelens van ontspanning en rust. Je kunt hem inzetten om je kind te helpen zich op belangrijke dingen te concentreren. Fijne mix om te zorgen dat je in het hier en nu blijft. Heerlijk om aan te brengen op de voetzolen of op de polsen.
 • doTERRA Brave geeft energie en stimuleert de zintuigen. Deze mix bevordert een positief humeur omdat je (klein)kinderen beter met stress en angst omgaan. Als je een boost nodig hebt voor vertrouwen, moed en overtuiging... rol dan brave op de polsen en adem diep in!
 • doTERRA Tamer: voor ondersteuning van spijsvertering en stoelgang. Rol ook op de buik bij ongemakken. Neem mee op reis en gebruik Tamer om de effecten van reisziekte te verzachten.
Koop deze set

5. Natural Solutions

Verminder je toxische belasting €745,94

Shampoo, conditioner, bodylotion, handzeep en heel veel andere producten bevatten een hele lading chemische en hormoonverstorende stoffen. Na inname via eten en drinken is de opname via de huid de grootste bedreiging voor ons lichaam. Deze set helpt je om te switchen naar een gezonde levensstijl en ondersteunt je met fantastische producten en etherische oliën. 

Reviews over doTERRA natural solutions :

 • De lumo diffuser is een mooiere, stijlvollere diffuser die goed in mijn interieur past. Ik ben vooral fan van de deep blue rub. Wat een ideale crème voor mijn spieren en gewrichten. Grappig om te ervaren hoe het soms warm en soms koud wordt.
 • Ik was op zoek naar goede supplementen en wilde een aantal van mijn verzorgingsproducten vervangen. Ik merk echt dat als ik de life long vitality niet neem, ik na 3 dagen me minder fit voel. Ook de shampoo is echt perfect voor mijn droge en wat pluizige haar. Je hebt maar heel weinig nodig.
 • Dit is een handige set, ik heb nu van alles in een keer in huis en hoef voorlopig geen andere dingen te bestellen. Ik kan nu op mijn gemak alles uitproberen. Het ziet er ook leuk uit op mijn kastje in de kamer met die houten doos met alle oliën en de diffuser. 

De natural solutions set bevat:

 • (15 ml ) Frankincense, Lavender, Lemon, Melaleuca, Peppermint ,Wild Orange, AromaTouch, Balance, Air, ZenGest, On Guard, PastTense, Serenity
 • OnGuard Beadlets, OnGuard Foaming Hand Wash & Two Dispensers, OnGuard Softgels, OnGuard Whitening Toothpaste
 • Air Vapour Stick, Correct-X, ZenGest TerraZyme,  Deep Blue Rub, Fractionated Coconut Oil 115 ml, PB Assist, Shampoo, Conditioner
 • Lifelong Vitality Pack
 • Wooden Box
 • Lumo Diffuser

Belangrijkste voordelen:

 • de oliën zijn heerlijk voor de diffuser en massage. 
 • de on guard producten ondersteunen je immuunsysteem.
 • de deep blue rub, past tense, aromatouch zijn ideaal voor spieren en gewrichten.
 • de zengest, terraenzyme, pb assist en het life long vitality pack ondersteunen je spijsvertering en overall gezondheid.
 • balance, lavendel, aromatouch, frankincense, past tense zijn ideale producten voor meer rust en het wegnemen van spanningen.
 • air, pepermunt en de vapor stick ondersteunen het gevoel van een vrije ademhaling.
 • de shampoo, conditioner, tandpasta en handzeep zij dagelijkse verzorgingsproducten die echt een verschil maken.
Koop deze set

6. Intoductory Set

Perfecte budget start set €59,72

Als je een ander merkt gebruikt en je wilt eenvoudig uitproberen wat het verschil is met doterra, dan is dit de ideale set. Als je 10 oliën te lastig vindt qua informatie en gebruik of je budget laat het op dit moment niet toe, dan is dit een hele veelzijdige set waarmee je aan de slag kunt. Ook is het een perfecte set om cadeau te geven.

Reviews doTERRA introductie set :

 • Ik ben begonnen met deze set omdat ik vrij sceptisch was en eerst wilde weten of het echt een verschil was met de oliën van de drogist die ik in huis heb. Maar wow... dat is een wereld van verschil. Veel sterker en het ruikt zoveel puurder. Ik kan nu op mijn gemak andere oliën uitzoeken en bestellen met korting. 
 • Deze set is perfect voor mij omdat ik aan de slag kan om op een natuurlijke manier de pollen in de lucht te "overleven". Ik maak een roller en een inhaler en gebruik de drie oliën in mijn diffuser.
 • Heerlijke set met veel extra's. De filmpjes in de aroma VIP leeromgeving zijn leuk en leerzaam. Ook de PDF geeft volop informatie en recepten om de oliën goed te gebruiken. Dank voor de fijne ondersteuning.  

De introductory set bevat:

 • 5 ml lavendel, pepermunt, citroen

Belangrijkste voordelen:

 • Lavendel: verzacht rode droge huid, bevordert een rustige slaap, helpt bij gevoelens van angst en spanning.
 • Citroen: reinigt oppervlakken, bevordert positieve stemming, geeft focus & energie.
 • Pepermunt: ondersteunt het gevoel van een vrije ademhaling verlicht spanning in je hoofd, geeft energie.
Koop deze set

Lieve groetjes Leanne

Oprichtster van Helio.nl, de website met praktische en prettige tips over etherische oliën en een gezonde levensstijl. In 2017 gestart als informatieplatform met wekelijkse informatie met blogs en video's. Wil je dagelijks tips? Ga dan naar @helio.nl op instagram. Lees meer over mij >>> 

Over doTERRA etherische olie

doTERRA etherische olie is opgericht in 2008 en heeft de missie “pursue what’s pure”: het delen van best geteste essentiële oliën met de wereld én een olie in ieder huishouden. Doterra is afgeleid van het latijn en betekent  ‘Geschenk van de Aarde’.

Er was geen kwaliteitsstandaard in “etherische olie land”. Om de beste en zuiverste oliën te leveren is door doterra de kwaliteitsstandaard  CPTG Certified Pure Tested Grade™ opgezet. Dit betekent dat alle etherische oliën door en door getest worden. Zowel intern als door het onafhankelijke testinstituut APRC (Aromatic Plant Research Center). De etherische olie van doTERRA zijn meer dan biologisch. Lees meer over doterra

Hoe start je met etherische olie -download je gratis ebook.