Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie voor masseurs

Jan 27, 2023
Etherische olie voor masseurs

Etherische oliën zijn ideaal om je eigen persoonlijke sfeer in je praktijk te creëren. Je maakt makkelijk je eigen diffusermix (parfum) of je eigen persoonlijke massagemix. Etherische oliën zijn ideaal om je massage nog beter af te stemmen op je klant, zowel emotioneel als fysiek.

Essentiële oliën zijn vluchtige en aromatische stoffen die van nature voorkomen in zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van bomen/planten/struiken. Het zijn de natuurlijke afweerstoffen van de plant tegen insecten, schimmels en bacteriën. Ze komen voor in meer dan 3000 bomen, planten en struiken en er zijn er honderden die je kunt kopen. Essentiële olie is heel geconcentreerd, vaak wel 50 tot 70 keer sterker dan de kruiden in je keukenkastje. 

Essentiële oliën ondersteunen de  natuurlijke gezondheid op heel veel verschillende manieren. Je kunt ze inzetten voor de huid, het verbeteren van energie levels, voor meer rust en ontspanning of juist focus & concentratie. Je kunt de essentiële oliën gebruiken voor dus gebruiken voor ondersteuning van de gezondheid en het humeur van je cliënt. Ze zijn een mooie aanvulling op jouw massage en versterken ook het effect tussen de behandelingen door.

Hoe gebruik je etherische olie tijdens een massage 

Etherische oliën zijn vaak te sterk of te duur om puur op de huid te gebruiken. Je voegt ze daarom bijna altijd toe aan een basisolie zoals gefractioneerde kokosolie.

Basistechniek

De meeste masseurs brengen eerst de massage olie ruim op de rug aan (of het deel van het lichaam dat je masseert). Afhankelijk van de leeftijd en de conditie van de huid gebruik je 1-3 druppels van de pure etherische oliën van Doterra.

Layering

Layering is een techniek die vaak wordt toegepast als je oliën wilt gebruiken die elkaar versterken zoals in de protocollen van Symphony of the Cells of bij de Aromatouch-techniek. Maar met een beetje ervaring kun je ook zelf je eigen combinaties maken. Breng ook eerst hier weer ruim de basisolie op de rug aan en druppel dan druppels etherische olie op de plek die je wilt masseren. Gebruik je eigen massage techniek en voeg na  5-10 minuten de volgende olie toe. Voeg indien gewenst meer basisolie toe en doe zit zeker als je met hete oliën aan de slag gaat. Je kunt bij layering zeer goed 3 à 5 oliën gebruiken om je eigen aromamassage te ontwikkelen. 

Aroma Supplement

Je kunt als extra optie een aroma supplement aanbieden. Dit kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van de (verkoop) druppelprijs va de oliën of je werkt met een standaardtarief hiervoor. 
Een optie is bijvoorbeeld om een menu te maken met een energie boost, een emotie supplement of extra ondersteuning voor de spieren.
Natuurlijk kun je hiervoor een aantal vaste mixen of losse oliën kiezen, maar het is ook heel leuk om je eigen mixen te maken in 15ml flesjes met pipetten. Zo kun je het supplement makkelijk toevoegen aan jouw massage. Als je via Helio start met Doterra, neem dan gerust contact op om te brainstormen.

Welke oliën zijn geschikt voor een masseur?

Er zijn veel verschillende oliën die geschikt zijn. Vaak zijn het oliën met een aangename geur zoals lavendel, eucalyptus, jeneverbes, cederhout, patchouli en citrusoliën die veel worden gebruikt. Iedere olie heeft zijn eigen unieke voordelen en eigenschappen.  

Oliën die fijn zijn voor spieren zijn: Aromatouch Rozemarijn, Marjolijn, Deep blue, Peppermint, Marjoram, Lemongrass, Frankincense, Copaiba en Lavendel. 

Oliën die fijn zijn voor emotionele ondersteuning zijn: Neroli en Green Mandarin (gebruik liever deze citrusolie in de zomer waarmee je cliënt gewoon de zon in kan), juniper berry, forgive en console.  

Oliën die fijn zijn voor ontspanning zijn: lavendel, serenity, adaptiv, frankincense, aromatouch en Balance.

Fijne massagemixen om uit te proberen 

 1. Zen Massage Mix : neem gelijke delen balance en serenity als basis voor je massage olie. Je kunt dit doen volgens de basis techniek zoals hierboven omschreven of met de layering techniek.
 2. Calm the senses: gebruik gelijke delen vetiver en green mandarin (groene manderijn) etherische olie.
 3. Spier Support : gebruik gelijke delen aromatouch en deep blue.

DIY Massage Olie :

 • 1/4 kopje amandelolie
 • 1/4 kopje jojoba-olie
 • 8 druppels lavendelolie
 • 6 druppels eucalyptusolie
 • 4 druppels geraniumolie
 • 2 druppels ylang-ylangolie

 

Speciale Doterra massages om te leren

Fijne massages om te leren, waarbij je de etherische oliën op een speciale en hele effectieve manier gebruikt, zijn de Aroma touch Massage, de Aroma Kids Massage en de Symphony of the Cells. 

 • De AromaTouch massage is het aanbrengen van etherische olie op de rug en voeten. Deze techniek combineert een zachte aanraking met de kracht van etherische oliën. AromaTouch massage is een uitstekende manier is om gevoelens van stress te verminderen en om ontspanning te bevorderen. Lees hier meer over deze massage.
 • De aroma kids massage is een combinatie van massagegrepen uit de Happy Kids Massage methodiek en de aroma touch kit van Doterra. Deze massage is speciaal afgestemd qua hoeveelheid oliën, duur en grepen op kinderen. Lees er hier meer over.
 • Symphony of the Cells zijn simpele, maar heel goed uitgedachte, protocollen voor allerlei uitdagingen die je in 10 à 15 minuten kunt toepassen na een massage. De methode is ontwikkeld door Boyd Truman en ontworpen om harmonie te creëren op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Voor de toepassing van deze methode gebruik je 7 tot 14 oliën en kies je een protocol dat afgestemd is op de individuele lichaamssystemen. Lees er hier meer over. 

Waar moet je voor opletten als masseur

 • Zon: veel masseurs gebruiken in hun massages citrusolieën. Het risico hiermee is dat wanneer de cliënt de zon in gaat of de zonnebank gebruikt, deze makkelijker kan verbranden en/of vlekken krijgt. Gebruik daarom in de zomer green mandarine of neroli of adviseer je cliënt om 12 uur uit de zon te blijven. Let vooral op met bergamot wat een hele photosensitieve olie is. Lees er hier meer over.
 • Verdunnen: verdunnen van oliën is heel belangrijk. Veel oliën zijn te heet of te geconcentreerd om puur op de huid te gebruiken. Download gerust hier het gratis informatie boekje over verdunnen. Hete oliën zijn o.a. kruidnagel, cassia, kaneel, oregano, tijm en lemongrass. Die verdun je altijd. Lees er hier meer over.
 • Oxidatie: oliën bewaar je in het donker en op een koele plek om oxidatie te voorkomen. Citrus- en dennenoliën oxideren sneller dan andere oliën, dus pas hiermee extra op. Veel masseurs zijn geïnspireerd na een artikel of een filmpje en pakken dan een jaren oude olie uit de kast. Dit is vragen om problemen, omdat geoxideerde oliën de belangrijkste reden zijn voor een huidreactie. Lees hier meer over bewaren van etherische oliën. 
 • Allergie/sensitiviteitHoewel het bij het gebruik op de huid in verdunde vorm niet waarschijnlijk is dat dit etherische oliën problemen opleveren, is het raadzaam altijd wel met de klant te overleggen. Het is altijd aan te raden om jouw klant terug te verwijzen naar zijn/haar arts of verloskundige als ze medicatie gebruiken en of zwanger zijn. Oliën die je tijdens de zwangerschap beter niet gebruikt kun je hier vinden. Clary Sage (scharlei) gebruik je niet tijdens de zwangerschap en bij mensen die epilepsie hebben vermijd je venkel, eucalyptus en rozemarijn. Meer over huidreacties lees je hier.
 • Kwaliteit van de oliën: oliën van de drogist of natuurwinkel zijn niet altijd geschikt voor gebruik op de huid. Vaak worden geuroliën verkocht of etherische oliën die synthetisch zijn. Aan andere oliën wordt een basisolie toegevoegd of alchohol. Dit zijn allemaal contra indicaties voor gebruik op de huid. Lees hier meer over de kwaliteit van etherische olie. 

Top 3 start sets voor masseurs 

 1. Aromatouch Diffused, klik hier voor meer info 
 2. Home Essentials Set met kokosolie , klik hier voor meer info 
 3. Family Essentials set Compleet, klik hier voor meer info

Meer leren over etherische oliën

 1. Meer lezen kun je hier in de blogs of download hier het basisboek over etherische oliën. 
 2. Youtube: ieder vrijdag is er een live uitleg om 10 uur waar je aan mee kunt doen en waar je je vragen kunt stellen. Iedere week is er een nieuw onderwerp.
 3. Cursus: wil je uitgebreide uitleg hoe je etherische oliën kunt gebruiken en uitleg over 18 basis oliën. Klik dan hier.

Er zijn verschillende manieren waarop een masseur geld kan verdienen met etherische oliën:

 1. Door etherische oliën te verkopen: een masseur kan etherische oliën verkopen aan zijn cliënten na de massage, zodat ze thuis met de oliën aan de slag kunnen. Dit kan een goede manier zijn om extra inkomsten te genereren. Als je via Helio start met Doterra help ik je met goede tips.

 2. Door de oliën te gebruiken in massage-behandelingen: een masseur kan extra geld verdienen door een toeslag te rekenen voor massage-behandelingen (het aroma supplement). Graag denk ik met je mee om een unieke ervaring voor jouw klanten te creëren. 

 3. Door workshops te geven: een masseur kan geld verdienen door workshops te geven over het gebruik van etherische oliën in de massage. Dit kan zowel aan individuen als groepen zijn. Biedt workshops of trainingen aan. Als je via mij klant wordt bij Doterra, dan maak ik een handige workshop met je voor jou die jij kunt geven aan je klanten. Je kunt hierbij jouw kennis combineren met mijn kennis over etherische oliën. 

 4. Door het geven van privélessen: een masseur kan privélessen geven over het gebruik van etherische oliën in de massage en hoe men deze kan gebruiken voor therapeutische doeleinden.

 5. Partnering Helio (doterra essential oil specialist): ik werk graag met je samen om voor jouw praktijk mee te denken hoe je de oliën kunt inzetten, kunt verkopen in je praktijk of, als je wilt, ook secundaire inkomsten kunt opbouwen met de etherische oliën. 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

Welke doelen passen bij je goede voornemens voor 2024

Dec 30, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799