Wat is een diffuser

Jun 08, 2020

Een diffuser is een koud vernevelaar of verdamper. Er zit een ultrasoon "patch" in, die trilt waardoor het water met de olie vernevelt in de lucht.  Je doet er KOUD water in en 3-5 druppels essentiële olie. Dit zorgt voor een heerlijke geur in je huis. Bonus: je  ondersteunt je gezondheid en humeur. Het is door de methode ook veilig voor kinderen, ouderen en huisdieren. 

Veel waxmelts, geurstokjes, luchtverfrissers en geurkaarsen bevatten synthetische geurstoffen en allerlei andere chemische stoffen. Die adem je allemaal in. Regelmatig vertellen mensen me dat ze niet tegen geuren kunnen, er hoofdpijn van krijgen, of zelfs misselijk worden. Dat is vaak een heel natuurlijke reactie van je lijf tegen die schadelijke stoffen.

Met essentiële oliën heb je hiervan over het algemeen geen last. Mits je natuurlijk goede, pure, natuurlijke en geteste essentiële oliën gebruikt. Vooral omdat je zelf de hoeveelheid en dus de sterkte bepaalt. Je kun één essentiële olie gebruiken, een "blend" of je combineert zelf essentiële oliën om een geur te creëren, die bij jou past.  Ook kun je makkelijk wisselen van geur door eenvoudig de diffuser leeg te maken, opnieuw te vullen en een nieuwe olie te kiezen. Zo kun je de geur in huis aanpassen aan de tijd van de dag, jouw stemming of het jaargetijde.  

Omdat je maar 3-5 druppels nodig hebt (die voor ca 8 uur genoeg kunnen zijn) ben je vaak veel voordeliger uit dan met allerlei andere, minder gezonde, oplossingen 
(5 druppels citroen olie kosten je ongeveer 35 cent). 

Je moet natuurlijk wel een diffuser aanschaffen. Ik heb al heel veel diffusers geprobeerd, en een paar flinke miskopen gedaan. Ik heb op een rijtje gezet op welke 9 dingen je moet letten als je er een wilt aanschaffen.  Ontvang de tips in je mail box door op deze link te klikken: 

Ja ik wil deze tips ontvangen

In het filmpje hieronder leg ik e.e.a. nog wat uitgebreider uit:

Essentiële oliën in je diffuser zijn super voor een heerlijke geur in huis.

  • Je kunt kiezen voor heerlijke bloemen geuren, zoals patchouili, geranium en lavendel. Veel van deze geuren ruiken niet alleen lekker, maar geven ook rust.
  • Citrusoliën, zoals citroen, grapefuit, lime, en manderijn zijn fris en fruitig. Ze bevorderen je humeur en zorgen ervoor dat je (weer) vrolijk wordt. 
  • Frisse oliën zoals pepermunt, spearmint en eucaluptus verfrissen je huis en geven je letterlijk en figuurlijk lucht. 
  • Hout oliën zoals cederhout, witte den, zwarte den enzovoort zorgen voor een warme aangename sfeer.
  • Daarnaast is er nog een heel assortiment oliën van allerlei kruiden, grassen, harsen. En een heel assortiment door de leverancier samengestelde blends. 

Maar nog leuker: je kunt zelf meerdere oliën in de diffuser combineren. 

Bijvoorbeeld:

  • 3-5 druppels in totaal voor kleine ruimtes/ een subtiele geur/ voor gevoelige mensen
  • 5-10 druppels in totaal voor normale ruimtes/ een normale geur/ voor normale gevoeligheid
  • 10-15 druppels in totaal voor grotere ruimtes/ een zware & duidelijk aanwezige geur/ "voor gevorderden”.

(dit aan aantal druppels geldt voor de kwaliteit olie die je via mij kunt bestellen, voor andere merken heb je wellicht meer druppels nodig)   

Groetjes Léanne 

Close

50% Compleet