Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie voor je voeten

Aug 22, 2020
etherische olie voor voeten

Essentiële olie voor je voeten: de ander griezelt alleen al bij het idee… die heeft helemaal niets met voeten. Of denkt misschien wel…oeps ze kunnen wel wat extra verzorging gebruiken. Stijve spieren, verzorging nodig van eelt of spataderen. 

Zo gebruik je etherische olie voor je voeten

De fijnste oliën voor verzorging van je voeten zijn: lavendel, deep blue, pepermunt, balance, aromatouch en teatree. Lees waarom deze olien en met stip op 1 : oregano ideaal zijn

Snel naar de top 8 tips

1. Maak je eigen voetencrème met kokosvet

En kijk naar het filmpje hieronder voor de tip van 3 mannen! Zij gebruiken deze crème voor hun voeten. Geven stuk voor stuk aan dat hun voeten frisser ruiken, dat ze minder zweten en dat ze minder last hebben van eelt, velletjes en jeuk. En laten we eerlijk zijn, … ook mannen willen voeten in een slipper die er netjes en schoon uitzien! Dus dames: laten we deze goede tip ook gebruiken.

Recept:

Verwarm het kokosvet AuBainMarie  (ik heb de mannen horen zeggen we doen het gewoon even in de magnetron:) ) en voeg de druppels toe. Schenk het in een potje van dagcreme (verkopen ze ook gewoon los in de reissetjes bij de action / big bizar) of neem een handige lege lipbalsem roller om het in te doen.

 

2. Dagelijkse verzorging

Goede tip van mijn pedicure: “Was je voetjes voor je naar bed gaat en smeer ze lekker in met kokosolie”. Op de flesjes vloeibare kokos olie kun je een pompje zetten (klik hier)). Of je pakt een van de flesjes uit het reissetje. Voeg naar wens lavendelolie, melaleuca of een paar druppels wierook toe. Ongeveer 10 druppels van iedere olie op een fles gefractioneerde kokosolie van 115 ml. Heb je een 30ml flesje doe er dan 3 druppels van iedere olie in. 

Tip: laat de pepermunt ’s avonds weg, want die werkt opwekkend en dat wil je niet als je gaat slapen(… of misschien toch wel ?).

Tip: je kunt dit ’s morgens herhalen en zo lekker fris in je schoenen stappen.

3. Stinkende schoenen!!!

Schoenen kunnen nogal stinken, vooral als je ze dagelijks gebruikt. Denk aan werkschoenen.  Bijvoorkeur heb je meer dan één paar en laat je ze goed luchten. (Mijn oma deed er wel eens een oude krant in om vocht op te nemen). 

Vul een sprayflesje van 30ml water, voeg daar 5 druppels citroen en 5 druppels pepermunt aan toe. Schud voor gebruik, en spray dit in je schoenen en laat ze daarna goed luchten. 

Niet alleen een heerlijke geur maar ook eventuele bacteriën worden op deze manier effectief aangepakt. Citroen is immers een krachtige reiniger! 

4. Vermoeide of opgezette voeten?

Bij warm weer overkomt het ons allemaal. Of als je hard gewerkt hebt, of gewandeld…Verwen je voeten dan met een bak lauwwarm water. Meng een handje badzout met 2 druppels pepermunt. Kijk het nieuws, lees de krant of werk je Facebook bij. 10 minuten later ben je een ander mens. 

Tip: neem ’s avonds liever balance, aromatouch of lavendel zodat je ook lekker kunt slapen.

5. Nagel verzorging

Tja, hoe ga ik dat omschrijven zonder dat jullie allemaal misselijk worden ;). Nou ja je weet wel, die nagels die een beetje dik en geel zijn, afbrokkelen etc etc. Super besmettelijk. En niet te geloven hoeveel mensen daar last van hebben. 

Voor de verzorging van kalknagels  : Vul een 1 ml flesje met 10 druppels Melaleuca en 10 druppels Oregano. Zorg dat je voldoende wattenstokjes in huis hebt. Doe iedere ochtend en avond een druppel op een wattenstokje en smeer je nagel hiermee in. Hou dit minstens 3 weken vol. 

Pas op: Oregano is een hete olie. Zorg dat het niet op je nagelriemen of je huid terecht komt! 

Tip: dit kun ook gebruiken voor de cosmetische verzorging van wratten… Maar voorzichtig met de huid erom heen! 

6. Vermoeide voeten en stijve spieren

Veel mensen klagen vermoeide en stijve voeten/ spieren.  Je voeten dragen je de hele dag dus je kunt ze best dagelijks even verwennen en verzorgen : 

Deep Blue is verkrijgbaar als olie om mee te masseren, in een handige roller, in een tube met een crème, maar ook in kleine handige meeneem zakjes. Zo’n zakje heb ik eigenlijk altijd in mijn tas zitten als eerste hulp bij ongemakken. Of het nu 11km wandelen is, mijn grote teenknobbel die opspeelt, of die super mooie zomer hakken (die eigenlijk meer bedoeld zijn voor een zitfeestje)… Deep Blue smeren en je lacht weer.

7. Verzorging van blaren

Het overkomt me regelmatig. Ik trek net iets te mooie schoenen aan. Die schoenen waarvan ik weet dat ze eigenlijk niet lekker zitten, maar die wel fantastisch “staan”. En na een uur voel ik het … het begint te branden en doet pijn. Verdorie… ik krijg dus weer een blaar (heb ik jullie al verteld dat ik chronisch onhandig ben???). Ik smeer er gelijk lavendel op om het te verzorgen.

8. Cosmetische verzorging van spataderen

Een van de dingen die ik ook al snel merkte (en ja wordt dit jaar voor de 11e keer 33) is dat ik snel aderen zie op mijn benen. Van die spinnewebjes. Daar heb ik ook wat moois voor gevonden:  citroengras. Ik smeer citroengras op mijn enkels en onderbenen. Wel verdund, natuurlijk want citroengras is een hete olie. Ik heb hem gemengd in de olie die ik heb beschreven in tip 2. Gewoon er aan toegevoegd! Ik masseer het dagelijks in. 

Ben je pedicure? 

Download hier de gratis gids 

Placeholder Image

Vind je dit leuke tips? Laat dan even een like en een reactie achter op de post op instagram, Facebook, YouTube of op de website! Vind je dit goede tips voor iemand in je omgeving? Tag ze in het bericht of deel het bericht!

Geurige groet,


Léanne 

ps…  de essentiële oliën voor je voeten uit deze blog (lavendel, pepermunt, melaleuca, oregano, deepblue, citroen) zitten allemaal in de 5ml en de 15ml kit. 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799