Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Detox doTERRA

Mar 07, 2023
waarom detox

Detoxen is een proces waarbij het lichaam wordt ontdaan van gifstoffen en afvalstoffen. Door het verwijderen van deze stoffen kan het lichaam beter functioneren en kunnen verschillende gezondheidsproblemen worden voorkomen. doTERRA biedt verschillende producten aan die kunnen helpen bij het detoxen van het lichaam. Hieronder vind je meer informatie over hoe doTERRA-producten kunnen worden gebruikt bij een detox. 

Wat doet detox met je lichaam:

 1. Ondersteuning van het natuurlijke reinigingsproces van je lichaam en het kwijtraken van afvalstoffen.

 2. Verhogen van je energieniveau.

 3. Het krijgen van een mooie, stralende huid.

 4. Ondersteuning voor een fijne nachtrust.

 5. Een start maken met een nieuw regime of gezonde leefstijl en een steuntje in de rug nodig hebben bij de start.

 6. Verbeteren van je lichaamsvorm, je lekkerder in je vel voelen en strakker worden.

Een detox niet gaat niet alleen om het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam, maar ook om het starten van een gezondere levensstijl. Combineer een detox altijd met gezonde en evenwichtige voeding, voldoende beweging en voldoende slaap. Zo kun je de voordelen van een detox op de lange termijn behouden. En je geeft je lichaam de kans met een "zachte detox" om de afvalstoffen ook goed af te voeren zonder dat je je lijf een "opdonder geeft". Een te snelle detox kan allerlei vervelende gevolgen hebben o.a. spijsverteringproblemen, huidproblemen etc. etc. 

   

Waarom hopen gifstoffen zich op 

Gifstoffen kunnen zich ophopen in je lichaam als gevolg van verschillende factoren, waaronder blootstelling aan verontreinigende stoffen in je omgeving, je dieet en je levensstijl. Je lichaam heeft een natuurlijk mechanisme om gifstoffen te verwijderen, met name via de lever, nieren en darmen. Echter, wanneer je te veel gifstoffen binnenkrijgt, of als je lichaam niet in staat is om gifstoffen efficiënt te verwerken en af te voeren, dan kunnen deze zich ophopen in jouw lijf. Sommige gifstoffen kunnen zich in vetcellen opslaan en zijn moeilijker te "uit te scheiden" dan andere. 

Daarnaast kunnen bepaalde factoren je lichaamseigen ontgiftingsprocessen verstoren, zoals een het structureel eten van voedsel dat bewerkt is (pakjes en zakjes & fastfood) en veel suikers bevat, een gebrek aan lichaamsbeweging, chronische stress en slaapgebrek. Dit kan leiden tot een verminderde werking van jouw organen en systemen die betrokken zijn bij de ontgifting.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alle gifstoffen kunt vermijden. Sommige verontreinigende stoffen zijn overal aanwezig in je omgeving. Het is echter wel mogelijk om de blootstelling te verminderen door bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten en door te kiezen voor biologisch voedsel. Door je een gezondere levensstijl aan te wennen met o.a. regelmatig bewegen, voldoende slaap en het verminderen van stress, kun je je lichaam helpen om gifstoffen efficiënter te verwerken en te voorkomen dat ze zich ophopen. 

Wanneer heb je een detox nodig:

Veel mensen hebben last van diverse lichamelijke en geestelijke uitdagingen, die mogelijk kunnen worden veroorzaakt door een ophoping van gifstoffen in het lichaam. Gifstoffen kunnen namelijk niet alleen zorgen voor fysieke klachten, maar ook voor emotionele en mentale klachten.

Enkele signalen die kunnen wijzen op een ophoping van gifstoffen in het lichaam zijn:

 • Futloosheid en een gebrek aan energie
 • Moeite hebben met opstaan in de ochtend
 • Een onzuivere huid
 • Het moeilijk kunnen behouden van een gezond gewicht
 • Humeurigheid en prikkelbaarheid
 • Snaaitrek en een behoefte aan zoetigheid
 • Een slechte nachtrust
 • Spijsverteringsproblemen en een moeizame stoelgang

Gelukkig zijn er verschillende manieren om het lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van gifstoffen en het behouden van een gezonde levensstijl. Door te kiezen voor een gezond dieet en regelmatig te bewegen, kan het lichaam efficiënter gifstoffen verwijderen. Het gebruik van natuurlijke supplementen en etherische oliën, zoals die van doTERRA, kunnen helpen bij het ontgiftingsproces en het bevorderen van een gezonde spijsvertering en nachtrust.

Het is belangrijk om te weten dat een detox niet geschikt is voor iedereen en dat er situaties zijn waarin het afgeraden wordt. Als je bijvoorbeeld zwanger bent, borstvoeding geeft, onder behandeling bent van een arts of medicijnen gebruikt, is het raadzaam om eerst met een zorgverlener te overleggen voordat je een detox programma start. Daarnaast kan een detox ook ongeschikt zijn voor mensen met ondergewicht of mensen die herstellen van een ziekte of operatie. 

doTERRA-producten voor een detox.

De Cleanse and Restore kit van doTERRA is een detox programma dat 30 dagen duurt en helpt bij het ondersteunen van de natuurlijke reinigingsprocessen van het lichaam. Het programma is eenvoudig te volgen. De kit bevat :

Deze producten zijn zorgvuldig samengesteld om het lichaam te ondersteunen bij het ontgiftingsproces en het behoud van een gezonde spijsvertering en darmflora. Het programma is ontworpen om samen te werken met een gezond dieet, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging. Door deze gezonde levensstijlgewoonten te combineren met de Cleanse and Restore kit, kan het lichaam efficiënter gifstoffen verwijderen en een gezondere balans bereiken. De Cleanse and Restore kit is niet alleen geschikt voor mensen die hun lichaam willen ontgiften, maar kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en nachtrust.

   

DDR Prime Softgels:

Dit zijn capsules van doTERRA die een mix van etherische oliën bevatten, waaronder frankincense, wilde sinaasappel en jeneverbes, die kunnen helpen bij het ondersteunen van het antioxidant-systeem van het lichaam en het beschermen van cellen tegen schade. Ze kunnen intern worden ingenomen als voedingssupplement.

GX Assist:

GX Assist is een supplement van doTERRA dat is ontworpen om de darmgezondheid te ondersteunen en kan helpen bij het ondersteunen van de spijsvertering en ontgifting. Het bevat een mix van etherische oliën en kruiden, waaronder oregano, melaleuca, citroen, gember en zwarte peper. Het kan intern worden ingenomen als voedingssupplement (max 10 dagen aan een gesloten)

Lifelong Vitality Pack

Wanneer je lichaam aan het detoxen is, kan het extra hulp nodig hebben om ervoor te zorgen dat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde werking van het lichaam beschikbaar zijn. Een detox kan namelijk leiden tot het vrijkomen van opgeslagen gifstoffen en het verhogen van de uitscheiding van afvalstoffen. Hierdoor kan het lichaam extra energie en voedingsstoffen verbruiken.

Tijdens het ontgiftingsproces kunnen bepaalde vitamines en mineralen in het lichaam opgebruikt raken. Dit komt doordat deze nutriënten nodig zijn voor de verwerking en uitscheiding van toxines. Als het lichaam onvoldoende vitamines en mineralen heeft, kan het detoxproces worden vertraagd of zelfs worden verstoord. Dit kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en een verzwakt immuunsysteem.

Daarom is het belangrijk om tijdens het detoxproces te zorgen voor voldoende inname van vitamines en mineralen, bijvoorbeeld via een gezonde en gevarieerde voeding en/of voedingssupplementen. Enkele belangrijke vitamines en mineralen die een rol spelen bij het ontgiftingsproces zijn onder andere vitamine C, vitamine E, vitamine B-complex, magnesium, zink en selenium. Het lifelong vitality Pack geeft het totale pakket voor optimale ondersteuning

PB Assist+ Probiotic Defense Formula

doTERRA PB Assist+ is een probiotisch supplement dat is ontworpen om de darmgezondheid te ondersteunen en een gezonde darmflora te bevorderen. Het supplement bevat een krachtige mix van probiotische stammen die speciaal zijn geselecteerd vanwege hun gunstige effecten op de spijsvertering en het immuunsysteem. PB Assist+ bevat zes verschillende stammen van probiotica, waaronder Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis en Lactobacillus plantarum. Elke capsule bevat meer dan 6 miljard kolonievormende eenheden (CFU) van probiotica, waardoor het een van de meest krachtige probiotische supplementen op de markt is.

Het gebruik van PB Assist+ kan verschillende voordelen bieden voor het lichaam, zoals:

 1. Ondersteuning van de spijsvertering: PB Assist+ kan helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen zoals opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree en constipatie.

 2. Bevordering van een gezonde darmflora: De probiotica in PB Assist+ kunnen helpen bij het herstellen van een gezonde darmflora, wat belangrijk is voor de opname van voedingsstoffen en het voorkomen van ziektes.

 3. Versterking van het immuunsysteem: PB Assist+ kan het immuunsysteem versterken.

 4. Ondersteuning van de algehele gezondheid: PB Assist+ kan bijdragen aan een verbeterde algehele gezondheid en welzijn.

TerraZyme Digestive Enzyme Complex

TerraZyme is een product van doTERRA dat is ontworpen om de spijsvertering te ondersteunen. Het bevat een mix van enzymen die helpen bij het afbreken van voedingsstoffen in het lichaam en het verbeteren van de absorptie ervan. Deze enzymen kunnen ook helpen bij het verminderen van gas, opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsuitdagingen.

TerraZyme kan bijdragen aan de ontgifting van het lichaam door het verbeteren van de spijsvertering. Wanneer de spijsvertering goed functioneert, worden voedingsstoffen efficiënter opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd. Dit helpt het lichaam bij het elimineren van gifstoffen en bij het behouden van een gezonde darmflora. TerraZyme kan worden ingenomen met een maaltijd om de spijsvertering te ondersteunen. Hier is een mogelijke tabel voor de verschillende enzymen die aanwezig zijn in TerraZyme, inclusief hun functies

De ZenGest Softgels : 

Een gezonder leven en je lifestyle aanpassen is niet altijd simpel. Ondersteun je interne reinigingsprocessen en ondersteun je darmgezondheid met de Zengest softgels. Ideaal om de eerste dagen te overbruggen als je start met het aanpassen van je voedingsgewoontes waarbij je ongemakken kunt ervaren. Anijs, pepermunt, gember, kummel, koriander, dragon en venkel essentiële oliën kennen een lange historie van toepassingen voor verschillende spijsverteringsuitdagingen.

Zendocrine 

Dit is een etherische olieblend van doTERRA die speciaal is ontworpen voor ontgifting. Het bevat onder andere rozemarijn, geranium, jeneverbes, koriander, citroen en pepermunt. Het kan worden gebruikt in een diffuser, om toe te voegen aan badzouten of massageolie of intern worden ingenomen als voedingssupplement.

Er zijn ook zendocrine Softgels; dit zijn capsules van doTERRA die een mix van etherische oliën bevatten  Ze kunnen intern worden ingenomen als voedingssupplement.

 

Etherische oliën die je een detox ondersteunen 

Lemon essentiële olie

Citroenolie wordt vaak gebruikt als een natuurlijke reiniger tijdens detox. Het kan helpen bij het stimuleren van de spijsvertering en het verbeteren van de natuurlijke bloedcirculatie. Citroenolie bevat ook een hoge concentratie D-limoneen, wat een krachtige ontgiftende eigenschap heeft. Het kan worden gebruikt in diffusers, inhalatoren, of worden toegevoegd aan water of thee. Limoneen heeft een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder ontgiftende eigenschappen. Het is een krachtige antioxidant die de lever kan helpen bij het neutraliseren en uitscheiden van gifstoffen uit het lichaam. Bovendien kan limoneen ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering

Smart & Sassy Metabolic Blend

De Smart & Sassy Metabolic Blend is een mix van essentiële oliën die kan helpen bij het bevorderen van een gezonde stofwisseling en het verminderen van hongergevoelens. De olie bevat onder andere Grapefruit, Cinnamon Bark en Pepermuntolie. De olie kan worden ingenomen in een capsule of worden toegevoegd aan water of voedsel. 

Zo werkt de doterra detox

 
     
Dag 1-30

dōTERRA Lifelong Vitality Pack

TerraZyme

ZenGest Softgels

Lemon etherische olie (niet in detox set)

2x per dag van ieder 1 capsule

1 capsule bij iedere maaltijd

1 capsule bij maaltijd indien nodig

1-2 druppels in een glas warm water - meerdere keren per dag

Activeer
Dag 1-10

Zendocrine Softgels

1 capsule bij ontbijt en avondmaaltijd

Reset
Dag 11-20

GX Assist

1 softgel bij avondmaaltijd, maximaal 10 dagen

Vernieuw
Dag 21-30

PB Assist

DDR Prime Softgels

1 capsule bij avondmaaltijd

1 capsule bij avondmaaltijd

 

 

Ga aan de slag, klik hier om te starten. Shop de de set >>.  

 

  

 

 

 

Meer artikelen 

 1. Lees meer over etherische oliën en spijsvertering. De etherische oliën die een positief effect hebben op je spijsvertering zijn pepermunt, venkel, gember, de spijsverteringsmix, citroen en oregano. Voedingssupplementen geven je extra ondersteuning. Lees meer.
 2. Welke etherische oliën ondersteunen een gezond gewicht: pepermunt, smart&sassy, zengest, lemon, lavendel,. Lees hoe je deze oliën gebruikt.

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

Welke doelen passen bij je goede voornemens voor 2024

Dec 30, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799