Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Etherische olie in water

Jan 21, 2020

Water is super gezond en we drinken er ongeveer 365 liter per jaar van (en dat is eigenlijk te weinig!).  Maar, daarvan komt ca 29 liter per persoon per jaar uit petflessen. Veel van deze petflessen zijn niet van gerecycled plastic. En, als ze dat wel zijn, dan gaan er nog steeds enorm veel energie en grondstoffen verloren. De grote flessen worden meestal door ons statiegeld systeem gerecycled. De kleine flesjes... dat is een heel ander verhaal. Daarvan wordt maar zo'n 18% gerecycled..  extreem weinig dus!

Maar goed, laat het wat meer of wat minder zijn... iedere petfles, groot, klein,  gerecycled of nieuw heeft nog steeds een grote kans om in het milieu terecht te komen en zijn plekje in de plastic soep te veroveren.

Daarnaast nog een schokkende ontdekking. Ik keek op Netflix de aflevering Recycling Sham (serie Broken). Tot 2018 voerden we een groot deel van ons plastic afval uit naar China. China heeft inmiddels een importverbod. Dus nu zijn het andere landen die ons afval ontvangen en een deel ervan recyclen. Helaas wordt ook een deel verbrand, en gestort. Als je je nog geen zorgen maakt en denkt Léanne wat een onzin: kijk deze documentaire!

Zelf ben ik ben ook schuldig aan deze vervuiling. Ik koop onderweg vaak een flesje water, of ik krijg het aangeboden. Ga je naar een congres... hoe vaak krijg je een flesje water? Op het vliegveld... tja water weggegooid voor de douane...toch maar een flesje kopen. Ondanks dat ik heel vaak een bidon meeneem, koop ik water. Want ik vergeet mijn bidon ook wel eens. Bij de koop denk ik het wordt toch gerecycled, en ik gebruik het flesje een paar keer door het na te vullen. Hoe zit dat bij jou? 

Ik ben dus goed wakker geschud vrijdag! Ik heb kennis gemaakt met Virginia Yanquilevich, de CEO van Dopper. Dopper, ja.. van die handige herbruikbare waterflessen / bidons. Weet je dat Dopper niet draait om de verkoop van Doppers?  Het is een sociale organisatie (social enterprise) met als doel het verminderen van de plastic soep in de wereld!

Mijn tip: drink kraan water en koop zo'n (glazen) dopper. Ze zien er prachtig uit en de dubbelwandige houden je drank goed warm of koud. Deze doppers en essentiële oliën zijn een geweldige combinatie. In glazen doppers kun je wel citrusoliën doen, in een PET fles niet.


Nog een leuk feitje. Ik heb het nageteld en op mijn lijstje staan 46 oliën van dōTERRA die je mag innemen. Nou zou ik niet direct aanraden die allemaal in je water te doen, melaleuca smaakt naar stopverf en lavendel naar zeep als je het mij vraagt. Maar de oliën op de poster kan ik aanraden. (Lees verder onder de poster). 

Tips*

  • Doe 1-2 druppels in 500ml water. Een glazen fles met dop werkt goed. Schudden voor gebruik en klaar!
  • Doe 1 druppel in je thee, koffie of chocolademelk. On Guard is heerlijk. 
  • Doe 1 druppel olie in warm water (ipv een kop thee). Mijn favoriet is Wild Orange
  • Sommige oliën zijn sterk! Met een klein beetje kom je een heel eind. Koop 1ml flesjes en vul die bijvoorbeeld met on guard, peppermint, zengest, ginger etc. Er komt ca 1/8 druppel per keer uit een 1 ml flesje. Genoeg voor een lekker glas water.
  • Drink citrus oliën altijd uit glas. 

Dus wat ga jij nu doen? Gezond water drinken voor een gezond milieu? Geen plastic flessen meer toch!!!!

Proost,

Léanne 

 ps... wil je de poster printen of downloaden? Dat kan ga naar:  https://helio.mykajabi.com/water-opt-in 

 

 

* let op deze tips zijn alleen voor de dōTERRA oliën van CPTG kwaliteit. Veel andere merken oliën  zijn niet geschikt om te drinken.

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799