Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Zelf Geurstokjes Maken | Hoe maak je zelf een diffuser met geurstokjes

Dec 07, 2021
zelf geurstokjes maken

Wil je zelf een diffuser maken met geurstokjes. Zo doe je het

Dit heb je nodig voor om zelf geurstokjes te maken

 • alcohol 70%
 • gefractioneerde kokosolie
 • etherische olie naar keuze
 • bamboestokjes/ roomsticks/ houten stokjes
 • een mooi flesje

geurstokjes

Zo maak je de geurstokjes diffuser

 • Basismix: Voeg  1/3 deel kokosolie en 2/3 deel alchohol toe aan je flesje.
 • Voeg per 5ml basismix 20 druppels etherische olie toe

 

 

Deze geuren zijn perfect voor je geurstokjes diffuser

 • purify voor een frisse geur voor op het toilet
 • serenity voor een heerlijke ontspannende geur op de slaapkamer
 • citrusbliss voor een fijne gastvrije geur in je huiskamer
 • maar denk ook aan pepermunt, lavendel en wild orange. Shop hier je oliën 

Zelf maken is natuurlijker en goedkoper 

Luchtverfrissers zoals kamersprays, geurstokjes, geurkaarsen, waxmelts, die apparaatjes die je in het stopcontact steekt, wc verfrissers en ook geursticks ( diffusers met stokjes die geur verspreiden) zijn niet goed voor je lijf! Je denkt een lekker geurtje in huis te halen maar ondertussen is het maar de vraag wat er in zit en welke schadelijke stoffen je in ademt. Jij, maar ook je kinderen en je huisdieren.

Veel van de parfums die gebruikt worden voor luchtverfrissers zijn synthetisch. Je lichaam herkent deze geur niet en reageert hierop alsof het een gifstof is. Je kunt misselijkheid ervaren of zelfs hoofdpijn als natuurlijke reactie van jouw lichaam zodat je zo snel mogelijk een veilige plek op zoekt.

Ook de andere stoffen die gebruikt worden in luchtverfrissers zijn vaak chemische stoffen Helaas is het meestal de goedkoopste manier om snel en in grote hoeveelheden ons een "fijne sfeer" en "lekker ruikend" huis te "verkopen". Lees ook gerust het andere artikel over "Chemische en hormoonverstorende stoffen" die wel allemaal ongemerkt inademen en op onze huis smeren.

Alles wat je verbrandt geeft verbrandingsstoffen die je vervolgens in ademt. Dus dat zou ik sowieso proberen te voorkomen. Als je toch kaarsen gezellig vindt kies dan voor kaarsen van een soja was of bijenwas. Dus wierook, waxmelts of en zelfs branders met etherische olie zijn gezondheidstechnisch niet de beste oplossing. 

Trouwens, ik begrijp de vraag naar "luchtjes" heel goed. Wc bezoek, zweten, koken huisdieren... je ruikt het zelf normaal niet. Maar als je terugkomt van vakantie en je komt binnen in je eigen huis dan merk je dat deze (vrij normale) geuren er zijn. Natuurlijk wil je niet dat je bezoekt denkt wat ruikt het hier vies. (Er is overigens niets mis met gewoon lekker dagelijks luchten ;). Even lekker de ramen en deuren open!!!)

Een fijne geur in huis is prettig als er bezoek komt maar ook voor jezelf. Je kunt op een positieve manier je humeur en emoties beïnvloeden. En natuurlijke geuren kunnen zelfs een positief effect hebben op je gezondheid. We halen niet voor niets als sinds de oudheid bloemen en kruiden in huis voor hun positieve werking. 

Als je op een veilige en natuurlijke manier je huis lekker wilt laten ruiken dan kun je goedkoper, natuurlijker en effectiever aan de slag met goede etherische olien. Want ook daar heb je allerlei kwaliteiten in. Van volledig synthetisch, natuurlijk maar aangevuld met een alcohol en een basisolie, tot een hoge kwaliteit veilige en gesteste etherische olie. De prijs zegt heel vaak als iets over de kwaliteit. Koop je een flesje sinaasappel van 4 euro of van 15 ;) 

Een goede kwaliteit etherische olie kun je gebruiken in een diffuser (dit is een "verdamper" die door trilling koud water en etherische olie in de lucht vernevelt) maar voor luchtverfrissers en roomsticks. Op deze manier heb je zelf een natuurlijke en voordelige geur in huis. Prettig en praktisch.  R

 

Lekker recept voor je geurstokjes

 

 

geurstokjes auto diffuser glas doterra wild orange  doterra citroengras
Geurstokjes
€9.95
 Auto diffuser
€9.95
Wild Orange
€15.67
 Lemongrass
€14.97
 

 

Lees meer over diffusers:

Wat is een diffuser?

Een lekkere geur is fijn in huis, omdat het je rust geeft, omdat je focus wilt, om aan het werk te gaan, omdat het een fijne sfeer geeft, of omdat het ondersteunt bij een weldadige nachtrust. Lees wat een diffuser is en hoe je hem gebruikt. Lees verder >>> Wat is een diffuser?

Diffuser kopen? Lees de tips

Het is lastig in het oerwoud van online aanbod om een goede keuze te maken voor een mooie en goede essentiële olie diffuser.  Ze zijn er in verschillende soorten en maten, werken op verschillende manieren en vooral, de prijs verschilt nogal. Je vindt ze vanaf een paar euro maar is dat goedkoop of duurkoop. Lees de tips voor het kopen van een diffuser

Hoe maak je je diffuser schoon?

Diffuser schoonmaak Sommige oliën hebben veel kleur of hebben een sterke geur. Als je dan een andere olie in de diffuser wilt gebruiken is dat onhandig.  Gebruik voor het schoonmaken geen chemische producten en geen (natuurlijke) schoonmaakmiddelen! Lees het stappenplan om je diffuser schoon te maken

26 manieren om etherische olie te gebruiken zonder diffuser 

Er zijn 1001 manieren om je etherische oliën te gebruiken als je geen diffuser in huis hebt. Hierbij mijn tips om je te helpen ze uit de kast te halen en ermee aan de slag te gaan. In deze blog vind je 26 manieren om essentiële olie aromatisch te gebruiken (in te ademen). Lees hoe je je etherische oliën gebruikt zonder diffuser.

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Etherische oliën bij zwangerschap?

Nov 27, 2022

Itovi Scan Review

Nov 18, 2022

Inhalers maken met etherische olie

Oct 04, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799