Maak je eigen roomstick diffuser

roomstick diffuser zelf maken

Luchtverfrissers zoals kamersprays, geurstokjes, geurkaarsen, waxmelts, die apparaatjes die je in het stopcontact steekt, wc verfrissers en ook geursticks ( diffusers met stokjes die geur verspreiden) zijn niet goed voor je lijf! Je denkt een lekker geurtje in huis te halen maar ondertussen is het maar de vraag wat er in zit en welke schadelijke stoffen je in ademt. Jij, maar ook je kinderen en je huisdieren.

Veel van de parfums die gebruikt worden voor luchtverfrissers zijn synthetisch. Je lichaam herkent deze geur niet en reageert hierop alsof het een gifstof is. Je kunt misselijkheid ervaren of zelfs hoofdpijn als natuurlijke reactie van jouw lichaam zodat je zo snel mogelijk een veilige plek op zoekt.

Ook de andere stoffen die gebruikt worden in luchtverfrissers zijn vaak chemische stoffen Helaas is het meestal de goedkoopste manier om snel en in grote hoeveelheden ons een "fijne sfeer" en "lekker ruikend" huis te "verkopen". Lees ook gerust het andere artikel over "Chemische en hormoonverstorende stoffen" die wel allemaal ongemerkt inademen en op onze huis smeren.

Alles wat je verbrandt geeft verbrandingsstoffen die je vervolgens in ademt. Dus dat zou ik sowieso proberen te voorkomen. Als je toch kaarsen gezellig vindt kies dan voor kaarsen van een soja was of bijenwas. Dus wierook, waxmelts of en zelfs branders met etherische olie zijn gezondheidstechnisch niet de beste oplossing. 

Trouwens, ik begrijp de vraag naar "luchtjes" heel goed. Wc bezoek, zweten, koken huisdieren... je ruikt het zelf normaal niet. Maar als je terugkomt van vakantie en je komt binnen in je eigen huis dan merk je dat deze (vrij normale) geuren er zijn. Natuurlijk wil je niet dat je bezoekt denkt wat ruikt het hier vies. (Er is overigens niets mis met gewoon lekker dagelijks luchten ;). Even lekker de ramen en deuren open!!!)

Een fijne geur in huis is prettig als er bezoek komt maar ook voor jezelf. Je kunt op een positieve manier je humeur en emoties beïnvloeden. En natuurlijke geuren kunnen zelfs een positief effect hebben op je gezondheid. We halen niet voor niets als sinds de oudheid bloemen en kruiden in huis voor hun positieve werking. 

Als je op een veilige en natuurlijke manier je huis lekker wilt laten ruiken dan kun je goedkoper, natuurlijker en effectiever aan de slag met goede etherische olien. Want ook daar heb je allerlei kwaliteiten in. Van volledig synthetisch, natuurlijk maar aangevuld met een alcohol en een basisolie, tot een hoge kwaliteit veilige en gesteste etherische olie. De prijs zegt heel vaak als iets over de kwaliteit. Koop je een flesje sinaasappel van 4 euro of van 15 ;) 

Een goede kwaliteit etherische olie kun je gebruiken in een diffuser (dit is een "verdamper" die door trilling koud water en etherische olie in de lucht vernevelt) maar voor luchtverfrissers en roomsticks. Op deze manier heb je zelf een natuurlijke en voordelige geur in huis. Prettig en praktisch.  Roomsticks kun je makkelijk zelf maken:

Room sticks maken

 Benodigdheden

- flesje 
- alcohol 70%
- gefractioneerde kokosolie
- etherische olie naar keuze
- bamboestokjes/ roomsticks/ houten stokjes

Bereidingswijze

- Basismix: Voeg  1/3 deel kokosolie en 2/3 deel alchohol toe aan je flesje.
- Voeg per 5ml basismix 20 druppels etherische olie toe

Etherische oliën om toe te voegen
- purify voor een frisse geur voor op het toilet
- serenity voor een heerlijke ontspannende geur op de slaapkamer
- citrusbliss voor een fijne gastvrije geur in je huiskamer

Shop hier je oliën 

Drie geurmixen voor je eigen roomstick diffuser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen

Een diffuser kopen: Het is lastig in het oerwoud online om een goede keuze te maken voor een mooie en goede essentiële olie diffuser.  Ze zijn er in verschillende soorten, maten, werken op verschillende manieren en vooral, de prijs verschilt nogal. Lees hier verder en vind uit waar je op moet letten