Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Diffuser kopen? Lees de tips

Dec 21, 2021
diffuser kopen

Het is lastig in het oerwoud van online aanbod om een goede keuze te maken voor een mooie en goede essentiële olie diffuser.  Ze zijn er in verschillende soorten en maten, werken op verschillende manieren en vooral, de prijs verschilt nogal. Je vindt ze vanaf een paar euro. Als je een diffuser wilt met glas, echt hout, wifi, verschillende kleuren licht en geluid, dan ben je waarschijnlijk meer dan 100 euro kwijt. Afhankelijk van je budget heb je dus keuze uit diverse essentiële olie diffusers. Lees verder en vind uit waar je op moet letten.

Direct naar

 1. Inhoud 
 2. Snoerloos of op accu;
 3. Tijdsinstellingen;
 4. Veiligheid van de diffuser 
 5. Methode van verneveling 
 6. Gekleurd Licht  
 7. Hoeveel geluid maakt de diffuser
 8. Is de diffuser makkelijk schoon te maken 
 9. Waarvan is de diffuser gemaakt

  

Etherische olie diffuser kopen? 

Let op de inhoud (het aantal ml), de veiligheid, de stroomvoorziening, de methode van verdampen/ vernevelen, wel of geen gekleurd licht, de hoeveelheid geluid en of de diffuser makkelijk schoon te maken is. Dit zijn belangrijke punten bij aanschaf van een diffuser.

Inmiddels kun je me wel ervaringsdeskundige noemen. Ik heb er al een aantal “versleten”, in de auto, op kantoor, thuis en voor aan de computer. Van groot tot klein, duur tot goedkoop. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je er een wilt kopen. 
Hierbij de uitgebreide tips:

Diffuser kopen dit zijn de aandachtspunten

1. inhoud

; Een te kleine "geurverstuiver / geurdispenser " is niet handig, maar te groot is niet nodig. In mijn dōTERRA petal diffuser kan 100ml water en die kan ik meer dan 4 uur gebruiken (als ik 5 druppels lavendel gebruik komt dat neer op ca. 0,45 cent exclusief stroom en water. Daar kan geen geurkaars tegenop en het is bovendien veel gezonder) . Na die 4 uur wil je wellicht een andere geur dus vraag je af of je 30, 100, 300 of zelfs 500 ml nodig hebt. Ik heb inmiddels 3 van deze staan en na 3 jaar doen ze het allemaal nog. Daarnaast zijn ze ook al vaak uitgeleend en blijven goed functioneren ondanks soms enige "mishandeling". 

2. stroom

Denk na waar je de diffuser / aroma vernevelaar wilt gebruik en kijk naar de stroomvoorziening/ stekker. Wil je een USB aansluiting, oplaadbare batterijen, een accu aansluiting voor in de auto, caravan of boot of juist een stekker om thuis te gebruiken. Check ook of de diffuser wordt geleverd met een stekker die geschikt is voor Nederland.

doTERRA diffusers

deze diffusers werken met een accu

pilot diffuser

Move diffuser & citrus spring
56.00
Pilot Diffuser
59.00

 

 

3. timer

Het is fijn als  je verschillende tijden in kunt stellen op je diffuser/ geurverstuiver :  1 ,2 of 4 uur is handig.

4. veiligheid

Voor de veiligheid is het belangrijk dat de diffuser automatisch uit gaat als het water op is.

5. methode

Er zijn verschillende methodes om de geur te verspreiden in de lucht :

 • met een motortje dat draait
 • met een vilten stift die de olie met water opzuigt en warmte verdampt met trillingen
 • met een patch die snel trilt (ultrasoon) waardoor olie en water verdampt
 • diffusers die pure olie verdampen
 • luchtbevochtigers met een aromapatch (die werken met bevochtigingsschijven die door een waterbad draaien)

Voor mij is een diffuser met hoogfrequent trilplaatje (ultrasoon membraan) de beste optie, die geeft de meest koude waterdamp met geur aan de ruimte af op een veilige manier.

Voor de volledigheid merk ik op dat een olie brander niet wenselijk is, pure koud geperste essentiële olie maak je kapot boven de 43 graden Celsius.
Het ruikt wellicht nog steeds lekker, maar het geeft geen bijdrage aan je gezondheid. Op de markt zijn veel andere kwaliteiten olie, daar zitten vaak toevoegingen in die, wanneer je die brandt, allerlei voor je lichaam schadelijke stoffen in de lucht brengt. Dus dat raad ik zeker niet aan. 

6. licht

Kijk of en hoeveel kleuren licht je wilt. En check of het licht ook uit te zetten is.

7. geluid

Er is veel verschil in de hoeveelheid geluid die de diffusers produceren. Kijk naar de beoordelingen en of het door de leverancier wordt aangegeven. Niets is vervelender dan in slaap vallen met een heerlijke lavendelgeur om vervolgens door een piep van je diffuser na 3 uur weer hardvochtig wakker gemaakt te worden.  Continue gezoem of geborrel is ook niet fijn.

8. schoonmaak

Check of de diffuser goed schoon te maken is en makkelijk te vullen. Een glazen bol is bijvoorbeeld prachtig maar lastig van binnen schoon te maken. Kijk of de diffuser goed uit elkaar kan en of je hem schoon kunt vegen met een stukje keukenrol.

Je kunt op die manier gedurende de dag wisselen van geur.
Je maakt een diffuser een keer in de week schoon met een scheutje azijn en water, een half uurtje onder de afzuigkap aanzetten schoonspoelen en klaar 

9. materiaal

Kijk naar het materiaal van de essentiële olie diffuser. Helaas zijn veel diffusers gewoon van plastic ook al hebben ze een mooie hout-look. Er zijn wel wat diffusers te verkrijgen met een glazen bol en houten onderkant.

Klik op het plaatje of klik hier en ik mail je deze handige keuze lijst! 

 Best verkochte aroma verneverlaars

doTERRA Petal diffuser Met wild orange

doTERRA VOLO Diffuser

doTERRA VOLO Diffuser

doterra lumo diffuser

Petal Diffuser &wild orange
66.00
doTERRA VOLO Diffuser | Marble
92.67
doTERRA VOLO Diffuser | zwart
92.67
doTERRA Lumo diffuser | 
103.81

Veel gestelde vragen over diffusers

Wat is een diffuser

Een diffuser is een koud-vernevelaar of verdamper. Er zit een ultrasoon "patch" in die trilt, waardoor het water met de olie vernevelt in de lucht.  Je doet er KOUD kraanwater in en 3-5 druppels essentiële olie. Dit zorgt voor een heerlijke geur in je huis.  Lees hier meer hoe je een diffuser gebruikt en wat de beste geuren zijn.

Is een diffuser ongezond

Een diffuser is niet ongezond. Mits je een goede, natuurlijke en geteste olie gebruikt. 

Niet alle oliën zijn puur en veel zijn er synthetisch. Er worden vulstoffen aan toegevoegd, bijvoorbeeld alchohol of een basisolie of ze worden vervalst. Vervalsing van oliën is bijvoorbeeld door een synthetische stof toe te voegen: een deel van een andere olie wordt toegevoegd. Op deze manier wordt bijvoorbeeld een goedkope citroengras als melisse verkocht. Veel vervalsingen zijn heel moeilijk voor de gewone consument te herkennen. Ik adviseer om de oliën van Doterra te kopen, omdat deze allemaal onafhankelijk door APRC zijn getest. APRC is het Aromatic Plant Research Centre . 

Is een diffuser slecht voor dieren? 

Nee, een diffuser is niet slecht voor dieren. Gebruik een  therapeutische kwaliteit oliën, zet de diffuser niet meer dan 20 minuten aan en laat de deur open zodat je hond of kat de kamer kan verlaten. Lees hier meer 

Wat is het verschil tussen een diffuser en een luchtbevochtiger? 

Het verschil is dat diffusers over het algemeen kleinere apparaten zijn die zijn ontworpen om te worden gebruikt met etherische oliën, terwijl luchtbevochtigers meestal grotere apparaten zijn die zijn ontworpen om het vochtgehalte in de lucht te regelen. Shop hier je diffuser.

Welke olie gebruik je in je etherische olie diffuser

Als je etherische olie koopt is het belangrijk dat het een duurzame, fairtrade olie is waarbij je zeker kunt zijn dat er geen bestrijdingsmiddelen, verontreinigingen en toevoegingen zitten. Check de test resultaten

Etherische oliën worden vaak verdund met een basisolie of met alcohol verkocht. Ook zijn er veel volledig synthetische geuroliën te verkrijgen. Onderzoek van het Aromatic Plant Research Center toont aan dat 70-80% van de oliën vervalst is.  Lees meer 

doTERRA startsets met diffuser

family essentials doterra compleet

introductie set doterra compleet

Doterra Family Essentials
 205.87
 
Introductieset doterra compleet
 114.50

 

 

 

Lees meer over diffusers:

Wat is een diffuser?

Een lekkere geur is fijn in huis, omdat het je rust geeft, omdat je focus wilt, om aan het werk te gaan, omdat het een fijne sfeer geeft, of omdat het ondersteunt bij een weldadige nachtrust. Lees wat een diffuser is en hoe je hem gebruikt. Lees verder >>> Wat is een diffuser?

 

Hoe maak je je diffuser schoon?

Diffuser schoonmaak Sommige oliën hebben veel kleur of hebben een sterke geur. Als je dan een andere olie in de diffuser wilt gebruiken is dat onhandig.  Gebruik voor het schoonmaken geen chemische producten en geen (natuurlijke) schoonmaakmiddelen! Lees het stappenplan om je diffuser schoon te maken

Maak je eigen diffuser met geurstokjes

Luchtverfrissers zoals kamersprays, geurstokjes, geurkaarsen, waxmelts, die apparaatjes die je in het stopcontact steekt, wc verfrissers en ook geursticks ( diffusers met stokjes die geur verspreiden) zijn niet goed voor je lijf! Je denkt een lekker geurtje in huis te halen maar ondertussen ...lees de blog het maken van een diffuser met geurstokjes

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën giftig voor honden?

Jul 31, 2022

Hitte: 5 magische manieren om af te koelen

Jul 15, 2022

Je immuunsysteem versterken op een natuurlijke manier

May 26, 2022

Kindermassage: 8 situaties waarbij het werkt

May 26, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799