Diffuser kopen? Lees de tips

diffuser kopen

Het is lastig in het oerwoud online om een goede keuze te maken voor een mooie en goede essentiële olie diffuser.  Ze zijn er in verschillende soorten, maten, werken op verschillende manieren en vooral, de prijs verschilt nogal. Je vindt ze vanaf een paar euro. Als je een diffuser wilt met glas, echt hout, wifi, verschillende kleuren licht en geluid ben je waarschijnlijk meer dan 100 euro kwijt. Afhankelijk van je budget heb je dus keuze uit diverse essentiële olie diffusers. Lees verder en vind uit waar je op moet letten

Diffuser kopen : lees waar je op moet letten

De inhoud (aantal ml), de veiligheid, de stroomvoorziening, de methode van verdampen/ vernevelen, wel of geen gekleurd licht, de hoeveelheid geluid en of de diffuser makkelijk schoon te maken is, zijn belangrijke punten bij aanschaf van een diffuser.

Inmiddels kun je me wel ervaringsdeskundige noemen. Ik heb er al een aantal “versleten”, in de auto, op kantoor, thuis en voor aan de computer. Van groot tot klein, duur tot goedkoop. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je er een wilt kopen. Hierbij de uitgebreide tips:

Aandachtspunten bij je aankoop

1. Inhoud.  Te klein is niet handig maar  te groot is niet nodig. In mijn dōTERRA petal diffuser kan 100ml water en die kan ik meer dan 4 uur gebruiken (als ik 5 druppels lavendel gebruik komt dat neer op ca. 0,45 cent ex stroom en water. Daar kan geen geurkaars tegenop en het is bovendien veel gezonder) . Na die 4 uur wil je wellicht een andere geur dus vraag je af of je 30, 100, 300 of zelfs 500ml nodig hebt. Ik heb inmiddels 3 van deze staan en na 3 jaar doen ze het allemaal nog. Daarnaast zijn ze ook al vaak uitgeleend en blijven goed functioneren ondanks soms enige "mishandeling" 

2.  Stroom/ accu: Denk na waar je de diffuser wilt gebruik en kijk naar de stroomvoorziening/ stekker. Wil je een USB aansluiting, oplaadbare batterijen, een accu aansluiting voor in de auto/ caravan of boot of juist een stekker om thuis te gebruiken. Check ook of de diffuser wordt geleverd met een stekker die geschikt is voor Nederland.

doterra diffusers met accu: 

roam diffuser

pilot diffuser

Roam Diffuser
81.95
 
Pilot Diffuser
59.00

 

 

3. Timer: Het is fijn als  je verschillende tijden in kunt stellen. 1 ,2 of 4 uur is handig.

4. Veiligheid: Voor de veiligheid is het belangrijk dat de essentiële olie diffuser automatisch uit gaat als het water op is.

5. Methode : Er zijn verschillende methodes om de geur te verspreiden in de lucht :

  • met een motortje dat draait,
  • met een vilten stift die de olie met water op zuigt en warmte verdampt met trillingen
  • met een patch die snel trilt (ultrasoon) waardoor olie en water verdampt.
  • diffusers die pure olie verdampen
  • luchtbevochtigers met een aroma patch (die werken met bevochtigings schijven die door een waterbad draaien)

Voor mij is een diffuser met hoogfrequent trilplaatje (ultrasoon membraan) de beste optie, die geeft de meest koude waterdamp met geur aan de ruimte af op een veilige manier.

Voor de volledigheid merk ik op dat een olie brander niet wenselijk is,
pure koud geperste essentiële olie maak je kapot boven de 43 graden Celsius.
Het ruikt wellicht nog steeds lekker maar het geeft geen bijdrage aan voor je gezondheid. Op de markt zijn veel andere kwaliteiten olie, daar zitten vaak toevoegingen in die wanneer je die brandt je allerlei voor je lichaam schadelijke stoffen in de lucht brengt. Dus dat raad ik zeker niet aan. 

6. Gekleurd Licht: Kijk of, en hoeveel kleuren licht je wilt. En check of het licht ook uit te zetten is.

7. Geluid: Er is veel verschil in de hoeveelheid geluid die de diffusers produceren. Kijk naar de beoordelingen en/of het door de leverancier wordt aangegeven. Niets is vervelender dan in slaap vallen met een heerlijke lavendel geur en vervolgens door een piep van je diffuser na 3 uur weer hardvochtig wakker gemaakt te worden.  Continue gezoom of geborrel is ook niet fijn.

8. Schoonmaak: Check of de diffuser goed schoon te maken is en makkelijk te vullen. Een glazen bol is bijvoorbeeld prachtig maar lastig van binnen schoon te maken. Kijk of de diffuser goed uit elkaar kan en of je hem schoon kunt vagen met een stukje keukenrol.

Je kunt op die manier gedurende de dag wisselen van geur.
Je maakt een diffuser een keer in de week schoon met een scheutje azijn en water, een half uurtje onder de afzuigkap aanzetten schoonspoelen en klaar 

9. Materiaal: Kijk naar het materiaal van de essentiële olie diffuser. Helaas zijn veel diffusers gewoon van plastic ook al hebben ze een mooie hout look. Er zijn wel wat diffusers te verkrijgen met een glazen bol en houten onderkant.

Klik op het plaatje of klik hier en ik mail je deze handige keuze lijst! 

 Best verkochte diffusers

doTERRA Petal diffuser Met wild orange

doTERRA VOLO Diffuser

doTERRA VOLO Diffuser

doterra lumo diffuser

doTERRA Petal Diffuser | incl 15ml wild orange
66.00
doTERRA VOLO Diffuser | Marble
92.67
doTERRA VOLO Diffuser | zwart
92.67
doTERRA Lumo diffuser | 
103.81

 

Veel gestelde vragen over diffusers

Wat is een diffuser

 Een diffuser is een koud vernevelaar of verdamper. Er zit een ultrasoon "patch" in, die trilt waardoor het water met de olie vernevelt in de lucht.  Je doet er KOUD kraanwater in en 3-5 druppels essentiële olie. Dit zorgt voor een heerlijke geur in je huis.  Lees hier meer hoe je een diffuser gebruikt en wat de beste geuren zijn 

Is een diffuser ongezond

Een diffuser is niet ongezond. Mits je een goede, natuurlijke en geteste olie gebruikt. 

Niet alle oliën zijn puur en veel zijn er synthetisch. Er worden vulstoffen aan toegevoegd, alchohol, een basis olie of ze worden vervalst. Vervalsing van oliën is bijvoorbeeld door een synthetische stof toe te voegen : een deel van een andere olie wordt toegevoegd. Op dez manier wordt bijvoorbeeld een goedkope citroengras als melisse verkocht word. Veel vervalsingen zijn heel moeilijk voor de gewone consument te herkennen. Ik adviseer om de olien van doterra te kopen omdat deze allemaal onafhankelijk door APRC zijn getest, APRC is het Aromatic Plant Research Centre . 

Is een diffuser slecht voor dieren? 

Nee een diffuser is niet slecht voor dieren. Gebruik een  therapeutische kwaliteit oliën, zet de diffuser niet meer dan 20 minuten aan en laat de deur open zodat je hond of kat de kamer kan verlaten. Lees hier meer 

Wat is het verschil tussen een diffuser en een luchtbevochtiger? 

Het verschil is dat diffusers over het algemeen kleinere apparaten zijn die zijn ontworpen om te worden gebruikt met etherische oliën, terwijl luchtbevochtigers meestal grotere apparaten zijn die zijn ontworpen om het vochtgehalte in de lucht te regelen. Shop hier je diffuser.

 

doterra Startsets met een diffuser

family essentials doterra compleet

introductie set doterra compleet

Doterra Family Essentials
 205.87
 
Introductieset doterra compleet
 114.50

 

 

 

 

aromatouch diffused

home essentials

   
Aromatouch diffused kit 
 188.47
Home essentials kit
 280.72