Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Geur in huis: helpt het bij verkoop?

Jan 09, 2021
geur in huis

Als je je huis wilt verkopen, dan is geur heel belangrijk. Het belang van geur wordt enorm onderschat. Je kunt dit totaal goed doen maar ook helemaal fout.

Geur in huis

Geur in huis is heel belangrijk. Het is zelfs zo dat je je huis sneller verkoopt met een lekkere (neutrale) geur. En dat kan door op een juiste manier essentiële olie te gebruiken. De geuren die de meeste mensen aanspreken zijn citrusgeuren zoals wilde sinaasappel, citroen en bergamot. 

Maar gebruik de essentiële oliën wel op de goede manier. Realiseer je dat niet iedereen dezelfde geur lekker vindt en dat teveel geur eerder afschrikt dan. Dit bevordert het verkopen van je huis dus niet. Ik leg het graag uit

 

Hoe gebruik je essentiële oliën om je huis te verkopen?

Gebruik een goede diffuser met 1-3 druppels citrusolie zoals bergamot, citroen of wilde sinaasappel. Een goede diffuser is een diffuser die gebruik maakt van water en een ultrasoon patch (je vernevelt het water en olie in de lucht door trilling). Zet de diffuser 20 minuten aan en laat de deuren open staan.

De citrusoliën die je gebruikt moeten van een therapeutische kwaliteit zijn. Een olie van 2-3 euro bij de drogist is veelal volledig synthetisch. Dit zorgt er bij veel mensen voor dat ze misselijk worden en hoofdpijn krijgen. Koop dus een goede geteste etherische olie. 

Top 5 ergste geuren volgens kopers

1. dieren 
2. sigaretten 
3. schoonmaak producten 
4. vocht
5. de vuilnisbak 

Welke geur marketing kun je gebruiken voor de verkoop van je huis?

 • Zorg ervoor dat je huis goed lucht voor een bezichtiging. Dat betekent: alle ramen en deuren 30 minuten goed open en laat alles even lekker doorwaaien. 
 • Verwijder alle huisdier "spullen" zoals honden manden en kattenbakken etc. Deze geven geuren af die jij niet meer ruikt omdat je er dagelijks midden in zit. Maar een potentiële koper ruikt ze direct.
 • Maak je huis schoon met neutrale schoonmaakmiddelen. Baking soda en citroenzuur zijn met een paar druppels eucalyptus of zwarte den perfect voor je wc. Een sprayfles met een paar druppels citroen olie is ideaal om de tafels af te nemen. En doe een druppel citroen olie in warm water en dweil daar je vloer mee. 

Bezichtiging: wat zijn geuren die mensen lekker vinden ?

Andere geuren die mensen waarderen bij een bezichtiging van een huis zijn de geur koffie, vers gebakken brood of koekjes of de geur van wasgoed en verse bloemen. Als je geen zin hebt om koekjes te bakken is 1 druppel kaneel, 1 druppel kruidnagel en een druppel sinaasappel in je diffuser een goede mix.

Belangrijk is om je te realiseren dat een geur echt op de achtergrond aanwezig moet zijn. Geur is iets heel persoonlijks en kan herinneringen op roepen. Dus doe rustig aan! 

Gerelateerde vragen

Kan een lekkere geur voor een hogere verkoop prijs zorgen? 

Ja, Dit artikel geeft aan dat in een onderzoek in Amerika de verkoop prijs van een huis van ca.100.000 dollar hoger uitpakte bij gebruik van citrus geur ten opzichte van gebraden kip (https://www.realestate.com.au/news/does-a-scent-sway-buyers-during-an-inspection/Deze diffuser aan met sinaasappel olie kan wel eens het verschil maken als je je huis verkoopt. 

Wat is de top 5 essentiële oliën voor een open huis?

 1. Citrusoliën zoals sinaasappel
 2. Dennen geuren
 3. Kruiden zoals marjoram
 4. Cederhout
 5. Vanille geuren zoals citrus bliss

Hier kun je meer informatie vinden over deze geuren

Top 3 tips om essentiële olie te gebruiken bij verkoop van je huis

 1. Gebruik een diffuser met 1-3 druppels sinaasappel olie 
 2. Doe een druppel dennen olie aan de binnenkant van je wc rol
 3. Gebruik een 100ml spray fles met 10 druppels serenity olie en water en spray daarmee over je bed/ linnengoed

 

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Snoepje of Superkracht? De Veelzijdige Wereld van Pepermunt

Nov 27, 2023

Cedarwood vs Sandalwood: is Cederhout Olie echt slechter?

Nov 08, 2023

Waarom sommige Experts Zeggen 'Nee' tegen Vaseline

Nov 05, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799