Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Afvallen: deze tips helpen je om vol te houden

Oct 16, 2019
afvallen tips

Gewicht kwijt raken is vaak niet makkelijk en volhouden om je eetpatroon of sport routine vol te houden is vaak echt lastig. Er zijn een paar etherische oliën die je kunnen helpen om je nieuwe levensstijl vol tehouden 

Top tips om vol te houden bij het afvallen

1. Citroenolie (Lemon)

Je kunt 1-2 druppels dōTERRA lemon toevoegen aan warm water. Het fijne is dat deze olie eerder bitter is dan zuur. Veel mensen gebruiken het sap van citroenen om te detoxen. Maar dat is zuur en het tast je glazuur aan. Dat wil je natuurlijk niet!

Citroenolie ondersteunt je lijf bij het detoxen. Als je aan het afvallen bent, komen er veel afvalstoffen vrij bij de afbraak van vetten in je lichaam. Citroen olie ondersteunt je lijf om deze stoffen af te voeren en uit te scheiden. Ook ondersteunt citroen een gezonde leverfunctie!

Wist je dat je citroen olie niet in plastic glazen of bidons gebruiken? Het breekt plastics af dus gebruik liever glas. Ook ondersteunt bij het afbreken van microplastics in je lichaam. 

2. Pepermuntolie

Pepermunt olie is een van de andere 24 oliën van dōTERRA die je kunt toevoegen aan water. 1 druppel is echter genoeg voor 3 liter pepermunt thee!!! Het is daarom handig om een 1 ml flesje te gebruiken WANT: daar komt 1/8 druppel uit.

Pepermunt helpt bij het drinken van voldoende water. Het is ineens een stuk minder saai. Je voorkomt de inname van calorieën, suiker en/of zoetstoffen. Voor veel mensen blijkt het lastig om 2-3 liter per dag te drinken.

Pepermunt olie werkt ook perfect voor een frisse adem! dōTERRA heeft ook hele handige pepermunt balletjes (beadlets). Deze kun je gebruiken als alternatief voor pepermuntjes (waar suiker of zoetstof in zit). Handig en lekker dus voor onderweg.

Daarnaast is het ook een fijne olie om een hongergevoel te verlichten.

3. Spijsverteringssamenstelling

dōTERRA heeft een speciale spijsverteringssamenstelling. Er zijn ook speciale softgels en kauwtabletten te krijgen die je kunt innemen/gebruiken. Deze oliemix kun je verdund op je buik aanbrengen door een handje gefractioneerde kokosolie of massage olie te nemen en een daar paar druppels aan toe te voegen. Of maak een roller! 

Natuurlijk kun je deze mix ook prima in een de diffuser gebruiken. Doe  er 3 tot 5 druppels in en geniet van het heerlijke aroma en de werking op je lichaam en geest.

4. Lavendel

Stress en onvoldoende rust zorgen ervoor dat je lichaam in de "vecht/vlucht" modus blijft. Als je aan het vechten of vluchten bent, is je lichaam bezig om te zorgen dat wat het binnenkrijgt als reserve wordt opgeslagen. Bij veel mensen resulteert dit in gewichtstoename. Voldoende rust en minder stress zijn dus heel belangrijk als je je gewicht wilt verminderen. Een van de oliën die je adrenaline en cortitsol levels helpt omlaag te brengen is: Lavendel! 

3 tot 5 druppels lavendel in een diffuser zijn heerlijk om je slaap te bevorderen en te intensiveren. Heb je geen diffuser kijk dan eens naar deze 26 tips voor aromatisch gebruik van oliën. Er zit vast iets bij dat bij je past.

5. Supplementen

Verbaasd... dat was ik toen ik uitvond dat ik tekorten had in aan vitamines en mineralen (dat bleek uit mijn bloedbeeld). Ik had de overtuiging dat ik gezond at en dus er voldoende van binnen kreeg. Helaas is onze voeding op dit moment niet meer dezelfde als 80-90 jaar geleden. Er zitten veel minder voedingstoffen in. Eigenlijk vertellen alle professionals in mijn omgeving me dat je niet zonder supplementen kunt. Ik neem dus braaf mijn multivitamines, mineralen en omega vetzuren in voor een gezonde basis en balans. Zonder goede fundering kun je immers ook geen gebouw neerzetten. De probiotica en enzymen neem ik extra om mijn voeding beter op te nemen en te verteren. 

En helaas...goedkoop is in dit geval duurkoop. Vaak zitten in de goedkope supplementen verkeerde verhoudingen. Hierdoor krijg je te veel of te weinig binnenkrijgt, en ze kunnen zelfs stapelen! Ook zijn er vaak stoffen in opgenomen die je lijf niet direct kan verwerken, maar die eerst moeten worden omgezet in iets dat kan worden opgenomen. Daar door is er weer een lagere opname en zie toch tekorten.

 6. Etherische oliën voor je huid

Als je veel afvalt, zie je dat je vel verandert. Door het deels verdwijnen van het onderhuidse vet gaat je vel wellicht iets meer hangen, zie je mogelijk meer rimpels of heb je wat last van striae. Het is een veranderingsproces, waarbij je lijf zijn eigen balans weer zoekt. Je kunt dat goed ondersteunen bijvoorbeeld door een paar druppels Yarrow Pom in je crème te doen. 

Een goede andere optie is droog borstelen. Een goede olie om op een mooie grote badborstel te doen is Smart & Sassy. Een fijne mix met een heerlijke kruidige citrus geur. 

Ook de lavendel en de frankincense uit de basiskit zijn heel fijn om in een bodylotion te gebruiken en je iedere dag fijn mee in te smeren  

Meer informatie? Kijk gerust deze video's 

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Collageen 101: Alles Wat Je Moet Weten Over Dit Huidwonder

May 29, 2023

Het grote voordeel van tea tree olie

Apr 30, 2023

9 Moederdag cadeau ideeën

Apr 26, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799