Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Waar gebruik je etherische olie?

Mar 15, 2021
Waar gebruik je etherische olie?

Help.... je vindt lavendel niet lekker ruiken? (ja het komt echt voor.... ;)) 3 op de 100 mensen vinden de geur van lavendel naar “oude oma's” ruiken. De andere 97 hebben een fijne herinnering, of zelfs een flashback naar heerlijke vakanties in de Provence.

Maar als je het nu niet dicht bij je neus smeert of gebruikt.... helpt het dan ook? Ja hoor je kunt het ook prima onder je voeten smeren en ze dan direct (met sokken) onder je dekens stoppen. 

Je kunt etherische olie op heel veel plekken op je huid gebruiken, je polsen, je nek, je schouders, achter je oren, op je maag & je buik, op je borst, op je enkels en zelfs onder je voeten.

Etherische olie is vluchtig bij kamer temperatuur en als je het puur smeert ruik je het direct. Je hersenen herkennen de geur vrijwel direct en gaan ermee aan de slag. Het is van belang om "hete" oliën te verdunnen maar ook bij veel andere oliën is dat aan te raden. Hete oliën zijn oliën die puur op de huid een prikkelend gevoel geven, of zelfs roodheid veroorzaken. Denk aan kruidnagel, kaneel, citroengras en oregano.

Als je etherische olie verdunt met gefractioneerde kokosolie dan zorg je ervoor dat de olie minder snel verdampt. Ook wordt de olie beter opgenomen door de huid (tot meer dan 80%) Binnen 2 minuten zijn de moleculen van de olie terug te vinden in je bloed en na 20 minuten in iedere cel van je lichaam. Sterk spul he?!

Waar gebruik je etherische olie?

Emotionele ondersteuning & rust : Vaak zijn de "puls" punten aan te raden als je emotionele ondersteuning zoekt, of als je behoefte hebt aan meer rust en ontspanning. “Puls” punten zijn de punten op je lijf waar je je bloedvaten direct aan de oppervlakte ziet, direct onder je huid: bijvoorbeeld op je pols, in je hals en op je enkels.

Lichamelijke ondersteuning: Smeer de etherische olie verdund op de plek waar je ondersteuning nodig hebt: op je nek, onder je voeten, op je enkels bij stijve en stramme spieren, op je borst voor je luchtwegen, op je buik / je maag voor je spijsvertering etc.

 

De top 7 plekken 

Je pols: op je pols zie je je bloedvaten zitten vlak onder de huid. Het is een ideale plek om je etherische olie (verdund) te rollen of te smeren. 9 druppels zuivere etherische olie in een 5ml roller gevuld met gefractioneerde kokosolie is voor "normale" oliën een goede mix. Voor hete oliën zoals citroengras gebruik je 4 druppels op 5ml gefractioneerde kokosolie.

Nek en schouders : neem een handje gefractioneerde kokosolie en een druppel etherische olie naar keuze. Gebruik deze mix voor een heerlijke massage van je nek en je schouders. 

Achter je oor : dit is een hele fijne plek om een druppeltje aan te brengen als persoonlijk parfum. Fijne oliën om te gebruiken zijn de oliën die je puur op de huid mag gebruiken, zoals lavendel en de andere oliën die als "N" (neutraal) zijn aangemerkt op het product informatieblad. Als je een olie met "S" (sensitive) of "D" (dilute) wilt gebruiken verdun je etherische olie dan met een basisolie zoals gefractioneerde kokosolie.

Op je buik/maag: Voor ondersteuning van je stoelgang en spijsvertering is het prettig om pepermuntolie, venkelolie, gemberolie, koriander of de spijsverteringsmix verdund aan te brengen. Je kunt een "touch” roller of een handje kokosolie gebruiken waar je een druppel in doet. 

Op je borst : Het is fijn om een druppel teatree aan te brengen om je te helpen herinneren aan het vasthouden van gezonde grenzen. Ook kun je wat kokosvet warm maken en vervolgens de samenstelling voor luchtwegen, rozemarijn of pepermunt toevoegen. Zo heb je een heerlijke crème om op je borststreek te smeren voor het ondersteunen van het gevoel van een vrije ademhaling. 

Op je enkels : Op je enkels lopen je bloedvaten weer vlak onder de oppervlakte. Zeker ook een goede plek om oliën aan te brengen die je helpen bij aarden en gronden. Letterlijk stevig staan. Veel van de  boom- en hars oliën kun je goed (verdund) smeren onder je voeten. Net als de grondende mix.  

Onder je voeten: Onder je voeten kun je natuurlijk de oliën smeren die je niet lekker vindt. Zo ruik je ze niet (zeker als je een sok aan trekt en je voeten onder de dekens stopt). Maar ze werken wel. Onder je voeten zitten ook tal van zenuwuiteinden en de uiteinden van meridianen. 

Verder lezen

Huidirritatie Etherische oliën bevatten geen eiwitten dus je krijgt geen allergische reactie.  Gevoeligheidsreacties komen wel voor! En het zijn symptomen die lijken op allergische reacties. Je kunt pijn, zwelling of een gevoelige huid krijgen, jeuk, uitslag, bultjes, last van je spijsvertering of benauwdheid. Lees verder

Essentiële oliën en de zon… niet altijd een goede combinatie! Als je met citrusoliën in de zon gaat zitten, verbrand je. Het resultaat is: roodheid, verkleuringen en zelfs blaren! Ik heb op internet best heftige voorbeelden voorbij zien komen. Lees verder

Veilig gebruik :Etherische olie is veilig mits je een aantal richtlijnen opvolgt. Gebruik een zuivere geteste olie, lees het product informatieblad, doe een huid test en verdun goed. Lees verder 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799