Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Natuurlijke huidverzorging met etherische oliën

Jan 20, 2023
ethererische oliën voor schoonheidsspecialistes

Het gebruik van essentiële oliën in een schoonheidssalon kan de algemene ervaring voor klanten verbeteren. Ze komen direct binnen met een heerlijke geur en ervaren de sfeer en uitstraling in jouw salon. Én je kunt ze natuurlijk tijdens de behandeling inzetten voor de verbetering van de huid of gebruiken als aanvulling op de massage. 

Essentiële oliën zijn natuurlijke, van planten afkomstige, vluchtige stoffen die worden gewonnen uit de bladeren, bloemen, wortels en andere delen van planten. Ze staan bekend om hun emotionele en huidverzorgende eigenschappen en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om de huid te voeden en gezonder te maken.

In deze blog gaan we in op de voordelen van het gebruik van essentiële oliën voor huidverzorging in schoonheidssalons, de populaire essentiële oliën voor beauty experts en ideeën om essentiële oliën te verwerken in je behandelingen. Tevens krijg je tips voor veilig gebruik en het goed bewaren van etherische oliën. Door etherische oliën te gebruiken in je salon in aanvulling op een meer natuurlijke huidverzorgingslijn, speel je in op de wens van je klanten. Er is veel vraag naar anti-aging behandeling zonder prikken, snijden en toxische stoffen. Gezonder voor je klant, maar zeker ook voor jou als schoonheidsspecialiste. 

Voordelen van etherische oliën voor de huid

Etherische oliën bevatten veel voedingsstoffen, antioxidanten en andere stoffen die kunnen helpen bij het verbeteren van de huidconditie. Ze kunnen helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals oneffenheden, rimpels, pigmentvlekken en droge huid. Bovendien kunnen ze de huid verzorgen en beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en milieuvervuiling. Het grote voordeel van etherische oliën is dat ze de dieper in de huid kunnen dringen. Een crème werkt over het algemeen alleen op de bovenste huidlaag, terwijl veel problemen juist uit de diepere huidlagen komen waar oliën wel optimaal kunnen ondersteunen. 

Veel grote merken maken ook gebruik van etherische oliën in hun crèmes, alleen zijn deze oliën vaak niet 100% natuurlijk en getest of ze zijn zelfs volledig synthetisch. Daarnaast worden in huidverzorgingsproducten vaak chemische stoffen gebruikt om de voedingsstoffen dieper de huid in te krijgen zoals nano's en oxybenzone of er worden conserveringsmiddelen gebruikt zoals PEG's en parabenen. Ook zitten erin veel producten minerale oliën (vaseline) waardoor de crème op de huid blijft liggen en tegelijk de afgifte van CO2 wordt tegengehouden, met als gevolg dat de poriën verstoppen en de kans op acne wordt vergroot. Deze minerale oliën hebben zelfs een "verslavende werking", omdat ze de huid eigenlijk uitdrogen en je daardoor de neiging hebt om ze steeds opnieuw aan te brengen (denk aan lippenbalsem).

Populaire etherische oliën voor gezichtsbehandelingen en massages

Een aantal populaire etherische oliën die vaak worden gebruikt in gezichtsbehandelingen en massages zijn tea tree, lavendel, frankincense en citroenolie. 

  • Tea tree olie is o.a. voor het reinigen van de huid heel populair. Maak een spray op olie basis en een spray op waterbasis om 's morgens en s avonds  de huid te reinigen.  Door aanschaf van een flesje teatree, een lege sprayflacon en een fijne huidolie kunnen jouw klanten een hele goede DIY    reiniging maken die puur natuur is. 
  • Lavendel etherische olie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals roodheid en irritatie.
  • Frankincense heeft verstevigende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.
  • Citroen heeft een verfrissende geur en kan helpen bij het ophelderen van de huid, het verminderen van olie-achtigheid en het versterken van de huid.

  Let op bij het gebruiken van etherische oliën dat niet ieder merk dezelfde kwaliteit heeft en dat veel merken synthetisch zijn en/of alcohol toevoegen. Ook oudere oliën die al langer open staan kunnen huidirritatie veroorzaken.  Doe hier mee met de online basis workshop om meer te leren over de kwaliteit en goed gebruik van etherische olie. 

 

Hoe etherische oliën te gebruiken in een gezichtsbehandeling

Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in een gezichtsbehandeling.

Een van de manieren is door ze toe te voegen aan gezichtscrèmes, lotions, toners en andere huidverzorgingsproducten. Dit kan worden gedaan door een paar druppels etherische olie toe te voegen aan een kleine hoeveelheid van het product en dan te mengen voordat het op de huid wordt aangebracht. Dit kan helpen bij het verrijken van de huid met de voedingsstoffen en antioxidanten van de olie.

Etherische oliën kunnen ook worden toegevoegd aan gezichtsmaskers voor een extra voedende boost. Dit kan worden gedaan door een paar druppels etherische olie toe te voegen aan een kleine hoeveelheid gezichtsmasker en dan te mengen voordat het op de huid wordt aangebracht. Dit kan helpen bij het versterken van de huid en het verminderen van huidproblemen zoals oneffenheden, rimpels en pigmentvlekken.

Een andere manier om etherische oliën te gebruiken in een gezichtsbehandeling is door ze toe te voegen aan een gezichtsmassage. Dit kan worden gedaan door een paar druppels etherische olie toe te voegen aan een neutrale massageolie en dan de olie te gebruiken tijdens de massage. Dit kan helpen bij het verminderen van spanningen in de huid en het verminderen van huidproblemen zoals roodheid en irritatie.

Als je een nieuwe olie toepast bij een nieuwe klant test deze even puur op de pols om er zeker van te zijn dat de etherische olie prettig aanvoelt.

Praktische Tips voor schoonheidsspecialistes

Er zijn een heel aantal Certified Pure Tested Grade (CPTG) etherische oliën die je puur op de huid zou kunnen gebruiken zoals lavendel, frankincense en teatree. Toch is het aanbevolen om voor huidverzorging de de oliën te verdunnen met een crème of een basis olie zoals gefractioneerde kokosolie, jojoba- of amandelolie. Etherische oliën zijn vluchtige stoffen en ze vervliegen minder snel als je ze mengt met een basisolie. Daardoor worden ze beter opgenomen en verspreid door de huid en heb je meer effect van de behandeling.

Een aantal andere oliën zijn hete oliën die bij direct onverdund contact met de huid irritatie kunnen veroorzaken. Lees welke oliën dit zijn in deze handige PDF, waarbij je direct tips krijgt hoe je goed en veilig verdunt.

Je gebruikt over het algemeen in je salon veel producten met allerlei werkstoffen waarvan een aantal mogelijk, in grotere hoeveelheden, effect kunnen hebben op de zwangerschap of als mensen medicatie gebruiken (dit geldt overigens ook voor producten die jouw klanten thuis gebruiken die ze in de drogisterij aanschaffen). Hoewel het bij het gebruik op de huid in verdunde vorm niet waarschijnlijk is dat dit problemen oplevert, is het raadzaam altijd wel met de klant te overleggen. Het is altijd aan te raden om jouw klant terug te verwijzen naar zijn/haar arts of verloskundige als ze medicatie gebruiken en of zwanger zijn. Oliën die je tijdens de zwangerschap beter niet gebruikt kun je hier vinden. Clary Sage (scharlei) gebruik je niet tijdens de zwangerschap en bij mensen die epilepsie hebben vermijd je venkel, eucalyptus en rozemarijn. 

Hoewel zeldzaam, kan het voorkomen dat een huid reageert op etherische oliën. Vaak heb je niet goed verdund of is het de kwaliteit of ouderdom van de olie waardoor de reactie ontstaat. De meest bekende andere zeldzame reacties zijn op lavendel- en kaneelolie. Heb je tijdens een behandeling een reactie op een product waarin je etherische oliën hebt toegepast gebruik dan altijd een basisolie en verwijder het aangebrachte product. Herhaal dit en koel erna met een doek met koud water. 

Je omzet vergroten 

  1. Biedt natuurlijke gezichtsbehandelingen aan met etherische olie: Schoonheidssalons kunnen gezichtsbehandelingen aanbieden die specifiek zijn ontworpen om de voordelen van etherische oliën te maximaliseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn gezichtsbehandelingen met etherische oliën voor de vermindering van rimpels, acne, of pigmentvlekken. Samenwerken met een sterk merk als doterra (en aangeven op jouw website en documentatie dat je doterra welness advocate bent) kan een hele nieuwe doelgroep aan klanten opleveren. 

  2. Verkoop van etherische oliën en huidverzorgingsproducten: doterra heeft een lijn met huidverzorgingsproducten met etherische oliën. Of verkoop basiscrème's en losse etherische oliën afgestemd op de huid van de klant, waarmee ze direct zelf hun eigen perfecte op hun huid afgestemde crème kunnen samenstellen. Je hoeft niet alle op voorraad te hebben want als doterra welness advocate kun je via jouw account het direct naar de klant laten versturen of de klant een eigen account aanbieden waarbij jij een bonus ontvangt over de bestelde producten.

  3. Aanbieden van massage met etherische oliën: Combineer etherische oliën met je eigen massage. Vraag mij  (Léanne van Helio) naar de bekende oliesupplementen die je kunt toevoegen aan je behandeling of leer de heerlijke aromatouch massage en biedt die aan in je salon. 

  4. Geef informatie over de werking van voedingstoffen van binnenuit op de huid (vooral eten, drinken, bewegen en het effect van roken/alcohol/zon). In eerste instantie als leefstijladviezen, maar als mensen meer willen dan zijn de supplementen (Life Long Vitality) een goede aanvulling.
  5. Biedt workshops of trainingen aan: als je via mij klant bij doterra maak ik een handige workshop met je voor jou die je kunt geven aan je klanten over natuurlijke huidverzorging. Je kunt hierbij jouw kennis combineren met mijn kennis over etherische oliën. 

  6. Partnering Helio (doterra essential oil specialist): ik werk graag met je samen om voor jouw praktijk mee te denken hoe je de oliën kunt inzetten, kunt verkopen in je salon of, als je wilt, ook secundaire inkomsten kunt opbouwen met de etherische oliën. 

Bij het verkopen van etherische oliën is het belangrijk dat je oprecht en integer blijft en wegblijft van uitspraken en claims op gezondheidsgebied over ziektes. Mijn ervaring is dat je enthousiasme en het effect dat je ervaart bij jezelf en je klanten het beste verkoopmiddel is. 

 

Conclusie: starten met etherische oliën in je salon

 1. Creëer je eigen unieke gastvrije, sfeervolle geur in jouw salon, een perfect marketing middel.
 2. Speel in op de wens van jouw klanten voor meer puur natuur en minder toxische belasting.
 3. Maak je eigen, op de individuele huid afgestemde, doterra behandeling met de oliën
 4. Verkoop de oliën in je salon voor extra omzet en maak gebruik van de merkbekendheid van dōTERRA
 5. Werk (als je dat wilt) aan een secundair inkomen voor als je dicht bent, op vakantie of niet kunt werken door omstandigheden.

 

 

 

 

Download je gratis stappenplan huidverzorging

Ontdek de kracht van etherische oliën voor een gezonde en stralende huid met onze cursus over etherische olie en gezichtsverzorging. Leer DIY-recepten en tips onderbouwd met theoretische kennis om je huid te reinigen, hydrateren, hernieuwen en verstevigen. Download het stappenplan snel en makkelijk hier .

 

Top 3 sets voor in je salon 

 1. Home Essentials Set met kokosolie , klik hier voor meer info 
 2. Aromatouch Diffused, klik hier voor meer info
 3. Family Essentials set Compleet, klik hier voor meer info

 

Klik hieronder voor beoordeling en vergelijking van de doterra sets door mij: 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799