Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Diffuser schoonmaak: 7 makkelijke stappen

Apr 04, 2023
diffuser schoonmaak

Wist je dat het regelmatig schoonmaken van je diffuser essentieel is voor een optimale werking? Als je fan bent van etherische oliën en vaak verschillende geuren gebruikt, kan het soms lastig zijn om je diffuser,  fris en schoon te houden. Daarom deel ik hieronder een eenvoudig stappenplan voor het schoonmaken en onderhouden van je diffuser en een ideale DIY spray voor dagelijks onderhoud

Vermijd chemische en natuurlijke schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken van je diffuser.

 

Stappenplan voor je diffuser schoonmaak

 1. 🚫 Vermijd chemische en natuurlijke schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken van je diffuser.
 2. 🔌 Haal de stekker uit het stopcontact en verwijder de deksel.
 3. 🧻 Gebruik keukenpapier om de diffuser droog te vegen.
 4. 🔄 Reinig je diffuser elke twee weken met schoon water en een lepel azijn (5 minuten onder een afzuigkap).
 5. 💧 Gooi het water weg en spoel de diffuser nogmaals met schoon water.
 6. 📆 Voila! Je diffuser is weer klaar voor gebruik.

 

 

DIY Azijn Spray voor Diffuser Onderhoud

Om je diffuser eenvoudig en effectief schoon te houden, kun je een zelfgemaakte azijn spray gebruiken. Hier is een recept om je eigen azijn spray te maken:

Benodigdheden:

 • 30 ml sprayflesje
 • 1 eetlepel azijn
 • Water

Instructies:

 1. Voeg 1 eetlepel azijn toe aan het 30 ml sprayflesje.
 2. Vul de rest van het flesje met water.
 3. Sluit het flesje goed af en schud voorzichtig om de azijn en het water te mengen.

Gebruik van de azijn spray:

 1. Na elk gebruik van de diffuser, giet de resterende olie en water uit de diffuser.
 2. Neem de binnenkant van de diffuser af met een stuk keukenpapier.
 3. Spray de azijn mix in de diffuser en zorg ervoor dat je alle hoeken en oppervlakken bedekt.
 4. Neem de diffuser opnieuw af met een stuk keukenpapier om resten en vuil te verwijderen.

Door deze snelle en eenvoudige onderhoudsstappen regelmatig uit te voeren, houd je je diffuser in optimale conditie en zorg je voor een langere levensduur.

diffuser schoonmaken

 

De meest voorkomende diffuser storingen:

 1. Geen damp / mist: Dit kan gebeuren als er niet genoeg water in de diffuser zit, het waterniveau te hoog is, of als de ultrasone plaat verstopt is. Controleer het waterniveau en reinig de ultrasone plaat indien nodig voorzichtig met een wattenstaafje met azijn..

 2. Zwakke geur / aroma: Dit kan gebeuren als er niet genoeg essentiële olie aan het water is toegevoegd of als de diffuser niet regelmatig is schoongemaakt . Voeg meer olie toe of maak de diffuser schoon om de geur te verbeteren.

 3. Automatisch uitschakelen: Veel diffusers zijn uitgerust met een automatische uitschakelfunctie wanneer het waterniveau te laag wordt. Als de diffuser vroegtijdig uitschakelt, controleer dan of er genoeg water in zit.

 4. Geluiden / trillingen: Als je diffuser vreemde geluiden maakt of trilt, kan er vuil of olie opgehoopt zijn op de ultrasone plaat, of er is een probleem met de electronica. Reinig de ultrasone plaat zorgvuldig en raadpleeg de gebruiksaanwijzing

 5. Lekkage: Als er water lekt uit je diffuser, kan dit te wijten zijn aan een scheur of beschadiging. Teveel water en bij sommige diffuser als je hem scheef gehouden hebt. Controleer je de diffuser nog veilig kunt gebruiken en de electronica niet nat geworden is. 

 6. Stroomproblemen: Als je diffuser niet werkt of niet aangaat, kan er een probleem zijn met de adapter, het stopcontact of de interne bedrading. Probeer een ander stopcontact en controleer de stroomadapter op zichtbare schade. Neem contact op met de fabrikant als het probleem aanhoudt.

Hoewel deze problemen vervelend kunnen zijn, zijn de meeste ervan gemakkelijk op te lossen met regelmatig onderhoud en een zorgvuldige behandeling ( pas op met vallen daar kunnen ze erg slecht tegen!) . Houd je diffuser schoon, gebruik hem volgens de instructies en zet hem op een veilige plaats waar die niet makkelijk kan vallen.  

Tip bekijk deze doterra diffusers

Klik hier voor meer info

 

Lees meer over diffusers:

Wat is een diffuser?

Een aangename geur in huis kan bijdragen aan je rust, focus en een fijne sfeer creëren. Ook kan het helpen bij een goede nachtrust. Wil je weten wat een diffuser is en hoe je deze kunt gebruiken om je huis te voorzien van heerlijke aroma's? Lees dan verder en ontdek het zelf! Wat is een diffuser?

 

Diffuser kopen? Lees de tips

Het is tegenwoordig lastig om een goede keuze te maken uit het grote aanbod aan essentiële olie diffusers op het internet. Er zijn talloze soorten en maten beschikbaar die op verschillende manieren werken, en de prijs varieert sterk. Zo kun je al een diffuser vinden voor een paar euro, maar is dat eigenlijk wel een goede investering of juist een miskoop? Lees de tips voor het kopen van een diffuser

 

26 manieren om etherische olie te gebruiken zonder diffuser 

Haal het meeste uit je etherische oliën zonder een diffuser te gebruiken! Ontdek onze tips en trucs om je oliën te gebruiken voor een breed scala aan toepassingen, van luchtverfrisser tot wellness-remedies. In deze blog vind je 26 manieren om essentiële oliën aromatisch te gebruiken en optimaal te profiteren van hun heilzame eigenschappen. Lees hoe je je etherische oliën gebruikt zonder diffuser.

 

Maak je eigen diffuser met geurstokjes

Kamerluchtverfrissers zoals kamersprays, geurstokjes, geurkaarsen, waxmelts, en apparaten die je in het stopcontact steekt, wc-verfrissers en zelfs geurstokjes (diffusers met stokjes die geur verspreiden) kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Hoewel ze een aangename geur in huis kunnen verspreiden, kunnen ze ook toxische stoffen uitstoten die schadelijk kunnen zijn voor je lichaam...lees de blog het maken van een diffuser met geurstokjes

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Snoepje of Superkracht? De Veelzijdige Wereld van Pepermunt

Nov 27, 2023

Cedarwood vs Sandalwood: is Cederhout Olie echt slechter?

Nov 08, 2023

Waarom sommige Experts Zeggen 'Nee' tegen Vaseline

Nov 05, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799