Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Wat is copaiba

May 15, 2022
Wat is copaiba etherische olie

Copaiba olie is een etherische olie die wordt gedestilleerd uit de hars/het sap van de copaiba-boom. Het is een olie die je gezondheid kan ondersteunen.

Wat is Copaiba olie?

Copaiba bomen zijn groenblijvende bomen van 15 tot 30 meter hoog. Ze groeien in Brazilië en het noorden van Zuid-Amerika in tropische regenwouden. Veel van deze gebieden zijn alleen in het natte seizoen en per boot bereikbaar.

Voor de copaiba olie van dōTERRA wordt het sap van meerdere soorten copaiba bomen gebruikt. Deze bomen heten :

  • Copaifera langsdorffii
  • Copaifera reticulata
  • Copaifera officinalis

 Copaiba bomen

Geschiedenis van het gebruik van Copaiba

Copaiba hars/sap wordt al eeuwen lang gebruikt door Zuid-Amerikanen. Ze gebruikten het om hun gezondheid te bevorderen. Bijvoorbeeld van de luchtwegen, de spijsvertering, de urinewegen, het cardiovasculaire- en immuunsysteem.*

De eerste kolonisten maakten er al melding van dat de inheemse bevolking Copaiba hars gebruikte. Zij gebruikten de kalmerende eigenschappen voor hun baby’s en hun strijders.  Copaiba olie wordt tegenwoordig gebruikt als geurstof in parfums en in beautyproducten (waaronder zeep, badbruisballen, wasmiddelen, crèmes en lotions). Dit vanwege o.a. de verzachtende en huidverzorgende eigenschappen.

doTERRA Copaiba | 15ml | etherische olie €54.97

Hoe wordt copaiba olie gemaakt?

Copaiba olie wordt gemaakt van de hars van copaiba bomen. In het filmpje hieronder zie je hoe de hars van de copaiba bomen wordt afgetapt. De hars bevindt zich in de “bloedvaten” in de stam. De hars wordt geoogst door een gat in de stam te boren en zo de hars af te tappen.

 Boren van het gat om de hars af te tappen

Van een jonge boom kan de eerste keer maar een klein beetje hars worden afgetapt. De tweede keer, ongeveer een half jaar later, wordt er ca 1 liter afgetapt. Na destillatie blijft er dan ongeveer de helft van over. Een zeer arbeidsintensief en secuur klusje.

Vers getapt is de olieachtige hars helder, kleurloos en vloeibaar. Aan de lucht wordt blootgesteld, wordt het dikker en krijgt het een bleekgele tot goudbruine kleur.

 Opvangen van de hars

dōTERRA werkt samen met plaatselijke boeren, die van generatie op generatie het “ambacht” overdragen. Handwerk van mensen, die precies weten hoe ze de hars kunnen aftappen, maar ook duurzaam omgaan met de bomen. Op deze manier kunnen we nog vele jaren van de copaiba olie gebruik maken en wordt het milieu beschermd.

 

 

MEER LEZEN?

Lees de andere  twee blogs:

 

 

WAAR KOOP JE COPAIBA?

Dat kan via de webwinkel.  Klik hier 

doTERRA Copaiba | 15ml | etherische olie €54.97

 

 

 

Meer informatie over diverse etherische oliën 

 

Waarvoor gebruik je frankincense ?

Frankincense wordt de koning van de oliën genoemd en je gebruikt deze etherische olie om je gezondheid te ondersteunen. Frankincense ondersteunt rust, het bevordert een heldere, gladde huid en vermindert de verschijning van vlekken en ondersteunt een gezonde cellulaire functie. Meer lezen? Klik hier.

Waarvoor gebruik je arborvitae ?

De arborvitae-boom staat ook wel bekend als levensboom. Het is een naaldboom die al duizenden jaren in Noord-Amerika groeit. Ook wel bekend als de Western Red Cedar. Maar eigenlijk behoort deze boom tot de cipressen. Lees waarvoor je arborvitae olie gebruikt >>

Waarvoor gebruik je Lemon Eucalyptus ?

Lemon Eucalyptus etherische olie komt van de citroen eucalyptus boom. Dit is een hoge boom met gladde schors. Van nature komt de boom voor in het noorden van Australië. Daar staat de olie bekend om zijn verfrissende aroma. Lees waarvoor je deze olie gebruikt.

 

 

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799