Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Waarvoor gebruik je copaiba?

May 15, 2022
Waarvoor gebruik je copaiba etherische olie??

Copaiba is een "harsolie" die wordt gewonnen uit bomen in de Amazone. De 30 meter hoge bomen worden "afgetapt" en de hars die uit de boom komt lopen wordt gedestilleerd. Door stoomdestillatie wordt een pure etherische olie verkregen. Het is een hele veelzijdige olie die al 1000'den jaren door de inheemse bewoners wordt gebruikt. Lees er meer over....

Copaiba gebruik je om je gezondheid te ondersteunen, bijvoorbeeld bij angst en of stress. Ook  je huid, je spijsvertering en je immuunsysteem hebben er baat bij.

Dit is natuurlijk wel heel kort samengevat want er is inmiddels heel veel ervaring met het gebruik van deze olie. Lees gerust verder.

Werking copaiba olie 

Copaiba werkt op het endocannabinoïdesysteem: het systeem in je lijf dat er voor zorgt dat je "interne motor" stabiel blijft draaien. Het vormt de essentiële schakel tussen je hersenen en de rest van je lijf.

Dit systeem is dus super belangrijk voor het normaal functioneren van je lijf. Het speelt een rol bij je zenuwen en bij kalmte en rustige gevoelens. Maar ook bij je weerstand, je geheugen en zelfs bij je eetlust.

Hoe gebruik je copaiba?

Copaiba van een zuivere geteste kwaliteit mag je zowel aromatisch, op de huid als inwendig gebruiken*.

 • Aromatisch betekent dat je het mag inademen. Dit kan door een inhaler, in een diffuser, op een zakdoekje of direct uit het flesje. Lees meer op www.helio.work/aromatisch
 • Copaiba mag puur op de huid worden gebruikt, maar het is altijd aan te bevelen om een huid test t doen. Probeer op de binnenkant van je pols hoe je reageert op deze olie. Ieder mens is verschillend. Het is altijd goed om te verdunnen, hiermee vergroot je de opname door de huid. Doe dit bijvoorbeeld door 9 druppels toe te voegen aan een 5ml roller gefractioneerde kokosolie. 
 • Je kunt copaiba innemen. Doe dit met beleid en informeer je zelf goed. Essentiële oliën zijn 50-70 keer krachtiger dan kruiden en daar eet je ook geen twee bossen tegelijk van op. Lees hier meer.  

Let natuurlijk wel op dat je een zuivere geteste olie hebt. Check ook altijd of jouw flesje geschikt is voor topisch en inwendig gebruik door het te controleren op het product informatie blad

doTERRA Copaiba | 15ml | etherische olie €54.97

Negen tips voor gebruik van copaiba

1.KALMEER ONRUSTIGE GEVOELENS*. Copaïba ondersteunt bij kalmte en balans.  

 • Doe 3-5 druppels in je diffuser
 • maak een roller met 9 druppels copaïba in 5ml kokosolie. Rol over je polsen, in je nek of onder je voeten.  
 • Het ruikt erg lekker als je het combineert met, naar keuze: cederhout, bergamot, citroen, jasmijn, roos, ylang ylang,  kamille en sandelhout.

2.  HUID*  Copaiba is verzachtend en bevordert een heldere gladde huid. Het heeft een positieve invloed op de vermindering van vlekken. Ook kan het ondersteunen bij de verzorging van puistjes.

 • Meng een druppel copaiba met gefractioneerde kokosolie en breng dit aan op je huid. Dit is vooral goed voor de rug en de borst om daar plekjes te verzorgen.
 • Voeg een druppel toe aan je gezichtscrème. Combineer met cedarwood en/of geranium.

 

3. ZENUWSTELSEL* Copaiba innemen kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren. Copaiba smaakt een beetje naar gekarameliseerde worteltjes. Niet uitgesproken lekker of vies. Dit zijn de meest gebruikte manieren om copaiba te gebruiken

 • Doe een druppel op je hand en lik die af.
 • Doe dagelijks twee druppels onder je tong.
 • Gebruik een veggiecap. Dit zijn plantaardige capsules waar je de copaiba olie in doet. Het is fijn om de rest van de capsule te vullen met gefractioneerde kokosolie of olijf olie. Neem de capsule met een heel glas water voor de maaltijd als voedingssupplement.
 • Doe 2 druppels copaiba in je diffuser, 2 druppels lavendel en 2 druppels frankincense.
 • Maak een 5ml roller met 9 druppels copaiba en vul aan met gefractioneerde kokosolie.

4. SPIJSVERTERING*  Als je je spijsvertering wilt ondersteunen, kun je een druppel innemen tijdens de maaltijd. Combineer gerust met pepermunt. Neem een glas warm water, voeg daar 1 druppel Copaiba en 1/8 druppel pepermunt aan toe.

1/8 druppel kun je krijgen door een 1ml flesje te gebruiken om te doseren.

5. IMMUUNSYSTEEM*  Je immuunsysteem is een complex netwerk van cellen, weefsels en organen. Het werkt samen om schimmels, bacteriën, parasieten en andere microben te bestrijden en tegelijkertijd gezond weefsel te behouden. We beginnen net een beetje te begrijpen hoe dit ingewikkelde systeem werkt en communiceert. Je levensstijl (voeding, beweging, slaap etc.) heeft er in ieder geval een grote invloed op.

Etherische oliën en ook copaiba kunnen je weerstand ondersteunen. Copaiba bestaat uit 55% beta-caryofylleen. Als je alleen naar de BCP kijkt en de onderzoeken die gedaan zijn, dan kun je je al verbazen over de mooie eigenschappen. Maar er zitten veel meer moleculen (terpeenverbindingen) in die effect hebben op je gezondheid.  De andere 45% bestaat onder andere uit Bergamoteen en Humuleen. Deze stoffen zijn interessant, omdat de eerste onderzoeken aantonen dat ze bij inname, de werking van het immuunsysteem ondersteunen. 

In copaiba zit dus een veelheid aan stoffen (moleculen) die het vermogen hebben om de gezondheid van je cellen te ondersteunen. Sommige stoffen zorgen ervoor dat het omhulsel dat om onze cellen heen zit (het celmembraan) doordringbaarder wordt, zodat de andere stoffen in de cel hun werk kunnen doen. Op die manier ondersteunen ze je immuunsysteem en helpen ze je lijf.

Een goede combinatie is  Copaiba, Frankincense en onguardin een veggiecap , in je diffuser of in een roller.

6. CARDIOVASCULAIRE SYSTEEM* Je bloedsomloop is een belangrijk onderdeel van je lijf. Het bestaat uit je hart, bloed en bloedvaten. De belangrijkste taak is om zuurstof door je lichaam naar je cellen te transporteren en afvalproducten uit de cellen en uit het lichaam te verwijderen. Ondersteun je lijf met marjolein en copaiba.

Inside tip: neem iedere ochtend een druppel marjolein en een druppel copaiba, in een vegetarische capsule (veggiecap) in.

7.  ADEMHALINGSYSTEEM* Gemiddeld adem je, als volwassene, elke dag tussen de 18.000 en 30.000 keer!!! Meestal denk je daar niet over na. Maar iedere ademhaling is belangrijk. Onderzoeken tonen aan dat kalmer en langzamer ademhalen een positief effect heeft op je emoties en je algemeen welzijn. Copaiba is een olie die rust brengt en op die manier ook je ademhaling kan ondersteunen.  

8 .STIJVE EN STRAMME SPIEREN de BCP in copaiba werkt op de CB2 ontvangers.  Deze “ontvangers” ondersteunen je zenuwstelsel, je goede immuun functie en hebben rustgevende en ontspannende eigenschappen. Masseer je spieren met kokosolie en copaiba, voeg er een druppel deep blue aan toe en een druppel pepermunt om de werking te versterken.

Probeer de "lagen techniek": smeer je spieren en gewrichten in met gefractioneerde kokosolie en copaiba. Breng vervolgens een dun laagje deep blue rub aan. 

 

 

9. MOND EN TANDEN* Copaiba is een fijne olie voor ondersteuning van je mond en vooral van je tandvlees. Verzorg je tandvlees op deze manieren:

 • Oil pulling: dit is een oude Ayurvedische remedie. Doe een druppel copaiba en een druppel on guard in een borrel glaasje warm water.  Probeer dit mengsel 15-20 minuten in je mond te houden en spuug het daarna uit.
 • Een andere manier is om on guard en copaiba op je tandvlees te smeren ter ondersteuning. 

 

Diffusermixen met copaiba

Zwarte peper en bijna iedere andere kruidenolie, kardamom, cedarwood, kamille, kruidnagel, koriander, frankincense, geranium, gember, jasmijn , jenever bes, lavendel, citroen, litesa, manuka, niaoli, patchouli, alle dennen oliën en raventsara. Niet al deze oliën zijn permanent verkrijgbaar maar kijk gerust hier naar de voorraad in de webshop. 

 Diffuser Kaarten 3e druk, versie 2021 €19.95

  

Gerelateerde vragen:

Kan ik copaiba gebruiken voor ondersteuning van mijn nachtrust? 

Copaiba is zeker een goede olie om een weldadige nachtrust te ondersteunen. De olie geeft rust en heeft een fijne aardse geur. Gebruik bijvoorbeeld 2 druppels copaiba in je diffuser met 2 druppels lavendel. 

Kan ik copaiba op mijn huid gebruiken?

Copaiba is een heerlijke olie die puur op de huid gebruikt kan worden. Er zijn heel veel voordelen toe te schrijven aan het gebruik op de huid dus ... start vandaag nog en voeg een druppel van deze olie toe aan je dagcrème.

Meer lezen over copaiba kan in deze blogs.


Lees waar het vandaan komt en hoe copaiba olie wordt gemaakt in de blog wat is copaiba 

Lees meer over de werkzame stoffen in copaiba en werking van BCP >>>

 

Meer informatie over diverse etherische oliën 

 

Waarvoor gebruik je frankincense?

Frankincense wordt de koning van de oliën genoemd en je gebruikt deze etherische olie om je gezondheid te ondersteunen. Frankincense ondersteunt rust, het bevordert een heldere, gladde huid,  vermindert de verschijning van vlekken en ondersteunt een gezonde cellulaire functie. Meer lezen, klik hier.

Waarvoor gebruik je arborvitae ?

De arborvitae-boom is ook wel bekend als levensboom. Het is een naaldboom die al duizenden jaren in Noord-Amerika groeit. Ook wel bekend als de Western Red Cedar. Maar eigenlijk behoort deze boom tot de cipressen. Lees waarvoor je arborvitae olie gebruikt >>

Waarvoor gebruik je Lemon Eucalyptus ?

Lemon Eucalyptus etherische olie komt van de citroen eucalyptus boom. Dit is een hoge boom met gladde schors. Van nature komt de boom voor in het noorden van Australië. Daar staat de olie bekend om zijn verfrissende aroma. Lees waarvoor je deze olie gebruikt.

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799