Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Hoe bewaar je etherische olie?

Feb 17, 2022
essentiële olie bewaren

Bewaar je essentiële olie op een donkere, koele plek. Op die manier kun je je oliën wel meer dan 3 jaar in goede conditie houden. Met deze tips hou je ze in top conditie:

  • Draai de dop direct weer op je flesje 
  • Bewaar Je flesjes donker in een tas of een doos
  • Hou ze uit direct zonlicht 
  • Bewaar je flesjes koel

Kan etherische olie bederven ? 

Oliën kunnen "oxideren" Oxideren betekent dat je olie "verandert" door de zuurstof in de lucht. Je kunt het een beetje vergelijken met ranzige boter. Op je huid kunnen deze geoxideerde oliën een hele vervelende reactie geven! 

Hoe merk je of een olie geoxideerd is? Want iedere olie oxideert uiteindelijk.  Je kunt het merken aan de geur, maar ook soms aan de dikte (viscositeit). Citrusoliën worden soms troebel. Gelukkig is het een traag proces, dat pas na 1-2 jaar plaatsvindt (na opening van je flesjes) en bij sommige oliën, zoals sandelwood, duurt het nog veel langer. De oliën verliezen dan hun kracht 

Hoe sorteer je etherische olie 

Mijn advies is om op iedere olie die je koopt direct op de dop een sticker te plakken met de naam van de olie. Dit maakt het zoeken een stuk makkelijker

Alfabetisch / A-Z

Je kunt je oliën op alfabet in je doos of tas zetten. Het voordeel is dat je snel kunt doeken. Het nadeel is met iedere nieuwe olie moet je alles verschuiven en verzetten om plaats te maken voor je nieuwe aanschaf. En iedere maand komen er nieuwe essentiële oliën bij ;).

Op kleur 

Iedere olie heeft een eigen kleur label. Als je op de dop de sticker hebt geplakt dan heeft die vaak dezelfde kleur. Je weet vrij snel welke olie welke kleur heeft. Op die manier kun je vrij snel de olie terug vinden die je zoek. Deze manier van opbergen zorgt ervoor dat je nog maar 10 flesjes hoe te bekijken. Ook is het makkelijker om een nieuwe olie toe te voegen.

Op soort  

Je kunt je oliën ook op soort opbergen (bloemen, kruiden, bomen, harsen etc). Of misschien vind je het handig om ze op soort gebruik te bewaren (in de keuken, beauty, diffuser etc).  Meestal kies je er dan voor om meerdere doosjes te hebben op verschillende plekken in je huis

Hoe doe ik het?

Ik heb een grote tas met al mijn oliën waar eigenlijk alle flesjes en rollers in zitten. Mijn 10 basis oliën zitten in een apart boxje zodat ik die direct kan pakken en meenemen. Een aantal dubbele staan in de keuken en daar staat ook eigenlijk altijd wel wild orange en lemon.

Hoe bewaar je etherische olie?

Hoe bewaar je je essentiële olie dan… Natuurlijk in een mooie tas, doos of box!

Oké… Iedereen heeft natuurlijk een andere manier: in een kastje, in de slaapkamer, in de keuken, in een la… verdeeld over je hele huis. Oh ja, en in drie tassen want je gaat natuurlijk niet zonder je oliën de deur uit. Hierbij een paar ideeën .

doterra bewaardoos

tasje etherische olie

opberg tas etherische olie rollers

 

  Bewaardoos 
  €24.95
  Tasje Etherische Olie
  €6.95
  Tas etherische olie rollers
  €14.95
  

 

Meer leren over etherische olie?

Doe de cursus www.helio.work/cursus . Ga prettig & praktisch aan de slag met je etherische olie. Volop video's, PDF's en fijne opdrachten om op je eigen tempo te doen. 

Geurige groet,

Léanne

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

doterra BOGO 2023 : Buy One Get One

Mar 25, 2023

Etherische olie bij kinderen

Mar 19, 2023

Detox doTERRA

Mar 07, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799