Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie voor spieren en gewrichten

Jul 31, 2022
essentiële olie voor je spieren

Als je je spieren wilt ontspannen, is het fijn om daar wat natuurlijke hulp bij te hebben. Als je sport of ouder wordt kunnen stijve en stramme spieren behoorlijk lastig zijn. Een aantal voedingssupplementen en etherische oliën kunnen rustgevend en verlichtend zijn. 

Ongemak aan je "bewegingsapparaat' kan het gevolg zijn van overmatig sporten, bewegen, stress, het natuurlijk proces van ouder worden of andere zorgen. Dit kan je belemmeren om te bewegen en om actief te blijven. En juist een actieve levensstijl helpt je bij soepele spieren en gewrichten en gezonde botten.

Je skelet bestaat uit meer dan 200 botten, ligamenten, pezen en kraakbeen. Juist de botten zijn de basis van je lijf en beschermen je organen. En niet te vergeten: je gewrichten zorgen ervoor dat je kunt bewegen. Je botten hebben een constante toevoer van zuurstof, voedingsstoffen en bloed nodig. Ze slaan calcium op en produceren rode bloedcellen die essentieel zijn om je goed te voelen.

Botten werken samen met meer dan 700 spieren die uitzetten en samentrekken zodat je soepel kun bewegen. Sommige bewust, maar andere onbewust zoals je spijsvertering en je hart. 

Beste etherische oliën voor stijve spieren en gewrichten

doTERRA Deep Blue etherische olie is de meest gebruikte olie voor spieren en gewrichten. Het bevat o.a. wintergroen, kamfer, pepermunt, blauw boerenwormkruid, blauwe kamille en helichrysum. Je kunt deze olie in een roller gebruiken (ca 9 druppels op 5ml gefractioneerde kokosolie), een kant en klare verdunde roller kopen of een druppel toevoegen aan je favoriete basis massageolie. 

De Deep Blue olie is ook verkrijgbaar in een sportlotion (Deep Blue Rub). Dit is een hele krachtige crème waar je ongeveer een erwtje per keer van nodig hebt. Dit is genoeg voor je hele onderrug, dus het is superzuinig in gebruik. Belangrijk is wel om goed je handen te wassen na het gebruik ivm de menthol (menthol is onprettig als je dit in je ogen krijgt).

Inmiddels is er ook een Deep Blue stick en ik ben echt verbaasd over de ingrediënten! Alleen etherische oliën en vetten. Maar de stick is zelf zeker niet vet, dus als je smeert trekt het snel in. Na een minuut of 2-3 voel je het verkoelende effecten en weet je dat de oliën hun werk doen. Voordeel van een stick is dat je handen schoon blijven en dit maakt het een heel handig product voor onderweg en 's nachts.

De doTERRA AromaTouch Massage mix is speciaal samengesteld om verlichting te geven en om stijve en stramme spieren te masseren.  Deze ontspannende massageolie bevat cipres, pepermunt, marjolein, basilicum, grapefruit en lavendel. Breng topisch (op de huid) aan met gefractioneerde kokosolie om spanning te verminderen. Deze mix is echt perfect voor massages en iedere masseur zou deze mix in huis mogen hebben. 

Als je op zoek bent naar een pure etherische olie voor je spieren en gewrichten denk dan aan  Wintergreen, Peppermint, Marjoram, Lemongrass, Frankincense, Copaiba of Lavendel. Deze kunnen, zeker na het sporten, wandelen of werken, een rustgevend gevoel geven.

Beste etherische olie voor sportmassage

Wil je je spieren goed opwarmen voor een training of wil je ondersteuning bij herstel? Etherische oliën hebben krachtige kalmerende, verwarmende of verkoelende eigenschappen. Daarom zijn ze perfect voor het masseren voor en na een training. Breng de oliën verdund aan, 1 druppel in een handmassageolie. Gebruik geen warmte of koude kussens en gebruik geen zwachtels na het aanbrengen van deze oliën. 

Etherische oliën met verwarmende eigenschappen

 • Black Pepper
 • Wierook (frankincense)
 • Cassia
 • Wintergreen
 • Cinnamon
 • Clove

Etherische oliën met verkoelende eigenschappen

 • Basil
 • Blue Tansy
 • Cardamom
 • Peppermint
 • Deep Blue

Hoe gebruik je etherische olie voor je spieren bij het sporten

Opwarmen - Breng de oliën aan met gefractioneerde kokosolie tijdens je warming-up of bij het stretchen. Opwarmen is essentieel voor een training, omdat het het lichaam voorbereidt op beweging; spieropbouw en inspanning. En het helpt je om blessures te voorkomen. Masseer deep blue of aromatouch plaatselijk bij de warming-up om je spieren los te maken en om ze te kalmeren Op die manier bereid je je perfect voor op je training. 

Work Out - Tijdens je training is een goede ademhaling en alert blijven belangrijk. Het gebruik van oliën kunnen het gevoel van schone luchtwegen bevorderen, een aanrader tijdens je training. Breng Air verdund aan op je borst en/of nek of gebruik een inhaler met 9 druppels Air of pepermunt.

Als je wilt aarden tijdens een yogasessie dan is balance of de balance roller een hele fijne olie om op je polsen aan te brengen of om deze in je diffuser te gebruiken.

Cool Down -  Na afloop kun je de etherische oliën (verdund) gebruiken, bijvoorbeeld door je vermoeide spieren te masseren. Net als een warming-up is ook een cooling-down een belangrijk element voor een succesvolle training. Net als bij een warming-up, kunnen etherische oliën worden gebruikt om het lichaam te kalmeren en de getroffen gebieden te kalmeren na inspanning. Breng etherische oliën zoals Deep Blue en Peppermint verdund aan voor een verkoelend effect. 

Supplementen voor spieren en gewrichten

Voor extra rustgevende ondersteuning is Deep Blue Polyphenol Complex een voedingssupplement dat dagelijks kan worden ingenomen voor rustgevende ondersteuning. Dit voedingssupplement bevat gestandaardiseerde extracten van gember, curcumine, resveratrol en andere polyfenolen om ongemakken te verzachten. Het bevat ook een gepatenteerd snelwerkend boswellia-extract (van de Indiase wierookboom) dat spier- en gewrichtscomfort ondersteunt. Polyfenolen zijn natuurlijke in water oplosbare antioxidanten afkomstig van groene thee, rode wijn en druiven- en granaatappelsap. 

Aanbevolen gebruik: Innemen met voedsel, één capsule in de ochtend en in de avond. Of, indien gewenst, naar behoefte innemen wanneer u ongemak ervaart. 

Bone Nutrient Lifetime Complex levert calcium en vitamine D om een ​​gezonde botdichtheid te ondersteunen. Wetenschappers zijn het erover eens dat voldoende calcium en vitamine D gedurende het hele leven, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, het risico op osteoporose kunnen verminderen. 

Vrouwen bereiken hun maximale botdichtheid als ze eind twintig zijn. Maar Bone Nutrient bestaat uit een mix van vitamines en mineralen die vrouwen nodig hebben om de gezondheid van de botten te ondersteunen vanaf de adolescentie tot de menopauze. Opmerking: hoewel dit is samengesteld om te voldoen aan de specifieke behoeften van vrouwen op het gebied van botgezondheid, kunnen mannen Bone Nutrient ook gebruiken om aan hun calcium- en magnesiumbehoeften te voldoen.

Aanbevolen gebruik: Tieners tot volwassenen kunnen dagelijks vier capsules bij de maaltijd innemen.

Mulitvitaminen en mineralen: doTERRA biedt verschillende supplementen met deze belangrijke voedingsstoffen. Naast de Bone Nutrient bevat ook Microplex VMz® calcium, magnesium, zink en vitamine D om de gezondheid van uw botten en tanden te ondersteunen.

xEO Mega en vEO Mega bevatten omega vetzuren die voordelen hebben voor je gewrichten.

 

Geschikt voor topsporters

Deze producten staan op de Cologne Liste en zijn goedgekeurd voor gebruik door topsporters : Alpha CRS+, Deep Blue Oil,  Deep Blue Polyphenol Complex. Deep Blue Rub. Lifelong Vitality Pack –Microplex VMZ, Lifelong Vitality Pack – xEO Mega, Vegan Lifelong Vitality Pack – Microplex VMZ, Vegan Lifelong Vitality Pack – vEO Mega, Mito2Max, Serenity Softgels, Download de goedkeuringen via deze website 

 

Mijn top tips voor ondersteuning

doterra deep blue rub doterra deep blue stick deep blue complex LifeLongVitality
Deep Blue Rub
€49.97
 Deep Blue Stick
€38.33
Deep Blue Complex
€77.97
 LLV set
€125.97

 

Meer bekijken? Bekijk dit filmpje over spieren (7min)

 

Gerelateerde blogs

Etherische oliën voor yoga: Je kunt etherische olie gebruiken als ondersteuning voor de verschillende yoga oefeningen, door een diffuser te gebruiken of door de deelnemers het zelf verdund onder de voeten of op de polsen te laten rollen Lees de tips >>>

Etherische oliën voor sporters: lees de top 10 tips met etherische oliën die je kunt gebruiken bij het sporten hier.

Aromatouch massage : De AromaTouch massage is het aanbrengen van etherische olie op de rug en voeten. De techniek combineert een zachte aanraking met de kracht van etherische oliën. Lees de stappen >>>

 

 Nog een leuk recept nodig? Probeer deze spierroller:  

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799