Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Waar gebruik je pink pepper etherische olie voor?

Aug 11, 2019
Etherische olie Pink Pepper

Pink Pepper is roze peper, een soort bes waarvan essentiële olie kan worden gemaakt door stoomdestillatie  De roze peperkorrel lijkt misschien wel heel erg op de zwarte peper qua uiterlijk, maar schijn bedriegt! De “Schinus Molle” (latijnse naam voor Pink Pepper boom)  is eerder verwant aan cashews.

Roze peper korrels groeien aan bomen, o.a. in Kenia. Dit zijn volwassen bomen die geplant zijn om schaduw te geven langs wegen en in tuinen. Deze groenblijvende bomen kunnen wel 15 meter hoog worden en de “bessen” groeien in grote trossen van wel honderden bessen.

De bessen worden met de hand geplukt en moeten op dezelfde dag worden gedestilleerd om de olie die erin zit te conserveren. Het plukken gebeurt als de bessen verkleuren van groen naar roze. De vrouwen klimmen in de bomen en schudden de bessen eruit. Op de grond worden ze dan verzameld. Een arbeidsintensieve klus dus!

Waar gebruik je Pink Pepper Etherische Olie voor?

Pink Pepper is een kalmerende olie die ondersteunend is voor je immuunsysteem, je metabolisme en lever & borstweefsel. Het heeft een verhelderende geur en heerlijke smaak!

  • Pink Pepper heeft het hoogste percentage Alpha-phellandrene (15-30%) van alle oliën.
  • deze chemische verbinding zorgt ervoor dat Pink Pepper erg effectief is bij inname, om het zenuwstelsel te kalmeren. Daarnaast bevordert het de gezondheid van cellen in de lever en in borst weefsel*
  • De “limonenen” in Pink Pepper ondersteunen een gezonde bloedsuiker en cholesterol levels (binnen de normale range)*
  • Gebruik Pink Pepper om je immuunsysteem op peil te houden en help je witte bloedlichaampjes om optimaal te functioneren*
  • Een goed gewicht behouden is afhankelijk van hoe goed je lichaam in staat is calorieën te verbranden. Voeg een druppel Pink Pepper toe aan 500ml water e.e.a. ondersteunen
  • Pink Pepper is natuurlijk een geweldige smaakmaker in soepen, sauzen en bij vlees!
  • Voeg een twee druppels Pink Pepper toe aan je gefractioneerde kokosolie voor een verzachtende massage.
  • We hebben allemaal wel eens last van een een “vage” dag… zo'n dag waarbij je hoofd vol lijkt te zitten met watten en helder nadenken lastig is. Wil je weer alert zijn? Inhaleer de geur van Pink Pepper direct uit het flesje of doe een druppel in je diffuser.
doterra pink pepper
 

doTERRA Pink Pepper etherische olie 34.67

 

 

 

Diffuser mIxen maken met Pink Pepper

Pink Pepper is goed te combineren met citrus oliën en bloemen oliën. Fijne combinaties kun je ook maken met bijvoorbeeld: 

Frankincense, Clary Sage, Eucalyptus, Lavendel, Spearmint en Patchouli

 

 

Herkomst Pink Pepper Olie

Pink Pepper komt uit Kenia. het wordt daar "verbouwd " en geoogst door vrouwen. Roze peper olie is een bijzondere olie. Niet alleen vanwege de geur en de werking, maar ook vanwege de ondersteuning van boeren in ontwikkelingslanden zoals Kenia. 

Het verhaal van Veronica

Op de website van dōTERRA staat het verhaal van Veronica. Een vrouw uit Kenia die tot voor kort een goed leven had. Haar man had een mooie baan, ze hadden een huis en hun kinderen hadden genoeg te eten, schoon water en kleren en ze konden naar school.

Niets zo veranderlijk als het leven. Na de dood van haar man veranderde haar situatie drastisch. Van scholing was geen sprake meer omdat al het geld nodig was voor het kopen van eten en voor onderdak. Ze verkocht touw aan lokale winkels maar na een tijdje was daar geen behoefte meer aan. Ze werd gedwongen een "oeroud" beroep uit te oefenen ....dat haar van haar waardigheid beroofde.

Op dit dieptepunt in haar leven werd ze benaderd door Kigoi, een vertegenwoordiger van het dōTERRA. Ze werd gevraagd Pink Pepper te oogsten. Ze kreeg een voorschot om scholing en eten voor haar kinderen te betalen. De volgende dag is Veronica gestart met het oogsten van Pink Pepper en slaagde er direct in om een grote hoeveelheid te oogsten.

Veronica verdient nu zeven tot acht keer meer dan voorheen. Haar kinderen kunnen weer naar school en hebben voldoende te eten en ze hebben weer een huis met voldoende ruimte.  Veronica heeft veel vrouwen in haar gemeenschap geïnspireerd en nu oogsten ze samen de Pink Pepper. Inmiddels is Veronica een leider in haar gemeenschap en hebben ze allemaal duurzame inkomsten.

Kijk hier het filmpje voor dit mooie verhaal!

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799