Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

10 verrassende voordelen van Pink Pepper Olie

Jan 06, 2023
Pink Pepper Olie

Roze peper etherische olie (pink pepper) is een populaire olie voor ondersteuning van je gezondheid, ideaal voor huidverzorging, een fantastische smaakmaker en heeft een heerlijke werking voor je emoties en je humeur.

Pink Peperolie is eigenlijk geen peperolie maar een etherische olie die gemaakt wordt van de bessen van de Schinus molle boom, ook wel bekend als de Peruviaanse peperboom. De boom heeft trossen met roze bessen die een etherische olie bevatten die pittig, zoet en kruidig is. De olie wordt veel gebruikt voor huidverzorging, haargroei en voor het gevoel van rust. In deze blog geef ik je een overzicht van de voordelen van pink pepper essentiële olie en tips om deze olie op een prettige en praktische manier te gebruiken. 

Wat is Pink Pepper Etherische olie 

Roze peper essentiële olie (ook bekend als Schinus molle of Amerikaanse peper) wordt gemaakt van de roze bessen van de Schinus molle boom. Deze boom is inheems is in Zuid-Amerika. De boom is lid van de Anacardiaceae familie waartoe ook cashewnoten, en mango's behoren. De roze peperbessen worden al eeuwenlang door de inheemse bevolking van Zuid-Amerika gebruikt, zowel als voedsel als voor medicinale doeleinden. De olie wordt door middel van stoomdestillatie uit de bessen gewonnen en heeft een zoet, kruidig en licht houtachtig aroma. 

De chemische bestanddelen van roze peper essentiële olie variëren afhankelijk van de specifieke soort Schinus molle boom en de gebruikte extractiemethode. De samenstelling verschilt dus per merk. De samenstelling van de pink pepper etherische olie van dōTERRA is:

  •  5-35% alphaPhellandrene 
  • 5-35% Myrcene
  • 1-10% betaCaryophyllene
  • 05-5% Cadinene  

Deze hoofdbestanddelen zijn o.a. verwarmend en stimulerend, ideaal voor stijve en stramme spieren. Emotioneel helpt het bij ontspanning en om te kalmeren. Daarnaast bevat het stoffen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen. 

10 Potentiële voordelen van roze peperolie 

1. Roze peper essentiële olie voor de huid:

Pink Pepper is een olie die rijk aan antioxidanten en ondersteunt een jonge, jeugdige en egale uitstraling. Je kunt eenvoudig een paar druppels toevoegen aan je eigen dagcrème of maak eenvoudig een dagcrème met de neutrale hand- en bodylotion van dōTERRA. Hieronder een recept als je je crème helemaal zelf wilt maken:  

Ingredienten:

  • 1/4 kop sheaboter
  • 1/4 kop kokosnootolie
  • 1/4 kop zoete amandelolie
  • 10 druppels roze peper essentiële olie
  • 5 druppels wierook etherische olie
  • 5 druppels lavendel etherische olie

Instructies:

Smelt in een kleine steelpan de sheaboter en kokosolie op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg de zoete amandelolie toe. Roer om te combineren.
Laat het mengsel iets afkoelen en voeg dan de essentiële olie van roze peper, wierook en lavendel toe. Roer om te combineren.
Giet het mengsel in een klein potje of bakje en laat het afkoelen en stollen. 

 

2. Roze peper olie voor haargroei:

Naast de voordelen voor de huid, kan roze peper essentiële olie ook helpen de haargroei te bevorderen. De stimulerende eigenschappen van deze verwarmende olie kunnen de circulatie naar de hoofdhuid bevorderen, wat een gezonde haargroei kan stimuleren. Doe een paar druppels in je shampoo of crèmespoeling of maak een 30ml sprayflacon met 10 druppels pink pepper. Spray hiermee de hoofdhuid. Masseer je hoofdhuid met je vingertoppen of met een borstel.

3. Pink Pepper etherische olie voor massage:

Pink Pepper is een ideale massageolie door de verwarmende en stimulerende eigenschappen van o.a. alphaPhellandrene. Het ruikt pittig en kruidig maar is ook super voor stijve spieren en gewrichten, Daarnaast helpt de olie emotioneel om je te ontspannen. Gebruik Pink Pepper niet puur op de huid maar verdun goed met gefractioneerde kokosolie. 1 druppel in een handje kokosolie is voldoende voor een goede massage. Is je huid droog, dun of gevoelig, of heb je meer vloeibare koksolie nodig om het lichaam goed te masseren, voeg die dan gerust extra toe. 

4. Pink Pepper essentiële olie voor aromatherapie 

Pink Pepper is een ideale olie in je diffuser en is goed te combineren met citrusoliën en bloemenoliën. Fijne combinaties kun je ook maken met bijvoorbeeld:  Frankincense, Clary Sage, Eucalyptus, Lavendel, Spearmint en Patchouli. Lees hier meer over diffusers, hoe je ze gebruik en wat de beste aanschaf is.


5. Roze peper olie voor rust en slaap

Voor rust en het ondersteunen van een fijne nachtrust kun je ook pink pepper essentiële olie gebruiken. Het warme, kruidige aroma ondersteunt je om je geest te kalmeren en helpt je om te ontspannen,

  • Doe bijvoorbeeld een paar druppels in een handje badzout met een beetje vloeibare kokosolie en gebruik dit voor een heerlijke (voeten) bad.
  • Ook kun je het prima gebruiken voor een roller. Gebruik 9 druppels in een 5ml roller en vul aan met gefractioneerde koksolie. 
  • Of gebruik 1 druppel in een handje massage olie en masseer hier je voeten mee voor het slapen. 
  • Gebruik 2 druppels in je diffuser en vul aan met je favoriete olie voor een fijne nachtrust zoals lavendel. 
  • Maak een fijne pillowspray. Gebruik 4 druppels pink peper en 5 druppels balance in een 10ml sprayflesje met water. Even schudden voor gebruik. 

7. Roze peper olie voor energie:

Pink Pepper kan ook een natuurlijke energieboost geven als het in kleine hoeveelheden wordt gebruikt. De geur is verkwikkend en kan daardoor je alertheid en focus overdag verhogen. Combineer het met een druppel pepermunt en wat massageolie en masseer je schouders en je nek. Of doe het samen met pepermunt of spearmint in je diffuser.

8. Roze peper olie voor ondersteuning van het immuunsysteem:

Door het hoge gehalte aan anti-oxidanten kan pink pepper essentiële olie ook helpen om je immuunsysteem te ondersteunen. Gebruik het in combinatie met bijvoorbeeld kruidnagel, kaneel en wilde sinaasappel in je diffuser. Je maakt ook makkelijk een roller: gebruik 9 druppels in een 5ml roller en vul aan met gefractioneerde koksolie. Rol hiermee onder je voeten, langs je ruggengraat of gebruik hem op je polsen en in je nek.

9. Roze peper olie voor stijve en stramme spieren

De verwarmende en stimulerende hoofdbestanddelen van de pink pepper essentiële olie ondersteunen als je stijve en stramme spieren ervaart. Gebruik een druppel in een handig gefractioneerde kokosolie masseer waar nodig.  

Bekijk ook de recepten op dit handige pinterest board 

10. Pink Pepper Essentiële olie recepten

Koken: Geen zwarte peper meer? Pink Pepper essentiële olie is de perfecte vervanger voor gemalen zwarte peper. Gebruik het om vlees te kruiden, sauzen te verbeteren en in je favoriete gerechten. Het is ook ideaal in zwarte bonen brownies! 
Het is heerlijk als smaakmaker voor dranken: voeg een druppel toe aan je  eigen zelfgemaakte chai thee.
Om niet uit te schieten en je gerecht te verpesten kun je een 1ml flesjes vullen met pink pepper en gebruiken. 

Ingrediënten:

    1 blik zwarte bonen (400 gr) - 150 gram appelmoes - 10 Medjoul dadels - 2 eieren - 60 gram cacaopoeder - 1/2 theelepel bakpoeder - 2 el espressopoeder - 1/4 theelepel zout - 1/2 dr Pink Pepper - 3 dr Cinnamon - 6 dr Wild Orange - 100 gram pure chocola - 100 gram pecannoten -  Brownie bakvorm met bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Spoel de bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken. Ontpit de dadels. Klop de eieren los. Doe alle ingrediënten tot en met  de essentiële olie in de mengkom of keukenmachine en pureer tot een stevig beslag. Hou een paar mooie pecannoten achter en hak de rest grof, net als de chocola. Roer de gehakte noten en chocolade door het beslag en schep in de bakvorm. Verdeel de rest van de pecannoten erover en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Hou in de gaten dat de noten niet te donker kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.

 

Hoe gebruik je Pink Pepper etherische olie? 

Je kunt pink pepper aromatisch, topisch (op de huid) en als smaakmaker gebruiken. Het is heerlijk om toe te voegen aan je huidverzorging, gebruik als aromatherapie in je diffuser of als toevoeging aan een neutrale massage olie. Gebruik Pink Pepper bij voorkeur niet puur op de huid. Het is aan te bevelen om het te verdunnen om roodheid van de huid te voorkomen. Download het basisboek via www.helio,work/verdun met informatie over verdunnen en prettig en praktisch gebruik

 

doterra pink pepper
 

doTERRA Pink Pepper etherische olie

 

 

Meer over Pink Pepper Etherische Olie en de herkomst

Doterra "sourced" de pink pepper etherische olie in Kenia en werkt samen met vrouwen om de bessen te oogsten. De groenblijvende bomen kunnen wel 15 meter hoog worden en de “bessen” groeien in grote trossen van wel honderden bessen. De bessen worden met de hand geplukt en moeten op dezelfde dag worden gedestilleerd om de olie die erin zit te conserveren. Het plukken gebeurt als de bessen verkleuren van groen naar roze.

De vrouwen klimmen in de bomen en schudden de bessen eruit. Op de grond worden ze verzameld. Een arbeidsintensieve klus. Het is een prachtig verhaal hoe een groep vrouwen met een hele andere achtergrond wordt ondersteund en een volledig nieuwe kans hebben gekregen. Met jouw flesje olie support je dus niet alleen jezelf maar draag je ook bij aan een prachtig project in Kenia. Bekijk dit filmpje: 

 

Bekijk de tips over Pink Pepper Etherische Olie 

Je vindt het filmpje en de PDF om te printen ook in de Helio Jaartraining - een jaarprogramma waarin je alles leert over de toepassing van de oliën voor al je lichaamssystemen, emoties en speciale doelgroepen zoals kinderen en dieren. Of start met de basiscursus als je net begint met etherische oliën en de basis goed onder de knie wilt krijgen.

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

Welke doelen passen bij je goede voornemens voor 2024

Dec 30, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799