Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Paradijselijke pannenkoeken met een twist

Aug 23, 2023
on guard pannenkoeken

Ben jij ook zo verzot op pannenkoeken? Stel je voor, een variant die anders is dan wat je gewend bent. Verrijkt met de voedzame goedheid van havermout, de zoetheid van bananen en de romigheid van yoghurt. Maar hier stopt het niet: voeg een vleugje On Guard etherische olie toe voor een smaak die zowel vertrouwd als verrassend is. Duik in dit recept en ontdek een nieuwe dimensie van jouw favoriete ontbijt!

 

Aantal: 6–8  
Voorbereiding-tijd: 10 min
Bereidingstijd: 
5 min
Moeilijkheidsgraad: 
Makkelijk

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 90 gram havermout
  • 125 gram bloem
  • 50 gram bruine suiker (of kies voor een suiker vervanger zoals stevia of dadels) 
  • ½ theelepel baking soda (ongeveer 2,5 gram)
  • ½ theelepel zout (ongeveer 2,5 gram)
  • 175 ml Griekse yoghurt
  • 175 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 5 ml vanille-extract ( of 1 dr vanille etherische olie)
  • 1 druppel cassia etherische olie
  • 50 gram gehakte walnoten (optioneel)
  • 60 ml plantaardige olie (zoals zonnebloem- of olijfolie)
  • 2 druppels doTERRA On Guard Protective Blend (naar smaak)

Ik heb dit recept aangepast zodat je het kunt maken met baking soda ipv bakboeder. Lees het originele recept van dōTERRA hier. Lees meer over de fantastische voordelen van baking soda in deze blog

 

De meest fantastische pancakes

  1. Prak de bananen in een middelgrote mengkom; meng er de yoghurt, eieren, karnemelk, zonnebloem olie, vanille (olie) en doTERRA Cassie en On Guard er doorheen.
  2. In een grote mengkom voeg je havermout, bloem, bruine suiker, baking soda, zout, kaneel en walnoten toe; meng goed.
  3. Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng, maar niet te veel.
  4. Bespuit een koekenpan met anti-aanbakspray of gebruik wat boter of olie. Gebruik een kleine pollepel om het beslag in de pan te scheppen. Bak op middelhoog tot hoog vuur. Bak zoals je gewone pannenkoeken zou bakken, wacht tot er belletjes verschijnen en draai ze dan om.

On Guard

  • Profiel: On Guard etherische olie blend is een unieke combinatie van essentiële oliën, zoals wilde sinaasappel, kruidnagel, kaneel, eucalyptus en rozemarijn.

  • Smaak & Aroma: Deze olie heeft een warm, kruidig, en lichtzoet aroma dat de kenmerkende eigenschappen van elk van zijn componenten naar voren brengt. In culinaire toepassingen kan het een rijke, kruidige warmte toevoegen zonder al te overweldigend te zijn.

  • Voordelen: On Guard staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen en heeft krachtige reinigende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in de aromatherapie voor zijn opwekkende en beschermende eigenschappen. Wanneer het verdund wordt toegepast op de huid, kan het bijdragen aan een gezonde circulatie en het bevordert een gevoel van welzijn en vitaliteit.

 


Ga aan de slag en experimenteren met etherische oliën in de keuken! Er zijn nog veel meer andere mogelijkheden!!! Etherische oliën zijn super handig als smaakmaker, als je een bepaald kruid of ingrediënt niet op voorraad hebt en het geeft echt een hele bijzondere andere twist aan je recepten. Probeer het uit! 

 

Lees ook gerust hier de blog over koken voor meer tips en de juiste oliën en verhoudingen! 

 

Belangrijke opmerking: Niet alle etherische oliën zijn geschikt voor inwendig gebruik. Als je kiest voor doTERRA etherische oliën, weet dan dat ongeveer 48 van de circa 120 oliën veilig zijn voor consumptie. Controleer altijd vooraf of de etherische olie die je wilt gebruiken hiervoor geschikt is. Voor een handig overzicht kun je terecht op www.helio.work/kook

Lieve groetjes van Léanne van Helio

 

Mijn favoriete kookboek op dit moment Koken met essentiële oliën Pannenkoekenmaker

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799