Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

7 tips voor voor innerlijke Rust

Mar 03, 2021
innerlijke rust

Innerlijke rust is bij mij vaak ver te zoeken. Ik ben zo'n creatieve geest, waarvan het brein overuren draait. De radertjes malen door. Meestal geen probleem, want ik ben super productief en er komen allerlei leuke dingen uit voort. Maar soms... in geval van stress... blijft het in mijn hoofd in kringetjes ronddraaien. 

Innerlijke rust is mentale en geestelijke rust, waarbij de herrie in je hoofd stopt en waarbij er pauzes zijn tussen de verschillende gedachten. De kalmerende mix, de rustgevende mix, lavendel, copaiba, sinaasappel en vetiver, het zijn allemaal etherische oliën die innerlijke rust bevorderen.

Ik betrap mezelf er nog wel eens op dat ik ineens aan het "racen" ben. Er moet ineens van alles tegelijk,.... op tempo Max Verstappen! Herken je dat? Serieus, waarom moet je de was ophangen met het tempo van een Ferrari?? 

Vaak is het een oude gewoonte en is er geen reden voor haast en stress. Feitelijk kun je niet meer klaar krijgen door snelheid en multitasken. Je gaat fouten maken, het wordt rommelig en je krijgt er zeker geen energie van.

7 tips voor innerlijke rust

1. In de vertraging

Ik denk dat vertraging een mooi doel is voor de mensheid. Misschien één van de de dingen die je als positief mee kunt nemen uit deze bijzondere tijd: rustig aan, en aandachtig doen wat je moet doen!

Maar goed, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ik uit ervaring! Gelukkig kunnen etherische oliën kunnen je helpen.  Mijn favoriete oliën voor focus, aandacht èn vertraging zijn citroen en vetiver.

Vetiver is een grassoort met heerlijke geurende wortels. De wortels zijn meer dan een meter lang en zorgen voor het goed verankeren van het gras in de aarde. De werking van deze olie is dan ook heel aardend en balancerend. In combinatie met citroen voor focus (het verkwikt heerlijk en maakt blij) of bergamot (voor zelfvertrouwen) maak je een heerlijke geurmix voor je diffuser.

2. Stop je perfectionisme

Ook perfectionisme mag je loslaten. We leven in een wereld waarbij social media en selfies inmiddels een belangrijke invloed hebben op ons leven. Maar glossies, tv uitzendingen, reclames en billboards zijn er al veel langer. Ze beïnvloeden je, bewust en/of onbewust.

Gelukkig zie je ook een tegenbeweging. Make-up loos op de foto, in je huispak achter de PC. Gewoon naturel zonder poespas.  Je bent mooi zoals je bent. Het scheelt een hoop stress als je (een groot) deel van de uiterlijke schijn los kunt laten. Mijn slogan : better done than perfect. 

Iemand anders kijkt vaak heel anders naar jouw werk, de dingen die je doet en je huis. Soms leg je jezelf dingen op die echt niet nodig zijn. Dus... maak eens wat vaker een pas op de plaats!  

Eucalyptus is een heerlijke olie om verdund op de huid te gebruiken. Deze olie helpt om je neiging naar ziekte en "zieke" ideeën los te laten en een gevoel van welbevinden te omarmen. Probeer het ! Het werkt erg "verlichtend" 

3. Denk in overvloed

Er is zoveel!!! Zoveel dat wel kan. Probeer negatieve gedachten die je hebt om te draaien en probeer zoveel mogelijk te denken in mogelijkheden. Dit helpt je enorm en je trekt op die manier fijnere energie en mooiere dingen aan. Bovendien helpen positieve gedachten bij innerlijke rust.

De olie die bekend staat als "olie van overvloed" is sinaasappel. En het fijne van sinaasappel is ook nog eens dat het helpt bij het stoppen van gepieker in je hoofd. Een goede olie dus voor in de diffuser, ook 's nachts. Oh ja... en niet te vergeten: je wordt er ook nog eens blij van. 

4. Doe de informatie stop

Stop met absorberen van een eindeloze stroom informatie. De onuitputtelijke hoeveelheid nieuws (dat ook vaak negatief is, want ja... dat trekt meer kijkers) zorgt voor innerlijke onrust.  Stop ermee!!. Als het belangrijk is, hoor je het echt wel. Er is altijd wel iemand in je omgeving die je de laatste update geeft.

Start met het verbergen van mensen met "meningen" op facebook. Zo krijg je een tijdlijn met leuke foto's, leuke evenementen en positieve posts. Facebook heeft namelijk een systeem: "een algoritme". Hoe meer je kijkt naar leuke dingen en deze "liked" of er op reageert, hoe meer leuke dingen je te zien krijgt. Dit werkt zelfs door in de video's die ze je aanbevelen en in de advertenties die je te zien krijgt.

En laten we eerlijk, zijn een goed gesprek over mening is al lastig genoeg in het echte leven, met vrienden. Dus via social media ga je er zeker niet uitkomen. 

Teatree olie en de beschermende mix kun je goed gebruiken om jezelf af te schermen. Een leuke mix die ik zelf net heb gevonden is de "vrouwen olie mix".  Zeg nee tegen dingen die je niets goeds brengen.

5. Dagelijkse dosis rust

Wandelen, buiten zijn en naar in de wind wiegende grassprietjes kijken. Heerlijk! Hoe meer je kijkt en gas terug neemt hoe meer je ziet en ervaart. Je ruikt meer, je voelt meer...je leeft meer.

De app "Ommetje" helpt je om met elkaar, maar op afstand, in ieder geval 20 minuten per dag te wandelen. (Helio heeft code DWKNW op "ommetje", doe gerust mee )

De kalmerende blend is een mix van o.a. magnolia, copaiba, amberboom en lavendel en is  zowel voor overdag als 's avonds perfect. Het geeft je een gevoel van veiligheid en helpt je bij aanwezig zijn in het moment. Het gevoel dat alles ok is, en dat het gaat zoals het moet gaan. Deze mix is speciaal samengesteld voor mensen die een hoop stress ervaren en die ongerust zijn en/of onrust ervaren.

6. Goede nachtrust

Als je goed geslapen hebt voel je je een ander mens. Het is een soort zachte reset van je systeem ;) net als een computer die ook even opnieuw moet worden opgestart. Maar innerlijke rust is vaak ver te zoeken als je slecht slaapt. Slecht slapen werkt behoorlijk averechts!

En het is niet alleen psychisch. Je hormonen en neurotransmitters raken ook van slag door slecht of te weinig slapen, met alle gevolgen van dien. 

De rustgevende mix met lavendel, cederhout en ylang ylang is fijn in je diffuser om een weldadige nachtrust te ondersteunen. Ook een druppel copaiba onder je tong helpt om je hele systeem in balans te brengen. 

7. Toeval bestaat niet 

Dit is een van mijn lijfspreuken. Alles gebeurt "om een reden" denk ik altijd maar. Het helpt je op een nieuw pad. Of wat zweveriger, naar je hogere doel of lotsbestemming. Het helpt om te accepteren en om door te gaan.

Toch geloof ik in de maakbaarheid van het leven, want uiteindelijk maak jij de keuzes, neem jij beslissingen en neem jij een stap in de goede richting. Dus het is altijd mogelijk om een nieuw pad in te slaan, om iets nieuws te proberen en om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. 

Wat is jouw favoriete olie voor innerlijke rust? 

Doe vooral de dingen die voor jou goed voelen en waar jij blij van wordt! 

Léanne 

Gerelateerde artikelen:

Rust Geur kan direct je stemming, gemoedstoestand en je lichamelijk welbevinden beïnvloeden. In deze blog een aantal van de oliën die rust geven. Ze hebben net allemaal een iets ander effect en je kunt er dus één uitzoeken die bij je past of waarvan de geur jou aanspreekt.  Lees verder 

Slaap Echt niet te geloven, maar onderzoek toont aan dat 60% van de Nederlanders slaapproblemen heeft. 50% van de deelnemers aan mijn workshops stelt ook een vraag over dit probleem! Zelf, en in mijn familie, hebben we inmiddels de nodige ervaring met het fenomeen plafond staren. Daarom hier de tips: lees hoe je in 5 stappen uitgerust wakker wordt.

De top 9 oliën die je blij maken zijn: wilde sinaasappel, citroen, lavendel, bergamot, adaptive, jenever bes, cheer, elevation en grapefruit.  Veel van deze oliën zijn gewonnen uit citrusvruchten. Lees verder

Video Tip: Kijk deze uitzending van vrijdag live over rustgevende oliën op youtube. Wil je me helpen door je te abonneren en de meldingen aan te zetten? 

 

 

 

4x Psychologie Magazine met Zelfzorgboek cadeau

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799