Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Welke etherische olie is rustgevend?

Jun 02, 2020
Welke etherische olie is rustgevend?
 
Geur kan direct je stemming, gemoedstoestand en je lichamelijk welbevinden beïnvloeden. Hieronder een aantal van de oliën die rust geven. Ze hebben net allemaal een iets ander effect en je kunt er dus één uitzoeken die bij je past of waarvan de geur jou aanspreekt
 

Welke etherische olie is rustgevend?

Er zijn veel oliën die helpen bij meer rust en ontspanning en minder stress en negatieve emoties. Lavendel en wierook zijn de twee oliën uit de basisset die echt heel positief werken!
 

1. Lavendel

Het effect van lavendel is kalmerend, rustgevend en verzachtend. Lavendel helpt bij ontstressen, ondersteunt bij het slapen, bij spanning, rusteloosheid en irritatie. Het bevordert bewustzijn, gezondheid, liefde, tevredenheid en het gevoel van welbehagen. Het versterkt de creativiteit. Er is een heel mooi wetenschappelijk onderzoek gedaan in Oostenrijk naar de effecten van een dagelijkse dosis lavendel bij mensen met negatieve emoties. 
 

2. Bergamot

Bergamot geeft energie en bevordert ontspanning. Ondersteunt bij gemakkelijker in slaap vallen en doorslapen en vermindert irritatie. Bergamot is opbeurend en verfrissend. Voor wie het niet kent... het is de geur van Earl Grey thee. Een lichte geur die tegelijk zoetig, levendig, citrusrijk en fruitig is. 
 

3. Kamille

Kamille is verzachtend en kalmerend. Het helpt om je gedachten en lijf in evenwicht te brengen. Kamille reduceert zorgen en het in cirkels ronddenken. Ken je dat gevoel van continu de voors- en tegens afwegen? Dit is de olie die gevoelens van tevredenheid en geduld te ondersteunt.

4. Scharlei (Clary Sage)

Scharlei is verzachtend, ontspannend en grondend. Scharlei is ook bekend als kruid dat sinds de middeleeuwen wordt gebruikt als verlichting bij vrouwenkwaaltjes. Het is een kruidige, hooiachtige geur met een iets scherp kantje. Zeker ook een 45+ olie voor alle uitdagingen die daarbij voorkomen.... of in te zetten in de periode van de maand waar je als vrouw niet "op je best bent".

5. Wierook (Frankincense)

Deze essentiële olie is bekend als natuurlijke humeur verbeteraar. Als je niet fijn in je vel zit en een beetje in de put zit? Dan is deze olie aan te bevelen. Frankincense helpt om te focussen en vermindert afleiding, evenals snelle irritatie, ongeduld en rusteloosheid. Het wordt niet voor niets al jaren lang gebruikt als meditatiemiddel en in gelovige omgevingen. De geur is rijk, diep, zoet en warm.

6. Pepermunt

Pepermunt kan helpen om je zenuwen te kalmeren en om spanning veroorzaakt door stress te verminderen. Pepermunt ondersteunt een helder hoofd en vermindert gevoelens van (geestelijke) vermoeidheid. Het geeft energie en helpt met het gevecht tegen lusteloosheid.

7. Wilde sinaasappel

Deze olie is tegelijk een energiegever als een humeur verbeteraar. Kalmerend en opbeurend tegelijk. Ook verzacht de olie angst en vermoeidheid. Sinaasappel olie is de olie van overvloed! 

8. Ylang ylang

Ylang ylang helpt bij symptomen van angst en neerslachtigheid. Probeer het eens bij hartkloppingen door angst. Het verbetert je humeur en bevordert optimisme en positieve gevoelens. De geur is zwaar, zoet en heeft de geur van tropische bloemen in volle bloei.
 

9. Vetiver

Vetiver is een van mijn persoonlijke favorieten. Ik voeg deze aardse geur van de wortels van een gras graag toe aan mijn diffuser mixen en rollers. Heerlijk voor overdag met citroen olie voor focus, concentratie en innerlijke rust. En in de avond en nacht is deze olie heerlijk in combinatie met lavendel en serenity. 


Meer lezen?

Etherische olie voor ontspanning : 17 ontspannende tips. Lees de dingen die je vooral moet doen, of moet laten voor meer rust. Lees welke essentiële oliën ontspanning ondersteunen

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799