Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Collageen 101: Alles Wat Je Moet Weten Over Dit Huidwonder

May 29, 2023
collageen voor je huid

Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je lichaam aanmaakt. Dit kan allerlei huiduitdagingen veroorzaken, zoals lijntjes en een drogere en slappere huid. Merk je deze signalen op? Collageen is "hot tegenwoordig". Maar ga je smeren, draadjes toevoegen of neem je een supplementen?

Wat is Collageen?

Collageen is een eiwit dat een groot deel van onze huid, haar, nagels en bindweefsels vormt. Het is onmisbaar voor het behoud van de elasticiteit en structuur van de huid. Naarmate we ouder worden, vertraagt de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam, wat resulteert in verouderingstekens.

Collageen Voor Je Huid

Collageen heeft ontzettend veel voordelen voor je huid. Het biedt niet alleen structuur en elasticiteit aan je huid, maar speelt ook een rol bij de vervanging van dode huidcellen. Door een goede hoeveelheid collageen te behouden, kan je huid er steviger, gladder en jonger uitzien. De voordelen van collageen gaan verder dan het simpelweg verbeteren van de uitstraling van je huid. Collageen wordt geassocieerd met verschillende voordelen voor de huid, waaronder:

 • Verbeteren van de huidelasticiteit: Zoals eerder vermeld, helpt collageen de elasticiteit van de huid te behouden. Dit betekent dat het je huid helpt stevig te blijven en terug te veren wanneer je je gezicht beweegt.
 • Hydrateren van de huid: Collageen speelt een belangrijke rol in het hydrateren van je huid. Dit kan ondersteunen bij droogheid en schilfering
 • Verminderen van fijne lijntjes: Door elasticiteit en hydratatie te bevorderen, kan collageen de zichtbaarheid van fijne lijntjes verminderen, waardoor je huid er jonger uitziet.
 • Bevorderen van huidcelvernieuwing: Collageen kan ook de vernieuwing van huidcellen bevorderen, waarbij dode huidcellen worden vervangen door nieuwe. Dit helpt om je huid er fris en stralend uit te laten zien.

Verschillende collageen producten

Er is een schat aan collageenproducten ontworpen om de gezondheid en jeugdigheid van je huid te verbeteren. Denk aan crèmes en serums, supplementen en zelfs collageen draadjes - er zijn zoveel opties waaruit je kunt kiezen! Maar hoe weet je welke echt werken?

 1. Collageen crèmes. Deze zijn meestal gericht op het bevorderen van de hydratatie van je huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Hoewel ze goed voelen en je huid tijdelijk kunnen opvullen, kunnen deze crèmes de diepere lagen van je huid, waar de natuurlijke collageenproductie plaatsvindt, niet bereiken.
 2. Collageen supplementen, die je oraal inneemt. In tegenstelling tot crèmes, hebben supplementen het potentieel om collageen van binnenuit te leveren, zodat het diepere huidlagen kan bereiken. Er is een groeiend aantal wetenschappelijke studies die suggereren dat het nemen van collageen supplementen kan helpen de elasticiteit en hydratatie van de huid te verbeteren, waardoor de zichtbaarheid van rimpels kan verminderen.
 3. Collageen draadjes. Dit zijn feitelijk dunne draadjes die op de huid worden gelegd om de collageenproductie te stimuleren. Hoewel ze effectief kunnen zijn, vergt het enige zorgvuldigheid en expertise om ze correct te gebruiken, dus bezoek hiervoor een gespecialiseerd schoonheidsspecialiste!  De resultaten zijn tijdelijk en kan het nodig zijn om het proces te herhalen om de effecten te behouden.

Dus, welk collageenproduct is het beste voor jou? Dat hangt echt af van je individuele behoeften en doelen. Als je meer informatie wilt over een collageen behandeling dan advies ik om een afspraak te maken bij Schoonheidssalon Beauty Within in Purmerend, Erna is gespecialiseerd optimale behandelingen voor de verouderende huid met deze producten. Erna werkt in haar behandelingen ook veel met etherische oliën die dieper de huid in trekken dan veel andere huidverzorgingsproducten. Lees meer over het gebruik van etherische oliën in natuurlijke schoonheidsbehandelingen.

Voedingsmiddelen Rijk aan Collageen

Hoewel supplementen een goede manier zijn om je collageeninname te verhogen, kan het ook worden verkregen uit bepaalde voedingsmiddelen. Bonebroth (bottenbouillon) is een populaire bron van collageen, maar het kan ook worden gevonden in voedingsmiddelen zoals kippenhuid, vis, schaaldieren en rundvlees. Het eten van een evenwichtig dieet dat een verscheidenheid aan eiwitrijk voedsel bevat, kan helpen om de natuurlijke productie van collageen in je lichaam te ondersteunen. 

Helaas is niet iedereen gek op bottenbouilon of grote hoeveelheden kippenhuid. Een supplement kan daarom een fijne oplossing zijn! Zeker als dit Marine Collageen is! Ontdek DoTerra's MetaPWR-product.

Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Collageen?

Als je een collageen supplement wilt nemen zijn er een paar dingen om te overwegen:

 1. Type Collageen: De types  I en IV zijn geweldig voor huidgezondheid, Dus let erop dat die er (in een goed opneembare vorm) voldoende inzitten. Het aantal grammen per merk verschilt nogal net als de biologische opneembaarheid

 2. Ingrediënten: Controleer de andere ingrediënten in het product. Vermijd supplementen met veel additieven of suikers. Kijk naar biologische opneembaarheid. Zitten er stoffen in die nog in je lijf moeten worden omgezet of die lastig opneembaar zijn? 

 3. Bron: Collageen kan afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals rund (koe), marien (vis) of gevogelte (kip).  Er zijn geen vegetarische opties.

 4. Reputatie van het Merk: Het is altijd goed om te kopen van een gerenommeerd merk. Doe wat onderzoek naar het bedrijf en lees beoordelingen van andere klanten.

 5. Certificeringen: Zoek naar producten die zijn getest door een onafhankelijk laboratorium op zuiverheid en potentie. Dit zorgt ervoor dat je een kwaliteitsproduct krijgt.

DoTerra MetaPWR Advantage Collageen:

Onder de vele collageen supplementen op de markt, springt het DoTerra MetaPWR collageen supplement er echt uit. Dit product biedt een unieke mix van 9 collageen types die cruciaal zijn voor het ondersteunen van een gezonde huid, haar, nagels en gewrichten. Het collageen supplement van DoTerra, gecombineerd met de metabolische voordelen van DoTerra MetaPWR, biedt een allesomvattende oplossing voor wie zijn huidgezondheid en algeheel welzijn wil verbeteren.

Wat zit er in DoTerra Collageen?

Een collageen supplement zoals dat van DoTerra kan helpen om de natuurlijke collageen niveaus in je lichaam aan te vullen, wat bijdraagt aan het behoud van de elasticiteit van de huid, het verminderen van rimpels en het bevorderen van een gezonder, jeugdiger uiterlijk.

Type Peptide Functie
Collageen type I Houdt verband met de schoonheid van de huid
Collageen type II Houdt verband met botbeschermingen is het hoofdbestanddeel van kraakbeen
Collageen type IV Buigzame lederhuid en opperhuid
Collageen type V Stabiliseert de structuur van collageen type I en II
Collageen type VI Werking van de spieren en celmembranen en het remmen van vetcellen en anti oxidatieve stress
Collageen type IX Kraakbeen, groeischijven, gewrichten en tussenwervelschijven
Collageen type XXV Ondersteunt de normale veroudering van de hersenen
Col1a2-eiwitten Collageen-fibrilline
Vacuolaire eiwitsortering 37A Betrokken bij celgroei en differentiatie

 

Deze collageen wordt gewonnen uit duurzaam geoogste koud-water vis. Het wordt gehydrolyseerd ( super klein gemaakt) waardoor het 12x beter opneembaar is voor je lichaam. Het is een poeder omdat het beter opneembaar is en niet beïnvloed wordt door zuurstof. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd. Drankjes en tabletten zijn een minder effectieve oplossing en daarom is hier niet voor gekozen.

 

Erna van Schoonheidssalon Beautywithin heeft een uitgebreide studie gedaan waarbij ze 8 verschillende merken collageen supplementen heeft vergeleken op inhoudsstoffen, prijs en hoeveelheden. Dit is haar advies (je kunt de hele PDF downloaden in haar webshop) :
 • Begin met collageen suppletie rond 25-30 jaar, omdat dan de aanmaak gaat afnemen. Kies voor gehydrolyseerd vis collageen poeder, dit wordt het beste opgenomen door ons lichaam.
 • Collageen wordt het beste en sterkste als je deze combineert met vitamine C. De MetaPWR bevat dit in voldoende mate! 
 • Mijn 1ste keuze zal doTERRA zijn om de prachtige ingrediënten NMN die in het het health-span complex zitten. 

 

Het beste collageen supplement : 

MetaPWR™ Advantage is een uniek supplement met NMN-  (gistpoeder nicotinamide mono nucleotide). NMN- helpt om de NAD+ en NADH niveaus in je lichaam op natuurlijke wijze te verhogen.

NAD+ (Nicotinamide Adenine Dinucleotide) en NADH (Nicotinamide Adenine Dinucleotide + waterstof) zijn belangrijke moleculen in ons lichaam. Ze spelen een cruciale rol in de energieproductie van je cellen en helpt ook bij het jeugdiger functioneren van cellen en lichaamssystemen. Je kunt deze stofjes een beetje zien als batterijen van je cellen. Onze cellen hebben energie nodig om te functioneren, en deze energie wordt opgeslagen en overgedragen door NAD+ en NADH. Wanneer we eten, wordt ons voedsel omgezet in energie, een proces waarbij NAD+ wordt omgezet in NADH. Deze energie wordt dan gebruikt om onze lichaamsfuncties te ondersteunen - van het laten kloppen van ons hart tot het laten denken van onze hersenen.

Daarnaast is NAD+ ook betrokken bij het goed functioneren DNA. Stel je voor dat je DNA een gigantisch receptenboek is, vol met instructies voor het maken van alle verschillende onderdelen van je lichaam. Maar net als bij een echt receptenboek kunnen er soms fouten ontstaan bij het kopëeren. De letters worden onduidelijk of een bladzijde is per ongeluk overgeslagen. NAD+ ondersteunt om dit te voorkomen en dus bij het jeugdiger functioneren van je cellen. 

Als we ouder worden, maakt je lichaam minder NAD+ aan. Dit kan ertoe leiden dat je cellen minder efficiënt werken en dat het er meer fouten "in het receptenboek" komen .Dat is waar supplementen zoals MetaPWR™ Advantage, die NMN bevatten van pas kunnen komen. Het idee is dat ze het lichaam helpen om meer NAD+ te maken. Dit is echter nog steeds een actief gebied van onderzoek en we leren nog steeds veel over hoe deze processen werken.

 

Bestel direct via doterra met je eigen kortingsaccount en wordt klant of wellness advocate

<!-- mega_menu_shop_promo_image_alt -->

Of shop in de webshop en laat mij de administratie regelen

 

Veel gestelde vragen

Hoe Lang Duurt Het Voordat Collageen Werkt?

De tijd die nodig is om resultaten te zien na het innemen van een collageen supplement kan sterk variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens 2-3 maanden consistent een collageen supplement in te nemen voordat je merkbare verbeteringen mag verwachten. Het is belangrijk te onthouden dat collageen supplementen gebruikt dienen te worden als onderdeel van een evenwichtige huidverzorgingsroutine, naast een gezond dieet en levensstijl.

Welke Collageen is het Beste Tegen Rimpels?

De soorten collageen die het meest gunstig zijn voor de huidgezondheid en rimpels zijn type I en III. Deze typen worden specifiek aangetroffen in de huid, haar en nagels. DoTerra MetaPWR collageen supplement bevat deze collageen typen, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die het uiterlijk van rimpels wil verminderen.

Waarom heeft dōTERRA gekozen voor collageen uit zee?

dōTERRA heeft gekozen voor duurzaam geoogste koudwater vis. Over het algemeen is collageen uit zee duurzamer, zuiniger en milieuvriendelijker dan van kippen, runderen of varkens. Bovendien maakt het gebruik van collageen uit zee het benutten van MetaPWR™ mogelijk voor mensen die collageen van koeien of varkens vermijden.

Waarom hebben andere merken meer of minder gram collageen in hun supplementen

Wanneer een supplement of voedingsstof gemakkelijker door je lichaam wordt opgenomen en gebruikt, wordt het beschouwd als meer biologisch beschikbaar.
Het aantal gram dat je op het etiket leest, bepaalt niet hoeveel collageen je cellen binnenkrijgen.
De term biologische beschikbaarheid is dus een belangrijk begrip. Meer betekent dus niet altijd beter! 
Van de metaPWR wordt 12 keer meer opgenomen dan van andere standaard, niet-gehydrolyseerde collageenproducten met grotere polypeptiden of andere aminozuurverhoudingen. Ook bevat het veel meer tripeptides dan andere producten .

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799