Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Natuurlijke deodorant? Werkt dat?

Feb 23, 2020
natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant? Werkt dat? 

Hoe werkt deodorant?

Deodorant gebruik je om zweetgeur te voorkomen. Zweet heeft normaal een neutrale geur, maar door bacteriën groei stinkt het. Vaak wordt in deodorant gebruik gemaakt van zuren om de groei van bacteriën te remmen. Op deze manier ruik je langer fris. Ook zitten er in "normale" deodorant chemische stoffen, die de bacteriën doden.

Wat zit er normaal gesproken in?

Er is veel discussie geweest over de schadelijkheid van parabenen en aluminium chloorhydraat......Of het nu wel of niet schadelijk is: Je wilt je huid niet dicht smeren met niet natuurlijke stoffen. Mijn mening: "eigenlijk moet je je deo kunnen eten". 

Wat zit er in de dōTERRA deodorant?

De Balance deodorant van dōTERRA is een mooie natuurlijke deodorant. Hij werkt bij mij goed en de samenstelling zal ik hieronder toelichten. In de Balance deodorant van dōTERRA zit: 

🌱Tocopherol: dit is de "chemische naam" voor vitamine E
🌱Caprylic/capric triglyceride: een hydraterende en verzorgende stof. Beide vetzuren komen van nature voor in palm- en kokosolie. De gebruikte olie van dōTERRA komt van een duurzame plantage.
🌱 Sodium bicarbonaat = een moeilijke naam voor Baking Soda.
🌱Stearyl alcohol is een vetalcohol, ook wel ‘harde alcohol’ genoemd, en wordt gemaakt van stearinezuur. Dit is een vetzuur dat van nature voorkomt o.a. plantaardige vetten en oliën
🌱Tapiocameel : zetmeel werkt in de deodorant als bindmiddel en zorgt voor een plakkende werking zodat je een goed smeerbare stick hebt. 
🌱Butyrospermum parkii = shea boter
🌱Cocos nucifera = kokosolie
🌱Helianthus annuus = zonnebloemolie
🌱Simmondsia chinensis = jojoba olie
🌱Jojoba Esters: van natuurlijke jojoba olie, een verzachtend middel, wordt gebruikt vanwege de opmerkelijke gelijkenis met de natuurlijke oliën die door de menselijke huid worden geproduceerd
🌱Polyglyceryl-3 bijenwas, een bindmiddel uit bijenwas ook wel een plantaardige emulgator genoemd.
🌱Gehydrateerde Castor Olie : geharde plantenolie
🌱 Sodium tetraborate= borax = een natuurlijk mineraal . De functie is het regelen van de zuurgraad ( zuurteregelaar ) en het werkt ontsmettend
🌱Picea mariana = Dennen olie van de takken/Naalden
🌱Cinnamomum camphora linaloolifera = ho leaf olie
🌱Boswellia carterii = frankincense olie
🌱Tanacetum annuum= blue tansy > blauw boeren worm kruid olie
🌱Chamomilla recutita = blauwe kamille olie,
🌱Osmanthus fragrans = osmanthus bloem extract,

Kun je zelf deodorant maken?

Ja, je kunt zelf deodorant maken. De basis ingrediënten komen overeen met de deostick van dōTERRA. Namelijk kokosolie, bijenwas, zuiveringszout (bakingsoda), maïzena of arrowroot en essentiële olie. Je kunt desgewenst de bakingsoda weglaten als je dat je irriteert.

Conclusie 

Ja....natuurlijke deodorant werkt! En dat zeg ik niet zomaar. De vorige deo van dōTERRA was geen succes. ( Ik ging er zeer onfris van ruiken en ik heb hem weggegooid). 

De nieuwe dōTERRA deo gebruik ik sinds het congres in Amerika! Super! Hij voldoet aan mijn natuurlijke standaard èn hij werkt. Fijn is dat hij nu ook te koop is in Europa.

Weg met de chemicaliën en terug naar natuurlijke ingrediënten. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze natuurlijke deo! 

Léanne 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799