Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Massive Action Challenge: Met De Kracht van Etherische Oliën

Aug 12, 2023
Massive Action Challenge

Vorige week zag ik twee filmpjes van Emily Wright (een van de medeoprichters van dōTERRA) en Justin Harrison (de eerste wellness advocate van dōTERRA) voorbij komen met blauwe tenen. Echt hele mooie filmpjes die je super inspireren voor het nemen van actie als je het gevoel hebt dat je vast zit en niet vooruit komt. 

Je hebt wel eens van die dagen waarop je het idee hebt dat je vastzit, toch? Dat je vastzit in een routine of een emotionele sleur? Of dat je iets wilt bereiken, een promotie, een nieuw huis, je lekkerder in je vel voelen..... maar dat het "gewoon even niet lukt".

Laat me je meenemen in de wereld van etherische oliën en hun ongelofelijke kracht om je emoties te beïnvloeden.

Het effect van geur

Graag vertel ik je eerst iets over de magie van geur. Stel je de geur van versgebakken koekjes voor of de cake van je oma of misschien de geur van een brandend haardvuur. Het roept meteen emoties en herinneringen op, nietwaar? Geuren hebben het vermogen om direct op onze emoties in te werken. Bij het ruiken van bepaalde geuren helpen neurotransmitters je direct om in actie te komen. Zoals bij de koekjes, krijg je gelijk een warm welkom gevoel en ervaar je veiligheid. Als je brand ruikt, word je direct alert, kom je in actie en kies je voor blussen of vluchten. Zo helpen etherische oliën ook om bijvoorbeeld energie te voelen, zoals bij pepermunt, of om je blij te voelen zoals bij wild orange.

Klik om het filmpje van Emily Wright te bekijken- dōterra over de massive action Challenge

 

Blue Tansy & Melisse etherische olie *

 

Blue Tansy

 Blue Tansy olie, wetenschappelijk bekend als Tanacetum annuum, is een etherische olie die afkomstig is van een in Marokko inheemse plant. Deze olie valt op door zijn levendige blauwe kleur, welke voornamelijk wordt veroorzaakt door het chemische bestanddeel chamazuleen. In het Nederlands noemen we "Blue Tansy" ook wel "Blauw Boerenwormkruid".

Hier volgen enkele kenmerken en toepassingen van Blue Tansy olie:

  1. Huidverzorging: Blue Tansy is populair in huidverzorgingsproducten vanwege zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om huidirritaties te verzachten.

  2. Kalmerende effecten: De olie is bekend voor het bevorderen van een gevoel van rust en kan bijdragen aan het verminderen van gevoelens van stress of angst.

  3. Ondersteuning van het immuunsysteem: Mede dankzij de aanwezigheid van chamazuleen heeft de olie eigenschappen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen. Tevens helpt het bij oneffenheden en verkleuringen van de huid.

  4. Aroma: Blue Tansy kenmerkt zich door een zoet, kruidig en fruitig aroma.

  5. Voorzichtigheid geboden: Gezien de diepe blauwe kleur van de olie is het raadzaam voorzichtig te zijn tijdens gebruik; het kan namelijk vlekken veroorzaken op kleding en oppervlakten.

  .

 

Melissa (of Melisse)

Melisse olie, ook wel bekend als citroenmelisse olie, wordt gewonnen uit de bladeren van de plant Melisse officinalis. Citroenmelisse is een vaste plant uit de muntfamilie (Lamiaceae) en wordt al eeuwenlang gewaardeerd als ondersteunend kruid en wordt veelvuldig toegepast in de aromatherapie. Hier zijn enkele kenmerken en toepassingen van Melisse olie:

 1. Kalmerende eigenschappen: Melisse olie staat bekend om zijn vermogen om gevoelens van rust en welzijn te bevorderen. Het wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van rust, nachtrust, en om een gevoel van kalmte, zekerheid, vertrouwen en vrede te bevorderen.

 2. Aroma: Melisse olie heeft een frisse, citroenachtige geur.

 3. Gebruik: Bij het aanbrengen op de huid is het raadzaam Melisse olie te verdunnen met een draagolie. Opgemerkt moet worden dat pure Melisse olie vaak vrij kostbaar is, dit vanwege de grote hoeveelheid planten die benodigd zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Hierdoor vind je op de markt veel verdunde of gemengde versies die mogelijk minder effectief zijn voor deze challenge.

 4. Voorzichtigheid: Mensen met een gevoelige huid dienen voorzichtig te zijn bij het gebruik van Melisse olie. Het is aan te raden eerst een patch-test uit te voeren.

 5. Eigenschappen van doTERRA: De beproefde eigenschappen en voordelen van doTERRA Melisse olie hebben het een gewaardeerde plek gegeven in aromatherapie en natuurlijke gezondheidspraktijken.

Melissa, ook wel bekend als de 'olie van het licht', kan helpen bij het overwinnen van een neerslachtig emotioneel gevoel. Voel je je niet geïnspireerd of vastgelopen? Melissa kan helderheid en perspectief bieden. In combinatie met een positieve affirmatie kan het je ondersteunen om je grootste dromen en doelen te realiseren, of het nu gaat om een werkpromotie, een nieuw huis, het hebben van fijne relaties of een project dat je graag wilt afronden.

Woorden hebben kracht! Gebruik daarom positieve affirmaties. Dus in plaats van te zeggen "ik ga die promotie krijgen" of "ik ga mijn best doen voor...", benoem het gewenste eindresultaat: "Ik héb de promotie." Visualiseer jezelf vervolgens in je nieuwe functie of huis en voel de emoties die dat met zich meebrengt

 

Hoe werkt de Massive Action  Challenge

Hier is jouw uitdaging voor de komende 30 dagen:

 • Breng elke morgen Blue Tansy aan op beide grote tenen.
 • Doe een druppel doTERRA Melisse op je duim en druk die tegen je gehemelte.
 • Denk aan je affirmatie of, nog beter, spreek deze hardop uit.
 • Merk het verschil in je emoties, energieniveaus en inspiratie. Je zult versteld staan van de effecten!

Waarom breng je de Blue Tansy aan op je grote teen? Je grote teen is een reflexpunt voor je hoofd. Daarnaast gebruik je je voeten om vooruit te komen. Door Blue Tansy op je tenen aan te brengen, zet je letterlijk en figuurlijk stappen richting je dromen. Het symboliseert: "Neem een stap vooruit en voel je geïnspireerd" en laat al die emotionele blokkades achter je.

\

Klik om het filmpje te bekijken : Justin Harrison - Massive Action Challenge

Etherische Oliën: Meer Dan Alleen Geur

Oliën zijn "pure chemistry" en kunnen zowel via de huid als aromatisch worden gebruikt. Integreer ze in je ochtendroutine, van top tot teen. Vandaar de melisse op je gehemelte en de Blue Tansy op je teen. Ze hebben de kracht om je te transformeren van een gevoel van overweldiging naar een gevoel van bemoediging. Ze kunnen je aansporen tot actie, momentum creëren en je helpen de dag met vertrouwen tegemoet te treden.

Ben je klaar voor de uitdaging? Ervaar de kracht van geïnspireerde actie en zeg die emotionele sleur vaarwel!

Ik adviseer om de dōTERRA etherische oliën te gebruiken voor deze challenge. Veel oliën die je bij de drogist of online koopt, zijn synthetisch, en je lichaam kan hierop reageren alsof het een gifstof is. Het spreekt voor zich dat je dan niet de effecten bereikt die hierboven zijn beschreven. Bovendien zijn deze oliën vaak niet geschikt voor gebruik op de huid, omdat het vaak om geuroliën gaat. Ze zijn zeker niet bedoeld voor inname. Wil je meer informatie over het verschil in kwaliteit? Kijk dan gerust deze workshop 

 

Durf je de uitdaging aan?

Bestel de oliën in je eigen doterra omgeving als je al een account hebt. Heb je geen eigen inlog gegevens?  Lees dan even verder ...

Volg deze link en bestel met 25% korting . 

 • Je krijgt deze twee oliën van 311.66 voor 242,47 ipv
 • Inclusief gratis doterra account voor 25% korting op vervolg bestellingen
 • Inclusief toffe gratis online workshops van Helio over emoties, kinderen, dieren, basis oliën etc. 
 • Facebook groep met tips, uitleg en recepten
 • Handige link om even af te spreken om te bellen
 • Leuke E-boeken en PDF's over je oliën 

Je kunt natuurlijk de kosten delen met een vriend(in), buurvrouw (man), je partner, dochter, zoon, tennismaatje etc. en met zijn tweeën meedoen.  

 

ps. woon je niet in Nederland? Geen probleem. Pas makkelijk het land en de taal aan. Klik rechtsboven op Nederlands - Nederland en pas het aan naar jou voorkeuren. 

 

*Kan een reactie van de gevoelige huid veroorzaken. Buiten bereik van kinderen bewaren. Ben je zwanger, of onder behandeling van een arts, raadpleeg dan eerst je arts. Vermijd contact met ogen, gehoorgang en gevoelige plekken.

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799