Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Itovi Scan Review

Nov 18, 2022
Itovi Scan Review

Veel mensen lopen tegenwoordig met een fitbit of een apple watch. Het is best handig om je te laten helpen met een stukje technologie. Voor veel gezondheidsgegevens zoals je hartritme, ademhaling, stappenteller etc. gebruik je al handige hulpmiddelen. De itovi is ook zo'n handig hulpmiddel dat je een indicatie geeft hoe je jezelf emotioneel of fysiek kunt ondersteunen met etherische oliën of supplementen

1. Wat is een Itovi-scanner en wat doet hij?

De Itovi scanner is een mini bi resonantie scan die je in je hand kunt houden. Het apparaatje werkt op batterijen en scant je lichaam waarna je een rapport ontvangt welke oliën voor jou op het moment van scannen het beste aansluiten. 

2. Voor wie is een Itovi-scanner geschikt?

De scanner is geschikt voor iedereen die etherische oliën van dōTERRa of Young Living gebruikt (er zijn twee varianten). Als je wilt starten met etherische oliën of als je ze al regelmatig gebruikt dan is het een handig hulpmiddel om nieuwe oliën aan te schaffen of je bestaande collectie gericht te gebruiken. 

Je kunt hem natuurlijk privé aanschaffen maar het is (vind ik) een vrij prijzig apparaatje (rond de €800 euro voor aanschaf van het apparaat plus software of ca €40 euro per maand in een abonnementsvorm. Dus ik zie meer toepassingen voor "ondernemers" zoals therapeuten, in een praktijk of voor "welness advocates".  

3. Hoe gebruik je de ITOVI scanner? 

De Itovi-scanner is eenvoudig in gebruik. Je zet hem aan, verbind hem met bluetooth met de app op je telefoon of tablet. Vervolgens zet je je twee voeten naast elkaar op de grond en houd het apparaat in een hand. Je vingers erom heen en je duim erop. Zo maken de twee metalen delen contact met je huid en kan de scan correct worden uitgevoerd.

Na het invullen van wat basisgegevens voel je het apparaatje trillen en zie je de voortgang van de scan. Na ongeveer 1,5 minuut zie je de rapportage die ook direct wordt gemaild.  

4. Wat zeggen de ITOVI rapporten?

Je krijgt twee rapporten; een met tips voor oliën voor fysieke ondersteuning en een voor oliën die je ondersteunen bij je emoties. Het is handig voor jezelf om te kijken naar de "taartpunten" met emoties of delen van je lijf waar de meeste oliën bij aansluiten. Lees de oliën die bij deze "taartpunt staan" en bedenk hoe ze je kunnen helpen en hoe deze bij je aansluiten. 

Je kunt direct vanuit de rapportage doorklikken naar de aanbevolen oliën en supplementen en de beschrijving lezen. Heb je zelf de Itovi in je bezit dan zie je deze direct in je app. Ontvang je de scan als klant dan moet je eerst de app installeren op je telefoon om ook deze info te lezen.

Als je als klant de scan hebt ontvangen, maar je weet niet precies wat je er mee moet? Maak dan een 5ml roller met de 7 eerste oliën en doe van iedere olie een druppel in de roller. Vul aan met gefractioneerde kokosolie. Je rolt 2 weken lang iedere dag 2-3 keer. 

5. Hoe leg je de rapportages uit?

Het is handig om een keuze te maken tussen de fysieke of de emotionele aanbevelingen. Vaak zal je merken dat je klant / cliënt een voorkeur heeft. Het handigste is om de Itovi app op je Ipad te installeren, zodat cirkeldiagrammen groot kunt zien. De app stuurt automatisch ook het rapport naar je klant.

Als je zelf empathisch bent en makkelijk het gesprek aangaat met mensen, dan zal het emotionele rapport (dat is opgedeeld in 8 taartpunten) fijn zijn om te bespreken. Ik bespreek meestal het emotionele aandachtsgebied waarbij de meeste oliën staan. En mijn eerste vraag is of je het herkent. Vaak brengt dit een gesprek op gang.

Hetzelfde bij de fysieke rapportage. Deze rapportage geeft natuurlijk GEEN inzicht hoe gezond je bent, maar geeft aan welke oliën voor een bepaald deel van je lijf het beste aansluiten. Interessant ook weer om te vragen of dat inderdaad klopt. 

Je kunt direct uit de rapportage doorklikken naar de aanbevolen oliën en supplementen en de beschrijving lezen. Heb je zelf de Itovi in je bezit dan zie je direct deze in je app. Ontvang je de scan als klant dan moet je eerst de app installeren op je telefoon om ook deze info te lezen.

Als je als klant de scan hebt ontvangen, maar je weet niet precies wat je er mee moet? Maak dan een 5ml roller met de 7 eerste oliën en doe van iedere olie een druppel in de roller. Vul aan met gefractioneerde kokosolie. Je rolt 2 weken lang iedere dag 2-3 keer 

6. Is de ITOVI scan wetenschappelijk onderbouwd?

Het ligt er maar aan aan wie je het vraagt. Er is veel discussie over bio resonantie scans.  k ben zelf vrij sceptisch en dat was ik over dit apparaat ook maar heel vaak blijkt mijn klanten de scan heel goed aan te sluiten. Mijn eigen scan de eerste keer kwam erg overeen met de uitkomsten van een bio resonantie scan bij een natuurgeneeskundige en bij mijn EMB test.

Ik vind in ieder geval het gesprek heel waardevol. Het is belangrijk om de uitkomsten goed uit te leggen en te vragen of je klant die herkent. 

Het gesprek kan heel goed helpen om etherische oliën beter te gebruiken of om nieuwe oliën aan te schaffen. 

7. Komt hetzelfde antwoord eruit als je nog een keer scant

Nee, en ik kan er allerlei verklarende antwoorden opgeven. Maar het belangrijkste is dat het niet je doel moet zijn om het apparaat te testen. Het is GEEN medisch diagnostisch apparaat. Het is een middel om met een mooie rapportage in gesprek te gaan met je klant of om zelf te ontdekken wat je nodig hebt in je leven.

Het is een mooi middel om kritisch naar jezelf te kijken op emotioneel of fysiek vlak en vervolgens jezelf te verwennen met goede zelfzorg, waarbij je gebruik maakt van de etherische oliën en supplementen die je in huis hebt of die je wilt aanschaffen

8. Is het handig om een Itovi scan aan te schaffen

De Itovi scanner is vooral handig voor therapeuten en/of praktijken om 1 op 1 te gebruiken bij klanten en voor welness advocates die regelmatig workshops geven of die 1 op 1 mensen verder willen helpen. Let op het is geen diagnostisch apparaat maar vooral een handige tool en rapportage waarbij je het gesprek aangaat met jou klant. Dit gesprek is nog belangrijker dan het scannen en de rapportage. Om de rapportages goed uit te leggen heb je wel een beetje mensenkennis en inlevingsvermogen nodig. Ik ben zelf van mening dat het niet handig is om alleen een scan te doen en dan de rapportage door te sturen zonder verdere uitleg.  

 

9. Waar kun je een Itovi-scanner kopen en wat kost die?

Je bestelt de Itovi scanner bij Itovi. Je koopt hem eenmalig of je neemt een maandabonnement.  Als je wilt (en als je je geholpen voelt door dit artikel) volg dan gerust deze link: 
De itovi scan met software koste rond de €800 euro  of ca €40 euro per maand als je een abonnement neemt.

 

10. Waar kan ik een Itovi scan doen

  • Ik bied een gratis Itovi scan aan aan mijn klanten. Ik heb 2 tot 3 keer per jaar een aantal scandagen waarom je kunt inschrijven als je via mijn een doterra account hebt of als je geen account hebt maar wilt starten. Of meldt je hier aan en doe gratis mee als je "Helio" invult bij "mijn persoonlijk doterra aanspreekpunt". Deze scans worden uitgevoerd door Thorsten Weiss, auteur van het boek "etherische oliën en emoties" en als je in Leiden aanmeldt door mij.
  • Kun je niet wachten? Als je geïnteresseerd bent in een gratis Itovi scan, schaf  dan een startset aan en neem contact met met op. We combineren dan deze scan met je informatiegesprek in Leiden.
  • Omdat ik focus op het grotendeels online ondersteunen van mijn klanten, kun je bij mij geen losse Itovi scan boeken als je nog geen klant bent bij mij (d.w.z. als je geen doterra account hebt via mij),  tenzij je op een van de scan dagen een afspraak maakt.
  • Er zijn andere collega's in Nederland waar je apart een Itovi scan kunt boeken, google gerust.

 

11. Waar kun je meer informatie vinden over de Itovi-scanner

De officiële Itovi website is de beste plek om meer informatie te vinden.

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

doterra BOGO 2023 : Buy One Get One

Mar 25, 2023

Etherische olie bij kinderen

Mar 19, 2023

Detox doTERRA

Mar 07, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799