dōTERRA essentiële oliën : fairtrade en duurzaam

Fairtrade en duurzaam

Fairtrade en duurzaam zijn twee belangrijke kernwaarden van dōTERRA. dōTERRA steunt met hun stichting, Healing Hands, allerlei projecten in ontwikkelingslanden. In 2018 hebben ze 10 miljoen dollar aan allerlei goede doelen geschonken en 6 miljoen dollar aan micro kredieten gegeven. Ruim 27.000 gezinnen zijn geholpen.

Dit zijn projecten op het gebied van o.a. anti sex trafficing, hygiene kits voor meisjes, noodpakketten bij natuurrampen, het bouwen van scholen en ziekenhuizen, het slaan van waterputten, natuureducatie etc. etc.

In november 2019 heb ik diverse projecten bezocht in Kenia. Een hele gave en bijzondere ervaring waar ik heb gezien hoe de planten, bomen, struiken en bloemen groeien. Hoe ze worden gedistilleerd en hoe de samenwerking met boeren wordt opgezet. Ook hebben we een school bezocht en meegeholpen aan een aantal projecten. 

Educatie is de motor voor verandering

Een van de speerpunten van dōTERRA is het opleiden van mensen onder ander in Kenia. Op het gebied van milieu, duurzaam verbouwen van gewassen, hygiene, cultuur en scholing voor kinderen.

Je helpt de communities natuurljk door je aanschaf van je flesjes essentiële olie. Vooral Geranium, Cypress, Pink Pepper en Melaleuca worden in verbouwd in Kenia. 

 

 

Zoals jullie het afgelopen jaar hebben gemerkt is educatie ook mijn speerpunt. Ik heb veel video's, recepten en pdf's gemaakt, maar die staan allemaal verspreid over het internet. Daarom heb ik nu een online omgeving gemaakt, waar ik mijn trainingen, workshops, video's en heel veel PDF's (met recepten, diffuser mixen en DIY projecten) kan plaatsen. Jij kunt ze daar makkelijk terugvinden. Hier kun je terug vinden welke aan workshop en trainingen jij online kunt meedoen.

 Léanne