Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Emoties

Oct 12, 2020
emoties en essentiële olie

Emoties en essentiële olie

Emoties zijn heel belangrijk. Ze zijn het primaire overlevingsmechanisme van de mens. Het hebben of krijgen van een emotie zorgt voor het loslaten van een heel scala aan stofjes in je lijf. Stofjes die weer zorgen voor allerlei reacties in je lichaam.

Emoties zijn heel nauw verbonden aan het eerste zintuig dat ontwaakt bij onze geboorte... geur! Zonder geur proef je niets, mis je belangrijke "aanwijzingen" van je omgeving (zoals vluchten als je brand ruikt) en nog heel veel andere dingen.

Met geuren kun je zelf je emoties beïnvloeden, en dus ook de reacties van je lijf. Ontspannen, blij zijn, energie hebben. Je kunt jouw lijf op weg helpen met natuurlijke geuren.

Planten hebben dat goed uitgevonden. Ze gebruiken geur om insecten af te stoten, of juist aan te trekken.  En die natuurlijke geurstoffen uit planten kun je in een flesje "bewaren" door de essentiële oliën er met koude persing of met stoom destillatie uit te halen.  Een geur .....is dus eigenlijk geen olie, maar een vluchtige stof.... 

Een paar druppels etherische (essentiële) olie in je diffuser, op je kussen, of op een klei tablet en je kunt jouw emoties, jouw humeur, jouw gevoel positief veranderen.  

Hoe werkt het:

Dit hele proces "doet" ons lichaam in een paar milli seconden.

  1. We ruiken iets en onze hersenen krijgen een seintje
  2. Er volgt een emotionele reactie
  3. De reactie zorgt voor het aanmaken van neurotransmitters
  4. Deze stofjes zorgen voor een fysieke reactie in je lijf. Bijvoorbeeld een verandering in Je bloeddruk, je ademhaling, en je hartslag

Een mooi voorbeeld is vlak na het krijgen van een baby. Je kindje wordt op de borst gelegd en als moeder is je natuurlijke reactie: ruiken. Dit zorgt voor een instant gevoel van verliefdheid waarna het hormoon Ocytocine wordt aangemaakt.  Een belangrijk hormoon bij de "moeder en kind binding" en de toeschiet reflex (melk!)

Emoties die je kunt beïnvloeden met geur

Hieronder een aantal voorbeelden

Verdriet

Je ervaart een zwaar gevoel in je borst, een brok in je keel, je huilt, voelt je vermoeid en  futloos.

Oliën die je kunt gebruiken zijn: de ademhalingssamenstelling, samenstelling voor spieren, geranium, deep blue, limoen, ylang ylang, aroma touch en console 

Boosheid

Fysieke reacties die je kunt ervaren zijn : aangespannen spieren. Je kaken op elkaar klemmen, een snellere hartslag, trillen en zweten. 

De oliën die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld: kardamon, tijm, geranium, ylang ylang, spikenard, forgive en kurkuma

Angst 

Je ademt waarschijnlijk sneller en oppervlakkiger, je hartslag is sneller, je kunt je misselijk voelen, zwetende handpalmen hebben, slappe spieren en vlinders in je buik voelen.

Oliën die bekend staan om hun "rustgevende" eigenschappen kunnen helpen. Denk aan jeneverbes, kaneel, berk, cypres, lavendel, pepermunt en peace

  

Gratis download.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De emotie cheat sheet met 9 emoties en de bijbehorende oliën. 

Print deze pagina's uit. Als je je boos, verdrietig of alleen voelt, dan kun je direct zien welke oliën je kunt pakken. Je doet ze in je diffuser, of je maakt een roller om je emoties te verbeteren. 

Aan de slag:

Belangrijk is, om de essentiële oliën die je in huis hebt, ook echt te gebruiken. Fijn voor een blij gevoel, zekerheid of een rustig gevoel. Zo pak je dat aan:

Gebruik de oliën in de diffuser, 3-5 druppels puur, of maak zelf een mix. Vind je combinaties maken moeilijk? Bestel de handige diffuserkaarten www.helio.work/set Je kunt de oliën ook in een 5ml roller gebruiken aangevuld met gefractioneerde kokosolie.

 

Gebruik terwijl je ruikt een " affirmatie". Schrijf op hoe je je wilt voelen, dus de positieve situatie. Blij ipv verdrietig. Dus: "ik voel me blij en voel het in mijn lijf. Ik laat dit gevoel stromen en geniet ervan". Zegt dit hardop terwijl je ruikt aan het flesje, aan je diffuser of aan je polsen.

 

Andere blogs die interessant zijn

 

 

 

 

In deze blog tips voor het aanschaffen van een diffuser en welke mixen fijn zijn om te gebruiken. www.helio.nl/blog/wat-is-een-diffuser

 

Ik hoop dat je aan de slag gaat met deze cheat sheet. Ik heb weer veel tijd en energie gestopt in het samenstellen van de blog en het maken van de cheat sheet.

Wil je de cheatsheet delen ? Deel dan de blog door hieronder te klikken op het Facebook pictogram>>

 

Elke week deel ik een nieuwe blog per mail van mij ontvangt. Krijg je nog geen mail van me? Download dan snel jouw inspiratiegids hier 

Elke vrijdag om 10:00 uur doe ik een facebook live. Doe met me mee via deze facebook groep: www.helio.work/educatie

Als je de blog leuk vindt of als je vragen hebt, laat dan hieronder gerust een reactie achter. Je kunt ook je reactie posten in mijn Facebook groep , of tag me op Instagram,  en voor nog meer tips : abonneer je op mijn YouTube Kanaal voor meer gratis video's.

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799