Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie voor een droge huid

Aug 23, 2021
etherische olie voor een droge huid

Een droge huid op je handen, voeten, benen of in je gezicht. Super vervelend! Maar er zijn een heel aantal dingen die je kunt doen om goed voor je huid te zorgen. Wees lief voor je huid.

Voorkom een droge huid door vocht in te brengen, niet te heet en te lang te douchen, zachte reinigers te gebruiken, een bevochtiger aan te schaffen en je dieet te veranderen. Etherische oliën zijn een goede aanvulling.

Je zou denken dat water goed is voor je huid, maar ... teveel gebruik van water zorgt juist voor het uitdrogen van de huid. Te lang, te heet en te vaak douchen zorgt voor snellere uitdroging en veroudering. Dit is natuurlijk ook zo als je je handen veel (moet) wassen. Crème gebruiken en invetten is dan belangrijk. Vaak werken handcrèmes en lotions alleen oppervlakkig terwijl etherische oliën ook de diepere lagen van de huid bereiken voor echte hydratatie!

10 Tips tegen droge huid

  1.  Douche of badder kort (5-10 minuten) en gebruik warm water in plaats van heet water. Gebruik een natuurlijke zeep of douchegel en een "zachte" reiniger voor je gezicht. Natuurlijk zonder parfum, alcohol etc. 
  2.  Voorkom dat je je huid beschadigt. Gebruik geen grove sponzen, scrub handschoenen en badborstels. Gebruik een zachte handdoek om je af te drogen en dep jezelf droog Het is wel goed om af en toe "licht" te scrubben met een zachte scrub, zodat je dode huidcellen verwijdert. Hierna kan je crème of bodylotion goed intrekken en werken.
  3.  Voorkom dat je huid vocht verliest met een moisturizer, die zorgt voor een laagje over je huid dat beschermt. Let wel op dat je geen crèmes met minerale oliën gebruikt. Deze zorgen er vaak voor dat je continu moet blijven "bijvetten", waardoor het lijkt of je huid alleen maar droger wordt. O.a. vaseline is zo'n voorbeeld. Maar minerale oliën zitten ook in veel andere crèmes. Een neutrale hand- en bodylotion aangevuld met etherische oliën is een goede keuze. De anti-aging moisturizer van doterra is een goede keuze of, als je van een lichte crème houdt, de veráge moisturizer.
  4.  Gebruik ook lipbalsem zonder minerale oliën. Balsems met minerale oliën hebben een averechts effect. Je raakt er aan verslaafd. Probeer deze lippenbalsem eens, meestal heb je geen tweede nodig ;-) 
  5.  Pas op met huidproducten die over datum zijn en producten die alcohol bevatten. Deze geven vaak huidirritaties (dit komt omdat de ingrediënten die erin zitten oxideren en dit geeft een soort verbrandingsreactie van je huid) en alcohol droogt sowieso uit. 
  6.  Wees lief voor je huid en draag zachte stoffen. Laat ruwe stoffen en wol liever liggen. Buiten is het fijn om handschoenen te dragen als je snel droge handen hebt. Gebruik bij het schoonmaken handschoenen als bescherming tegen de chemicaliën. 
  7.  Gebruik een hypoallergeen wasmiddel en laat chemische wasverzachters achterwege.
  8.  Pas je dieet aan. Walnoten, olijfolie en avocado's hebben een positief effect. En pas op met alcohol en koffie omdat ze vocht afdrijven en drink veel water. Omega vetzuren kunnen een positief effect hebben op je huid. Klik hier voor meer info
  9.  Gebruik een luchtbevochtiger in huis.  
  10.  Wees voorzichtig met zon en vermijd airconditioners. 

Etherische oliën tegen een droge huid

Deze oliën kun je gemakkelijk toevoegen aan de hand- en bodylotion van doterra en op deze manier de perfecte, op jouw huid afgestemde crème maken. Ook kun je natuurlijk de oliën toevoegen aan je eigen crème. 

  1.  Lavendel Verzacht een rode, droge en kriebelende huid. Het is heerlijk rustgevend en ontspannend. Lavendel is fijn om de natuurlijke teint van je huid te herstellen. Het stimuleert je cellen en helpt je opperhuid in goede conditie te houden. 
  2.  Helichrysum Afkomstig uit Corsica en Albanië. Helichrysum staat bekend om zijn vernieuwende effecten. Het is eveneens een olie die de huid kalmeert. Het gevoel van een "vloeibare pleister" in een flesje.
  3.  Mirre biedt tal van voordelen voor de huid. Het is heel verzorgend en ook super voor bijvoorbeeld je nagels en nagelriemen.
  4.  Frankincense is een olie die door stoomdestillatie verkregen wordt uit de hars van de frankincense boom. De olie is al eeuwenlang bekend om zijn rustgevende, huidverbeterende en herstellende eigenschappen . Deze olie is heel prettig om te gebruiken als de fijne lijntjes verschijnen. 
  5.  Geranium is een van de bekendste huidverbeteraars, bevordert een heldere, gezonde huid en heeft een heerlijke bloemige, opwekkende geur. Het is een fijne olie om de huid te kalmeren. 
  6.  Sandelhout wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten, omdat het een gladde, jeugdig ogende huid ondersteunt. Daarnaast hydrateert sandelwood en is het verzachtend. 
  7.  Ylang Ylang wordt veel gebruikt voor het balanceren van je stemming en emoties. Fijn tijdens de overgang. Maar de olie stimuleert het regeneratieve proces van de opperhuid en dat is weer handig als de fijne lijntjes beginnen te verschijnen.
  8.  Kamille is verzachtend en kalmerend. Denk ook aan kamille om talgproductie te balanceren. We kennen het denk ik allemaal wel van de fijne verzorgingsproducten voor de huid. Maar het helpt ook om je gedachten en lijf in evenwicht te brengen. Kamille reduceert zorgen en het in cirkels ronddenken. Ken je dat gevoel van continu de voors- en tegens afwegen? Dit is de olie die gevoelens van tevredenheid en geduld ondersteunt. 
  9.  Jasmijn vermindert het verschijnen van oneffenheden in de huid. Jasmijn bevordert een gezond ogende, stralende teint. Zet de olie vooral in op plekken in het gezicht en in de hals waar het onderhuidse vetweefsel afneemt. Jasmijn bevordert het behoud van collageen waardoor het ondersteunt bij het voorkomen van fijne lijntjes.
  10.  Roos heeft een heerlijke geur, maar rozenolie ondersteunt ook een gezonde en gelijkmatige teint. Ook draagt het bij aan de vermindering van onvolkomenheden. Het kan worden gebruikt om de vochtbalans in de huid te herstellen, het reduceert de zichtbaarheid van huidimperfecties en zorgt voor een gezonde en gladde huid.
  11.  Yarrow pom is een hele bijzondere mix van duizendblad essentiële olie en koudgeperste granaatappelpitolie. Deze olie kalmeert, verzorgt, helpt huidimperfecties en huidveroudering te verminderen. Deze botanische krachtpatser heeft verzachtende, mooi makende eigenschappen. Mijn persoonlijke mening.... hij trekt letterlijk glad. Het is met stip op 1 de olie die ik dagelijks toevoeg aan mijn dagcrème.

 

Top 3 kant en klare producten tegen droge huid

  1. Yarrow Pom Serum: Een heerlijk serum voor je hele lijf. Heel verzorgend en heel prettig om je zelf mee in te smeren en te verzorgen. Goed voor het bindweefsel en houdt de huid elastisch. Perfect voor de huid. Je hebt maar heel weinig nodig en kunt het ook fijn mengen met de natuurlijke bodylotion.
  2.  Hydrating Body Mist met verzorgende  kokosnoot, zonnebloem, avocado en passievruchtolie en de fantastische etherische oliën van bergamot, lime en wierook. Deze hydraterende mist zorgt voor een gezond uitziende en stralende huid.
  3.  Bodybutter voor natuurlijke verzorging van de (extreem) droge huid met oa. Sheaboter, Cacaozaadboter, jojoba-zaadolie en Avocado-olie

 

Meer leren? 

Gratis workshops. Schrijf je in voor een van de workshops die ik met experts in hun vakgebied geef over natuurlijke gezondheid en etherische olie. Lees hier meer en schrijf je in

Meer wekelijkse gezonde tips. Iedere vrijdag om 10:00 is er een (live) interview of een korte workshop met tips over natuurlijk leven en aanvullende geneeswijzen of spiritualiteit. Abonneer je hier op het youtube kanaal dan krijg je een seintje.

Doe de quiz. Vind in 2 minuten uit wat het beste bij jou past. Starten met een olie of een mooie set. Klik hier om te starten

 

Groetjes Léanne  - Helio 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

Welke doelen passen bij je goede voornemens voor 2024

Dec 30, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799