Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Is etherische olie schadelijk voor dieren?

Mar 02, 2020
Is etherische olie schadelijk voor huisdieren?

Etherische olie is , mits goed gebruikt, niet giftig voor dieren. Het kan de gezondheid juist bevorderen. Maar meestal zitten er toevoegingen (de olie is niet puur en getest) of de olie wordt onzorgvuldig (puur gebruikt). Ook zijn er een aantal oliën die je zeker moet vermijden.

De afgelopen kreeg ik op facebook een aantal keren reactie over dieren/olie: 

Ik begrijp het! Je komt op Facebook aardig wat schokkende verhalen tegen over de combinatie essentiële oliën en dieren. Helaas.... Jammer dat er zoveel verhalen rondgaan, want mits goed toegepast, kunnen essentiële oliën de gezondheid van jou en je huisdieren juist bevorderen.

Etherische olie en huisdieren

Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats! Niet alle essentiële oliën zijn hetzelfde. Ook al staat er 100% puur op de verpakking.... meestal zitten er toevoegingen in, die giftig zijn voor huisdieren. Die moet je dus vermijden! Dit geldt trouwens ook voor waxmelts, luchtverfrissers en schoonmaakmiddelen. Deze zijn allemaal super slecht voor je huisdier!  Het filmpje hieronder illustreert dat goed!  Klik hier om goede olie aan te schaffen.   

Etherische olie bij huisdieren

De oliën in mijn shop worden allemaal getest en zijn 100% puur. Er zitten dus GEEN giftige stoffen in. Maar, dat betekent niet dat je zomaar los kunt gaan met een heel flesje lavendel op je hond of kat. Huisdieren zijn geen (kleine) mensen..! Klik hier om goede olie aan te schaffen.  

Is een diffuser schadelijk voor huisdieren?

Nee, een diffuser met pure, natuurlijke etherische olie is niet schadelijk voor huisdieren. Dieren zijn wel heel gevoelig voor geur dus gebruik deze tip: 

Doe 1 druppel in de diffuser, zet die 20 minuten aan en laat de kamerdeur open staan. Waarom? Katten en Honden zijn simpelweg veel gevoeliger voor geur. Mijn kat (inmiddels 12) ligt vaak bijna bovenop de diffuser, behalve bij pepermunt & air.... dan rent hij weg. 

Oh ja... belangrijk is natuurlijk wel dat dit alleen voor de kwaliteit olie geldt in mijn shop!!! Doe dit niet met een synthetische olie, want dat heeft zeker nare effecten.

Mythes over etherische olie en huisdieren

Lees alle mythes in deze blog gebaseerd op het artikel in doTERRA's Living Magazine Europe, van Dr. Janet Roark, dierenarts in de mobiele veterinaire dienst van Hill Country 

Gerelateerde vragen

Is essentiële olie giftig voor katten ? Katten missen het enzym glu-cu-ronyl-transferase . Dit enzym stelt andere diersoorten in staat om de fenolen, ketonen of terpenen in essentiële oliën via de lever of de nieren "af te breken" en uit te scheiden. Omdat deze in eucalyptus, kruidnagel, oregano, tea tree, tijm, wintergroen en kaneel zitten zijn deze schadelijk voor katten!!! Maar met andere oliën moet je ook oppassen. Lees meer

Hoe gebruik je essentiële olie zorgvuldig en veilig?  Schrijf je in voor de aroma vip community met heel veel leuke video workshops en gratis downloads over dieren, kinderen, hormonen, emoties etc. Ieder maand een nieuwe workshop en alles in een overzichtelijke app waar je het in terug kunt kijken en luisteren. Is het iets voor jou? Vind het uit op www.helio.nl/vip  

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Etherische oliën bij zwangerschap?

Nov 27, 2022

Itovi Scan Review

Nov 18, 2022

Inhalers maken met etherische olie

Oct 04, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799