Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Courgettesoep met Rozemarijn en Citroen

Sep 02, 2023
CouCourgettesoep met Rozemarijn en Citroen

 

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 35-40 minuten

Totale tijd: 50-55 minuten

Porties: voor 4 personen

 

Deze courgettesoep met rozemarijn en citroen is niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook verfrissend en aromatisch dankzij de toevoeging van etherische oliën.

Courgette is een veelzijdige groente die rijk is aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is ook laag in calorieën, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die op hun gewicht letten. Rozemarijn en citroen zijn twee krachtige etherische oliën die bekend staan om hun gezondheidsvoordelen. Deze courgettesoep is eenvoudig te maken, heerlijk en gezond. Het is perfect voor een doordeweekse maaltijd of voor een speciale gelegenheid. En het beste van alles is dat je met de toevoeging van etherische oliën niet altijd alles in vers in huis hoeft te hebben en toch een hele leuke speciale twist kunt geven.

Ingrediënt Hoeveelheid
Courgette 1 grote (ongeveer 1 kg)
Ui 1 grote
Knoflook 2 teentjes
Groentebouillon 1 liter
Olijfolie 2 eetlepels
Zout en peper Naar smaak
Zure room 100 ml
doTERRA rozemarijn etherische olie 1/8 druppel
doTERRA citroen etherische olie 2 druppels
Verse kruiden (optioneel) Peterselie, basilicum of dille
Aleppo peper Naar smaak, voor de garnering
Granaatappel pitjes 2 eetlepels, voor de garnering

  

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 5-7 minuten.

  2. Voeg de courgette toe en bak nog eens 5-7 minuten.

  3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 20-25 minuten sudderen of tot de courgette zacht is.

  4. Laat de soep iets afkoelen. Druppel 1/8 druppel rozemarijn etherische olie (dit is een druppel uit een 1ml flesje) en 2 druppels citroen (lemon) etherische olie op een lepel en roer dan goed door de soep. Pureer de soep met een staafmixer of blender. 

  5. Verdeel de soep over de borden of kommen. Doe in iedere portie een lepel zure room. Garneer met de granaatappel pitjes en een klein beetje Aleppo pepper naar smaak.

  6. Serveer warm. 

Opmerkingen:

  • Voor dit recept worden doTERRA rozemarijn en citroen etherische oliën aanbevolen omdat ze geschikt zijn voor consumptie.
  • Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd, dus het is belangrijk om de hoeveelheid even goed in te schatten. Teveel verpest echt je soep. Het gebruik van een sample flesje van 1ml voor de rozemarijn olie helpt om de hoeveelheid te beperken tot 1/8 druppel, wat voldoende is voor dit recept.
  • Voor andere zeer geconcentreerde etherische oliën zoals oregano en tijm, kun je een houten tandenstoker gebruiken. Dompel de tandenstoker in het flesje zodat de olie wordt opgezogen en roer deze door het gerecht. 

 

Dit is een heerlijk recept voor in de zomer, wanneer courgettes in overvloed zijn, maar gelukkig zijn ze het hele jaar door goed en vaak voordelig te verkrijgen. Courgette is niet alleen veelzijdig en smaakvol, maar ook laag in calorieën en rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten, wat het een gezonde keuze maakt. De toevoeging van zure room geeft de soep een romige textuur, terwijl de granaatappelpitjes en Aleppo peper zorgen voor een verrassende twist.

Het gebruik van etherische oliën in de keuken is een geweldige manier om je gerechten op een natuurlijke manier op smaak te brengen.

Geniet van deze heerlijke soep als een lichte lunch of als voorgerecht voor een diner. Het is een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Meer tips: 

Mijn favoriete kookboek op dit moment koken met essentiële oliën.  Te gekke soepkom <

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799