Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Zijn doterra oliën biologisch?

Mar 10, 2020
biologische etherische olie

dōTERRA oliën zijn meer dan biologisch!  Jullie hebben in deze blogs veel gelezen over de kwaliteit van essentiële oliën en het belang van duurzaamheid.  Regelmatig krijg ik de vraag of dōTERRA-oliën organisch zijn of biologisch? Ik heb het antwoord dat Emily Wright, CEO van dōTERRA hierop heeft gegeven vertaald: 

Doterra oliën zijn meer dan biologisch "Veel van de essentiële oliën van doTERRA zijn biologisch gecertificeerd, andere zijn ECOCERT en sommige hebben geen certificering. De reden daarvoor is dat veel oliën uit ontwikkelingslanden komen. De certificeringseisen en beschikbaarheid van certificeringen verschillen van land tot land. Sommige landen hebben geen mogelijkheid om oliën te laten certificeren. Alle oliën zijn uitgebreid getest en bevatten geen bestrijdingsmiddelen. 

In Madagascar kost een tweejarige biologische certificering de teler $2.500. Meestal bezoekt de inspecteur de boerderij niet. En er is dus geen controle om te beoordelen of de planten biologisch worden verbouwd. Deze kosten, van 2500 dollar, zijn een groot probleem voor de boeren in dit arme land. De planten groeien allemaal volgens de zelfde normen en pesticiden en herbiciden worden niet gebruikt.

Daarom heeft doTERRA ervoor gekozen om geen  "gecertificeerd biologisch" of "ECOCERT" op de etiketten af te drukken. Iedere partij olie die binnenkomst heeft namelijk verschillende certificeringen. Sommige van onze Ylang Ylang olie komt binnen met organische certificering, en een andere batch heeft mogelijk die certificering niet. Beide partijen voldoen wel aan dezelfde kwaliteitsnormen. Ze ondergaan dezelfde reeksen testen. Deze testen waarborgen dat er geen pesticiden, herbiciden, vulstoffen, synthetische stoffen of toegevoegde natuurlijke verbindingen in de oliën zitten.  Er is geen verschil in kwaliteit of zuiverheid. De ene producent betaalt een vergoeding om biologisch te worden gecertificeerd en de andere niet.

Als we zeggen dat onze oliën beter zijn dan "biologisch", komt dat omdat wij de mogelijkheid hebben om zelfs de kleinste component in elke partij olie te herkennen. Als er iets in de etherische olie zit dat niet van nature in de plant is "geproduceerd" dan wordt de batch/ de partij olie afgewezen.

Dat is wat ik mooi vind aan ons Certified Pure Tested Grade proces. We werken met de beste analytische wetenschappers ter wereld - er ontsnapt niets aan hun aandacht! "

- Emily Wright

Weet je dat je de onafhankelijke test resultaten van je flesjes kunt bekijken? Onder op het flesje vind je een nummer. Dit vul je in op de website 
https://sourcetoyou.com/en/quality-reports

Vervolgens krijg je uitleg over het rapport.

Als je op de PDF klikt zie de alle informatie: 

Aan de pieken in de tabel zie je dat het hoofdbestanddeel Linalyl acetaat is. Een stof die o.a. krampen en spasmen verlicht maar ook bekend staat om het vitaliseren van het hartweefsel, de ondersteuning van de spijsvertering, de verbetering van circulatie en vermindering van roodheid van de huid. Maar het geheel is meer dan de som der delen. Planten zijn zeer slimme organismen. Het eruit halen van een stofje zou dus veel minder werkzaam zijn dan deze hele mooie samenstelling die de plant voor ons bedacht heeft. Vind je het leuk om hier meer over uit te zoeken? In het boek Oil Magic staat een heel hoofdstuk met science & research waarbij je dit soort zaken verder kunt nagaan. Klik hier voor het boek

En heel belangrijk onderdeel van het rapport dat je onderaan kunt terugzien is dat er geen bestrijdingsmiddelen en pesticiden inzitten. En dat er niet met de olie gerommeld is. (Adulterated = vervalst). Deze olie is goed gekeurd! (anders wordt de olie niet vrijgegeven en verkocht). De onderzoeken worden gedaan door een onafhankelijke bedrijf APRC ( https://aromaticplant.org/).

Heb je jouw flesjes wel eens gechecked op de website: Sourcetoyou?

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

doterra BOGO 2023 : Buy One Get One

Mar 25, 2023

Etherische olie bij kinderen

Mar 19, 2023

Detox doTERRA

Mar 07, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799