Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Welke doelen passen bij je goede voornemens voor 2024

Dec 30, 2023
goede voornemens 2024

Ga aan de slag met het 4-stappenplan "intenties en doelen" en download het werkboek!

Goede voornemens zijn "uit" geeft een onderzoek onder 20.000 mensen aan. Slechts 14% van de mensen kiest namelijk voor een goed voornemen. 72% kiest voor een intentie om het nieuwe jaar te starten aldus yoga journal.

En die voornemens ... die werkten toch al niet zo goed. In 92% van de gevallen blijft het bij een poging. Meestal heeft dit te maken met het feit dat je voornemens nogal vaag zijn, of onrealistisch.

Direct naar


Hoe maak je van 2024 een geslaagd jaar? 

Een fantastisch geslaagd jaar realiseer je met intenties en haalbare doelen.

Een doel is een actie, of een resultaat in de toekomst, een moment waarop je een "bestemming bereikt". Mooi om mee te starten.... maar er zit een risico aan als je alléén doelen bepaalt. Doelen leiden tot competitie, je wilt slagen en winnen. Er blijft vaak een leeg gevoel over, zowel als je ze haalt, als wanneer je ze niet haalt.

Bedenk wat een mooie intentie voor je is in 2024! Intenties gaan over jouw waarden, iedere dag, op ieder moment. Het gaat niet over winnen of een resultaat bereiken, maar over iedere dag de relatie met jezelf goed houden. Lol hebben in het leven en in wat je doet. Loop je achter de kudde aan en doe je wat er van je wordt verwacht? Of luister je je naar jezelf? 

Mijn advies: combineer doelen en intenties... dan heb je een grote kans dat 2024 een fantastisch geslaagd jaar voor je wordt. Waarom? 

Je geniet van zowel de reis (je intentie) als van de bestemming (je doel). En lukt het een dag niet... morgen is er weer een dag! Kijk vooral naar wat er wel goed is gegaan, wat je gedaan hebt, en probeer lol te hebben in wat je doet.

 


Aan de slag met doelen en intenties 

Stap 1 reflectie

Start met terugkijken op het afgelopen jaar. Een goed begin is het halve werk, dus stel jezelf een deze vragen:

  • Wat was succesvol?
  • Wat ging er goed?
  • Waarin had je het meeste plezier? 
  • Wat was het mooiste moment?
  • Wat was je grootste teleurstelling?
  • Wat voelde absoluut niet goed?

Tips voor oliën in de diffuser: bij het terugkijken op 2023 zijn Wild Orange, Rosemary en Console fijne oliën om in je diffuser te gebruiken. Wild Orange om het plezier en de mooie dingen te ervaren, Rosemary voor helderheid en Console om de pijnlijke momenten of moeilijke herinneringen een plekje te geven. 

 

Stap 2 schrijf je intenties op

Stel intenties waarbij je jezelf uitdaagt, maar het hoeft geen gevecht te zijn. Het mag gewoon haalbaar zijn. Goede intenties geven je kracht ook al moet je er hard voor werken. Kies intenties die een cadeau voor jou zijn en geen "bewijs" voor andere mensen.

Een paar voorbeelden van intenties die mij helpen:

  • Mijn intentie is om iedere dag waardevolle informatie te geven, mensen te inspireren en te motiveren om gezonder te leven, bijvoorbeeld met essentiële oliën en supplementen 
  • Iedere week kijk ik terug op mijn week en kijk ik van welke zaken ik energie heb gekregen en welke me energie hebben gekost. Ik beslis dan wat ik volgende week anders ga doen, waarbij ik mijn grenzen respecteer en ik dicht bij mezelf blijf
  • Ik probeer iedere dag maximaal 1 uur aan social media te besteden en minimaal 30 minuten buiten te lopen. En als het niet lukt... dan begin ik morgen opnieuw

Wat is jouw intentie voor 2024? Het kan een woord zijn, een zin, een gevoel.... wat voor jou goed voelt. 

Diffuser tip voor intenties en doelen: Wild Orange voor overvloed, Frankincense voor het vinden van jouw waarheid, en Rosemary voor helderheid, kennis en verandering

Stap 3 Maak een plan

Dit is het moment dat je je intenties gaat omzetten in concrete doelen. Je hoeft niet op te schrijven HOE je het gaat doen, maar wel WAT je gaat doen. Schrijf het op per half jaar, verdeeld in maanden.  Voor mij werkt het om twee a4'tjes aan elkaar te plakken en vervolgens te verdelen in 6 kolommen. Ik schrijf per maand mijn doelen uit in een kolom. (je kunt ook het e- book onder de blog downloaden en invullen) 

Als je naar mijn intentie kijkt (waardevolle informatie geven) dan plan ik bijvoorbeeld als doel om iedere maand 4x een nieuwsbrief te mailen en per kwartaal een leuke PDF te creëren om te downloaden. Een intentie om in 2024 meer tijd voor mezelf te organiseren leidt tot het doel: minder avonden werken. Dan weet ik ook wat ik moet regelen... en plannen

Diffuser tip voor plannen en doelen stellen: Vetiver zodat je je intenties "wortelt", deze olie brengt je terug op aarde en zorgt voor realisme. Bergamot voor acceptatie en optimisme. 

Stap 4 Herinner jezelf dagelijks aan je intenties en doelen

Nu heb je jouw intenties en doelen uitgewerkt. Maar hoe zorg je dat ze "top of mind" blijven en dat je er echt mee aan de slag gaat ?

Het helpt om je omgeving te vertellen wat je intenties zijn. Schrijf ze op. Visualiseer ze door een moodboard te maken, hang een briefje op de koelkast , stel iedere morgen een reminder in op je telefoon. Visualiseren, mediteren kan ook... doe vooral wat bij jou past. Hoe ziet je ideale dag eruit als je volgens je intenties "leeft". Het werkt om je intenties en doelen "tastbaar" te maken. Hoe voelt het, waar ben je, hoe ruikt het, met wie vier je successen. Wees gedetailleerd, maar geef ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden die op je pad komen. Soms gebeurt er net iets anders dan wat je verwacht, maar is het toch perfect. 

In 2019 heb ik een moodboard gemaakt. Daar tekende ik een safari in Afrika op èn een reis naar de boeren die Copaiba verbouwen in het Amazone gebied. Het mooie was dat eind 2019 deze intenties gecombineerd zijn in een bezoek aan de boeren in Kenia. 

Daarnaast is het zaak om je maand doelen (die zorgen dat je je intenties nastreeft) te blijven volgen! Het is handig om met een bullet journal of een (digitale) agenda iedere dag te bepalen "wat er toe doet". Blader even terug als je je dag of je week plant ;) Soms zijn we namelijk net een verzameling "To Do" lijsten van een halve meter. To Do's die eigenlijk niet bij onze doelen en intenties passen. Vaak is het meer een verzameling van projecten dan een actie-lijstje.

Mijn tip. Lees het boek "Eat the Frog". In dat boek lees je hoe je acties onderneemt "die er toe doen"! Je begint iedere dag met de grootste hobbel. Nadat je die "kikker" hebt opgegeten heb je ruimte en vrijheid om andere dingen te doen en hoef je geen energie meer te besteden aan dat "ene ding". Je kunt aan de slag met die dingen die voor jou echt belangrijk zijn!

Op deze manier werk je iedere dag, via je acties, naar je doelen, aan je intenties!  En op het moment dat het niet goed voelt, of niet leuk is... dan moet je even terug naar "de tekentafel"! Is de intentie die je hebt opgeschreven wel de juiste? Heb je jouw intentie vertaald naar een doel wat daarbij past? Je bent altijd vrij om e.e.a. aan te passen hè! 

Diffuser tip: Lemon voor focus, Gember voor empowerment  en Geranium voor liefde en vertrouwen


Essentiële oliën die je doelen en intenties ondersteunen

Ik heb aantal oliën opgezocht die je kunnen helpen bij je doelen/ intenties.

Afvallen

Smart & Sassy, Grapefruit, Lime Rosemary ,Bergamot, Coriander, Fennel

Stoppen met roken  

Black Pepper, Grapefruit, Purify

Sporten

Motivate, Peppermint

Minder Stress

Lavendel, Serentiy

Minder geld uitgeven       

Wild Orange, Balance, Vetiver, Rosemary

Minder drinken

Align (centering blend), Black pepper, Grapefruit

Iets nieuws leren

Rosemary, Lime & Peppermint, Intune (focus blend)

Gezonder eten

Lemon, Peppermint

Plannen

Lemon, Bergamot, Vetiver 

 

Download het handige e-book, ga aan de slag en vul je doelen en intenties in op de werkbladen: Klik hier 

Een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch 2024

Léanne - Helio 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799