Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Waarvoor gebruik je Jasmijn-, neroli-,magnolia- en rozenolie

Apr 06, 2020
hoe gebruik je rozenolie

Rozenolie

Roos essentiële olie wordt gemaakt van de delicate bloemen van de damascus roos. De rozen groeien in Bulgarije en worden daar gedestilleerd. Dit moet op dezelfde dag gebeuren als het plukken. Ongeveer 10.000 rozen blaadjes zijn nodig om 5ml rozen olie te produceren.Het zoete bloemige aroma wordt veel gebruikt in de parfum- en essentiële olie industrie. Het kan worden gebruikt om de vochtbalans in de huid te herstellen, het reduceert de zichtbaarheid van huidimperfecties en zorgt voor een gezonde en gladde huid. Roos Touch kan ook gebruikt worden in de nek en op de polsen voor een prachtige en romantische persoonlijke geur.

Eigenschappen

  • Emotioneel opbeurend.
  • Helpt het vochtniveau in de huid in balans te brengen.
  • Vermindert huidonvolkomenheden.
  • Bevordert een egale en een gezonde teint. 

Tips

  1. Gebruik op de pulspunten (plekken waar de hartslag gevoeld kan worden) om je humeur gedurende de dag te verbeteren.
  2. Gebruik Roos Touch om angst en angstige gevoelens te verminderen.
  3. Rol twee maal per dag op de gebieden die aandacht nodig hebben vanwege huid oneffenheden / imperfecties.
  4. Gebruik op de nek en de polsen als parfum.
  5. Gebruik Roos Touch voor een leuke nacht 😉
  6. Vanwege het hoofdbestanddeel Citronellol is het ook een effectief middel om muggen te verdrijven.
  7. Nerol heeft daarin tegen zoet ruikende  aromatische antibiotische verbindingen. Het ondersteunt daardoor een goedwerkend immuunsysteem.
  8. Rol onder de voeten voor een gezonde cel ” reactie”.
  9. Adem Roos Touch in om makkelijker te leren.
  10. Gebruik Roos Touch plaatselijk om wondjes te desinfecteren, littekens te verminderen of huidirritaties te verminderen.
  11. Maak Roos Touch gezichtsmist met 30 ml gedemineraliseerd water met 20 druppels Roos Touch in een sprayflacon. Goed schudden voor gebruik.

Roos kopen?

 • Koop hier een losse roos touch roller van 10ml

Jasmijn Olie

Jasmijn is een prachtige witte bloem die erg populair is in bruidsboeketten over de hele wereld. Dit omdat het een hele mooi bloem is maar natuurlijk ook vanwege zijn heerlijke geur.  De jasmijn olie van dōTERRA komt uit Egypte. En de bloemen worden vroeg in de morgen geoogst omdat ze dan de meeste geur hebben. Er zijn ongeveer 20.000 hand geplukte bloemen nodig voor 5ml pure jasmijn olie. 

Eigenschappen van Jasmijn

 • Vermindert het verschijnen van oneffenheden in de huid
 • Verhoogt de stemming. Als je minder blij bent geeft deze olie je kracht en wijsheid, en ze zorgt dat je luistert naar je intuïtie. De olie ondersteunt je zelfvertrouwen. 
 • Jasmijn bevordert een gezond ogende, stralende teint. Zet de olie voor al in op plekken in het gezicht en in de hals waar het onderhuidse vetweefsel afneemt. Jasmijn bevordert het behoud van collageen waardoor het ondersteunt bij het voorkomen van fijne lijntjes.
 • Als koningin van de nacht is jasmijn een echte vrouwen olie. Ook allerlei grote en kleine ongemakken die je als vrouw mogelijk maandelijks) ervaart verzacht deze olie. Rol daarvoor de olie op de onderbuik.
 • Het is ook een olie die vrouwen waarderen die zich eenzaam voelen. Zeker aan te bevelen om cadeau te geven aan een tante of moeder die zich alleen voelt. De roller verlicht gevoelens van dufheid en lusteloosheid

Tips

  1. Gebruik op de pulspunten (plekken waar de hartslag gevoeld kan worden) om je gevoelens en zelfvertrouwen gedurende de dag te verbeteren.
  2. Rol Jasmijn Touch een maal per dag op de gebieden die aandacht nodig hebben omdat er fijne lijntjes ontstaan. 
  3. Rol op de buik bij incidentele ongemakken en krampen
  4. Gebruik als parfum als afrodisicum en om de kans conceptie een positieve stimulans te geven. 

Aandachtspunt 

  • Gebruik Jasmijn niet als je zwanger bent. Jasmijn kan effect hebben op het opwekken van de bevalling!

Jasmijn kopen?

 • Koop hier een losse jasmijn touch roller van 10ml

Neroli

Neroli is een essentiële olie van de bloemen de bittere sinaasappelboom. De Neroli essentiële olie van dōTERRA komt uit Egypte. De kleine witte bloemen worden met de hand geplukt en zo moeten zo snel mogelijk worden gedistilleerd. Er is ongeveer 18 kilo bloemen nodig om 15 ml Neroli te produceren 

Eigenschappen

 • de emotionele werking van neroli is: opwekkend, bevrijdend en rustgevend. In tijden dat je emotioneel uitgeput bent, gebruik dan meerdere keren per dag Neroli op je polsen en inhaleer diep. 
 • Als je na afloop van je zwangerschap aan de slag wilt met je huid (vooral op je buik en je bovenbenen) dan is neroli een goede olie om te smeren. Neroli ondersteunt de afvoer van oude huidcellen en ondersteunt vernieuwing van de huid. Rol neroli in de ochtend en voor het naar bed gaan op deze plekken.
 • Bij incidentele spijsverterings issues werkt neroli verlichtend.  Rol neroli dan op de maagstreek. 

Neroli kopen?

 • Koop hier een losse neroli touch roller van 10ml

Magnolia 

Magnolia staat ook wel bekend als de witte jade orchideeën boom. Magnolia olie komt uit China en de bloemen worden met de hand geoogst. Ze worden gedroogd in de zon voor ze worden gedistilleerd.  De bloemen kunnen maar twee keer per jaar worden geoogst en in tegenstelling tot roos en jasmijn zit er nog minder essentiële olie in. 

Eigenschappen

 • de emotionele werking van magnolia is opwekkend. Je wordt blij van het kijken naar deze boom met zijn weelderige bloemen. Maar ook, de wat zoete zwoele geur, helpt je incidentele zwaarmoedige gevoelens los te laten zoals ook de boom zijn bloembladeren laat vallen. Ook als je gevoelens van stress ervaart dan ondersteunt het rollen van magnolia op je polsen.
 • Na een wandeling kun je de roller goed gebruiken op plekken waar je spieren aandacht nodig hebben omdat je een wat zeurderig gevoel ervaart. Diezelfde werking heeft het ook op andere plekken waar je zo nu en dan last hebt. Ook bijvoorbeeld bij maandelijkse klachten kun je het daar op je buik rollen om verlichting te ervaren
 • Magnolia is ook bij uitstek een huid olie op het moment dat er oneffenheden zijn, tijdelijks vlekjes, irritaties, een jeukerig gevoel etc.

Magnolia kopen?

 • Koop hier een losse magnolia touch roller van 10ml

 

Meer lezen over etherische olie? 

Als je aan bloemengeuren denkt, denk je vaak snel aan rozen, jasmijn, geranium of lavendel. Heerlijke geuren die romantisch zijn, waar je blij van wordt, die rust geven en vaak ook nog goed zijn voor je huid. Ik krijg regelmatig de vraag wat de lekkerste bloemengeuren zijn. Dat lijkt per mens verschillend, maar er is een geur die er voor 41% van de mensen met kop en schouders bovenuit steekt. Lees verder

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799