Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

De lekkerste bloemenoliën

May 03, 2021
favoriete bloemen oliën

Als je aan bloemengeuren denkt, denk je vaak snel aan rozen, jasmijn, geranium of lavendel. Heerlijke geuren die romantisch zijn, waar je blij van wordt, die rust geven en vaak ook nog goed zijn voor je huid. Ik krijg regelmatig de vraag wat de lekkerste bloemengeuren zijn. Dat lijkt per mens verschillend, maar er is een geur die er voor 41% van de mensen met kop en schouders bovenuit steekt.

De lekkerste bloemengeuren zijn jasmijn, neroli en roos aldus een onderzoek onder 500 mensen. 41% koos voor de geur van jasmijn als hun favoriete bloemenolie. Het is niet verwonderlijk, want deze geur wordt al vele duizenden jaren in heerlijke parfums gebruikt.

 

Hoe gebruik je rozenolie en jasmijn olie?

Een perfecte manier om deze natuurlijke geuren te gebruiken is een koudvernevelaar met water (een diffuser). Ze zijn natuurlijk ook heerlijk om achter je oor te gebruiken als persoonlijk parfum, in een diffuser sieraad of maak er een heerlijke interieurspray van door een paar druppels toe te voegen aan een sprayflacon met water. 

Deze oliën zijn ook heel goed om toe te voegen aan je huidverzorging. Hiervoor adviseer ik een verdunning van 3% . Lees meer over het verdunnen van etherische olie in deze blog.

Hoe wordt rozenolie gemaakt?

De beste kwaliteit krijg je door stoomdestillatie. Door het persen van de bloemen gaan ze stuk en krijg je niet de geur en opbrengst die je beoogt. 

Jasmijnbloemen zijn echter zo delicaat, dat ze ook "stuk" gaan bij stoomdestillatie. Daarom wordt meestal gebruik gemaakt van CO2 extractie. Meestal, want er zijn wat proeven gedaan met stoomdestillatie, alleen is deze olie helaas nog niet te koop.

Neroli en rozenolie worden wel  "gemaakt" met stoomdestillatie. De soort rozen, het ontwikkelingsstadium van de knop of de bloem, het tijdstip waarop je plukt, de snelheid waarmee je na het plukken destilleert; het zijn allemaal factoren die de geur, de opbrengst en de "chemische" samenstelling beïnvloeden. Om de beste etherische oliën te krijgen, wordt dit heel secuur gedaan.

Er is enorm veel organisch materiaal nodig om 5ml etherische olie te verkrijgen van deze heerlijke bloemen geuren. Dus heel veel jasmijn, neroli en rozenbloemen voor een klein flesje. Het is dan ook logisch dat een 5ml flesje al een aardige investering is. Het voordeel: de geur is zo sterk en verfijnd, dat je er heel lang mee doet en maar weinig hoeft te gebruiken voor een heel groot resultaat. 

Wat is de werking van bloemenoliën?

Bloemenoliën ruiken heerlijk en zijn niet voor niets een belangrijk ingrediënt van veel parfums. Maar ook hun werking als verzorging van de huid is bekend bij veel grote merken en de oliën worden veelvuldig in huidverzorgingsproducten gebruikt vanwege hun geur en unieke werking. 

Emotioneel ondersteunen bloemenoliën zachtheid, vrouwelijkheid, liefde en romantiek. Ze zijn fijn om meer rust te ervaren en om "los te laten".

Waar is jasmijnolie goed voor? 

Jasmijn etherische olie wordt gewonnen uit kleine, hand geplukte witte bloemen van jasmijnstruiken. Jasmijnolie is een perfecte huidolie. Deze olie heeft de kracht om oneffenheden te verminderen en zorgt voor een stralende teint. Jasmijn ondersteunt namelijk het onderhuidse collageen (en dat vinden we prettig, want het heeft een positief effect op de fijne lijntjes). Je verbetert ook gelijk je stemming! 

Neroli wordt gewonnen uit oranjebloesems (de bloesems van de bittere sinaasappelboom). Van deze boom komen ook twee andere mooie oliën; bittere sinaasappelolie (van de schillen van de vruchten) en petitgrain (van de bladeren). Voor 15ml pure neroli olie zijn maar liefst 18 kilo! hand geplukte bloemen nodig.

Neroli etherische olie ondersteunt het afstoten van oude huidcellen en stimuleert nieuwe celgroei. Ook is het fijn voor ondersteuning van je spijsvertering én voor het ervaren van meer rust. 

Waarom is rozenolie zo duur ?

Roos  Etherische rozenolie wordt al duizenden jaren gewaardeerd om de fantastische geur. Voor het verkrijgen van 5ml rozenolie worden de blaadjes van 10.000 Damascusrozen gebruikt. Deze heerlijke olie ondersteunt het vochtgehalte van je huid. Maar gebruik het ook zeker bij huidimperfecties. Daarnaast is het een fijne toevoeging aan je dagelijkse gezichtsverzorging, want het ondersteunt een gezonde, egale huid. En natuurlijk niet te vergeten: je kunt het gebruiken als je persoonlijke, exclusieve parfum.  Shop hier je pure rozenolie 

Meer bijzondere bloemenoliën

Er zijn natuurlijk nog veel meer bloemenoliën die een heerlijke geur en een heel bijzondere werking hebben zoals lavendel, geranium, magnolia, patchouli en ylang ylang.  Kijk hier op de website voor het huidige assortiment bloemenoliën. 

Verder kijken ?  

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799