Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Boost je haargroei met deze 7 voedingsstoffen

Jul 29, 2023
Boost je haargroei met deze 7 voedingsstoffen

Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar, maar je kunt er zeker invloed op uitoefenen. Dit artikel richt zich voornamelijk op het effect van voeding en voedingsstoffen op de haargroei. Het is echter belangrijk te benadrukken dat haargroei afhankelijk is van vele factoren, waaronder genetica, hormonen en levensstijlkeuzes. Je kunt je genetische aanleg niet veranderen, maar je kunt wel de controle nemen over je voeding en de voedingsstoffen die je consumeert.

In dit artikel richt ik me op zeven cruciale voedingsstoffen die bijdragen aan gezonde haargroei. Daarnaast wil ik benadrukken dat er meer is dat je kunt doen om je haar in optimale conditie te houden. Lees daarom ook zeker de tips aan het einde.

Essentiële voedingsstoffen voor haargroei

Hier zijn zeven voedingsstoffen die cruciaal zijn voor gezonde haargroei, samen met hun natuurlijke bronnen en voordelen:

Voedingsstof Bron Voordelen voor Haargroei
Omega-3 vetzuren Vette vis, noten, zaden Bevordert een gezonde hoofdhuid en glanzend haar
Biotine Eieren, noten, avocado's Ondersteunt de productie van keratine, essentieel voor sterk haar
Zink Rood vlees, bonen, zaden Bevordert celregeneratie in de haarzakjes en vermindert haaruitval
Vitamine C Citrusvruchten, bessen Verbetert de opname van ijzer, essentieel voor gezonde haargroei
Vitamine A Zoete aardappelen, wortels Bevordert de talgproductie voor een gehydrateerde hoofdhuid
Vitamine E Noten, zaden, bladgroenten Verbetert de bloedcirculatie naar de hoofdhuid voor voedzaam haar
Proteïne Vis, gevogelte, peulvruchten Bouwstenen voor gezond haar en vermindert haarbreuk
Silicium Volkoren granen, bonen,  Belangrijk voor de vorming van collageen, dat helpt bij het versterken van haar en nagels
L-cysteïne Kip, kalkoen, eieren Belangrijk onderdeel van keratine, het eiwit waaruit het haar is opgebouwd
Collageen Type I Bovine, marine bronnen Versterkt de structuur van haar en bevordert een gezonde haargroei
   

Waarom is collageen zo goed voor je haar

Collageen type I is vooral gunstig voor de haargroei om de volgende redenen:

 • Proline: Collageen type I, afkomstig van runderen of zeemarine bronnen, bevat het aminozuur proline. Proline is essentieel voor de stabiliteit van collageen en speelt een cruciale rol bij het onderhouden van gezond haar. Collageen is een belangrijk onderdeel van de haarzakjes, die de wortels van het haar bevatten. Door de haarzakjes te versterken, kan proline helpen bij het verminderen van haaruitval en het bevorderen van gezonde haargroei.

 • Keratine: Proline is ook een belangrijk bestanddeel van keratine, het structurele eiwit dat haar zijn structuur geeft. Door collageensupplementen te nemen, kun je je lichaam voorzien van extra proline, wat de productie van gezond keratine bevordert. Ongeveer 90% van het haar bestaat uit keratine. Het is verantwoordelijk voor de sterkte, veerkracht en structuur van het haar. Een gebrek aan keratine kan leiden tot zwak en broos haar, wat kan bijdragen aan haarbreuk en haarverlies.

 •  Samengevat spelen zowel proline als keratine een belangrijke rol bij het bevorderen van gezonde haargroei en het voorkomen van haaruitval. Proline helpt bij het versterken van de haarzakjes, terwijl keratine de structuur en sterkte van het haar zelf ondersteunt. Het is belangrijk om op te merken dat keratine voornamelijk aanwezig is in dierlijke producten, maar het komt ook in mindere hoeveelheden voor in plantaardige bronnen

Lees ook de blog : Collageen 101: Alles Wat Je Moet Weten Over Dit Huidwonder

 

Welk voedingstoffen zitten in welk dōTERRA supplement

 

Voedingsstof VMZ Eomega Alpha CRS Bone Nutrient Meta PWR advantage
Omega-3 vetzuren        
Biotine    
Zink      
Vitamine C    
Vitamine A      
Vitamine E    
Proteïne        
Silicium        
L-cysteïne        
Collageen Type I      

Hier is een handige link naar de Life Long Vitality Set die VZM, EoMega en AlphaCRS bevat.

Hier is een handige link aar de Meta PWR 

MetaPWR

doterra meta pwr

LifeLongVitality

BoneNutrient

bonenutrient

 

Veelgestelde vragen

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie met deze supplementen?
Antwoord: Het varieert van persoon tot persoon, maar consistentie in het innemen van de supplementen en het onderhouden van een gezond dieet zijn cruciaal. Met de tijd zul je mogelijk positieve veranderingen in je haartoestand opmerken.

Vraag: Kan ik deze supplementen gebruiken als ik al andere haarverzorgingsproducten gebruik?

Antwoord: Absoluut! Deze supplementen zijn ontworpen als aanvulling op je dieet en kunnen veilig worden gebruikt in combinatie met andere haarverzorgingsproducten.

Vraag: Zijn deze supplementen geschikt voor alle haartypes?

Antwoord: Ja, deze supplementen zijn bedoeld om de algemene gezondheid van het haar te bevorderen en kunnen worden gebruikt

 

 

Basisprincipes voor gezond haar

Er zijn ook andere stappen die je kunt nemen om de gezondheid van je haar te bevorderen:

 • Beperk het wassen: Te frequent wassen kan de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderen, wat kan leiden tot droogheid en broos haar. Probeer je haar minder vaak te wassen, zodat het zijn natuurlijke vochtbalans kan behouden.

 • Hoofdhuidmassage: Een ontspannende hoofdhuidmassage stimuleert de bloedcirculatie, wat op zijn beurt de haargroei kan bevorderen. Neem wat tijd om je hoofdhuid zachtjes te masseren tijdens het wassen of gebruik een olie zoals kokosnoot- of castorolie.

 • Beperk het gebruik van stylingtools: Het gebruik van stijltangen, krultangen en föhns met hoge hitte kan schade aan je haar veroorzaken. Probeer ze indien mogelijk te vermijden of gebruik ze op een lagere temperatuur.

 • Vermijd strakke haarstijlen: Strakke paardenstaarten, vlechten of knotjes kunnen leiden tot haarbreuk. Geef je haar regelmatig de kans om los te hangen en te ademen.

 • Bescherming tegen de zon: Net als onze huid kan ons haar beschadigd raken door blootstelling aan de zon. Draag een hoed of sjaal als je veel tijd buiten doorbrengt om je haar te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

 • Vermijd overmatig kleuren of chemische behandelingen: Regelmatig je haar kleuren of chemische behandelingen kan leiden tot beschadiging. Beperk deze behandelingen en kies voor natuurlijke alternatieven indien mogelijk.

Het is belangrijk te erkennen dat natuurlijke processen van veroudering en algemene gezondheid ook een impact hebben op de gezondheid van ons haar. Hormonale veranderingen, stress, en tekorten aan vitamines en mineralen kunnen allemaal een rol spelen bij haarverlies of veranderingen in de haarkwaliteit. Met een holistische benadering voor de gezondheid van je haar, kun je echter de best mogelijke resultaten behalen.

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799