Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Minerale zonnebrandcrème

Jul 15, 2023
zonnebrandcreme

Ik heb donker haar, donkere wimpers en donkere wenkbrauwen, dus je zou denken dat ik wel goed tegen de zon kan. Helaas is de zon mijn grootste uitdaging. Mijn huid wordt ofwel spierwit of knalrood. Ik heb al vaak gehoord: "Wat een mooie melkflessen heb jij." Maar goed, liever een witte huid dan verbrand zijn. 

Maar ik ben geen fan van chemische zonnebrandmiddelen, en de minerale/natuurlijke opties waren ook niet altijd ideaal. Ofwel rook je een uur lang naar een chemisch luchtje, of je zag eruit als een spook door de witte waas van de zinkoxide. Soms plakte het enorm, was het superwarm of bleek het helemaal niet waterbestendig te zijn. En soms werkte het gewoon niet en verbrandde ik alsnog.

In 2022 was ik erg blij toen dōTERRA in Amerika hun zonnebrandlijn lanceerde. Maar ik was teleurgesteld dat we in Europa moesten wachten. Gelukkig kreeg ik in mei de kans om alle producten te testen, en het weer werkte ook nog eens mee. Dus ik heb volop kunnen genieten en ervaren.

Bekijk gerust mijn presentatie met doTERRA, waarin ik uitleg geef over de producten.

Wat is minerale zonnebrandcrème?

Het is essentieel om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, vooral tijdens blootstelling aan de zon, om een gezonde huid te behouden. Minerale zonnebrandcrème wint aan populariteit vanwege zijn unieke eigenschappen en voordelen. In tegenstelling tot chemische zonnebrandcrèmes, die UV-stralen absorberen, werken minerale crèmes als een fysieke barrière. Ze bevatten actieve ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die UV-stralen reflecteren en zo de huid beschermen tegen zonneschade. In deze blog zal ik dieper ingaan op de kenmerken en voordelen van minerale zonnebrandcrème.

Voordelen van natuurlijke zonnebrand met een minerale filter

  • Directe werking: Minerale filters werken direct na het aanbrengen, terwijl chemische filters tijd nodig hebben om in de huid te worden opgenomen.

  • Veilig voor alle huidtypes: Minerale crèmes zijn veilig voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige en reactieve huid, met minder kans op huidallergieën en -irritatie.

  • Minder potentieel schadelijke chemicaliën: Minerale zonnebrandcrèmes bevatten vaak minder potentieel schadelijke chemicaliën, waardoor ze een betere keuze zijn voor mensen die gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten.

  • Milieuvriendelijk: Minerale zonnebrandfilters hebben geen schadelijke effecten op het mariene ecosysteem, met name koraalriffen. Ze zijn dus milieuvriendelijker dan sommige chemische zonnefilters.

Door te kiezen voor minerale zonnebrandcrème, profiteer je van deze voordelen en zorg je voor effectieve en veilige bescherming tegen schadelijke UV-stralen. 

De actieve ingrediënten in minerale zonnebrandcrème

Minerale zonnebrandcrème bevat actieve ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die essentieel zijn voor het creëren van een fysieke barrière op de huid om UV-stralen te reflecteren. Deze ingrediënten werken samen om de huid te beschermen tegen zonneschade. Een belangrijk aspect van minerale zonnebrandcrème is het gebruik van non-nano zinkoxide.

Non-nano zinkoxide verwijst naar deeltjes van zinkoxide die groter zijn dan nanometerformaat. Dit betekent dat de deeltjes niet door de huid kunnen worden opgenomen, waardoor ze op het huidoppervlak blijven en effectief werken als een beschermende laag tegen UV-stralen. Het gebruik van non-nano zinkoxide is belangrijk omdat het voorkomt dat de deeltjes in de bloedbaan worden opgenomen.

Daarnaast heeft non-nano zinkoxide ook voordelen op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid. Het wordt beschouwd als veilig voor de huid en heeft minder kans op irritatie of allergische reacties. Bovendien heeft het geen schadelijke effecten op het mariene ecosysteem, waardoor het een duurzamere keuze is.

 

 

De dōTERRA zonnebrandcrème test

Ik heb persoonlijk de minerale zonnebrandcrème van doTERRA getest en ik ben ontzettend blij dat ik vrijwel geen witte waas heb na het aanbrengen. Het voelt heerlijk aan op mijn huid, niet plakkerig of vet. Wat ik echt waardeer, is dat het vrij is van schadelijke hormoonverstorende stoffen. Bovendien bevat het hele fijne etherische oliën die heerlijk zijn voor mijn gevoelige huid. 

 

Wel dit En niet dit
SPF 30+ Oxybenzone
Breed spectrum Bescherming Ftalaten
Koraal safe Synthetische geuren
Waterafstotend  
Natuurlijk  
Rustgevend  
Lichtgewicht  
Hydraterend  
   

 

Face en body lotion 

doterra zonnebrand lotionDe face en bodylotion van doTERRA is een veelzijdige minerale zonbescherming die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op zowel het gezicht als het lichaam. Deze lotion bevat een unieke combinatie van etherische oliën, waaronder Frankincense, Helichrysum en Wortelzaad, die extra verzorgende eigenschappen bieden aan de huid. Met een SPF 30 en breed spectrum bescherming, beschermt deze lotion effectief tegen zowel UVA- als UVB-stralen, waardoor de huid beschermd blijft tegen schadelijke zonneschade. Bovendien is de formule waterbestendig tot 80 minuten, waardoor het ideaal is voor activiteiten in en rondom water. De face en bodylotion wordt geleverd in een handige verpakking en kan gemakkelijk worden aangebracht voor een continue bescherming tegen de zon.

Mijn ervaring en beoordeling 7.5

De face en bodylotion van doTERRA is een uitstekende keuze voor zonbescherming, dankzij zijn eigenschappen en textuur. Deze lotion kan goed worden uitgesmeerd en laat een lichte witte waas achter op de huid, wat duidt op de werking van de minerale filter. Het heeft een iets dikkere consistentie dan de spray en de stick, waardoor het een extra laag bescherming biedt.

Persoonlijk heb ik ervaren dat de zonbescherming van deze lotion goed werkte gedurende de afgesproken 1,5 uur. Zelfs na het zwemmen voelde ik de crème niet zitten en had ik geen plakkerig gevoel. Het is echter belangrijk op te merken dat bij langdurig dagelijks gebruik mijn huid droger leek te worden, ondanks dat ik normaal gesproken geen droge huid heb. Dit kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van zinkoxide en de intense hitte van de dagen met veel zon, die mijn huid niet gewend was. Het is daarom raadzaam om na het gebruik van deze lotion je huid goed in te smeren met een hydraterende bodylotion om uitdroging te voorkomen. 

De dōTERRA Sun Stick  

doterra zonnebrand stickDe zonnestick van doTERRA is een handige en effectieve oplossing voor zonbescherming voor zowel het gezicht als het lichaam. Deze minerale zonnebrandstick biedt ultieme zonbescherming zonder gedoe of geknoei. Met een SPF 30 en breedspectrum bescherming beschermt deze stick de huid tegen zowel UVA- als UVB-stralen, waardoor schade door de zon wordt voorkomen. Bovendien biedt het ook bescherming tegen vervuiling, waardoor je huid gezond en stralend blijft. De waterbestendige formule zorgt ervoor dat de bescherming tot wel 80 minuten lang aanhoudt, zelfs tijdens het zwemmen of transpireren. De zonnestick is verpakt in een stevige twist tube, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is en je het moeiteloos kunt aanbrengen waar je het nodig hebt/

Mijn ervaring en beoordeling: 9 

Mijn beoordeling van de zonnestick is zeer positief. De vettere textuur van de stick maakt het voor mij de ideale verzorging voor mijn gezicht. Het smeert gemakkelijk uit en de zinkoxide is bijna onzichtbaar op mijn huid. Wat ik vooral geweldig vind aan de stick, is dat hij klein en handig is om mee te nemen in mijn tas. Het gebruik ervan is ook zeer eenvoudig en zonder geknoei.

De zonnestick smeert uitstekend en het grootste voordeel is dat het direct werkt. Door dagelijks mijn gezicht in te smeren, kan ik rimpels door veroudering door de zon helpen voorkomen en mezelf beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Bovendien gaat de stick ook nog eens super lang mee, waardoor ik er langdurig van kan genieten zonder me zorgen te maken over het snel opraken van het product.

Al met al ben ik zeer tevreden met de zonnestick en zal ik het zeker blijven gebruiken als mijn favoriete zonbeschermingsproduct voor mijn gezicht en mijn lijf!

dōTERRA zonnebrand Spray

zonnebrandsprayDe zonnespray van doTERRA is een veelzijdige minerale zonnebrandbescherming die geschikt is voor zowel het gezicht als het lichaam. Het is een minerale zonnebrand spray met een SPF 30, die een effectieve bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen, voor een breed spectrum bescherming tegen de zon.

De zonnespray is waterbestendig tot 80 minuten, waardoor het perfect is voor gebruik tijdens zwemmen of andere wateractiviteiten. Het is verpakt in een aluminium spuitfles, die een duurzame en niet-aerosol oplossing biedt voor het aanbrengen van de zonnebrandcrème.

Een groot voordeel van de zonnespray is de continue, 360-graden toepassing. Dit betekent dat je de spray in elke hoek kunt gebruiken, zelfs ondersteboven, voor een gelijkmatige en gemakkelijke applicatie op moeilijk bereikbare plekken.

Met de zonnespray van doTERRA ben je verzekerd van een handige en effectieve manier om je huid te beschermen tegen de zon, met de extra voordelen van een minerale zonnebrandcrème.

Mijn ervaring en beoordeling: 8

Mijn beoordeling van de zonnespray is zeer positief. Naast de zonnestick, heb ik de spray het meeste gebruikt gedurende de afgelopen twee maanden van veel blootstelling aan de zon. Het feit dat zowel de stick als de spray na deze periode bijna op zijn, is een goed teken van hun effectiviteit.

Wat ik vooral fijn vind aan de zonnespray is het gemak en de snelheid waarmee ik het 's ochtends kan gebruiken. Het is handig om even snel aan te brengen voordat ik de deur uit ga. Het is wel belangrijk om de spray goed te schudden voor gebruik en niet te veel te gebruiken. Daarnaast is het essentieel om de spray goed uit te smeren om eventuele witte waas te voorkomen. Met de juiste applicatie biedt de spray echter een uitstekende bescherming tegen de zon.

Een leuk detail is dat mijn zoon, die 21 jaar oud is, een van de sprayflessen direct inpikte en deze enthousiast heeft opgebruikt. Hij is erg tevreden over de spray en zijn ervaring ermee. Het is geweldig om te zien dat de zonnespray van doTERRA ook bij jongere gebruikers in de smaak valt.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de zonnespray en zou ik het zeker aanraden vanwege het gemak, de effectiviteit en het enthousiasme van mijn zoon. 

After Sun Spray

 doterra aftersunDe aftersun spray van doTERRA is een verfrissend en hydraterend product dat speciaal is ontwikkeld om de huid te kalmeren en te voeden na blootstelling aan de zon. Deze spray biedt kalmerende en verzachtende voordelen voor de huid, waardoor het een ideale keuze is om na het zonnen te gebruiken.

De krachtige ingrediënten in deze aftersun spray zijn onder andere wierook, helichrysum, copaiba, lavendel, pepermunt en blauw boerenwormkruid. Deze ingrediënten staan bekend om hun verzorgende eigenschappen en hun vermogen om de huid te kalmeren en te voeden na blootstelling aan de zon.

Door de aftersun spray royaal aan te brengen op de huid na het zonnen, wordt de huid gehydrateerd en gevoed, waardoor het verlichting biedt aan eventuele roodheid, irritatie of droogheid. Het verfrissende gevoel en de heerlijke geur zorgen voor een ontspannende ervaring na een dag in de zon.

Met de aftersun spray van doTERRA geef je je huid de verzorging die het nodig heeft na blootstelling aan de zon, zodat je huid gezond, gevoed en gekalmeerd blijft.

Mijn ervaring en beoordeling: 8,5

Mijn beoordeling van de aftersun spray is ontzettend positief. Ik ben erg tevreden over het feit dat deze spray niet vet is en direct intrekt in de huid. Dit maakt het aanbrengen ervan gemakkelijk en snel, zowel op het hele lichaam als op specifieke plekjes.

Gedurende mijn hele vakantie heb ik deze aftersun spray gebruikt, niet alleen als aftersun, maar ook als body lotion en zelfs als een nood-deodorant (wat ook verrassend goed werkte). Ik heb het ook gebruikt op plekjes en vlekjes veroorzaakt door de warmte, zoals op mijn voeten en bovenbenen. Het is ook een ideale oplossing voor andere huidprobleempjes die kunnen optreden na het werken in de tuin of het maken van wandelingen. Ik voel direct de werking van de geweldige oliën die in de spray zitten. Ik ben echt enorm enthousiast over dit product.

Hoewel de prijs van de aftersun spray aan de hogere kant is voor een aftersun, is het zeker de moeite waard gezien de kwaliteit en de oliën die erin zitten. Vooral als je te lang in de zon hebt gezeten en een uitdaging hebt wat betreft je kleur, is deze aftersun spray een aanrader. Het heeft me echt geholpen om mijn huid te kalmeren en problemen met mijn kleur op te lossen.

Conclusie

Mijn algemene beoordeling van de doTERRA zonnebrandproducten is zeer positief. Ik wil benadrukken dat het echt aan te raden is om ze met een doTERRA account aan te schaffen omdat je daarmee 25% korting krijgt op de producten. Bovendien kun je met een doTERRA account spaarpunten verdienen voor gratis producten, wat het nog voordeliger maakt. Op deze manier zijn de doTERRA zonnebrandproducten duurzamer, veiliger en voordeliger dan reguliere A-merk zonnebrandmiddelen. Als je me wilt ondersteunen bij het schrijven van deze blogs en de overige informatie op youtube, facebook en instagram gebruik dan gerust mijn wellness advocate code : 2100241 en volg deze link

Het is echter belangrijk om te vermelden dat, na het gebruik van de zonnebrandproducten, het aanbevolen wordt om 's avonds te douchen en daarna de huid goed in te vetten, vooral als je gevoelig bent voor een droge huid. Dit helpt om uitdroging te voorkomen en de huid gezond te houden.

Voor mensen met een droge huid raad ik aan om in eerste instantie de zonnestick te gebruiken of de zonnespray. De stick biedt een intensievere hydratatie en bescherming, terwijl de spray gemakkelijk aan te brengen is en een lichtere textuur heeft.

Al met al ben ik erg tevreden over de doTERRA zonnebrandproducten en geloof ik dat ze een uitstekende keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar duurzame, veilige en voordelige zonbescherming. Met een doTERRA account en de juiste verzorging na het gebruik van de producten, kun je genieten van optimale bescherming tegen de zon en een gezonde huid.

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799