Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Doterra scam? zo zit het echt

Feb 27, 2020
doterra scam

Dit zijn de twijfels / aanmerkingen die ik het meeste hoor over etherische oliën.  Ik heb bij elk mijn advies gezet! Graag deel ik ze met je, want wellicht herken je ze.

doTERRA Scam >

Ik heb een artikel gelezen op Radar

Je kunt niet stoppen en je moet kopen. Nee hoor. Je hebt geen enkele verplichting en zolang jij niets bestelt gebeurt er niets. Je hebt net als bij Bol.com een account (tenzij je dit niet wilt en een losse olie bestelt). Als je het echt wilt kun je het account zelfs laten verwijderen. 

Ik een negatief artikel van de NOS gelezen over gezondheidsclaims en MLM

Deze producten van doterra zijn niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. We zijn geen artsen en geen therapeuten. En ik doe geen uitspraken over ziektes of symptomen. Daartoe ben ik niet gemachtigd en het is zelf strafbaar. Daarom zie je niet op mijn website of in mijn blog gebruik lavendel voor ziekte x .y of z. 

Als onafhankelijke product adviseur (ik heb gewoon een eigen bedrijf) worden we door doterra aangesproken als we daar wel uitspraken doen. Als we dit niet corrigeren dan wordt onze mogelijk om producten te kopen en te verkopen stopgezet naast de juridische stappen die ze nemen. In Nederland controleert NVWA (de voedsel waren autoriteit) ook op naleving van de wetgeving en de boetes zijn niet mis! 

Ik heb bij doterra opleidingen voor de adviseurs gevolgd. Je leert hoe je correct "verkoopt" en hoe je correct de producten uitlegt en promoot. Beide opleidingen heb ik gevolgd en ik heb de bijbehorende certificaten ontvangen.

Ik heb een recensie gelezen op een website over etherische olie

Veel andere bedrijven die etherische olie verkopen of die een webshop vinden de grote partijen op de markt niet fijn. Die partijen doen veel onderzoek gedaan er zij veel "verkopers" en er wordt goed getest. Daarnaast zie je veel informatie en promotie. In tijdschriften en op sociale media. Dit laatste is natuurlijk omdat alle mensen die er mee werken het product aanbevelen. 
Het belangrijkste argument is van deze winkels/ verkopers dat er door meerdere mensen geld aan wordt verdient. Maar dit is in een normale winkel/ groothandel/distributeur situatie ook zo.  Daar zijn vaak grote partijen i.p.v. jij en ik die geld verdienen aan de oliën. 
Belangrijk is wel dat je goede informatie krijgt en dat je niet onder druk wordt gezet om oliën te kopen. Dus voor je olie koopt, kijk of de verkoper een "leuk" iemand is en of je inderdaad de informatie krijgt die je nodig hebt.

Is doterra Multi Level Marketing

Ja, doterra is een MLL bedrijf: Multi Level Marketing is een manier om producten te verkopen die we in Nederland weinig gebruiken. In Amerika is deze manier (ook wel direct selling genoemd) heel gebruikelijk. Andere bedrijven zoals Tupperware en Avon (make-up) zijn hier heel bekend mee geworden.

Het stelt kleine zelfstandigen en "moeders" in staat om vanuit huis te werken en een (extra) inkomen te verdienen door het verkopen van producten een op een of via workshops. Je krijg een commissie of bonus over de producten die je verkoopt. Ook dat is in Nederland niet heel bekend. Maar als jij op een link klikt van bijvoorbeeld "Beslist" "Independer" of "Kieskeurig" dan ontvangt dat bedrijf een percentage van jouw aankoop. Ook de sites waarbij je coupon codes of kortingscodes download werken op deze manier. 

Het voordeel van "direct selling" is dat je van iemand die je kent de producten afneemt. Net als bijvoorbeeld dat je liever een loodgieter inhuurt die al bij je zwager het dak gerepareerd hebt. Zo weet je "zeker" dat je geen slechte service of slecht product krijgt aanbevolen.

Net als bij de scouting of in de kerk of net zoals in in ieder bedrijf hebt je functies. Bij doterra hebben ze die een naam gegeven. Silver, Goud, Diamond etc. Net als in het bedrijfsleven horen er andere "werkzaamheden" bij.  Als "Goud "help ik bij marketing, leg ik uit hoe je goed en verantwoord een workshop geeft, wat de nieuwe producten zijn etc. Als Diamond spreek je op congressen en verzorg je online lessen, en overleg je met doterra over de missie, visie etc. In deze "functie" reis je veel en ben je veel in overleg. Als gewone klant heb je hier echter niets mee te maken. Je koopt immers je producten. Producten waar je wel graag goede informatie over wilt. 

Net als in een gewone winkel zit er een verschil tussen de inkoop prijs en de verkoopprijs. In dit geval wordt dit verschil verdeeld over meerdere mensen in plaats van tussen de winkel, de groothandel en de importeur. 

Ik werf niet actief "nieuwe consulenten" werf maar richt me op gewone klanten. Als ik leuke zelfstandigen ontmoet waarmee ik een klik heb en die actief zijn op social media, op internet of via een nieuwsbrief dan vind ik het leuk om samen te werken.

Ik ben er eerlijk over dat het wel tijd kost om een (extra) inkomen te verdienen. Net als in iedere baan is het gewoon (hard)werken voor je geld. Dat betekent dit dat ik wekelijks een nieuwsbrief maak (voor iedereen), maandelijks online workshops geef voor mijn klanten, een app en online leeromgeving heb met workshop en regelmatig een leuke PDF's stuur met extra informatie. Ook benaderen mijn klanten mij natuurlijk voor product advies. En dat is wel zo eerlijk toch?

Ik adviseer je graag over producten die ik heb uitgeprobeerd en waar ik dagelijks goede ervaringen mee heb, en die ik, mijn vrienden en familie al jaren gebruiken. Ik krijg commissie van dōTERRA over de producten die ik verkoop maar ik heb nog steeds een eigen mening en doe onderzoek naar de producten en de werking. 

Is doterra een piramide spel?

Nee, piramidespellen zijn verboden in Nederland. Piramide spellen zijn in de jaren 60 bedacht (the airplane game)  is waarbij iedereen mensen in zijn omgeving zocht om geld in te leggen. Als je al eerste deelnam verdiende je veel geld. Het gaat niet om het verkopen van producten maar om het zoeken van mensen die geld in leggen. Die weer mensen zoeken die geld inleggen. Een hele kwalijke zaak waarbij een paar mensen heel veel geld verdienen en veel andere heel veel geld kwijt waren. Af en toe komen er nog dingen voorbij die hier erg op lijken!! Pas hier mee op. Het is verboden, stafbaar en kost je veel geld.  

Ik hoop dat ik een aantal van twijfels die je hebt of wat van de aspecten die je in blogs, youtube video' s en artikelen op internet hebt gelezen heb kunnen toelichten. 

Doterra is duur 

Ja, het is niet goedkoop. Maar je krijgt er heel veel voor! En laten we eerlijk zijn, het is echt fijn als je gewoon de oliën in huis hebt om ze te pakken als je niet lekker bent of niet lekker in je vel zit. Makkelijker, goedkoper en gezonder dan naar de drogist gaan (voor allerlei thuishulpmiddelen). Of allerlei geurkaarsen, waxmelts en chemische luchtverfrissers kopen. Daarnaast is gezond blijven vaak veel voordeliger dan gezond worden ;).

Etherische oliën werken niet 

Veel mensen zijn sceptisch in het begin. Maar ik krijg echt dagelijks berichten van verwonderde klanten. Wow wat helpt dit goed tegen mijn incidentele uitdagingen...
En we gebruiken de kracht van de natuur als sinds mensenheugenis. Munt is bijvoorbeeld heel bekend als ondersteuning voor de stoelgang en spijsvertering en wordt gebruik o.a. voor thee en in pepermuntjes. Met name om die reden....

Mijn hulp aan jou stopt niet na je aankoop. Als bijvoorbeeld olie A niet genoeg werkt, weet ik nog 10 andere manieren waarbij je met de andere oliën aan de slag kunt gaan.  Ja....en je krijgt echt mijn 06-nummer om me een bericht te sturen. Wel zo fijn als je ergens last van hebt en dat liever snel oplost.

Etherische olie is slecht voor huisdieren

Zeker niet! Lees ook deze blogs: 

https://www.helio.nl/blog/mythes-over-essentiele-olie-en-dieren

https://www.helio.nl/blog/dieren

Tip voor nu: doe 1 druppel in de diffuser, zet die 20 minuten aan en laat de kamerdeur open staan. Waarom? Katten en Honden zijn simpelweg veel gevoeliger voor geur. Mijn kat (inmiddels 12) ligt vaak bijna bovenop de diffuser, behalve bij pepermunt & air.... dan rent hij weg. 

Oh ja... belangrijk is natuurlijk wel dat dit alleen voor de olie van dōTERRA geldt!!! Doe dit niet met een synthetische olie, want dat heeft zeker nare effecten.

Etherische olie is zweverig gedoe

De informatie over etherische olie wordt op verschillende manieren aangeboden. Bij mij, bij Helio zie je vooral praktische tips en adviezen en een nuchtere aanpak. Ik ben voorstander van samenwerking tussen reguliere zorg en aanvullende zorg.

Doterra heeft zelf veel wetenschappers en artsen in dienst, doet zelf heel veel onderzoek, geeft veel mogelijkheden voor opleiding, gebruikt extern onderzoek, laat extern de producten onafhankelijk testen en werk samen met vooraanstaande ziekenhuizen in Amerika waaronder het Antony Hopkins Medical Center. Gedegen (wetenschappelijk) onderzoek naar de gezondheidseffecten op mensen is speerpunt en dit onderzoek is hard nodig! Vooral drie dubbel blind en onderzoek naar de effecten bij mensen. 

Daarnaast : etherische oliën komen uit planten bomen struiken etc. De kruiden die je in je keukenkastje hebt staan zijn hetzelfde, alleen 50-70 keer zwakker. De kennis over essentiële oliën gaat al 1000'den jaren terug. Dus het is (niet alleen) een rage van de laatste jaren. Zelfs de Libelle, Margriet en Santé adviseren erover. Belangrijk is alleen wel! gebruik een zuivere olie, anders heeft het geen zin ;) 

Ik kan niet tegen geuren

Zelf ben ook heel gevoelig voor geuren! Ik ren de drogisterij heel hard weer uit. En als er iemand met te veel slechte parfum op in de trein of bus stapt, word ik misselijk. Mijn ervaring is : dat zijn synthetische geuren. Daar krijg je hoofdpijn van. Natuurlijke geuren zijn heel anders. En je kunt je eigen sterkte bepalen!!

Mijn man.....

Mijn man vindt het te duur /niet goed /stom/raar/ stinken: Ja die van mij vond dat dus ook, tot hij zich fijn voelt. Hij vult nu de diffuser, en neemt zelfs de oliën  mee naar zijn werk. .....een bedrijf in de industrie!

Deep blue voor spieren is een van de meest gebruikte oliën door mannen. En bij mij thuis zijn de oliën die verlichten bij pollen in het voorjaar van bomen en grassen heel populair. 

 

 

Andere interessante blogs

dōTERRA aanbiedingen

doTERRA heeft iedere maand aanbiedingen. Deze worden op de de eerste dag van de maand bekend gemaakt. Je vindt de aanbiedingen hier  Drie keer per jaar is er een speciale aanbiedingsweek bij doterra waarbij je één olie koopt en er een of twee gratis krijgt. lees meer >>>  

dōTERRA etherische oliën kopen

Je kunt altijd een losse olie bestellen. Dit kan in de webshop. Als je vaker wilt bestellen, het leuk vind om te sparen voor gratis producten of 3-4  etherische oliën per jaar koopt dan is een eigen doterra account voordeliger.  Je kunt dit doen door een set etherische olie aan te schaffen Of .... ik maak het aan als je voor €130 euro aan etherische oliën in de webshop besteld. Vink hiervoor de toestemming aan en vul je geboorte datum in. lees meer 

dōTERRA oliën verkopen

Heb je een eigen bedrijf? Wil je etherisch olie verkopen? Of leuke DIY workshops geven? Er zijn verschillende manieren om met doterra aan de slag te gaan. Lees er meer over

Maak je dōTERRA account in 10 minuten - volg deze stap voor stap uitleg

Je kunt zelf in ongeveer 10 minuten je dōTERRA account aanmaken en je eigen bestelling met essentiële oliën doen. Je krijgt gelijk 25% korting op alle oliën. Volg deze 10 stappen

Waarom dōTERRA 

Er was geen kwaliteitsstandaard in “etherische olie land”. Om de beste en zuiverste oliën te leveren is door doterra de kwaliteitsstandaard  CPTG Certified Pure Tested Grade™ opgezet. Dit betekent dat alle etherische oliën door en door getest worden. Lees meer >>

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

doterra BOGO 2023 : Buy One Get One

Mar 25, 2023

Etherische olie bij kinderen

Mar 19, 2023

Detox doTERRA

Mar 07, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799