Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

9 Moederdag cadeau ideeën

Apr 26, 2023
moederdag cadeau tips 2022

Moederdag is een speciale dag waarop we onze moeders extra in het zonnetje zetten. Een mooi cadeau mag daarbij niet ontbreken! Maar wat als je geen inspiratie hebt en niet weet wat je moet geven? Geen zorgen, ik heb 9 creatieve cadeau ideeën voor je verzameld die je vandaag nog kunt maken. Of je nu op zoek bent naar een persoonlijk en uniek cadeau of gewoon iets leuks om te geven aan iemand in je buurt die wel een opkikker kan gebruiken, deze tips zijn perfect voor jou! In deze blogpost deel ik mijn favoriete moederdag cadeau tips die je gemakkelijk zelf kunt maken.

Het is 14 mei 2023 moederdag.  bestel op de webshop van Helio voor 2 mei (vanaf 3 tot 10 mei ben ik ivm het Europese Congres van doterra afwezig) of bestel direct bij doterra via deze link om je persoonljke pakket samen te stellen. Mix en match de oliën zoals jij wilt en krijg direct 25% korting of koop een pakket direct voor inkoopsprijg.

Hieronder vind je de data van Moederdag in Nederland en België voor de komende 5 jaar:

  • 2023: zondag 14 mei
  • 2024: zondag 12 mei
  • 2025: zondag 11 mei
  • 2026: zondag 10 mei
  • 2027: zondag 9 mei 

1. Linnen Spray

Benodigdheden Bereidingswijze

een sprayflesje water van 30ml
of een oud doterra flesje van 5ml
of 15ml en een spraydop

  1. Vul het flesje met water.
  2. Voeg 10 druppels citrus bliss (of jouw gekozen olie) toe en draai de spraydop erop.
  3. Schudden voor gebruik.
  4. Maak een mooi etiket en plak dit op het flesje.

 

2. Klei ornamenten

Maak van klei of van zoutdeeg leuke vormpjes. Het deeg kun je leuk versieren door er een patroon in te drukken, bijvoorbeeld met een stukje kant of een ouderwets kleedje. Je kunt daarna makkelijk vormen uitsnijden met koekjesuitstekers. Maak er met een satéprikker of een eetstokje een gat. Laat het goed drogen. Versier met een leuk lintje en geef er een 1ml flesje essentiële olie bij. Je kunt het heel leuk geven in een organza-zakje.

3. Badzout

Maak leuke buisjes of potjes met badzout. De potjes kun je eenvoudig kopen bij bijvoorbeeld de Action. Natuurlijk badzout haal je bij Holland & Barret. Je kunt er wat extra kleur aan toevoegen met bijvoorbeeld gedroogde lavendel, losse thee of rozenblaadjes. Essentiële oliën die fijn zijn om toe te voegen aan het badzout: lavendel, cederhout, peace, eucalyptus, air en serenity.

4. Sleutelhanger met etherische oliën

Super leuk om de oliën waar jij zo blij mee bent in klein formaat weg te geven bijvoorbeeld in een leuke sleutelhanger of in een blikje.  Je kunt hiervoor 1ml flesjes gebruiken  Vergeet niet om er een label op te doen met de naam van de olie (Action heeft ook handige etiketten). Doe er een uitleg bij. Heb je een oud blikje van bijvoorbeeld snoepjes in huis? Die zijn handig te recyclen. Natuurlijk kun je ook een nieuw blikje kopen

 

5. DIY Gezichtscrème

Geef een heerlijke gezichtscrème cadeau. Bij action hebben ze handige plastic knijpflesjes. Maar je kunt ook blikjes gebruiken of oude potjes schoonmaken en opnieuw vullen. Je vult het knijpflesje of blikje voor 1/3 met de hand- en bodylotion van doterra. Je voegt er vervolgens in totaal 9 druppels essentiële olie aan toe als je een 15gr blikje gebruikt of 20 druppels voor het flesje van ongeveer 30ml. Oliën die fijn zijn voor je gezicht: lavendel, yarrow pom, geranium, melaleuca, frankinsence en mirre. 

6. Thee cadeau

Maak een klein potje of blikje met thee. Versier dit met leuke cadeaulinten. Je kunt er natuurlijk ook weer een mooi label op plakken. Hang aan het potje een heerlijk 1ml flesje met citroen, pepermunt of wild orange. 

7. DIY snelle zeepjes

Maak leuke snelle zeepjes in ijsblokjesvormpjes van gietzeep. Dit zijn fijne oliën : 
Ylang yang: de geur blijft echt goed aanwezig
Blue Tansy: voor heerlijke zachte handen en een leuke kleur.

Benodigdheden Bereidingswijze Plaatje

Gietzeep

bestel je bijvoorbeeld bij bol.com. klik hier 

  1. Smelt 1-2 eetlepels van de zeep au bain-marie voor 3 zeepjes.
  2. Haal de gesmolten zeep van het vuur.
  3. Voeg 5 druppels Ylang yang toe aan de gesmolten zeep.
  4. Giet de zeep in de ijsblokjesvormpjes.
  5. Voeg een druppel Blue Tansy toe en roer door met een tandenstoker voor een swirl-effect (wil je hele blauwe zeepjes, doe het dan tegelijk met de Ylang yang).
  6. Laat goed afkoelen.
 

 

8. Leuke aroma sieraden

Aroma sieraden zijn een perfect cadeau voor Moederdag. Deze sieraden zijn gemaakt van natuurlijke materialen en je kunt er etherische oliën in druppelen voor de voordelen van aromatherapie gedurende de dag. Het is niet alleen een uniek sieraad, maar ook een manier om te ontspannen en tot rust te komen.

In de shop vind je een groot assortiment met aroma sieraden: armbanden, kettingen,  oorbellen en broches. Klik hier

 

9. Parfum roller

Benodigdheden Bereidingswijze
  • Een 5ml roller
  • Vloeibare kokosolie
  • Etherische olie
  1. Neem drie etherische oliën naar keuze en druppel van elke olie 3 druppels in de roller.
  2. Vul de roller aan met vloeibare kokosolie.
  3. Doe de roller en de dop erop.
 

Hieronder vind je 3 handige recepten, maar je kunt ook zelf aan de slag door 3 oliën te kiezen. Neem van alle drie de oliën 3 druppels. Druppel die in het flesje. Vul aan met de vloeibare kokosolie en doe de roller en de dop erop. Hier vind je een kort filmpje

 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799