Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Het grote voordeel van tea tree olie

Aug 17, 2022
tea tree olie

Tea Tree-olie (Melaleuca-olie) bevat meer dan 92 verschillende stofjes en is daardoor een hele veelzijdige olie. De olie wordt met stoomdestillatie gemaakt van de Melaleuca boom/struik. Deze groeit oorspronkelijk in Australië en is een belangrijk onderdeel van de Aboriginal cultuur. Ze gebruikten de naalden, kauwden erop en het speeksel werd o.a op de huid gebruikt voor allerlei toepassingen. Deze kennis heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld en ook jij kunt deze wijsheid in je voordeel gebruiken voor je immuunsysteem, huid, haar en nog veel meer.

Trea tree olie voor je immuunsysteem

Tea tree olie is een heerlijke olie die je lijf helpt om gezond te blijven. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor oorsupport door een roller te maken. Of maak, voor ondersteuning van je keel, een spray met tea tree olie (mits je een zuiver merk gebruikt dat geschikt is voor inwendig gebruik). Tea tree is niet echt lekker, maar het is echt een krachtpatser als je het op plekjes in je mond smeert of even je duim op het flesje doet en dit klein beetje in je wang smeert. Even 'doorbijten" ;) 

Gebruik tea tree olie in je dagelijkse gezichtsverzorging

De oude Aboriginals gebruiken van Tea Tree-olie al eeuwen als reiniger voor de huid. Ze zetten het in bij allerlei plekjes, vlekjes, roodheid en erger. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen de werking van dit eeuwenoude middel voor zuivering en versteviging van de huid.

Het is super makkelijk om een paar druppels toe te voegen aan je tonic, lotion of dagcrème. Of neem een watje met gekookt water en een druppel tea tree en maak daar je gezicht mee schoon. Ook kun je makkelijk een tea tea roller maken of kopen om puistjes aan te stippen. Als je zelf een roller wilt maken, gebruik dan 9 druppels tea tree olie in een 5ml roller gefractioneerde kokosolie. 

Dit is een stuk natuurlijker en voordeliger dan de "chemische" tonics en reinigers die de huid enorm uitdrogen en die veelal het probleem daardoor alleen maar erger maken.

Marie Claire Magazine tipt de doterra tea tree olie als "hip & happening" 

"Grote kans dat je het begrip Tea Tree al heel vaak hebt horen vallen. Niet zo gek, want deze olie kent vele voordelen. Neem nu de Tea Tree Olie van DoTERRA. Deze olie staat bekend om z’n reinigende, huidverjongende kenmerken. Het kan oneffenheden van de huid verminderen en het kan een gezonde teint bevorderen. Overigens kent deze olie niet alleen voordelen voor je huid, maar kun je het ook gebruiken voor je haar en nagels. Not bad, right?"

Lees het hele artikel hier

Tea tree olie is fantastisch voor je haar

Tea Tree ondersteunt de hoofdhuid en het haar. Het het wordt daarom veel gebruikt in haarverzorgingsproducten vanwege de reinigende, verjongende en zuiverende eigenschappen.
In tegenstelling tot chemische en synthetische producten is Tea Tree-olie natuurlijk en zacht. 
Voeg 3-5 druppels toe Tea Tree aan shampoo je shampoo of crèmespoeling. Het zorgt het ervoor dat je haar er dik, schoon en gezond uitziet.

 

Pedicures zweren bij het gebruik van Tea tree olie

Heb je schilferende en/of gele nagels? Probeer deze expert-tip die veel pedicures gebruiken:
Breng dagelijks een mix van 1/2 pure tea tree olie en 1/2 pure oregano olie aan op de getroffen nagel.
Pas op voor de nagelriemen en de huid om de nagel. Oregano is een hete olie en kan roodheid veroorzaken op de gevoelige huid.
Gebruik ook iedere dag een schoon wattenstaafje om de mix aan te brengen. 
Ga door tot de nagel geheel mooi en schoon eruit ziet, dit kan enkele weken tot maanden duren.

Gebruik teatree om je grenzen aan te geven

Doterra teatree (melaleuca) is de olie van energetische grenzen. Heb je van die situaties waar je ja zegt terwijl je nee moet zeggen (of andersom)? Of het gevoel dat je totaal leeg bent na een gesprek of een afspraak met een bepaald persoon? Heb je het gevoel dat iemand "onder je huid" gaat zitten? Dan is tea tree een goede olie om te gebruiken om voor jezelf afstand te creëren. 

Deze olie is mooi om in te zetten als je een te afhankelijke (parasitaire) relatie ervaart met iemand. 
Gebruik deze mooie reinigende olie om weer meer balans te ervaren en je grenzen te bewaken.
En zodoende respectvolle en gezonde relaties op te bouwen.

De affirmatie die je kunt gebruiken bij het aanbrengen of ruiken van deze olie:

“Ik heb de moed mijn grenzen aan te geven en mijn zelfgekozen weg te gaan. Ik volg de weg die voor mij goed is.” 

Gebruik 1-3 druppels onder je voeten of op je hartchakra.
Of maak een sprayflesje van 30ml water met ca. 10 druppels olie.
Voeg eventueel een lepel wodka toe om het geheel beter te laten mengen.
Gebruik deze om je huis te ‘reinigen’ na bezoek.

 

Meer leren over tea tee en 18 andere pure oliën 

In de cursus over etherische olie bespreek ik 18 pure oliën, recepten voor huidverzorging, schoonmaak en je leert hoe je effectief zelf je eigen mixen, rollers en inhalers kunt maken. Je krijgt uitleg over de werking voor je lijf en je emoties. Dit helpt je om je oliën daadwerkelijk te gebruiken, uit de kast te halen en iedere dag in te zetten voor ondersteuning van je lijf en je emoties. Klik hier voor meer informatie >>>

 

 

doterra tea tree touch doterra tea tree family essentials doterra  
Tea Tree Touch
€19.67
 TeaTree 15ml
€28.97
 Fam ess met tea tree
€157.97

 

Meer kijken? Bekijk deze teatree video (3min)

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799