Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Het grote voordeel van tea tree olie

Apr 30, 2023
tea tree olie

Als je op zoek bent naar een natuurlijk middel om verschillende gezondheidsuitdagingen aan te pakken, dan moet je zeker eens kijken naar tea tree etherische olie. Deze olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor lichaam en geest en wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen. In deze blogpost vertel ik je wat je moet weten over tea tree etherische olie.

Wat is tea tree etherische olie?

Tea tree etherische olie wordt verkregen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia-boom, die voornamelijk in Australië groeit. Het is echter een hele sterke struik/boom die ook heel goed groeit in andere landen, zelfs als het heel droog of heel nat is. Het grote voordeel is dat het een heel makkelijk te onderhouden struik is. Als je hem schuin afsnijdt groeit hij heel makkelijk weer terug, waardoor de telers meerdere keren per jaar kunnen oogsten. doTERRA werkt samen met onder andere kleinschalige boeren in Kenia die op deze manier een eerlijk en continue inkomen hebben. De olie heeft een unieke geur en een krachtige zuiverende werking en is inzetbaar bij verschillende gezondheidsuitdagingen.

Tea Tree-olie (Melaleuca-olie) bevat meer dan 92 verschillende stofjes en is daardoor een hele veelzijdige olie. De olie wordt met stoomdestillatie gemaakt van de Melaleuca boom/struik. Deze groeit oorspronkelijk in Australië en is een belangrijk onderdeel van de Aboriginal cultuur. Ze gebruikten de naalden, kauwden erop en het speeksel werd onder andere op de huid gebruikt voor allerlei toepassingen. Deze kennis heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld en ook jij kunt deze wijsheid in je voordeel gebruiken voor je immuunsysteem, huid, haar en nog veel meer.

Voordelen van tea tree etherische olie

Tea tree etherische olie heeft vele voordelen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de voordelen van tea tree etherische olie:

 1. Het is super zuiverend voor de huid: Tea tree etherische olie is bekend om zijn zuiverende en reinigende werking, zowel intern als op de huid. Als je huid uitdagingen hebt, is dit een uitstekende olie om plekjes, vlekjes en meer mee aan te stippen.

 2. Het heeft een sterk reinigende werking en is fantastisch voor je voeten en nagels.

 3. Het ondersteunt je immuunsysteem.

 4. Tea tree olie is fantastisch voor gezond haar.

 5. Gebruik de emotionele werking van tea tree olie om je grenzen te bewaken.

1. Zuiverende werking : gebruik tea tree olie in je dagelijkse gezichtsverzorging

De oude Aboriginals gebruiken tea tree-olie al eeuwen als reiniger voor de huid. Ze zetten het in bij allerlei plekjes, vlekjes, roodheid en erger. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen de werking van dit eeuwenoude middel voor zuivering en versteviging van de huid.

Het is super makkelijk om een paar druppels toe te voegen aan je tonic, lotion of dagcrème. Of neem een watje met gekookt water en een druppel tea tree en maak daar je gezicht mee schoon. Ook kun je makkelijk een tea tree roller maken of kopen om puistjes aan te stippen. Als je zelf een roller wilt maken, gebruik dan 9 druppels tea tree olie in een 5ml roller gefractioneerde kokosolie.

Dit is een stuk natuurlijker en voordeliger dan de "chemische" tonics en reinigers die de huid enorm uitdrogen en die veelal het probleem daardoor alleen maar erger maken.

Marie Claire Magazine tipt de doTERRA tea tree olie als "hip & happening".

"Grote kans dat je het begrip Tea Tree al heel vaak hebt horen vallen. Niet zo gek, want deze olie kent vele voordelen. Neem nu de Tea Tree Olie van doTERRA. Deze olie staat bekend om z’n reinigende, huidverjongende kenmerken. Het kan oneffenheden van de huid verminderen en het kan een gezonde teint bevorderen. Overigens kent deze olie niet alleen voordelen voor je huid, maar kun je het ook gebruiken voor je haar en nagels. Not bad, right? 

Lees het hele artikel hier 

2. Tea tree essentiële olie voor je voeten

Tea tree etherische olie heeft niet alleen voordelen voor je huid en immuunsysteem, maar het is ook fantastisch voor je voeten. Veel mensen hebben last van schilferende en/of gele nagels, en tea tree olie kan hierbij helpen. Probeer deze expert-tip die veel pedicures gebruiken:

 • Breng dagelijks een mix van 1/2 pure tea tree olie en 1/2 pure oregano olie aan op de getroffen nagel.
 • Pas op voor de nagelriemen en de huid om de nagel. Oregano is een hete olie en kan roodheid veroorzaken op de gevoelige huid.
 • Gebruik iedere dag een schoon wattenstaafje om de mix aan te brengen.
 • Ga door tot de nagel er geheel mooi en schoon uitziet, dit kan enkele weken tot maanden duren.

3. Trea tree olie voor je immuunsysteem

Tea tree olie is een heerlijke olie die je lijf helpt om gezond te blijven. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor oorsupport door een roller te maken. Of maak, voor ondersteuning van je keel, een spray met tea tree olie (mits je een zuiver merk gebruikt dat geschikt is voor inwendig gebruik). Tea tree is niet echt lekker, maar het is echt een krachtpatser als je het op plekjes in je mond smeert of even je duim op het flesje doet en dit klein beetje in je wang smeert. Even 'doorbijten" ;).


4. Tea tree etherische olie voor je haar

Tea Tree ondersteunt de hoofdhuid en het haar en wordt daarom veel gebruikt in haarverzorgingsproducten vanwege de reinigende, verjongende en zuiverende eigenschappen. In tegenstelling tot chemische en synthetische producten is Tea Tree-olie natuurlijk en zacht.

Voeg 3-5 druppels tea tree olie toe aan je shampoo of crèmespoeling. Het zorgt ervoor dat je haar er dik, schoon en gezond uitziet.

 

5. Emotionele werking van teatree olie 

Doterra tea tree (melaleuca) is de olie van energetische grenzen. Heb je van die situaties waar je ja zegt terwijl je nee moet zeggen (of andersom)? Of heb je het gevoel dat je totaal leeg bent na een gesprek of een afspraak met een bepaald persoon? Heb je het gevoel dat iemand "onder je huid" gaat zitten? Dan is tea tree een goede olie om te gebruiken om voor jezelf afstand te creëren. Deze olie is mooi om in te zetten als je een te afhankelijke (parasitaire) relatie ervaart met iemand. Gebruik deze mooie reinigende olie om weer meer balans te ervaren en je grenzen te bewaken, en zo respectvolle en gezonde relaties op te bouwen.

Je kunt 1-3 druppels onder je voeten of op je hartchakra gebruiken of een sprayflesje van 30 ml water met ongeveer 10 druppels olie maken. Voeg eventueel een lepel wodka toe om het geheel beter te laten mengen. Gebruik deze om je huis te ‘reinigen’ na bezoek.

“Ik heb de moed mijn grenzen aan te geven en mijn zelfgekozen weg te gaan. Ik volg de weg die voor mij goed is.” 

 

Meer leren over tea tree etherische olie

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van tea tree etherische olie, dan zijn er verschillende manieren waarop je meer kunt leren over dit onderwerp. Hieronder zijn enkele verdere stappen die je kunt nemen:

 1. Volg hier de gratis online workshop over etherische oliën. 

 2. Lees meer over etherische oliën: Er zijn tal van boeken en online bronnen die je kunt raadplegen als je meer wilt weten over etherische oliën. Enkele aanbevolen boeken zijn "Modern Essentials" in het nederlands over de werking op de huid en hoe je oliën toepast. Voor de emotionele werking kun je bijvoorbeeld het boek van Thorsten Weiss aanschaffen "Breng je emoties in balans met essentiële oliën"

 3. Volg een cursus: Als je serieus bent over het gebruik van etherische oliën, dan kun je overwegen om een cursus te volgen. Er zijn verschillende online en offline cursussen beschikbaar die je kunt volgen om meer te leren over etherische oliën en aromatherapie. In deze online cursus worden18 pure oliën, recepten voor huidverzorging, schoonmaak en je leert hoe je effectief zelf je eigen mixen, rollers en inhalers kunt maken. Je krijgt uitleg over de werking voor je lijf en je emoties. Dit helpt je om je oliën daadwerkelijk te gebruiken, uit de kast te halen en iedere dag in te zetten voor ondersteuning van je lijf en je emoties. Klik hier voor meer informatie 

 

doterra tea tree touch doterra tea tree family essentials doterra  
Tea Tree Touch
€19.67
 TeaTree 15ml
€28.97
 Fam ess met tea tree
€157.97

 

Meer kijken? Bekijk deze teatree video (3min)

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799