Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Haarolie: de ultieme oplossing voor droog en pluizig haar

Feb 26, 2023
DIY Haarolie

Haarolie gebruik je om je haar te verzorgen, te hydrateren en te beschermen tegen beschadiging. Er worden verschillende basisoliën gebruikt voor haarolie zoals arganolie, kokosolie, jojoba-olie en amandelolie. Deze basisoliën zijn rijk aan voedingsstoffen en vetzuren die het haar voeden en verzachten. Haarolie kan gebruikt worden op droog of nat haar en kan worden aangebracht vóór het wassen of als leave-in behandeling na het wassen. Het kan helpen bij het verminderen van pluizigheid en het verbeteren van de glans en textuur van het haar. Het is geschikt voor alle haartypes en kan helpen bij het herstellen en verbeteren van beschadigd haar.

Waarvoor gebruik je haarolie? 

 • Om het haar te hydrateren, te voeden en te verzorgen.
 • Om droog, beschadigd, pluizig of dof haar te verbeteren.
 • Om de glans en gezondheid van het haar te herstellen.
 • Om je haar te verzachten en klitten te voorkomen en de doorkambaarheid te verbeteren.
 • Om gespleten haarpunten te verminderen en breuk en haaruitval te voorkomen.
 • Om de hoofdhuidgezondheid te ondersteunen.
 • Om jeuk en roos te verminderen.

Zelf een haarolie maken

Voor het maken van een haarolie heb je een basisolie nodig en etherische oliën. Hieronder lees je de meest gebruikte basisoliën en de tips voor het toevoegen van etherische olie. 

Arganolie:

Arganolie is rijk aan vitamine E, omega-vetzuren en antioxidanten die kunnen helpen bij het hydrateren en voeden van droog haar. Het kan ook helpen bij het verminderen van pluizigheid en het verbeteren van de glans en textuur van het haar.

Kokosolie:

Kokosolie is een lichte olie die snel in het haar wordt opgenomen en kan helpen bij het hydrateren en verzachten van droog haar. Het kan ook helpen bij het verminderen van pluizigheid en het ondersteunen van de haargroei. Aanbevolen bij dikker haar. 

Amandelolie:

Amandelolie is een milde, hydraterende olie die kan helpen bij het verzachten en versterken van droog haar. Het kan ook helpen bij het verminderen van pluizigheid en het verbeteren van de glans en textuur van het haar.

Jojoba-olie:

Jojoba-olie is een lichte, niet-vette olie die snel wordt opgenomen door het haar en de hoofdhuid. Het kan helpen bij het hydrateren en verzachten van droog haar en kan ook helpen bij het verminderen van pluizigheid en het verbeteren van de haargroei. Aanbevolen bij krullend haar. 

Avocado-olie:

Avocado-olie is rijk aan vetzuren en vitamines die kunnen helpen bij het hydrateren en voeden van droog haar. Het kan ook helpen bij het verminderen van pluizigheid en het verbeteren van de glans en textuur van het haar.

 

Welke olie is goed voor je haar 

 1. Rozemarijn etherische olie: deze olie kan helpen de haargroei te stimuleren en de bloedcirculatie in de hoofdhuid te bevorderen.

 2. Lavendel etherische olie: deze olie kan helpen bij het kalmeren van de hoofdhuid en het verminderen van roos. Het heeft ook een aangename geur.

 3. Pepermunt etherische olie: deze olie kan helpen de bloedcirculatie te bevorderen en de haargroei te stimuleren. Het heeft ook een verfrissende geur.

 4. Tea tree etherische olie: deze olie kan helpen bij het verminderen van roos en een jeukende hoofdhuid. Het heeft ook zuiverende eigenschappen.

 5. Ylang ylang etherische olie: deze olie kan helpen bij het voeden en hydrateren van het haar en de hoofdhuid. Het heeft ook een bloemige en rijke geur.

 6. Citroen etherische olie: deze olie kan helpen bij het verminderen van een vette hoofdhuid en kan het haar opfrissen en revitaliseren.

 7. Kamille etherische olie: deze olie kan helpen bij het kalmeren van de hoofdhuid. Het heeft ook verzachtende eigenschappen die kunnen helpen bij het hydrateren en voeden van het haar.

 8. Eucalyptus etherische olie: deze olie kan helpen bij het stimuleren van de haargroei en het verminderen van een vette hoofdhuid. 

 9. Geranium etherische olie: deze olie kan helpen bij het hydrateren van het haar en de hoofdhuid, evenals het reguleren van de talgproductie.

 10. Jasmijn etherische olie: deze olie kan helpen bij het hydrateren en voeden van het haar en de hoofdhuid. 

🛍   Shop je oliën hier  🛍

 

Basis recept voor het maken van haarolie:

Ingrediënten:

 • 1/2 kopje draagolie (zoals amandelolie, avocado-olie, jojoba-olie of kokosolie)
 • 10-15 druppels etherische olie (afhankelijk van je haartype en voorkeur)

Bereidingwijze:

 1. Combineer de draagolie en etherische olie in een glazen flesje of potje.
 2. Sluit het flesje of potje goed af en schud het goed om de oliën te mengen.
 3. Bewaar de haarolie op een koele, donkere plaats totdat je het gaat gebruiken.

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid olie te gebruiken om het haar niet te verzwaren. Meestal is een paar druppels voldoende, afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Breng de olie aan op handdoekdroog haar en verdeel het gelijkmatig van de wortels tot de punten. Laat het een paar uur of een nacht inwerken voordat je het uitspoelt. Je kunt ook enkele druppels olie toevoegen aan je conditioner voor extra hydratatie en verzachting van het haar.

   

 🛍   Shop je oliën hier  🛍

 

 
 
 
 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

doterra BOGO 2023 : Buy One Get One

Mar 25, 2023

Etherische olie bij kinderen

Mar 19, 2023

Detox doTERRA

Mar 07, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799