Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie bij kinderen

Mar 19, 2023
Etherische olie bij kinderen

Natuurlijke oplossingen winnen aan populariteit, vooral als het gaat om de gezondheid van je kinderen. Veel ouders zoeken naar alternatieven voor een traditionele aanpak en essentiële oliën worden steeds meer gebruikt bij kinderen. Ik kan me voorstellen dat jij daarom ook op zoek bent naar tips en oplossingen.

Etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt voor hun ondersteunende eigenschappen en zijn afkomstig van planten en bomen. Ze worden verkregen door stoomdestillatie of koud persen en bevatten de natuurlijke essentie van de plant. Deze geconcentreerde oliën kunnen worden gebruikt om verschillende uitdagingen proactief of reactief aan te pakken. Van ondersteuning van een normale slaap, het verzorgen van de huid tot het ondersteunen van het immuunsysteem en nog veel meer. Vaak krijg ik de vraag of je etherische olie veilig kunt gebruiken bij kinderen. In dit artikel krijg je tips over de beste etherische oliën voor kinderen en hoe je ze op een veilige manier kunt gebruiken.  

Tips voor veilig gebruik van etherische oliën en kinderen:

Hoewel etherische oliën veilig en effectief kunnen zijn bij kinderen, zijn er wel enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die je als ouder moeten nemen.

  • Begin met slechts één druppel olie verdund met een handje draagolie voor topische toepassing (gebruik ca 1 druppel per 5ml basis olie per levensjaar, dus 1 jaar 1 druppel lavendel in een 5ml roller met kokosolie en 8 jaar 8 druppels lavendel in 5ml kokosolie). 
  • Gebruik de meest pure en geteste etherische olien. Veel olien in de drogisterij en online zijn geuroliën, synthetische olien of zijn niet getest op bestrijdingsmiddelen en andere vervuilingen
  • Gebruik de doTERRA Touch rollers en doTERRA Kids Collection voor gemakkelijke, veilige toepassing.
  • Houd etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen en laat kinderen nooit de oliën onbeheerd gebruiken.
  • Vermijd blootstelling aan de zon gedurende 12 uur na het gebruik van citrusoliën op de huid.
  • Wees niet bang om te praten over het gebruik van etherische olie met je huisarts of kinderarts - medische professionals vinden het fijn om een holistisch beeld te hebben van de gezondheidssituatie van hun patiënten, ze hebben toegang tot andere medische literatuur en kunnen je helpen bij het nemen van beslissingen.
  • Hete oliën, zoals oregano of kaneel, vereisen extra verdunning voor topische toepassing. Gebruik deze oliën liever niet bij kinderen totdat ze ouder zijn. Er zijn voldoende andere zachtere alternatieven.

De beste etherische oliën voor kinderen

Het kiezen van de juiste etherische oliën voor je kinderen kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van natuurlijke oplossingen. Hier zijn enkele van de meest populaire en effectieve oliën voor kinderen:

Olie Waarvoor/ waarbij
Lavendel Ondersteunt een fijne nachtrust en helpt bij spanningen. Super om verdund op de huid te gebruiken bij roodheid en irritatie.
Air Ondersteuning bij gevoel van vrije ademhaling. Heerlijk in de diffuser of maak verdunde roller.
Wild Orange Geeft vrolijkheid en is een "reinigende" olie.
On Guard Ondersteunt het immuunsysteem, fijn bij seizoensuitdagingen.
Citroen Verfrist en geeft energie. Heel fijn in de diffuser bij vieze geuren, voor een lekkere fijne sfeer in huis en voor energie.
Tea Tree Ondersteunt een gezonde huid, ondersteuning van het immuunsysteem en heeft natuurlijke reinigende eigenschappen.

 

Welke etherische olie waarvoor 

Hier zijn een aantal tips voor de belangrijkste uitdagingen die je als ouder tegenkomt waarbij je ondersteuning van etherische oliën kunt toepassen. 

Uitdaging Tips
Slapen Maak een rustgevende omgeving om te slapen.
Gebruik lavendelolie in een diffuser voor het slapengaan (3-5 druppels).
Gebruik doTERRA Serenity Touch of Balance Touch op de voetzolen.
Maak een 5ml roller met 1dr lavendel per levensjaar en vul aan met gefractioneerde kokosolie.
Immuunsysteem Gebruik doTERRA OnGuard touch onder de voeten en op ruggengraat om het immuunsysteem te ondersteunen.
Voor jonge kinderen is de Stronger uit de kidscollectie aan de raden.
Gebruik doTERRA Breathe blend om de luchtwegen vrij te maken.
Ademhaling Gebruik doTERRA Air touch of maak je eigen roller voor het ondersteunen van het gevoel van vrije ademhaling.
Gebruik de doTERRA air in de diffuser (1-2 druppels bij jonge kinderen onder de 2 jaar en kleine ruimtes, 3-5 druppels in je woonkamer).
Gebruik bij kinderen onder de 6 maanden geen eucalyptus, rozemarijn of pepermunt.
Maak gebruik van doTERRA Easy Breathe Stick op de borst en rug.
Concentratie Gebruik doterra thinker roller op de polsen.
Een combinatie van 3 druppels lemon en 1 druppel pepermunt in je diffuser werkt super.
Motivate is een heerlijke mix die je in de diffuser kunt doen (3-5 druppels).
Spijsvertering Gebruik doTERRA DigestZen blend om de spijsvertering te ondersteunen in de diffuser of gebruik de touch roller voor oudere kinderen.
Voor jongere kinderen onder de 8 jaar kun je de Tamer uit de kidscollectie gebruiken.

 

Aanvullende informatie

Etherische oliën zijn geen fancy trend of nieuwigheid. Ze worden al duizenden jaren door mensen gebruikt en bevatten bestanddelen die door ons lichaamssysteem worden herkend en op een passende wijze worden verwerkt. Onze moderne benadering van de gezondheidszorg heeft verder gebouwd op deze kennis. Omdat de etherische oliën een heel krachtig middel zijn, is het wel raadzaam om de aanvullende informatie te lezen en tot je te nemen. Net als dat je ook de handleiding leest van haarverf is het raadzaam dit ook toe doen met alle natuurmiddelen die je gebruikt

Om kinderen veilig te ondersteunen met etherische oliën, is het cruciaal om te begrijpen dat kinderen geen kleine volwassenen zijn. Pas de hoeveelheden dienovereenkomstig aan en verdun etherische olie in een goede dragerolie voordat je het op kinderen aanbrengt. 

Houd ten slotte de flesjes met etherische oliën buiten bereik van kinderen en wees goed geïnformeerd over veilig gebruik van etherische oliën.

Wil je meer leren? Lees dan hier verder


Lees meer over de speciale doterra kinderset 

De doTERRA Kinder Kit  ( doterra kidscollection) is een collectie van zeven etherische oliemengsels die speciaal ontworpen zijn om de gezondheid en het welzijn van kinderen te ondersteunen. Elk mengsel heeft unieke eigenschappen die gericht zijn op specifieke gezondheidsbehoeften van kinderen. Lees hier meer

Naam Eigenschappen
Stonger Versterkt het immuunsysteem
Thinker Verbeter de concentratie
Calmer Bevorder ontspanning
Brave Overwinnen van angstige gevoelens
Rescuer Verlichting bieden bij kleine verwondingen en spierpijn
Steady Bevorder gevoelens van kalmte en evenwicht
Tamer Ondersteuning bij een gezonde spijsvertering

 

   

 🛍   Shop je oliën hier  🛍

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799