Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie voor je huid. Deze basisolién werken echt

May 27, 2020
Etherische oliën voor je huid

Wie wil het niet.. een mooie gezond ogende huid ... die mooie jonge look houden. We willen allemaal NIET die grijze look, GEEN vlekjes, GEEN fijne lijntjes en andere issues ,toch? Best fijn om op een natuurlijke manier je huid een frisse jonge uitstraling te geven!

Etherische oliën voor je huid

Deze oliën uit de 15ml set kun je perfect gebruiken voor bijna iedere huid.


Frankincense (wierookolie)

Geen huidverzorging is compleet zonder een royale hoeveelheid wierookolie om je te vernieuwen en te ondersteunen. Wierook etherische olie ondersteunt een gezonde immuunrespons en bevordert de algehele gezondheid van de huid (aldus deze studie https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-frankincense-study).

Twee manieren om wierook olie te gebruiken:

1. Gebruik een druppel in je dagcrème

2. Maak een 5ml roller volgens bovenstaand recept.  Doe de oliën in de roller en vul aan met gefractioneerde kokosolie. Stip de plekken op je gezicht aan die aandacht nodig hebben. Breng daarna je dagcrème aan.


Tea Tree-olie

een van de beste essentiële oliën voor de huid. Heeft reinigende en zuiverende eigenschappen, die een schone verjongde huid effectief bevorderen. Tea Tree olie wordt vaak gebruikt om huid en nagels te zuiveren en kan worden gebruikt om een gezonde teint te ondersteunen.

Tip:

  • Maak een watje nat en doe er een druppel tea tree op. Neem ’s avonds je gezicht ermee af.
  • Voor pubers: plekken op de rug en elders, die aandacht behoeven, gebruik een flesje van 115ml gefractioneerde kokosolie en voeg daar 200 druppels teatree aan toe. Smeer de rug daarmee in na het wassen/ douchen.
  • Maak een 5ml roller met 9 druppels Tea Tree olie en vul aan met gefractioneerde kokosolie. Stip daarmee plekjes in het gezicht aan. Of gebruik de Tea Tree puur uit het flesje.

Citroen olie 

Heb je ooit citroenolie geprobeerd voor je huid? Citroen kan je huid een verfriste, gezond ogende gloed geven.

Maak bijvoorbeeld een heerlijke scrub

  • 4-5 druppels citroen olie
  • Mix met een kleine hoeveelheid havermout en water.
  • Breng op je huid aan en spoel af met ruim water*

Let op na gebruik van deze scrub: 12 uur niet in de zon! 


Lavendel

Lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging. Het heeft tal van voordelen, waaronder kalmerende en verjongende eigenschappen.

Tip:

  • Maak een aftersunspray. Neem een sprayflacon van 15ml of een leeg flesje waar je een spraydop op doet. Vul met water en 10 druppels lavendel.
  • Maak een gezichtsspray door een 15ml flesje te vullen met 5ml hand- en bodylotion en 10 ml water. Vul aan met 10 druppels lavendel olie en je hebt een heerlijke gezichtsmist.

Pepermunt

Pepermunt is een verkoelende olie. Gebruik pepermunt verdund voor een verkwikkende massage. 1 druppel op 5ml is voor het gezicht zeker al genoeg. Het zorgt voor een goede doorbloeding en daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Tip:

  • Maak een sprayfles met heeeeel koud water. Voeg 1-2 druppels pepermunt olie  toe. Deze bodymist is heerlijk om af te koelen als het heet is buiten.
  • Goed drinken!!!, daar knapt je huid van op! Pepermunt kun je natuurlijk ook gebruiken voor lekkere (ijs)thee. 1 druppel pepermunt olie van doterra is genoeg voor 3 liter thee!!! Vers geperst citroen sap erbij en eventueel honing... en genieten maar.

Oregano 

Oregano-olie is een rijke bron van antioxidanten. Antioxidanten zijn essentieel om het lichaam te helpen beschermen tegen de oxidatie van moleculen. Wanneer moleculen oxideren, kunnen ze vrije radicalen creëren die tot beschadigde cellen kunnen leiden.

Tip

Help je lichaam bij een gezonde reactie op deze oxidatie en vrije radicalen: neem een veggie cap en doe er 1-2 druppels oregano olie in. Vul aan met gefractioneerde kokosolie

Let op het is een hete olie! Dus niet puur gebruiken en NIET in een glas water druppelen. De olie is HEET en doet zeer als je het puur op de huid gebruikt of in je mond doet.

Deze gave oliën zitten in de 5ml en 15ml basissets van doterra. En je kunt ze dus ook perfect gebruiken voor je gezichtsverzorging.


Salubelle

Een goede aanvulling is de beauty blend salubelle.  Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden, dan is de Sabubelle de roller die je zoekt. Breng aan op je nek, je gezicht en je decolleté. Breng daarna (doTERRA) vochtinbrengende crème aan Salubelle is ook te gebruiken als een heerlijk parfum.

Dit zijn de oliën die erin zitten:

Hawaïaans sandelhout

Wordt veel gebruikt in huidverzorgings prodcuten, omdat het een  gladde, jeugdig ogende huid ondersteunt.

Helichrysum

Afkomstig uit Corsica. Helichrysum staat bekend om zijn vernieuwende effecten. Het is eveneens een olie die de huid kalmeert

Mirre

Mirre biedt tal van voordelen voor de huid. Het is heel verzorgend voor de geïrriteerde, droge of gesprongen huid.

Roos

Roos heeft een heerlijke geur, maar rozen olie ondersteunt ook een gezonde en gelijkmatige teint. Ook draagt het bij aan het vermindering van onvolkomenheden.


Kijk deze video voor meer uitleg:

 

Klik hier om voor de sets etherische oliën 

Gezonde groet Léanne 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799