Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Cedarwood vs Sandalwood: is Cederhout Olie echt slechter?

Nov 08, 2023
Cedarwood vs Sandalwoodolie

doTERRA Cedarwood wordt gedestilleerd uit het hout van de Rode Ceder die wel 30 meter hoog kan worden en onder moeilijke omstandigheden goed gedijt. Het aromatische, bruinrode hout is een opmerkelijk materiaal met krachtige eigenschappen. Rode ceder verfrist de lucht en weert motten.

Interessant weetje: de insectenwerende kwaliteiten van cederhout hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de opmerkelijke conservering van mummies door de oude Egyptenaren. We gebruiken het tegenwoordig in allerlei verzorgings- en cosmetische producten vanwege de reinigende werking en het bevorderen van een gezonde huid. 

Een vraag die veel wordt gesteld is wat het verschil is tussen cedarwood en sandalwood olie,  want er is een behoorlijk verschil in prijs (ca 22 euro voor 15ml vs 117 euro voor 5ml)

Cedarwood 

Cederhout heeft een diepgewortelde plaats in de culturen van de inheemse gemeenschappen van Noord-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt gebruikt voor medicinale, ceremoniële en praktische doeleinden. Ceder wordt gebruikt in zuiveringsrituelen vanwege de veronderstelde reinigende en helende eigenschappen. Het is een onderdeel van zweetlodges, waar het hout wordt verbrand om een geurige rook te creëren die gebeden naar de Schepper zou dragen. De rook van ceder wordt niet alleen gebruikt voor spirituele reiniging, maar ook voor het verwelkomen van positieve energieën en het bieden van bescherming tijdens heilige handelingen. 

Sandalwood:

In de traditionele Hawaiiaanse cultuur werd 'Iliahi, of Hawaiiaans sandelhout, zeer gewaardeerd voor zijn zoete geur en veelzijdige toepassingen. De inheemse Hawaiiaanse bevolking gebruikte 'Iliahi op verschillende manieren: de noten als voedsel; de olie voor medicinale behandelingen, waterdicht maken en als geur voor kleding en beddengoed. En het hout voor muziekinstrumenten en gereedschap. 

In de 18e eeuw werd veel Hawaiiaans sandelhout, geëxporteerd. De overmatige oogst van 'Iliahi leidde uiteindelijk tot een bijna uitputting. Doterra ondersteunt een groot herbossingsproject. 

Is het een verschillende plant?

Cederhout bomen, die behoren tot het geslacht Cedrus, zijn kegelvormige evergreens die kunnen uitgroeien tot indrukwekkende hoogtes en worden gekenmerkt door hun ruwe, vezelige schors en naaldachtige bladeren. Ze zijn bestand tegen zware omstandigheden en groeien in koude klimaten.

Sandelhout bomen, voornamelijk uit het geslacht Santalum, zijn korter en hebben een fijnere, gladde schors met ovale bladeren. Ze groeien in warme, tropische klimaten.

Cederhout heeft een scherpe, frisse geur en  sandelhout heeft een zacht, warm en rijk aroma. Sandelhout is zeldzamer en duurder vanwege de langzamere groei en de beperktere verspreidingsgebieden.

doterra cedarwood gebruik

Cedarwood of Sandalwood gebruiken 

Zowel Cedarwood als Sandalwood oliën hebben fysieke eigenschappen die ze populair maken in de aromatherapie en natuurlijke fysieke ondersteuning.

Cedarwood heeft de volgende fysieke werkingen:

 • Reinigend en immuunondersteunend
 • Ondersteuning van de spieren: zet in bij ongemakken zoals stijve en stramme spieren.
 • Ondersteunend voor het gevoel van vrije ademhaling.
 • Ondersteunend bij zuivering van de urinewegen.
 • Ondersteunend voor fijne hersenverbindingen en geheugen.

Sandalwood staat bekend om zijn:

 • Kalmerende werking: het kan helpen bij het verlichten van spanning en stress, die fysiek tot uiting komt bijvoorbeeld in de spijsvertering of spierspanning.
 • Huidverzorging: het wordt vaak gebruikt om de huid te verzachten en te hydrateren en het kan helpen bij het verminderen van littekens en vlekken.
 • Reinigende eigenschappen: Net als cedarwood kan het helpen bij zuivering en immuunondersteuning
 • Ondersteuning van de (nacht)rust. 

Beide oliën zijn dus heel verschillend zowel qua fysieke als emotionel werking. Mijn aanbeveling is om ze beide te gebruiken en in te zetten voor hun unieke werking. 

Cedarwood - emotioneel 

Cedarwood is de olie van de gemeenschap. Deze olie heeft de kracht om mensen dichter bij elkaar te brengen en de onderlinge connectie te versterken. Als je het lastig vindt om (nieuwe) sociale contacten te leggen, kan cederhout ondersteunen. Het is niet raar om te worstelen met het opbouwen van relaties binnen groepen. Je wilt je eigen normen en waarden bewaken en niet meegaan in het groepsproces. Dit kan resulteren in een te grote druk op jezelf voor zelfstandigheid. Maar extreme zelfredzaamheid kan ook leiden tot een gevoel van eenzaamheid en isolatie. Gebruik cedarwood om hier een goede balans in te vinden.

Sandalwood - emotioneel 

Sandelhout ondersteunt innerlijke vrede en spirituele toewijding. Deze bijzondere olie heeft door de eeuwen heen mensen geholpen om een diepere verbinding met het goddelijke te ervaren. Je kunt deze olie gebruiken om je geest te kalmeren en het hart te stillen, om in een serene staat te komen waarbij je helderheid krijgt in je gedachten. Je kunt de olie goed inzetten als je je innerlijk leeg voelt en/of te materialistisch.

 

Verdiep je kennis 

Hoofdbestanddelen van etherische olie zijn de meest voorkomende moleculen in de olie, die de specifieke geur, kleur en werkzame eigenschappen bepalen. Ze bepalen of een olie helpende, verzachtende of stimulerende effecten heeft op je lichaam en geest.

Hoofdbestandeel Cedarwood Sandalwood( hawaii) Sandalwood (india)
Alpha-Cedrene 10–47%    
Cedrol 9–40% 2-15%  
Thujopsene 7-30%    
Santalol (alpha and beta)   10–60% 10–60%
Lanceol   2–16%  

Wat doen deze hoofdbestanddelen?

Alpha-Cedrene : 
Alpha-cedreen heeft een houtachtige geur en wordt vaak gebruikt in de parfumindustrie om een natuurlijk houtaroma te creëren. Het heeft reinigende eigenschappen en is daarom heel fijn in de huidverzorging.

Cedrol: wordt gewaardeerd om zijn geur. Het heeft een warme, houtachtige en enigszins zoete geur en wordt vaak gebruikt in parfums, wat betekent dat het helpt om de vluchtigheid van de geuren te verminderen en de duurzaamheid van de parfumgeur te verlengen. Daarnaast heeft cedrol kalmerende eigenschappen.

Thujopsene: draagt bij aan de kenmerkende geur van cederhout. Het wordt ook gebruikt in de parfumindustrie voor houtachtige aroma's. Bovendien heeft het insectenwerende eigenschappen

Santalol: Alpha- en beta-santalol zijn niet alleen cruciaal voor de kenmerkende geur, maar staan ook bekend om hun kalmerende effecten, die bijdragen aan een gezonde nachtrust. Daarnaast ondersteunen deze componenten de natuurlijke reinigingsprocessen van het lichaam en bevorderen ze gezonde ontstekingsreacties.

Lanceol (2–16%): dit is een minder bekend component van sandelhoutolie en draagt bij aan de complexiteit van de geur, is ontspannend en reinigend. 

doterra cedarwood gebruik

Tips : 10 manieren om cederhout te gebruiken

 1. Gebruik in de diffuser om je kalmer en meer geaard te voelen.
 2. Meng een paar druppels met gefractioneerde kokosolie voor een kalmerende massage.
 3. Voeg een paar druppels toe aan je diffuser sieraden.
 4. Voeg 2-3 druppels toe aan 200g Epsomzout voor in bad.
 5. Meng met lavendel tegen huidirritaties.
 6. Combineer 1-2 druppels met bodylotion.
 7. Inhaleer direct vanuit de hand.
 8. Voor het slapen gaan onder de voeten doen.
 9. Op tandvlees voor een goede mondhygiëne.
 10. Diffusen of verdund op de huid aanbrengen om insecten af te weren.
Video Poster Image
/* flush setting */ /* margin settings */ #block-1695978871700 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1695978871700 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1695978871700 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1695978871700 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1695978871700 { text-align: left; } } #block-1695978871700 .image__image { max-width: 21%; border-radius: 4px; } #block-1695978871700 .image__image { float: right; margin-left: 15px; margin-bottom: 10px; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1694873394061 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1694873394061 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: #8a5228; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1694873394061 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1694873394061 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1694873394061 { text-align: left; } } #block-1577982541036_0 .btn { margin-top: 1rem; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699041383695 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699041383695 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: #8a5228; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699041383695 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699041383695 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699041383695 { text-align: left; } } #block-1577982541036_0 .btn { margin-top: 1rem; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699044827174 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699044827174 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: ; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699044827174 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699044827174 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699044827174 { text-align: left; } } #block-1577982541036_0 .btn { margin-top: 1rem; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699459438934 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699459438934 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: #fff9e6; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699459438934 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699459438934 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699459438934 { text-align: left; } } #block-1699459438934 .image__image { max-width: 27%; border-radius: 4px; } #block-1699459438934 .image__image { float: left; margin-right: 34px; margin-bottom: 10px; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699191725634 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699191725634 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: #fff9e6; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699191725634 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699191725634 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699191725634 { text-align: left; } } #block-1577982541036_0 .btn { margin-top: 1rem; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699191878028 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699191878028 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: #fff9e6; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699191878028 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699191878028 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 15px; padding-right: 15px; padding-bottom: 15px; padding-left: 15px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699191878028 { text-align: left; } } #block-1577982541036_0 .btn { margin-top: 1rem; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699460305145 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699460305145 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699460305145 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699460305145 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699460305145 { text-align: center; } } #block-1699460305145 .btn, [data-slick-id="1699460305145"] .block .btn { color: #ffffff; border-color: #8a5228; border-radius: 4px; background-color: #8a5228; } #block-1699460305145 .btn--outline, [data-slick-id="1699460305145"] .block .btn--outline { background: transparent; color: #8a5228; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699460359850 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699460359850 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699460359850 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699460359850 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699460359850 { text-align: center; } } #block-1699460359850 .btn, [data-slick-id="1699460359850"] .block .btn { color: #ffffff; border-color: #8a5228; border-radius: 4px; background-color: #8a5228; } #block-1699460359850 .btn--outline, [data-slick-id="1699460359850"] .block .btn--outline { background: transparent; color: #8a5228; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699040980811 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699040980811 .block { /* border settings */ border: 1px none #ECF0F1; border-radius: 0px; /* background color */ /* default padding for mobile */ /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699040980811 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699040980811 .block { /* default padding for desktop */ /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699040980811 { text-align: left; } } .table-1699040980811 table { border-collapse: collapse; width: 100%; } .table-1699040980811 th, .table-1699040980811 td { border: 1px solid black; padding: 8px; text-align: left; font-size: .8em; } .table-1699040980811 th { font-weight: bold; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699045188457 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699045188457 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699045188457 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699045188457 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699045188457 { text-align: left; } } #block-1699045188457 .image__image { max-width: 19%; border-radius: 4px; } #block-1699045188457 .image__image { float: left; margin-right: 15px; margin-bottom: 10px; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699462768538 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699462768538 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699462768538 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699462768538 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699462768538 { text-align: center; } } #block-1699462768538 .btn, [data-slick-id="1699462768538"] .block .btn { color: #ffffff; border-color: #8a5228; border-radius: 4px; background-color: #8a5228; } #block-1699462768538 .btn--outline, [data-slick-id="1699462768538"] .block .btn--outline { background: transparent; color: #8a5228; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699462774202 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699462774202 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699462774202 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699462774202 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699462774202 { text-align: center; } } #block-1699462774202 .btn, [data-slick-id="1699462774202"] .block .btn { color: #ffffff; border-color: #8a5228; border-radius: 4px; background-color: #8a5228; } #block-1699462774202 .btn--outline, [data-slick-id="1699462774202"] .block .btn--outline { background: transparent; color: #8a5228; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699455200973 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699455200973 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ background-color: #fff9e6; /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699455200973 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699455200973 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699455200973 { text-align: left; } } #block-1699455200973 .image__image { max-width: 21%; border-radius: 4px; } #block-1699455200973 .image__image { float: left; margin-right: 34px; margin-bottom: 10px; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699043330776 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699043330776 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699043330776 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699043330776 .block { /* default padding for desktop */ padding: 0px; /* desktop padding overrides */ padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699043330776 { text-align: center; } } #block-1699043330776 .btn, [data-slick-id="1699043330776"] .block .btn { color: #ffffff; border-color: #8a5228; border-radius: 4px; background-color: #8a5228; } #block-1699043330776 .btn--outline, [data-slick-id="1699043330776"] .block .btn--outline { background: transparent; color: #8a5228; } /* flush setting */ /* margin settings */ #block-1699456381839 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699456381839 .block { /* border settings */ border: 4px black; border-radius: 4px; /* background color */ /* default padding for mobile */ padding: 0px; /* mobile padding overrides */ padding: 0; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } @media (min-width: 768px) { /* desktop margin settings */ #block-1699456381839 { margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; } #block-1699456381839 .block { /* default padding for desktop */ /* desktop padding overrides */ padding: 0; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; } } /* mobile text align */ @media (max-width: 767px) { #block-1699456381839 { text-align: left; } } #block-1699456381839 .responsive-video, [data-slick-id="1699456381839"] .responsive-video { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; margin: 0; } #block-1699456381839 iframe, #block-1699456381839 object, #block-1699456381839 embed, [data-slick-id="1699456381839"] iframe, [data-slick-id="1699456381839"] object, [data-slick-id="1699456381839"] embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799