Helio - Blog Etherische Olie 

September Aanbiedingen

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022
Kurkuma ZIN OF ONZIN

Je hebt waarschijnlijk wel eens van kurkuma gehoord. Het is een kruid dat overvloedig wordt gebruikt bij het koken, met name in de Indiase keuken. Je vindt het gedroogd, gemalen en als een geel poeder in potjes in de supermarkt of exotische winkel en als supplementen bij de (online) drogisterij. Deze plant is een enorme krachtpatser en van de wortels wordt de enorm heilzame etherische Kurkuma olie gemaakt. Kurkuma olie is een krachtig alternatief in zowel voedsel-, huis- als wellnesstoepassingen.

Dit is kurkuma en zo wordt het gemaakt

Kurkuma poeder, olie en supplementen worden gewonnen uit de wortels van de kurkuma-plant (Curcuma longa). Dit is een meerjarige bloeiende plant uit de gemberfamilie (Zingiberaceae-familie) en hij kan meer dan een meter hoog worden. Zowel de etherische olie als de wortel/het kruid worden al duizenden jaren in Azië gebruikt in Ayurvedische gezondheidspraktijken.

Gezondheidsvoordelen: deze twee stofjes moet je combineren

Curcuminoïde is het stofje dat in kurkuma-poeder zit. Curcumine biedt verbazingwekkende voordelen. Maar!!! in-vivo-onderzoeken (in een labaratorium) hebben aangetoond dat het bijzonder moeilijk is om voldoende curcumine in het bloed op te nemen als je het inneemt in de vorm van een supplement of wanneer je de kruiden gebruikt. En dit is nu waarschijnlijk net jouw bedoeling als je een kurkuma voedingssupplement neemt. Je lijf heeft nog een andere stof nodig om het goed op te nemen.

Dit stofje is te vinden in de kurkuma olie (turmeric olie): turmonen. Alleen de olie bevat helaas weinig Curcumine. Deze moleculen zijn namelijk te groot en worden niet tijdens de stoom destillatie meegenomen door de stoom. Turmeronen, en dus kurkuma olie, kan bij inname je immuunsysteem ondersteunen. Het meest fascinerende van alles is dat experimenteel onderzoek suggereert dat wanneer Curcuminoïden en Turmeronen (dus poeder en olie) gecombineerd worden, je lijf de stoffen goed opneemt en dus kan gebruiken om blijvende gezondheid te ondersteunen. De kurkuma olie zorgt er dus voor dat de Curcuminoïden worden opgenomen. Je kunt dus heel handig de olie samen met je supplement gebruiken voor optimale opname.

Mythe: kurkuma & zwarte peper

Piperine in zwarte peper remt bepaalde enzymen in de lever waardoor opname van curcuminoïden wordt verhoogd, waardoor het poeder of het supplement wat je neemt dus beter wordt opgenomen. Ook zwarte peper (de korrels of het poeder) heeft dus een effect op de opname van de goede stoffen uit kurkuma poeder, maar......

De hoeveelheid piperine is echter gering dus er zijn betere oplossingen!  Neem turmeric olie met Deep Blue Polyphenol Complex capsules en/of Alpha CRS®+ Cellular Vitality Complex. Daar zitten de curcumïnoiden in door CO2 extractie. De tumeronen krijg je uit de olie. Of zoek een supplement met een (liefst dubbele capsule) die beide stoffen bevat.  En nu in 2023 zijn de kurkuma dual chamber capsules op de markt gekomen. 

 

Waarvoor gebruik je kurkuma olie?

 • Gebruik kurkuma voor ondersteuning van een helder hoofd.  Maak een 5ml roller van 9 druppels kurkuma en vul aan met gefractioneerde kokosolie.  
 • Doe een druppel kurkuma-olie in kokosmelk met honing.
 • Voor kalmering en om gebruik te maken van de natuurlijk werking van antioxidanten: gebruik 1-2 druppels dagelijks in een veggiecap met gefractioneerde kokosolie.
 • Voor een opbeurende omgeving & fijn humeur: gebruik 1-2 druppels in je diffuser (met een andere olie). Rozemarijn en eucalyptus zijn fijn mee te combineren.
 • Voor schone en gezond ogende huid: voeg een druppel toe aan je gezichtscrème (ondersteunt de huid om de verschijning van onzuiverheden & vlekjes op natuurlijke wijze te verminderen).
 • Gebruik als smaakmaker in soepen, sauzen, groente gerechten, vlees en curies. Bij het gebruik van kurkuma essentiële olie in de keuken kun je beginnen met de tandenstokermethode - doop een tandenstoker in het flesje essentiële olie, roer ermee in je gerecht, proef en herhaal dit tot je de gewenste hoeveelheid hebt toegevoegd.
 • Gebruik 1 druppel in je favoriete massageolie voor een ontspannende en rustgevende massage.

Nieuw Kurkuma Capsules

een unieke combinatie van kurkuma essentiële olie en kurkuma-extract, slim verpakt in een capsule met twee afzonderlijke compartimenten.

De ware kracht van dit baanbrekende supplement? Die ligt in de concentratie van twee unieke stofjes die we uit de kurkumawortel halen. Allereerst de curcuminoïden – deze componenten staan bekend om hun krachtige antioxidantwerking en hun vermogen om een gezonde ontstekingsreactie in ons lichaam te ondersteunen. Vervolgens de turmeronen. Deze kleine moleculen staan bekend om hun beschermende werking voor onze hersenen. En dit alles in één gemakkelijk in te nemen capsule. Elke capsule bevat zelfs 2 druppels kurkuma essentiële olie!

Voordelen van de doterra Kurkuma Capsules

 • Kurkuma-extract (rizoom) met curcuminoïden
 • Bevat van nature aanwezige antioxidanten*.
 • Helpt de gewrichten en botten gezond te houden*.
 • Helpt om de huid gezond te houden*.
 • Ondersteunt de productie en kwaliteit van je bloed*.
 • Ondersteunt de hartfunctie*.
 • Ondersteunt de bloedsomloop*.
 • Helpt de spijsvertering te ondersteunen.*
 • Draagt bij aan de normale functie van het darmkanaal.*
 • Draagt bij aan een normale galafscheiding*.
 • Helpt om de werkzaamheid van het immuunsysteem te behouden*.
 • Helpt om bestand te blijven tegen allergieën*.
 • *Over deze gezondheidsclaims wordt nog beslist door de EU en EFSA

 

 

Besproken artikelen

turmeric alphaCRS deep blue complex doterra kurkuma capsule
Turmeric (kurkuma)
€35,97
 Alpha CRS
€96.67
Deep Blue Complex
€77.97
 Kurkuma Capsules 
€55.97

 

 

Bekijk de video : kukuma zo werkt het wel 

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

De Ultieme Gids voor doTERRA Diffusers

Sep 24, 2023

Hoe maak je een doterra account?

Sep 18, 2023

Oregano Etherische Olie: De Verborgen Kracht voor je lijf

Sep 17, 2023

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799