Helio - Blog Etherische Olie 

Shop de aanbiedingen

Etherische olie voor mannen

Jun 09, 2023
Etherische Olie voor Mannen

Of je nu nieuw bent in de wereld van aromatherapie of al bekend bent met de voordelen van etherische oliën, in deze blog volop tips om op een makkelijke manier aan de slag te gaan met etherische oliën, en leer je meer over de vele voordelen die etherische oliën te bieden hebben en vooral over de praktische toepassingen. 

Etherische oliën lijken misschien in eerste instantie een zweverig 'vrouwen ding', maar steeds meer mannen erkennen de nut en noodzaak ervan. Het is een eenvoudige manier om op een natuurlijke wijze allerlei uitdagingen aan te pakken. Van een rode huid na het scheren tot allerlei kleine ongemakken, zelfs bij je kinderen (waarom niet?). Hoewel mannen vaak de voorkeur geven aan kant-en-klare producten (zoals de geliefde Deep Blue Rub Rub voor stijve en stramme spieren en Tri Ease bij pollen), zijn jullie ook geïnteresseerd in tips voor het sporten, ondersteuning va de ademhaling en nog veel meer. Ik krijg regelmatig appjes en mailtjes met reacties! Waarvoor dank. Daarom... hieronder vind je een aantal tips waar je misschien nog niet aan gedacht hebt...

En dit zijn allemaal oliën die in de 15ml basisset zitten dus zo hoef je ook niet uren bezig te zijn met puzzelen en kun je direct aan de slag. Bij  deze set zit al een diffuser bij en dus heb je alleen nog kokosolie nodig. Klik hier voor het complete pakket. 

De top 5 oliën voor mannen

1 Melaleuca: De verfrissende aftershave

Melaleuca, ook bekend als tea tree olie, is een etherische olie die perfect is voor mannen na het scheren. Het staat bekend om zijn reinigende en zuiverende eigenschappen, waardoor het ideaal is om op de huid aan te brengen na het scheren. Je kunt puur een druppel op je handen doen, even wrijven en vervolgens aanbrengen. Of gebruik een beetje gefractioneerde kokosolie en meng daar een druppel Melaleuca mee.

2. Pepermunt: Een boost de sportieve man

Voor de sportieve mannen onder ons is pepermuntolie een geweldige bondgenoot. Deze olie geeft je letterlijk een boost van energie, uithoudingsvermogen en lucht tijdens het sporten. Het opent je luchtwegen, wat vooral handig is als je worstelt met genoeg lucht krijgen en voldoende energie voor je volgende top prestatie (of gewoon om je rondje af te rennen ) Als je het verdund op je slapen smeert, achter in je nek en op je voorhoofd, dan verlicht het incidentele spanning in je hoofd. Fijn om dat gevoel weg te voelen trekken! Pas wel op dat je het niet (per ongeluk) in je ogen smeert en was je handen na gebruik. Menthol is sterk spul!

Een beetje pepermunt in je gehemelte geeft energie en dat is ideaal als je aan een training begint of als je na de lunch er tegenaan wilt op werk. Even je duim op het flesje, omkeren en langs de binnenkant van je wang halen of je duim in je gehemelte drukken. 

3. Citroen: Verwijder vet en vlekken als een pro

Voor de klussers en buitenmannen is citroenolie een must-have. Deze olie staat bekend om zijn vermogen om vet en vlekken te verwijderen. Een druppel op je handen en je zult versteld staan van het resultaat. Je kunt het zelfs mengen met een andere olie, zoals olijfolie, om je handen daarna af te vegen met een oude doek of keukenpapier. Het het wat extra reiniging nodig voeg dan wat suiker of zout toe. Dat is een beter en gezonder alternatief voor garagezeep omdat het de huid heel houdt.

Daarnaast is citroenolie ook geweldig voor het reinigen van oppervlakken. Vul gewoon een sprayfles water en voeg citroen olie toe. Ideaal voor je werkbank of in je keuken

Een ander voordeel van pepermunt, citroen en lavendel is de werking tegen pollen. Je kunt natuurlijk een potje tri-ease kopen maar deze combinatie in je diffuser werkt geweldig. Lees er meer over in deze blog www.helio.work/pollen 

4 Air: Een frisse ademhaling en een goede nachtrust

Als je problemen hebt met slapen vanwege snurkgeluiden (of als je partner jouw snurkgeluiden niet kan verdragen), dan is de Air-olie jouw nieuwe beste vriend.staat bekend om zijn effect op het gevoel van een vrije ademhaling en kan worden gebruikt door een druppel op je kussen te plaatsen of 3-5 druppels in een diffuser te gebruiken met gewoon kraanwater. En voor degenen die een fishermansfriend gevoel willen hebben. , kun je het zelfs op je bovenlip aanbrengen.Ik verdun het met kokosolie, maar mijn man vindt het fijn om het puur te gebruiken. Dit kan echter wel roodheid van de huid veroorzaken, dus pas op!

5. Deep Blue: Verlichting voor je spieren en gewrichten

Voor en na het sporten is Deep Blue-olie jouw go-to. Voeg een druppel toe aan een handje massageolie en je zult versteld staan van de wonderen die het kan doen voor gevoelige spieren, pezen, gewrichten en botten. Het kan zelfs helpen problemen te voorkomen. Als extra gemak zijn er ook tubes met Deep Blue Rub verkrijgbaar, evenals capsules om in te nemen. Dus geef je lichaam voor en na het sporten even wat extra support!  

Daarnaast is er een opkomende trend die perfect past bij mannen: stoere lavastenen armbanden. Deze zwarte stenen hebben niet alleen een robuuste uitstraling, maar hebben ook de eigenschap om de geur van etherische olie goed op te nemen. Je kunt een paar druppels etherische olie op de lavastenen aanbrengen en de hele dag genieten van je favoriete geur. Het is een stijlvolle en praktische manier om de voordelen van etherische oliën altijd bij je te dragen. Bekijk hier de toffe armbanden (van 3/7/23 weer verkrijgbaar)

 

Top  Recept  Voetencrème met kokosvet

Kijk naar het filmpje hieronder voor de demonstratie! Meerdere mannen in mijn omgeving maken deze crème regelmatig. Ze geven stuk voor stuk aan dat hun voeten frisser ruiken, dat ze minder zweten en dat ze minder last hebben van eelt, velletjes en jeuk. En laten we eerlijk zijn, … ook mannen willen voeten die er netjes en schoon uitzien!

Recept:

Verwarm het kokosvet au-bain-marie (ik heb mannen horen zeggen; we doen het gewoon even in de magnetron:) en voeg de druppels toe. Schenk het in een goed afsluitbaar potje (verkopen ze ook gewoon los in de reissetjes bij de action / big bizar) of neem een handige lege lipbalsem roller om het in te doen.

Succes mannen! Ik lees graag wat jullie liefste gebruiken! Laat het gerust weten! Met welke tip ga je aan de slag? 

Léanne 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Zijn etherische oliën gevaarlijk voor katten?

Apr 14, 2024

Proteïne: De Onzichtbare Held in Je Voeding

Jan 02, 2024

doterra enrollment promotie

Jan 01, 2024

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799