Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Top 10 essentiële olien voor je gezicht

Nov 05, 2019
essentiële oliën voor je gezicht

Top 10 essentiële oliën voor je gezicht

De Chinese geneeskunde is al 1000’en jaren oud en leert ons dat je je gezondheid, talenten en karakter “ziet” in het gezicht. Maar ook dat in het gezicht is af te lezen hoe het gesteld is met je spijsvertering, je hart, nieren, lever en galblaas. 

Meridianen, de energie kanalen in je lichaam zijn gekoppeld aan je organen. De oosterse geneeskunde maakt gebruik van deze meridianen om structureel je gezondheid te “behouden”. Terwijl wij in het westen vaak symptoombestrijding doen met een zalfje of een pilletje. Dus wij zijn vooral correctief bezig in plaats van preventief

Iedereen heeft zijn eigen gezicht en zeker na je 40e jaar veranderen je gelaatstrekken. Je ziet meer bloedvaatjes in de ogen, couperose, donkere kringen onder de ogen, wat rimpels rond de ogen, de mond, tussen de wenkbrauwen , vlekjes en andere oneffenheden. De vraag is niet alleen hoe voorkom ik dit of verminder ik dit…. (we smeren niet voor niets bijna allemaal een dure crème) maar ook: Wat wil je lichaam je vertellen!

Iedere mediaan is namelijk verbonden aan (de energie) van organen. Daarmee houden bepaalde emoties en symptomen verband. En de “status” kun je afgelezen in je gezicht. Die “San Andreasbreuk” tussen mijn wenkbrauwen zou best eens te maken kunnen hebben met mijn lever energie. Ik "mag" meer “ontgiften” letterlijk en figuurlijk. Woede en emoties uit het verleden loslaten, maar ook opgeslagen afvalstoffen in mijn lijf kwijtraken ( lang leve warm water met een druppel citroen olie)

En de wallen die ik onder mijn ogen heb dat geeft de status aan van mijn nier energie. Mijn lichaam is waarschijnlijk te droog en ik moet echt meer water drinken! (lang leve wild orange olie… waardoor water echt lekker wordt)

Top 10 essentiële olien oliën voor je gezicht:

1. Citroen (lemon)

Balanceert de talgproductie, versterkt haarvaatjes (couperose) en ondersteunt het herstel van fijne lijntjes. Maar let op… deze olie niet gebruiken als je in de zon loopt.

2. Bergamot

Bergamot is een kalmerende olie bij een vette huid, acne, jeuk en kan verlichten bij huidproblemen  (je kent het wel schilferend, rood, jeukend). Deze olie is ook foto sensitief (lees meer over oliën en zon) 

3. Yarrow Pom

Revitaliseert de huid en helpt om verkleuringen te verminderen. Het remt de enzymen die elasticiteit verminderen en collageen afbreken en bevordert de collegeen productie (je onderhuidse vet verminderd als je ouder wordt dit zorgt voor het verschijnen van fijne of minder fijne lijntjes)

4. Helichrysum

Ondersteunt bij het voorkomen van rode plekjes (bloedstolsels) en is dus goed in te zetten ter ondersteuning van het verlichten van couperose.

5. Melaleuca (teatree)

Ondersteunt je lichaam bij het vechten tegen ongewenste indringers. Ook een mooie olie om in te zetten wanneer je rode uitstulpingen in het gezicht krijgt, vaak pijnlijk en met een witte kop erop ;). Jullie weten wat ik bedoel toch. Het ondersteunt je huid om sneller te helen

6 Lavendel

Lavendel is een huidolie bij uitstek en vanuit de oudheid al bekend om deze werking. Het geeft rust, maar ook letterlijk wordt je huid er rustiger van. Dus fijn als je wondjes hebt, plekjes of zelfs als er een litteken is ontstaan. 

7. Immortelle (salubelle)

De huidolie van dōTERRA. De naam is pakkend voor de werking ;). Met de ingrediënten Frankincense, roos, mirre, lavendel en helichrysum heb je eigenlijk een alles in een aanpak. Van deze krachtige en super werkzame olie heb je echt heeeeel weinig nodig. Je stipt je gezicht aan op een paar plekken en brengt vervolgens je dag of nacht crėme aan. Eigenlijk een heel krachtig serum.

8 Roos (rose)

Roos is een van de meest kostbare oliën in de wereld en dat is niet voor niets. Super werkzaam en ruikt heerlijk. Roos helpt om de vochtigheidsgraad in je huid op pijl te houden en verlicht veel huidproblemen. Hou je huid jong met roos

9 Frankincense

Werkt op celniveau aan gezonde celdeling. Is de olie bij uitstek om te gebruiken als je wondjes hebt gehad die na verloop van tijd nog zichtbaar zijn. Ook als je tigerstipes hebt na je zwangerschap is dit een fijne olie om te vermengen met de hand en bodylotion van dōTERRA (geur en kleurloos) of met de kokosolie en om daar de “getroffen” gebieden mee in te smeren

10 Jasmijn

De jasmijn roller ondersteunt de collageen opbouw

Wil je een all in one oplossing ?

De anti aging skincare lijn van dōTERRA met een cleanser, poriën reducerende toner, een serum en een moisturizer is de perfect verzorging van de rijpere huid!

Mijn ervaring… het ruikt heerlijk en werkt geweldig. Ik gebruik deze lijn in combinatie met de oliën!  Vooral yarrow pom is mijn all-time favorite toevoeging! 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799