Helio - Blog Etherische Olie 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Waarom detox

May 05, 2022
waarom detox

Wil je een boost voor je gezonde levensstijl? Een detox kan een goede start voor je zijn. Tijdens een detox reinig je je lichaam en ruim je van binnen op. Een soort grote schoonmaak zeg maar. 

Redenen voor een detox :

 • het kwijtraken van afvalstoffen (ondersteuning van het natuurlijke reinigingsproces van je lichaam)
 • je wilt meer energie
 • je wilt een mooie stralende huid
 • ondersteuning voor een fijne nachtrust
 • starten met een nieuw regime/ gezonde leefstijl en je wilt een steuntje in de rug bij de start
 • je lichaamsvorm verbeteren, lekkerder in je vel zitten en strakker

In ons dagelijks leven komt het vaak voor dat we teveel bewerkte producten met geur- en smaakstoffen eten, veel suiker en koolhydraten eten, we drinken koffie, roken en drinken alcohol. Daarnaast bewegen we te weinig, zitten veel achter de computer en hebben stress, verplichtingen en een hoge werkdruk. Dit alles zorgt ervoor dat ons lichaam stapje voor stapje meer moeite heeft om al die negatieve invloeden te verwerken. 

We scrubben, wassen en voeden ons lichaam met bodylotion of een crème. Ons huis geven we regelmatig een grote schoonmaak. Maar ons lijf van binnen uit opruimen, een soort grote schoonmaak doen we nooit. Maar dit is zeker aan te raden. 

Signalen dat je een detox kunt gebruiken:

 • je bent futloos en hebt weinig energie
 • opstaan is moeilijk
 • je huid is onzuiver
 • een gezond gewicht behouden is lastig
 • je bent humeurig
 • je hebt "snaaitrek" en zin in zoet
 • je nachtrust laat te wensen over
 • je spijsvertering en stoelgang zijn een aandachtspunt

Een detox wordt afgeraden als

 • je zwanger bent of borstvoeding geeft
 • je onder behandeling bent van een arts of medicijnen gebruikt
 • je ondergewicht hebt

Hoe kun je je lichaam extra reinigen?

 • door (meer te bewegen)
 • met een koolhydraatarme levensstijl (keto) > lees hier meer >>
 • door te vasten / een sapkuur te volgen
 • door ondersteuning met supplementen en etherische oliën  

doTERRA detox programma : cleanse & restore

 Een detox met de producten van doterra duurt 30 dagen, je  jaarlijkse "voorjaarsschoonmaak".

Het programma is eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Je ondersteunt je interne reinigingsprocessen met de unieke producten en met een gezond dieet. Het bevat deze 8 producten:

 1. Lifelong Vitality Pack 
 2. PB Assist+
 3. GX Assist
 4. Zendocrine
 5. TerraZyme
 6. DDR Prime Softgels
 7. GX Assist
 8. Zengest Softgels

Klik hier voor het pakket

Zo werkt de doterra detox

Dag 1-30

Je neemt iedere dag de 3 supplementen van het dōTERRA Lifelong Vitality Pack in. Dit zijn vitamines & mineralen (VMZ), omega vetzuren (eo mega) en het supplement voor celbalans en vernieuwing (CRS).  Neem van ieder supplement er 1 in bij je ontbijt en bij je avondeten met een groot glas water.

De TerraZyme zijn enzymen om de spijsvertering te ondersteunen en vergemakkelijken. Neem 1 capsule in bij iedere maaltijd.

De ZenGest SoftgelsEen gezonder leven en je lifestyle aanpassen is niet altijd simpel. Ondersteun je interne reinigingsprocessen en ondersteun je darmgezondheid met de Zengest softgels. Ideaal om de eerste dagen te overbruggen als je start met het aanpassen van je voedingsgewoontes waarbij je ongemakken kunt ervaren. Anijs, pepermunt, gember, kummel, koriander, dragon en venkel essentiële oliën kennen een lange historie van toepassingen voor verschillende spijsverteringsklachten. Daarnaast toont klinisch en experimenteel onderzoek aan dat deze gepatenteerde mix kan helpen bij het ondersteunen van de algehele gezondheid van het spijsverteringssysteem, spieren in het maagdarmkanaal helpt ontspannen, incidentele gasvorming en een opgeblazen buik kan verminderen, gevoelens van misselijkheid kan verminderen en de maagdarmfunctie kan ondersteunen. Neem 1 capsule bij je maaltijd indien nodig.

Lemon etherische olie : Neem 3-5 keer per dag een glas water met 1-2 druppels lemon (deze koop je separaat en zit niet in de detox set)

 

Dag 1-10 : activeer

Tijdens deze fase neem je de ondersteunende supplementen in zoals hierboven beschreven.  En je neemt een zendocrine softgel in 1 per keer / bij je ontbijt en avond maaltijd. Deze ondersteunen het natuurlijke vermogen van je lichaam om om zich te ontdoen van ongewenste stoffen. Deze krachtige blend combineert rozemarijn, koriander en jeneverbes, bekend om hun interne ontgiftende eigenschappen en ondersteuning van de natuurlijke werking van de  lever- en nierfunctie.

Dag 11-20 : reset  

Tijdens deze fase neem je de ondersteunende supplementen in. Je stopt met de zendocrine softgels en start met de GX Assist. GX Assist is een krachtig supplement dat ondersteunt bij de start van de darmreiniging. Het bevat oregano, teatree, lemon, lemongrass, peppermint en thyme etherische oliën. Dit supplement gebruik je max 10 dagen. Je neemt 1 softgel bij je avondmaaltijd.

Dag 21-30 vernieuw

Je bent gestopt met de GX assist en start met de PB assist. Dit zijn prebiotische vezels en zes stammen van pro-biotische micro-organismen in een unieke dubbellaags plantaardige capsule. Het levert 6 miljard CFU's aan actieve pro-biotische culturen en oplosbare prebiotische FOS (fructo-oligosachariden) die vriendelijke bacteriegroei stimuleren. PB Assist heeft een "time-release" systeem door gebruik te maken van een dubbele capsule. Dit systeem zorgt er voor dat de gevoelige pro-biotische culturen je maagzuur overleven en in je darmen terecht komen.  Neem 3 capsules bij je avondmaaltijd.

DDR Prime Softgels : deze mix van essentiële oliën ondersteunt je cellulaire gezondheid, functie en vernieuwing. DDR Prime bevat Wierook, Wilde Sinaasappel, Litsea, Tijm, Kruidnagel, Niaouli en Citroengras essentiële oliën. Geef je lichaam een gezonde reactie op vrije radicalen en ondersteun een gezonde cellulaire functie. Neem 1 softgel bij je ontbijt en 1 softgel bij je avondmaaltijd.

Ga aan de slag, klik hier om te starten. Shop de de set >>. 

Bekijk gerust de mini workshop detox

Meer artikelen over detox

 1. Keto is een voedingspatroon waarbij je alle suikers en koolhydraten schrapt. Geen pasta, aardappelen, brood, rijst, chips etc. Maar ook een heel aantal groenten zoals wortelen en mais eet je niet. Lees het interview met romana
 2. Lees meer over etherische olien en spijsvertering. De etherische oliën die een positief effect hebben op je spijsvertering zijn pepermunt, venkel, gember, de spijsverteringsmix, citroen en oregano. Voedingsupplementen geven je extra ondersteuning. Lees meer 
 3. Detox is een methode om je lijf en leden te ontdoen van allerlei gifstoffen, die zich in de voorbije periode hebben opgestapeld: zware metalen, antibiotica, pesticiden resten uit voeding, tabak, alcohol, etc etc Lees meer tips
 4. Welke etherische oliën ondersteunen een gezond gewicht: Pepermunt, smart&sassy, zengest, lemon, lavendel, yarrow pom en frankincense. Lees hoe je deze oliën gebruikt
 5. Tips voor gezond gewicht : Als je gewicht kwijt wilt raken is het over het algemeen een combinatie van bewegen en je voedingspatroon aanpassen. Je kunt je zeker ondersteunen én voor motivatie én om de effecten van anders of minder eten op te vangen. Pepermunt, citroen en een spijsverteringsmix van etherische olien zijn fijn om je te helpen. Lees meer

Meer leren over voeding en eten?

Wil je meer leren over voeding en detox? Er zijn diverse opleidingen die je veel meer informatie geven en de basis leren. Interessante voorbeelden vind je hier van natuur voedingstherapeut tot emotie eten. Je kunt gratis een proefles downloaden. Vanaf 4 maanden en 55 euro per maand doe je al een opleiding op jouw niveau.

 

Hoe start je met etherische olie - download je gratis ebook

ebook etherische olie

Lees Meer

Eucalyptus olie gebruik, voordelen en neveneffecten

Aug 29, 2022

Kurkuma ZIN OF ONZIN

Aug 22, 2022

AANDACHTSPUNTEN  

*mijn blogs kunnen affiliate links bevatten, Dat betekent dat als je een aankoop doet via deze links dat ik een kleine commissie zou kunnen ontvangen. Dit natuurlijk zonder extra kosten voor jou

Helio - Léanne Lovink

Helio (v.o.f. Donna Da Yetta)
Léanne Lovink
Ir driessenstraat 94b
2312 KZ Leiden
whatsapp: 06-55377164
info {@} helio.nl

btw nr NL8572.58.321B01
kvk: 67995799