Geef pollen minder kans

hooikoorts

Vanaf februari is er stuifmeel in de lucht. Het hoogtepunt is tussen maart en mei. Maar iedere boom, plant, struik, gras of bloem bloeit op zijn eigen moment. Tot oktober zijn er pollen in de lucht.  Deze pollen, stuifmeel, zijn nodig nodig voor de bevruchting. Insecten en de wind zorgen er voor dat het stuifmeel wordt verspreid. Vooral dit laatste kan lastig zijn, want dat betekent dat het terecht komt in jouw slijmvliezen. 

Lavendel is een van de natuurlijke middelen die kan ondersteunen als er stuifmeel in de lucht is. Je kunt deze etherische olie gebruiken in je diffuser, in een inhaler, direct op de huid en in een roller. Sommige merken mag je zelfs innemen.

Recepten

Hierbij een aantal recepten die je zelf makkelijk kunt maken in 2 minuten

Seizoenzen

in een 5ml roller, aanvullen met kokosolie. Rol twee keer per dag over je bovenlip of vaker indien gewenst.

Inhaler

Diffuser tip

Doe 3 druppels citroen, 3 druppels lavendel en 3 druppels pepermunt in je diffuser

Extra ondersteuning

  • Er bestaan handige  softgels met pepermunt, lavendel en citroen die je mag innemen bij seizoensinvloeden .
  • Je deze softgels zelf maken met een "veggiecap" en een druppel lavendel, citroen en pepermunt aangevuld met gefractioneerde kokosolie. 
  • Snelle tip :  Doe een druppel lavendel olie op je duim en druk deze vervolgens in je gehemelte. Let er wel op dat je een olie gebruikt die is goedgekeurd voor inname
  • Doe een druppel pepermunt op je duim en druk die in het kuiltje van je nek tussen je sleutelbeen. Klop hier zachtjes op gedurende twee minuten.
 

Verder lezen 

Je huid en de zon : Het wordt niet aanbevolen om op citrus gebaseerde etherische oliën op de huid aan te brengen voordat ze aan de zon worden blootgesteld. Lees verder: 

Lees meer over kwaliteit  Etherische olie is hip! Je ziet het terug in populaire magazines, in landelijke kranten en in online blogs. In deze blog 7 tips om een miskoop te voorkomen. Lees verder 

Aan de slag?  Je kunt hier de handige starterskit bestellen! Met roller en inhaler. Of doe mee met de gratis workshop. Meld je hier aan