Kinderen

essentiële olie voor kinderen

Essentiële olie voor kinderen

Veel essentiële oliën zijn geschikt en heel fijn voor kinderen. Belangrijk is wel dat je ze goed verdunt en dat je goed kijkt welke oliën "zacht" genoeg zijn. Ze mogen niet de huid of luchtwegen irriteren! 

Wil je als (groot)ouder snel en veilig aan de slag, dan is een speciale kinderkit of een van de kinder rollers of een uitstekende optie! Je ondersteunt zowel het humeur als de gezondheid van je  (klein)kinderen. Bovendien is het samen rollers gebruiken (dit zijn verdunde oliën in een handige roller) een feestje. De kit heeft leuke kleuren, handige dopjes, een tasje en natuurlijk de fantastische geuren. Kinderen gaan er heel intuïtief zelf mee aan de slag en kiezen zelf de roller die ze op dat moment het fijnste vinden.

De kinderkit is fijn te gebruiken voor kinderen vanaf 3 jaar.  De rollers zijn voorzien van handige pictogrammen, zodat iets oudere kinderen zelf kunnen kiezen welke olie ze willen gebruiken.

  • Het pictogram "Hoofd" geeft aan dat deze rollers ( Thinker & Calmer) fijn voor hoofd en je hersenen zijn.  Ze dragen bij aan bijvoorbeeld concentratie, focus, slaap en prestatieverbetering.
  • Het pictogram "Lijf" geeft aan dat die rollers ( Rescuer en Stronger) je lijf, je lichaam , ondersteunen. Deze rollers helpen bij  immuunverbetering, gezonde huid, maar ook bijvoorbeeld als je last hebt van je lijf door sporten of groeien.
  • Het pictogram " Hart" geeft aan dat die rollers (Steady en Brave) helpen bij je gevoel. Ze zijn rustgevend, aardend en helpen bij acceptatie en zelfvertrouwen

Vaak kiezen kinderen echter een olie intuïtief of vanwege de geur die ze aanspreekt. De geuren van deze set zijn speciaal afgestemd op kinderen. Ze ruiken minder intens en het zijn "zachte" oliën.  Hierdoor zijn ze natuurlijk ook heel geschikt voor volwassenen en vooral als je wat gevoeliger bent qua huid of qua geur of zelfs hooggevoelig.

Hierbij de voorbeelden van de "volwassen versies" in vergelijking met de kindercollectie: 

THINKER

Rol deze kids roller 's morgens in de nek. Deze mix van essentiële oliën zorgt voor focus en concentratie. Helpt ook bij (te) veel nadenken en piekeren. Ook een heerlijke olie om mee te geven in het etui om bij de les te blijven. 's Middags zorgt het voor focus bij het maken van huiswerk, zonder gezeur en getreuzel.

Ingrediënten: vetiver, pepermunt, clementine en rozemarijn gemengd met gefractioneerde kokosolie

CALMER

Calmer is een ontspannende mix en is perfect om jouw hoofd of dat van je kind tot rust te brengen. Deze roller helpt op die manier om een goede nachtrust te ondersteunen. Gebruik Calmer bij proefwerken, optredens en andere spannende of nieuwe uitdagingen. Het helpt je kind aan een positieve en stressvrije stemming 

Ingrediënten: lavendel, cananga, boeddha hout en romeinse kamille essentiële oliën gemengd met gefractioneerde kokosolie.

STRONGER

Gebruik deze handige roller om het immuunsysteem van je kids te versterken. De emotionele werking is ook fijn  ... even het gevoel geven aan je zoon of dochter net iets sterker te zijn en iets meer vertrouwen te hebben.

Ingrediënten: cederhout, litsea, wierook en roos gemengd met gefractioneerde kokosolie.

RESCUER

Voor op de zere plekken bij vallen (en opstaan), tijdens het groeien, bij het sporten... Maar het helpt ook bij de emotionele pijn die ontstaat door ruzies en gedoe ... nieuwe vriendjes (of niet), tegenvallende cijfers of omdat het gewoon even moeilijk is. Deze roller is een reddende engel.

Ingrediënten: copaiba, lavendel, groene munt en zanthoxylum gemengd met gefractioneerde kokosolie 

STEADY

Deze aardende mix bevordert een rustige en evenwichtige sfeer. Ook bevordert deze roller gevoelens van ontspanning en rust. Je kunt hem inzetten om je kind te helpen om zich op belangrijke dingen te concentreren. Fijne mix om te zorgen dat je in het hier en nu blijft. Heerlijk om aan te brengen op de voetzolen of op de polsen.

Ingrediënten: amyris, balsem spar, koriander en magnolia gemengd met gefractioneerde kokosolie

BRAVE

Brave geeft energie en stimuleert de zintuigen. Deze mix bevordert een positief humeur omdat je (klein)kinderen beter met stress en angst omgaan. Als je een boost nodig hebt van vertrouwen, moed en overtuiging... rol dan brave op de polsen en adem diep in! 

Ingrediënten: wilde sinaasappel, amyris, osmanthus en kaneelgemengd met gefractioneerde kokosolie

TAMER

  • Houd Tamer bij de hand in je tas, koffer of kinderrugzak voor ongemakken "tussen mond en kont"
  • Neem mee op reis en gebruik Tamer om de effecten van reisziekte te verzachten
  • Een gebruiksklare roller die veilig te gebruiken is door kinderen vanaf 3 jaar.
  • Niet alleen op lichamelijk vlak heeft deze massageroller effect. Want de samenstelling helpt ook op emotioneel vlak bij het loslaten van emoties.

Gebruiksaanwijzing

  • Aromatisch gebruik: rol op diffuser sieraden
  • Breng aan op de maagstreek en op de voetzolen

Kun je niet zelf bij doterra bestellen?

Schaf de kit dan hier aan: 

https://www.helio.nl/kids

Kijk gerust de extra uitleg over deze rollers

 

Kun je niet zelf bij doterra bestellen?

Schaf de kit dan hier aan: 

https://www.helio.nl/kids

De set komt in een gaaf tasje en alle rollers hebben makkelijke doppen. De doppen zijn voorzien van haken zodat je ze aan je tas, jas of etui vast kunt maken.

NIEUW / UPDATE 

Pin gerust deze pins op je pinterest bord "essentiële olie"